Bedrövlig servicekille I Uddevalla undrade vad jag ville. (Varför ringer man en verkstad om man inte har problem med bilen?). Han berättade polisaktigt att jag fick vänta en månad men drog deras skyld... Se mer
Konstigt måste ha haft en väldans tur Jag fixade en ny bil hos dom, kände lite och åkte tillbaka, allt ingen kostnad de har varit hjälpsamma, trevliga samt bemötande, trots min förtvivlan över någo... Se mer
Har som många andra ID 4 ägare problem med förardörren, den vill inte låsa sig eller öppnar vid låg fart. Skickade ett mail till service på Toveks bil i Falköping och frågade vad felet beror på. De h... Se mer
Lämnade in vår bil i ett försäkringsärende där de återmonterade baklampans tätningen till kontaktdon fel så fukt kom in var av stiften rostade sönder och uppdagades först nu efter vintern,, påpekar de... Se mer
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 24 timmar
Toveks Bil AB Uddevalla.
Fick fel på startmotor på väg till Oslo 25/8-25 och
blev (dessvärre) bärgade till närmsta VW-verkstad;
Toveks Bil Uddevalla.
Efter skifte av startmotor, körde vi några mil
när plötsligt varningssignalen "STOP" började lysa.
Vi klarade så vitt att komma oss hem och kunde
konstatera att kylvätskebehållaren var tom.
Min granne körde och köpte glykol och jag
fyllde på ca 0,8l.
Körde därefter några mil och kunde konstatera
ingen läckage!
Den enda möjligheten att 0,8l kylarvätska hade
tappats ut var på Toveks verkstad.
kontaktade VD Lars Johan Nohlgren, som lovade
återkomma med en förklaring, vilket han inte gjorde.
Denna oförskämda behandling av en kund gör mej
otroligt förbannad, och har gått ut över nattsömnen.
Saken är polisanmäld (har vittne på händelsen).
Jag kommer inte att ge mej förrän saken blir avklarad!
Jag har tidigare erfaring av Toveks Bil i Stenungsund.
Efter undersökning av bilen fick jag besked: "Det är
för lite bromsvätska i bilen, därför kan vi inte lämna ut en farlig bil och vi har inte tid att fixa detta. Du
får komma tillbaka med lånebilen och hyra en bil av oss en vecka, (se tidigare omdöme Toveks Bil Stenungsund).
Hur kan generalagenten VAG samarbeta med detta spektakel till bilfirma?

Svar från Toveks Bil
Lämnade min golf för ett litet fel. Det slutade med felsökning och det blev debiterat mycket pengar. Byttes inte mycket delar. Känns som dom la på massa

Svar från Toveks Bil
Överdebiterar pga de är enda ”Skoda” verkstaden inom 2-3 timmars radie. Fult sätt att tjäna pengar. Ingen mer Skoda/toveksbil för oss, någonsin. Extrema summor för små fel…. Och extrema summor för att ens felsöka, det andra verkstäder gör ”gratis” när man anlitar dem.

Vilken service!
Fick god hjälp med bilen av mycket trevlig och kunnig personal i Lidköping.
Tack för detta!! 😊

Ett mycket beklagligt bemötande – avråder från Toveks Bil i Varberg
Efter leveransen av min nya Skoda Octavia RS uppstod ett stort antal fel redan från start.
Trots att alla fel var dokumenterade med video och synliga i bilens egna systemfönster fick jag under lång tid höra att “inget fel kunde hittas”.
Felsökningen bestod enbart i att läsa av felminne och provköra bilen en kort stund – ingen diagnos via ODIS, ingen kontroll av givare eller systemintegration.
När jag ifrågasatte detta blev jag istället kallad “otrevlig” och att jag hade ett “oacceptabelt sätt”, vilket jag upplevde som mycket kränkande.
Jag arbetar inom Västra Götalandsregionen, som samarbetar med Toveks Bil på andra orter, och just därför blev det extra allvarligt att bemötas på det här sättet.
Att en leverantör som levererar till offentlig sektor agerar så mot en kund väcker frågor om respekt, värdegrund och yrkesmässig integritet.
Jag har därefter vänt mig till en annan Skoda-verkstad (Bäckebol), där man omedelbart började felsöka professionellt, hittade faktiska fel och påbörjade åtgärderna.
Skillnaden i kompetens, kommunikation och yrkesstolthet är som natt och dag.
Min rekommendation är att undvika Toveks Bil i Varberg om du förväntar dig professionell felsökning eller respektfullt bemötande.

