Köpte ett Weber grillgaller till ett bra pris. Fick aldrig någon orderbekräftelse. Att komma i kontakt med er kundtjänst är nästan omöjligt. Skall inte behöva ta flera dagar för en produkt som r... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
Bagaren och Kocken är en av Sveriges största nätbutiker inom köksmaskiner och köksredskap och har spridit köksglädje sedan 2005. Vi jobbar för att du ska kunna förverkliga dina köksdrömmar och lyckas i köket. I vårt sortiment hittar du produkter som gör matlagning och bakning enklare och bättre, med fokus på kvalitet, funktion och design.
Sverige
- www.bagarenochkocken.se
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Kolla upp hur garantin fungerar, innan ni litar på att ni har en garanti.
Jag är så missnöjd bagaren och kocken. Köpte Steba bakmaskin i november 2025, lång leveranstid. I mars slutade den att fungera, blandar inte och ett högt ljud hörs. Gjorde en reklamation via deras hemsida. Först skulle man skicka in ett foto på apparaten, vänta flera dagar. Sedan kom ett meddelande om att skicka in en film, vilket jag gjorde för 5 dagar sedan. Istället för att direkt skicka en paket lapp och begära in apparaten för lagning. Långsam kundtjänst. Den äldre person som inte har en mobil med kamera kan inte reklamera en vara från dem. Jag reklamerade varan, skickade in foton och videor som de begärde. Min reklamation blev godkänt av bolaget som tillverkat bakmaskinen, dvs Tyskland. Krångligt, och tog 1 månad. Ponera att tillverkningslandet varit Kina istället, som det är ibland, hur hade reklamationen gått då. Jag fick iaf pengarna tillbaka. Systemet för reklamationer lägger allt arbete på kunden. Det kan vara värt att kolla upp det, innan man litar på att man har en garanti.

Svar från Bagaren och Kocken
Kundtjänsten svarar väldigt långsamt…
Jag uppdaterar min recension eftersom jag nu har fått pengarna tillbaka. Woken började flaga redan efter några användningar trots normal användning, och jag fick först höra att det berodde på hur jag värmde pannan. Det kändes ganska märkligt med tanke på att produkten säljs som en wok för hög värme.
Efter flera mejl godkändes reklamationen ändå och beloppet återbetalades. Bra att det till slut löste sig, men processen tog onödigt lång tid och kundtjänsten borde hantera sådana här ärenden smidigare från början.

Svar från Bagaren och Kocken
Trevligt bemötande från kundtjänst!
Trevligt bemötande från kundtjänst som var villig att kompensera för den försening Bagaren och Kocken bidragit till.
Varning!!!!
Varning!
Ville reklamera en stekpanna med 5 års garanti som var helt kass efter 9 månader. Efter en lång mailkonversation där dom till slut bad mig rengöra min Non stick panna med Svinto vilket medförde att beläggningen skadades och pannan blev totalförstörd. När jag begärde en ny panna eller pengarna tillbaka blev deras svar
Tyvärr kan vi inte bistå dig mer i detta ärende.
Det tar ca 10 dagar mellan varje svar från supporten vilket är helt oacceptabelt. Det verkar som dom bara förhalar ärendet tills kunden tröttnar.
Hos Bagaren och Kocken kommer jag aldrig att handla mer, så nonchalant och tråkigt bemötande mot sina kunder gör det valet lätt.
Uppdatering
Efter inlägget på Trustpilot fick jag en återkoppling
av mitt ärende som såg ut så här
Tack för återkoppling!
Vi kommer att skicka ut en ny vara till dig. Du får mer information om din order via mejl så snart den har lämnat vårt lager.
Om du har några ytterligare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig. Den reklamerade stekpannan kan du vänligen kassera.
I dag kom det en ny stekpanna, Tack BoK, nu känns det som det blev rätt.

Mycket serviceminded
Mycket serviceminded. Har ett par gånger beställt produkter som det varit fel på. Det har aldrig varit några problem att få det åtgärdat vare sig det handlat om återköp eller reparation. Snabba och personliga svar. Känner mig trygg med att beställa från Bagaren och Kocken och kan varmt rekommendera!
Packar varor som krattor
Packar varor som krattor, en Moccamaster i en stor flyttkartong utan något som helst skydd i lådan. Bryggaren har farit runt i kartongen och kannan gått sönder. Oerhört långsam återkoppling på reklamationen, väntat i snart en vecka. Skulle nog hålla mig borta från denna sida och gå till cervera.

