Folksam Omdömen

20 041
TrustScore 3 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 278 recensioner, de flesta recensenterna var ganska nöjda med sin totala upplevelse. Dock rapporterar många kunder betydande missnöje med servicen och kundsupporten. Granskare upplever ofta extremt långa väntetider i telefonköer, ibland flera timmar, och svårigheter att nå en levande person. Dessutom kritiseras skadehanteringen för att vara långsam, med handläggningstider som sträcker sig över många månader, och vissa kunder känner sig dåligt bemötta av personalen. Trots de utbredda problemen har en minoritet av kunderna haft mycket positiva upplevelser. Vissa var nöjda med specifika medarbetare som beskrevs som hjälpsamma, professionella och snabba med lösningar. Dessa kunder lyfter också fram positiva resultat i skadehanteringen, och beskriver den som smidig och effektiv i deras fall.

Ämnen som oftast nämns

Service

Människor rapporterar negativa upplevelser med service, där många upplever långa handläggningstider, dålig... Se mer

Customer service

Recensenter uttrycker stor missnöjdhet med kundtjänsten, som beskrivs som extremt dålig och svår att nå.... Se mer

Staff

Konsumenter uttrycker stor missnöje med personalen, och många upplever att de får dålig hjälp eller inget... Se mer

Response time

Kunder delar negativa åsikter om svarstider, med många som rapporterar extremt långa handläggningstider som... Se mer

Claim

Kunder uttrycker stor besvikelse över skadehanteringen, då många upplever att de inte får ersättning trots... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Telefonkön är under all kritik. Först ska man upprepa 100 gånger vad man vill sen ska man sitta i flera timmar i kö. Det är inte rimligt att köplats 21 tar 2 timmar Dock var kvinnan jag pratade med... Se mer

De använder alla kryphål för att inte betala ut ersättningar! Lång handläggningstid också..speciellt när man anlitat ett ombud.

Folksam har gjort misstaget att skära ner på den personliga servicen de hade tidigare. Nu har handläggningstiderna på ärenden blivit extremt långa och man får vänta minst 40 min i telefonkö varje gång... Se mer

1. Försäkringsbolag
  2. Bilförsäkringsbolag
  3. Hemförsäkringsbolag
  4. Försäkringsagent
  5. Personförsäkring
  6. Husdjursförsäkring

Folksam är ett kundägt företag som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Medel

(20 041)

268 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Ingen ersättning vid skador

Jag har varit kund hos Folksam i princip sen jag föddes och när jag väl skadade mig år 2020 när jag var på jobbet så fick jag inte ett enda öre i ersättning för mina skador. Och nu tänker ni säkert att det var små skador men nej jag bröt min näsa, fick whiplash och grov hjärnskakning. Jag försök tre kontakta de flera gånger för att fråga om ersättning utan svar. Tänk att jag har betalat de flera 100 tusentals kronor och när det väl var dags för de att betala mig så svarar de inte. Om det inte är ett scam företag så vet jag inte. Vad ni än gör skaffa inte försäkring hos Folksam.

6 juni 2025

Vill verkligen varna för att ha…

Vill verkligen varna för att ha försäkringar hos Folksam. Ett skadeärende som de påstår att inte var försäkrat som vi trodde. Som sedan visade sig visst vara försäkrat enligt kundservice sedan vi tecknade försäkring för över 1 år sedan. Skadeavdelningen kontaktas igen. Men inte slut på cirkusen här, utan då hävdar de att den blev tecknad dagen innan vi ringde igen och bad dem göra om och rätt. Så då gäller den inte. Ny tur i telefonkö 45 minuter för 4 gången för att ytterligare ännu en gång få bekräftelse från kundservice att jo ni har haft den från start. De ska skadereglerarna se.
Helhetsintrycket är en otydlig och oengagerad process, vilket är extra frustrerande när man som kund redan befinner sig i en besvärlig situation.

28 januari 2026

går inte att få tag på längre

går inte att få tag på längre, bara massa chatrobotar, telefonsvarare som till slut säger att man ska ringa igen efter att ha pratat in och legitimerat sig ,, vi har lagt många dagar på detta nu ..