Svar från Toveks Bil
STORT TACK! till Jonas på toveks bil i lidköping, för professionell och snabb service/reparation av skadan på min audi sommaren 2025.

Svar från Toveks Bil
En bilhandlare är alltid en bilhandlare men Toveks står ut från mängden med kvalitet, ärlighet,folklighet med ett fantastiskt utbud av bilar.

Svar från Toveks Bil
Min bil började läcka kylvätska en vecka innan jag skulle åka på semester och då behövde jag fixa det innan jag åker. Ringde runt till olika ställen men allt var fullbokat. Ringde sedan Toveks Bil i Borås och dom lovade att dom skulle fixa det till fredag veckan därpå. Jag lämnar in bilen en torsdag och säger till dom att det verkar som att vattenpumpen måste bytas och kamrem. Men dom ringer mig på fredag och säger att det inte är det utan att det är laddluftkylaren. Jag frågade om dom var säkra på det och dom sa ja. Frågade då hinner dom fortfarande fixa det till nästa fredag. Fick svaret ja det gör vi.
Tisdag veckan därpå så ringer dom mig och säger vi hinner inte fixa den till på fredag fast dom hade lovat. Jag lämnade bilen hos dom bara på grund av det. Jag fick tjafsa med dom och efter snack med verkstadschefen så sa han att han ska göra sitt bästa. Dom ringer sedan på torsdag eftermiddag och säger att det är färdigt. Vad bra tänkte jag. Åkte dit och betalade och hämtade min bil.
Åker knappt 2 mil så dyker röda lampan upp igen om kylvätskan. Men dom sa att jag kanske skulle behöva hälla i lite i början. Så jag tänkte det är okej. Inga problem. På lördag åker jag utomlands. Ska åka 210 mil. 420 mil fram och tillbaka. När jag kom tillbaka från semestern så hade jag köpt 10 liter kylvätska som jag hela tiden har behövt hälla i då problemet tydligen inte var fixat!
När jag är tillbaka ringer jag upp dom och säger vad som har hänt. Dom ber mig lämna in bilen igen. Jag lämnar den en onsdag. På torsdag ringer dom och säger att det är i vattenpumpen det läcker och det behöver bytas och även kamremen. Det var det jag sa var problemet från hela första början men dom sa ju nej och var säkra på det. Vilket nu tydligen visar sig att dom hade fel. Eftersom det nu är en 'ny' maskindel som det är fel på så måste jag alltså betala igen fast dom inte hade gjort jobbet. Otroligt dåligt!!
Men då frågar jag hur lång tid det tar. Får svar om att det blir i början på nästa vecka. Jag sa att det va okej och att dom får byta det då eftersom jag behöver bilen till på onsdag nästa vecka då jag ska iväg torsdag morgon. Återigen lovar dom.
Det är onsdag och min bil har nu varit där en vecka. Den skulle ju bli färdig början på veckan. Så jag ringer och kollar hur det går och antog att det blir färdigt idag (onsdag). Jag ringer dit och Rasmus svarar. Han säger att han inte vet statusen på bilen men ser att den är inskriven i verkstaden onsdag och torsdag. Jaha tänkte jag. Jag behövde den till på onsdag och dom sa att det inte skulle vara några problem. Så jag frågade kan du kolla statusen och se om det är möjligt att den blir färdig idag. Då sa han jag kollar upp det så ringer jag upp dig när jag fått svar. Jag sa okej.
Det går 45 minuter så ringer Rasmus. Det jag får höra fick mig att skratta för jag trodde att han drev med mig. Han ringer och frågar mig när jag hade tänkt att komma dit och lämna min bil !!!!???? Då har den alltså varit hos dom i exakt en vecka och han ringer och frågar när jag ska lämna in den. Jag sa att den har varit där i en vecka och frågade återigen om han kunde kolla med dom i verkstaden. Jag sa till honom att vi pratade för 45 minuter sedan. Då sa han ja juste. Han sa att han återkommer snart. Det gick 4 timmar inget samtal. Jag ringer upp igen. Då säger han att han inte har hunnit för han har haft 'lunch och sånt'. Jag bad honom att kolla direkt och då gjorde han det, vilket han kunde ha gjort betydligt tidigare. Då får jag svar om att den blir färdig på torsdag, dagen efter alltså, men då är jag inte hemma för jag behövde min bil på onsdag som dom då hade lovat. Så jag fick ta min farbrors bil så länge och hämtade min bil veckan därpå på måndagen. Betalade som sagt igen och åkte hem med den.
Min upplevelse där var katastrof. Känns som att dom inte hade någon koll alls. Att få ett samtal om när jag ska lämna min bil fast den varit där i en vecka och få den frågan samma dag som jag egentligen ska ha den tillbaka kändes otroligt oprofessionellt. Sedan att man ska behöva betala 2 ggr för att dom gör fel är ännu värre. Dessutom sa jag direkt att det var vattenpumpen. Jag rekommenderar inte någon att komma hit då jag inte ens vet vad dom håller på med där inne. KATASTROF!
Riktig dåligt kundbemötande. Kom till toveks bil i Borås för att köpa en bil men den såldes till någon annan.
Skulle köpa bil där försäljare hålla
Bilen till mig. Såld bilen till en annan person. Kunde inte köpa bil där på grund att problem med doms sidor. Då skulle person hålla bil till . Då sålde bilen annan person. Finner inga ord. Trodde toveks bil seriös firma. Ringde flera gånger dagen försäljare svar inte.
Behandlar sina medarbetare uselt. Man får inte hjälp av Toveks bil Skövde överhuvudtaget!
Toveks bil skövde
Måste vara den verkstad som har sämst kundbemötande i denna och närliggande kommuner.
Har inte varit med om dess like
Så stort företag med så stora bilmärken kan ha så usel personal.🤬
Toppen nöjd. Snabb hantering av mitt ärende. Bra kundtjänst, bra personal i verkstaden. Vet inte vad som kunde varit bättre.

