Adobe har bindningstid på ett år. Helt normalt kan tyckas då många företag har så. Det de inte nämner är att när det året är slut så blir det automatiskt ett nytt år med bindningstid. Det vill säga, d... Se mer
kan bara hålla med tidigare. de fortsätter att dra pengar varje månad, det går inte att säga upp deras abonnemang. har betalt ett år nu ytterliare, sedan jag var i kontakt med dem senast, noterade a... Se mer
Har använt adobe sen 2.0 och tidigare köpt hela suiten för att seda varit prenumerant då Adobe ändrat sin proukt till en prenumerationstjäns, men prisökningen har gjort att jag nu bytt till att bara h... Se mer
Adobe software and services revolutionize how the world engages with ideas and information anytime, anywhere, and through any medium. Learn more.
Har inte besvarat negativa omdömen
Världens sämsta kundservice
Bra produkter, men ett ruttet företag med världens sämsta kundservice. Fått bekräftelse om att ett abonnemang upphört, ändå fortsätter Adobe att kräva pengar för det. Vore enkelt att korrigera detta, men det går inte att nå företaget för att rätta till det. Något telefonnummer eller mejladress till kundtjänst finns inte på Adobes usla hemsidor. Och uppgiven mejladress till kontaktperson, som skickar påminnelser om utebliven betalning, fungerar förstås inte.
Automatiska årsförnyelse som är svår…
Automatiska årsförnyelse som är svår att avsluta och de ger ingen påminnelse om det. De vill göra det krångligt för kunder att avsluta så de tjänar pengar på oss så mycket de kan. Man måste verkligen ha stenkoll! Dessutom höjt priset igen orimligt högt.
Försök säg upp Adobe utan att betala straffavgiften!
Efter att jag gått kurs i Fotografisk bild och varit tvungen att ladda ner Adobe för att använda Lightroom 2022 så hade prenumerationen rullat på automatiskt under åren.
Jag ville nu säga upp mitt konto och hade som många andra fått en automatisk förnyelse. Gick från 395 kr/månaden 2024 till 795 kr/månaden vid årsskiftet 2025. skulle då betala en avgift på 3975 kr om jag sa upp mitt konto vilket jag inte va okej med.
Jag gick in i '' AI- Chatten'' nere i högra hörnet och skrev att jag ville prata med en riktig människa på email eller telefon, fick då valet att chatta med en Agent ( på engelska såklart)
Kortfattat och översatt så berättade att jag automatiskt fått en årsförnyelse av mitt konto som jag inte hade godkänt och jag ville inte betala den summan. Han försökte såklart få mig att ta ett billigare månadspris men jag stod på mig och sa att jag inte va intresserad, hade inte använt någon av tjänsterna på ett år och att jag BARA ville avsluta och ville INTE betala en straffavgift på nästan 4000SEK. Fick då hjälp att avsluta min betalningsplan och behövde inte betala någon avgift eftersom dom ''value me as a costumer''. Bad honom även ta bort alla betalningsuppgifter och information om kort osv.
När jag gick in och kollade sen så va allt borttaget och hade ingen plan registrerad på mig.
KAN vara så att jag hade tur och fick prata med rätt människa men vill bara säga att ge inte upp och betala, prova chatta med en ''agent'' och försök få dom att ta bort det!
Ger två stjärnor för att jag faktisk fick hjälp men i övrigt tycker jag inte att man ska signa upp sig på något konto/batalningsplan via Adobe!
Hade gärna gett dom -5 stjärnor
Jag tecknade en plan hos dom då jag ville ha Photoshop, kostnaden var 120 kr i mån. Helt utan att meddela mig så höjdes priset till det dubbla. Jag ville då säga upp det och möts av en liten ruta där det står att det är ett års bindningstid!?!? och att jag ska betala en kostnad på 1200 kr pga för tidig uppsägning. Jag kokade inombords och försökte kontakta supporten, vilket visade sig vara en AI-chatt. ALDRIG MER!!!!! att jag använder nåt av deras program!!