27 januari 2026

Har reseförsäkring hos folksam som inte…

Har reseförsäkring hos folksam som inte hjälpte till för fem öre när våra väskor blev förstörda vid ankomst till vietnam. Fanns inget ställe att anmäla vid ankomst. Så vände mig till Folksam för hjälp. De ersätte noll kronor för två väskor som vi fick köpa nya på plats.
Dåligt Dåligt

27 december 2025

Absurda handläggningstider

Absurda handläggningstider. Går snart in på 11:e månaden sedan jag anmälde skada och Folksam har ännu inte öppnat upp ärendet. Hur kan det ta 11 månader att börja utreda en skada? Aldrig tidigare hört om något liknande. Välj ett annat bolag!

20 januari 2026

Undvik Folksam!!!

Jag har haft bilförsäkring hos Folksam och från 18.december 2025 skulle de höja premien med ca:3000kr. Aldrig haft bilskada. Jag ringer F och säger upp försäkringen i tid 2 veckor innan, sedan tecknar jag försäkring i en annan bolag. Folksam drar pengarna iallafall trots att jag inte förlängde försäkringen,efter förfallodatum. Nu har det gott 4 veckor sedan de drog pengarna och de har inte återbetalas de tillbaka trots flera samtal med de. Under all kritik,aldrig mer Folksam!!!

17 januari 2026

Illa bemött

Haft folksam i många år o det har aldrig varit några som helst problem när det gäller mina försäkringar. handläggning. utbetalningar m.m. för än nu .jag anmälde en skada 21 oktober o fick en avi på en del av försäkringspengarna men den andra delen fick jag aldrig ut .har ringt ett antal gånger o även haft kontakt med handläggare av detta ärende men dom vill inte gå till botten med detta o kolla upp ordentligt så i dag har jag sagt upp mina försäkringar hos dom .det är bara att inse att den resterande ersättningen kommer jag aldrig att få. när jag ringde o sa upp mina försäkring hos dom så fick jag frågan om varför så säger den jag pratade med typ jaha .va tråkigt då .känner mig så illa bemött som kund. har aldrig varit med om något liknande när det gäller dom är uppriktigt sagt väldigtbesvikenpå folksam.

15 januari 2026

Rena Scammer metoder från folksam sida

Rena Scammer metoder från folksam sida! har nyligen gått med i facket, och utan att ens fråga så skickar dom extra försäkring utöver den försäkring jag har genom min fackanslutning ,har ringt personligen om detta förfarande och bett er ta bort denna extra försäkring men likt förbannat kommer en inbetalning via kivra skandal funderar att gå ur facket pg av ert strul . Det går inte komma fram till någon service desk heller då man ständigt kopplas bort och hänvisar att man ska försöka igen....vilken service 😂😂

9 januari 2026

Jag kunde inte logga in och göra mitt…

Jag kunde inte logga in och göra mitt ärende online pga tekniska fel och det jag ville få var en pappersblankett hemskickad istället.
Jag försökte få hjälp på
"kundservice " men den damen förstod inte mitt problem och blev irriterad på mig.Efter att ha försökt ett par minuter så blev jag kopplad till växeltelefon som sadeDe jobbar inte med blanketter på kundservice så jag ska koppla dig till den avdelningen du skulle kontaktat från början?!....Serviceyrke? Välj annat!Tacka vet jag Länsförsäkringar-toppen!