Svar från Toveks Bil
Beställde en Audi Q4 2022 med 1 års leveranstid. Leveranstiden kan inte Toveks lastas för men när bilen kom till Varberg hörde ingen av sig. Eftersom jag själv kontaktade säljaren med jämna mellanrum för att höra om leveransen fick jag till slut besked om att den varit på plats ett tag. Vid leveransen var bilen smutsig (ny bil!) och inte laddad. Den fabriksmonterade dragkroken saknades. Dragkroken fick jag vänta på ytterligare ett år efter många påstötningar med VD och verkstadschef.
Vid första servicen åberopade jag garanti då frontsensorerna slutat fungera. Denna tillbakavisades med hänvisning till yttre påverkan. Kunde inte se detta själv. Tycker ändå att en bil som då var ett år skulle klara normalt slitage och att Toveks kunde ta det på garanti eller goodwill.
Nu var det dags att byta bilen. Besökte en säljare, provkörde en ID7. Fick en offert men inget inbytespris på Audin. Skickade in en värderingsansökan men fick inget svar.
Tröttnat på Toveks efter alla turer och nu köpt en Hyundai Ionic 5.

Svar från Toveks Bil
Började med ett fantastiskt bilköp 2022 med en säljare i stenungsund som "hjälpte oss att köpa bil" istället för att "sälja bil". Hur bra som helst.
Första service i Stenungsund däremot kryssades det i kontroller som aldrig genomförts (t.ex. kontroll av laddkabel hade gjorts utan anmärkning trots att jag glömt den hemma...).
Men så på motorvägen i fredags eftermiddag med bilen full med packning, barn, hund och fullastad släp varnar bilen för punka varpå vi ringer Toveks Uddevalla som direkt tar emot oss med hur bra service som helst.

Svar från Toveks Bil
Vilken dålig bemötande Av säljare Anders Ernevad på Toveks Bil Borås,jag har verkligen varit intresserad att köpa en bil från honom och det kändes han orkar inte med mig. Ja försökte prata,bara angående bilen han stängde luren åt mig utan anledning👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻.