HUTLÖSA priser!
Signade upp för en fri vecka och glömde avsluta. 3 veckor senare skulle jag betala hälften av årsavgiften (ca 1600 kr).... Är så trött på att de har den här affärsmodellen med årsprenumenationer som inte går att avslutas i förtid. AKTA ER!
Installerar tillägg som är i princip…
Installerar tillägg som är i princip omöjliga att få bort. Sitter och väntar på datasupport. Adobe är inte längre ett seriöst företag.
VARNING VARNING FÖR DETTA KRIMINELLA…
VARNING VARNING FÖR DETTA FÖRETAG! Glömmer man att säga upp prövotiden står det dig dyrt med höga månadskostnader och orimligt dysa straffavgifter om du vill säga upp avtalet. Ingen kundtjänst att sen skriva med utan endast en Al robot som inte kan svara på relevanta frågor.
Skamligt hur Adobe numera drivs som en…
Skamligt hur Adobe numera drivs som en kartellbildning / maffia. Tur det finns rimligare och framförallt billigare lösningar på samma produkt-koncept hos konkurrenter, helt hål i huvudet med klausuler och otydliga fallgropar som ska suga ut orimliga summor pengar hos slutkund. Supporten hos dom är obeskrivligt dålig med, försöker vilseleda och trassla in i värdelösa lösningar, vägrar ta nej efter man tydligt sagt ifrån en 5-6 gånger. Bojkotta skiten!
Fick 7 dagar gratis
Fick 7 dagar gratis. Gratis dagar borde upphöra den 2:december, men redan 1:a december har Adobe dragit summan för hela månaden. Tidigare har de gjort något likadant. Fast då hade jag årlig abbonemang (även det av mistag tack vore deras sätt att lura folk). Innan nästa betalning har jag sagt uppp abonemang men ändå tog de pengar för nästa år.
Dessutom är Adobe Pro väldigt krångligt att använda.
Bedrägeri
Jag har avslutat abonnemanget hos dem men de fortsätter dra pengar från mitt konto som en tjuv! Rent bedrägeri!
Jag har varit trogen kund i många år…
Jag har varit trogen kund i många år men från och till. Jag brukar sätta ett alarm när jag ska säga upp det för om man inte gör det innan året har gått så binds man automatiskt till en ny prenumeration på ett år! Förfärligt bara det. Men nu höjde de dessutom mitt pris från 250 kr/mån till 720 kr/mån. Men det kunde lika gärna ha varit 10.000 kr/mån eftersom jag uppenbarligen godkänt prenumerationsförnyelse till vilket pris som helst. Så var extremt vaksamma och ställ alarm för att avsluta! I år missade jag dagen då det var problem med ett bankkort som skulle uppdateras och detta måste jag göra innan uppsägningen. Jag satt dåligt till och tänkte göra det på datorn när jag kom hem. När jag kom hem var det för sent och när jag försökte säga upp det skulle jag få betala en klumpsumma på ca 4000 kr vilket de tydligen tyckte var snällt. Jag blev rasande då jag faktiskt försökt säga upp skiten på rätt dag. Till slut gick de med på att avsluta utan straffavgifter men jag kan säga att det var sista gången jag använde Adobe! Det finns andra tjänster.
Jag hade mycket hellre sett att de hade ett abonnemang på månadsbasis och som de hade på längre tid skulle detta avslutas efter den tiden. Det system de har nu är ju helt sjukt och det enda det leder till är förbannade kunder. Jag vet många i designbranschen som lagt ner Adobe pga detta. De är för giriga! Och månadsavgiften är för hög.
Ett girigare bolag går nog inte att hitta
Efter ett halvt liv med Adobe så ger jag nu upp. Programmen är i huvudsak fortfarande bra men deras affärsmetoder har med åren blivit helt vidriga.