Bristfälligt emballage
Skickar ni paketen utan emballage blir det att handla hos er konkurrent i framtiden... Vem vet vilken skada min köksmaskin tagit pga ert inkompetenta förhållningssätt.
Sedan använder ni fel storlek på kartongen när produkten enbart tar upp 1/4. Köp in fler storlekar eller utbilda er personal.

Gjutjärnsgryta MARELD
Köpt gjutsjärnsgryta med keramisk insida. Maten bränner fast hela tiden så den går inte att använda.
Köpnågon annan och spara dig besväret att få maten fastbränd.
Allt bränner fast. Reklamation gjord men inget gensvar ännu förutom att dom undrar vilken effekt jag har på ugnen och hur jag steker.....

Svar från Bagaren och Kocken
Otroligt dålig service och hantering av…
Otroligt dålig service och hantering av order där de själva skickat en vara fel och vi fick ta konsekvenserna. Vi har bollats runt och ingen tar ansvar. Nu sitter vi med en trasig vara och utan någon hjälp från Bagaren och kocken eller PostNord.

Bra kundbemötande
Bra utbud av fina tillbehör. Köpte en stekpanna och ett par skärbrädor, varav en av de sistnämna tyvärr hade gått sönder i frakten. Kundtjänst var dock väldigt smidig att kontakta gällande detta, och de kändes också intresserade av att såväl att lösa problemet snabbt som att göra mig nöjd, så blir ett toppenbetyg.
Bra och snabb service löste mitt problem
Bra och snabb service löste mitt problem snabbt .
Fått godkänt på reklammation på defekt…
Fått godkänt på reklammation på defekt vara av er. Men får ingen återbetalning. Kundtjänst börjar igen med att fråga om varan fast dom fått bilder och video. Aldrig varit med om så dåligt bemötande.

Svar från Bagaren och Kocken
Värt att veta om kundservicen, innan du handlar här
Det ska först sägas att Bagaren och kocken säljer en massa bra köksföremål som jag har haft bra användning av, men...
...deras kundservice, speciellt när något du köpt inte fungerar som du kan förvänta dig, är tyvärr av det obefintliga slaget.
I mitt fall handlade det denna gång om en typ oanvändbar pepparkvarn från Peugeot. Vid förfrågan om Bagaren och kocken hade möjlighet att ge mig rabatt på en ny pepparkvarn av ett fungerande märke så svarade de, efter tre påstötningar om det dåliga köpet köpet, typ att de inte håller på med rabatter till besvikna kunder.
Tillägg 31/3: Det intressanta är, efter att jag publicerade denna recention, att Kocken och Bagaren nu vill hjälpa till...
Nu beställde jag istället en pepparkvarn från Kitchentime (vilka också först sände mig en pepparkvarn med kvarnverk av plast, hehe) men dit går det att ringa. Den kundservicen är av en helt annan klass, dvs en sådan man som kund helst av allt vill möta.

Svar från Bagaren och Kocken
Väldigt trevlig och hjälpsam personal…
Väldigt trevlig och hjälpsam personal på kundtjänst 💞
Fruktansvärt dåligt
Fruktansvärt dåligt. Får faktura på något som redan är betalt

30% vid retur av produkt
Vid uppenbart fel på melittahållaren till Moccamasters OneCup insisterade Bagaren och Kocken på att jag skulle skicka dem hela produkten för "genomgång" i verkstaden, istället för att skicka en ny melittahållare. (Min OneCup var använd ytterst få gånger.) Kundtjänsten var omständig och oerhört långsam på återkoppling via mejl. Efter flera veckor i verkstaden ansåg Bagaren och Kocken att det inte var något fel på produkten. - Då vill jag inte behålla den. Jag får ju inget inget kaffe, eftersom vattnet fastnar i melittahållaren.
Bagaren och Kocken behöll då 30% av mitt pris. De tog 600 kr, helt enkelt, för retur av en nyinköpt produkt som inte fungerade. Aldrig mer Bagaren och Kocken.

Svar från Bagaren och Kocken
Ni skötte reklamationen på ett…
Ni skötte reklamationen på ett förträffligt sätt .
Snabb support från er och trevligt bemötande .
Supporttiden är alldeles för lång
Supporttiden är alldeles för lång. Man får ingen återkoppling på hur lång tid det tar innan man kan förvänta sig ett svar.

Köp inte därifrån!!!
Köpte en kaffemaskin som slutade fungera efter 3 veckar, jag har ringt och mejlat dem. Värste kundservice någonsin, efter 2 veckar har jag fortfarande inte fått svar. Köp inte därifrån!