Svar från Toveks Bil
Har lämnat in min bil flera gånger här och aldrig blivit nöjd! Efter en viltolycka så gjorde dom absolut minsta möjliga och lämnade sedan tillbaka bilen smutsig i stolen och på ratten. Gjorde en basservice bas 8+ med oljebyte dsg och tog betalt för 6L olja på dsg och alla jag pratat med säger att det inte går på mer än max 4,5L och när jag hämtade bilen så sa dom att vattenpumpen läcker lite. Gav mig offert på 16800kr som var kryddad med 20st skruvar för 1200kr och dom skulle ha 158kr för att ladda batteriet. 3dagar senare så började bilen dra 1L kylarvätska per mil. Lämnade in på en annan verkstad som gjorde jobbet för 10500kr och då bytte dom även multirem! Servce på toveks med dsg och bara oljefilter/olja på motor kostade 7000kr och min nya verkstad berättade att dom hade gjort samma service + kupefilter, bränslefilter och luftfilter för 4900kr.
Uppföljning!
Efter servicen så skulle jag igår fylla på spolarvätska och märker att det ryker om motorn. Då visar det sig att röret till oljestickan är avbrutet så att det kommer ut olja och rök. Ringer till verkstaden som pratar med mekaniker mm som svär sig fri. Får svaret att folk försöker med sånt här hela tiden och att dom inte kan ta på sig detta trots att ingen rört motorn sedan servicen. Röret måste bytas så jag sa att jag kan göra jobbet då jag behöver bilen tillgänglig och kan inte ha den ståendes på verkstaden. Så frågade vad han har för lösning. Röret kostar över 800kr... Och jag ska få betala 20% av röret, så 200-250kr och får göra jobbet själv.. Ytterligare orsak att aldrig någonsin anlita Toveks igen.

Svar från Toveks Bil
Var och beställde en ny Skoda Octavia i Toveks bil Borås idag med sambon av Säljaren Pia som var supertrevlig och hjälpsam på alla sätt och vis. 5 stjärnor till Pia ⭐️ Har även pratat med säljchefen som också var väldigt kunnig, service minded och supertrevlig och fick hjälp med offerter och allt. 5 stjärnor till henne också ⭐️ Köpte även en Polo för några årsen (2015) från Toveks bil i Borås och har varit supernöjd med den bilen( bästa bilen hittills enligt mig). Ser att det är många som tyvärr verkar missnöjda vilket såklart är tråkigt. Sen vet jag av ren erfarenhet själv då jag själv har jobbat som bilmekaniker och inom bilindustrin i över 20 år att det finns folk som klagar på minsta lilla och på små skitgrejer. Man önskar som mekaniker ibland när kunder kommer med personangrepp att man bara vill be dem att dra åt hel**** eller be dom att gå och köpa en annan bil, men det får man tyvärr inte om man vill behålla sitt jobb och rykte. Men vissa kunder förtjänar att bli behandlade på samma sätt tillbaka som dom behandlar säljare, mekaniker osv. Hur som helst, 5 stjärnor till Toveks bil i Borås 😃💪🙏⭐️ trevlig helg 👋

Svar från Toveks Bil
Köpte en Tiguan 2019 års model för 312 500 i Toveks bil i Falköping, som efter polering kommit stora stenskadda på huvudmotoren som de ville inte fixa. De har bara " maskerad " de skadorna .
Första gång köpte på Toveks bil, och aldrig mer . Så om man ge så mycket pengar då ska man blir nöjd med köpen. Jag fattar att den är gammal bil men så stora skada skada man inte acceptera.

Svar från Toveks Bil
Lämnat bil på skadeverkstad toveks trollhättan skulle ta en vecka är inne på tredje nu, varje gång man ringer så skjuts det framåt för man ska beställa delar ?
Beställer man inte sånt när skadebesiktningen görs? Så att allt finnes hemma när de väll ska grejas, är ju helt hål i huvudet, står utan bil nu o vet ej hur ja ska ta mig te jobbet. Totalt värdelöst.