Som ett konkret exempel, jag har i flera år prenumererat på deras "Creative Cloud Alla Program" som jag försökt bli av med. Men det finns ingen möjlighet att välja att stänga av automatisk förnyelse av tjänsten, och den ända gången man kan avsluta utan att behöva betala galet hög staffavgift är en månad innan förnyelsen. Bör också nämna att dem skickar inga tydliga mail eller visar på din account sida när ditt "års-förnyelsedatum" är.
Vill avsluta abonnemanget men är…
Vill avsluta abonnemanget men är tvungen att betala 1400 kr, detta är helt sjukt!!! Straffavgiften är otroligt högt! Finns ingen vettig support att nå! Fick ingen påminnelse om förlängning efter 1 års plan! Det har gått över en månad och straffavgift på 1400 kr om jag vill avsluta nu!! J*vla scam företag! Aldrig mer Adobe!
Lurar in en att betala pengar. Dåliga programmerare.
Köpte premiere pro abonnemang för att försöka ge mig på att redigera videor. Skulle få gratis 2 veckor och sedan betala 287kr/mån. Kom fram till att det inte var min grej, och ville säga upp mig. Nu vill de ha en avgift för uppsägning på 1600kr(!!!!!!). Tydligen har jag skrivit upp mig på ett årskontrakt, vilket jag inte hade någon aning om, och det kom inte alls tydlig fram.
Andra problem finns absolut med deras program. Jag har använt lightroom och lightroom classic en del. Och bortsett från några små buggar här o där så presterar programmen otroligt dåligt på alla mina datorer, och det är inga svaga eller billiga datorer. Och inte bara det; jag får ganska regelbundet krascher i programmen, så att man får starta om det arbete man höll på med.
Adobe måste ha väldig dåliga programmerare
Adobe måste ha väldig dåliga programmerare, Varannan uppdatering har någon ny fel i. Just nu släpper Adobe Reader inte filerna som man öppnat i Windows 11. Det går inte att flytta filer förrän man har startat om PC. Det sämsta programmet jag har i min PC för tillfället.
Använd annat bolag om möjligt.
Fruktansvärt dålig kundservice. Efter många år som trogen kund slutade mitt lightroom classic att fungera. Efter 3 månader av problem, 17 olika agents (ja jag har räknat) och säkert totalt 24h kontakt kom någon fram till att min dator är för klen pga deras alla uppdateringar. Detta efter flera fadäser som att dom ej ringt upp mig när som sagt att dom skall, ej skickat mejl som de lovat, skrivit fel tidszoon för kontakt 5 gånger, klickat mig, hoppat ur chatten ett flertal gånger när det blivit jobbigt. Och nu kommer en telefonräkning till mig på 2000:- för kontakten med Adobe support som dom inte nämner!? Dom vägrar betala detta trots att dom velat ha telefonkontakt, hållt mig kvar i telefonen i timmar.
REKOMMENDERAR ALDRIG ADOBE IGEN. Fruktansvärt dålig service.
Instämmer med övriga
Utdaterade program som inte fungerar men som kräver att man pröjsar för skiten in ett helt år, sämre företag får man länge leta efter...
har sagt upp mitt abonnemang kanske 10…
har sagt upp mitt abonnemang kanske 10 gånger ändå fortsätter dom dra 300kr i månaden och vid uppsägning vill dom yttligare ta 1500kr.. dom har tagit 7000 totalt sen 2022..... har varken minne av att ha skapat ett abonnemang och har aldrig använt deras grejer
Hade gett dom 0 stjärnor om de gick.
HATAR ADOBE OCH ALLT DE HAR
Sämsta produkterna och apparna och hemsida och avprenumerationssätt. AVSKYR ADOBE SÅ FUCKING MYCKET, fjevfifieb igrjritj usch program. Hade Av prenumererat men de visade sig att jag inte ens hade gjort det pga att processen är sämst, så nu har de dragit ännu mer. JAG HATAR ADOBE, FINNS SÅ MKE BÄTTRE PROGRAM