8 januari 2026

Riktigt meningslöst att ha…

Riktigt meningslöst att ha hemförsäkring hos Folksam . Vad en hemförsäkring bör täcka eller inte vill jag inte lägga värdering i men när man gör en skadeanmälan förväntar man sig att gå chans att kommunicera efter att ha väntat två veckor med ett enkelt ärende som man fått ett avslag på helt utan att handläggaren ens försökt få komplitering som den behöver eller förklaring på situationen. Speciellt när det inte finns utrymme att lägga till kommentar o samband med anmälan. Deras chat är en bot som inte kan svara på allmänna frågor och inte förmedla till support eller handläggare . De har ingen mail att använda för privatpersoner. I telefon är det minst 1-2 timmar och när man väl kommit fram bryts samtalet (hänt flera gånger ) de ringer inte heller upp

8 januari 2026

Jag har blivit fakturerad för…

Jag har blivit fakturerad för försäkring som det skrivit på fel adress. Jag har tre fastigheter och det har blandat ihop detta ett flertal ggr. Alla slutar på hyttan i namn men om man är läskunning så ska detta inte blandas ihop. Det visar sig att det har hänt och att jag har varit oförsäkrad på en fastighet medan jag har fått betala dubbelt på en annan jag inte beställt. Försökte reda i detta tidigare men som av en slump så upptäckte jag idag att det fortfarande var samma fel. Där av har den försäkring jag hade beställt blivit obetald och de vägrar rätta till detta och påstår att det fått uppgifter om mig och att jag har beställt denna försäkring till min hemadress som jag redan har ett annat bolag på. bedrövligt! Jag vill ha pengarna åter men det lovar de inte. Så här sitter jag utan försäkring över hela helgen men som tur är kan man lämna skitbolag för det finns bättre ställen att vara försäkrad på. Där miste de en helkund och flera försäkringar vilket det inte bryr sig ett dugg om enligt den jag pratade med.

Helt hopplösa

Helt hopplösa. vi har beställt två företagsförsäkringar på två olika fastigheter som företaget äger. TVÅ gånger har dom lyckats försäkra vårat hem istället utan att vi vet om det. De har också lyckats kludda till det så att vi helt stått utan försäkring på våra två företagshus utan att vi vet om det. Dessutom har dom tagit betalt i två år för ett hus vi bor i men som redan har en annan försäkring i ett annat bolag. När vi försöker räta ut saker och ting är det som att snacka med en ointelligent vägg av märkliga förklaringar och bortförklaringar. Det går inte att återge i text. Men undvik detta företag.

30 december 2025

Kundservice på toppnivå,tusen tack…

Kundservice på toppnivå,tusen tack Louise. E på kundservice i Kramfors.
Vilket fantastiskt engagemang och viljan att lösa problem snabbt och smidigt och framför allt din förståelse och bemötande.Tack

30 december 2025

FULT och TOTALT OACCEPTABELT!

Jag och min familj har haft med "folksam" att göra i 70 år+ ..
- Jag drabbades nyligen av ett flertal stölder och skadegörelse i mitt hem (!) i samband med ett stambyte - av en byggfirma, uppenbarligen inte helt legitim.., som brf anlitat.
- En sommarjobbande ung människa fick ha hand om fallet, och dömde till min nackdel. ..

En ung flicka, utan varken livs- eller erfarenhet i försäkringsfrågor.. !!
Jag blev alltså utan ersättning + att "folksam" håller henne om ryggen..

Dessutom blir jag av "ordinarie" personal oförskämt och diminuerande uppkäftigt tilltalad.

Good Riddance 🚫
AKTA ER för detta försäkringsbolag.

23 december 2025

Undvik detta försäkringsbolag!

Undvik detta försäkringsbolag!! Har en son som varit allvarligt sjuk sen ungefär 2 år tillbaka. Har barnförsäkring stor hos Folksam. Fick höra att handläggnings tiden var ca 6 månader. 2 år senare och vi har ännu inte hört något. Fick en länk där jag skulle kunna chatta med handläggaren med en svarstid på 48 timmar. Har skrivit och frågat hur det går med ärendet. 10 dagar senare ännu inget svar. Försöker ringa in men det är jättesvårt att komma fram. Extremt långa telefontider, jättesvårt att få prata med en riktig människa bara en massa knappval. Tillslut får jag äntligen tag på en människa som förklarar att dom är helt överkörda och har jättemycket att göra, hon visste inte när jag får besked bla bla bla. Dagen efter har dom mage att ringa upp och försöka sälja på mig en massa extra försäkringar. Riktigt bluff bolag.

20 december 2025