Telinet Energi Omdömen

2 160
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 119 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många konsumenter lyfter fram att kundtjänsten är mycket trevlig, snabb och alltid redo att erbjuda bra hjälp när det behövs som mest. Dessutom framhäver köpare att tjänsten är enkel att använda, med tydlig information och en överskådlig app för att hantera elförbrukningen. Vissa recensenter var inte nöjda med plötsliga prisökningar som gjorde elräkningarna betydligt högre än förväntat efter att avtalet hade startat. Personer uttryckte även frustration över oväntade extra avgifter samt upplevde att en del försäljare var onödigt pushiga vid kontakt. Några kunder upplevde också ett otrevligt bemötande från personalen när de ville säga upp sitt avtal eller ställa frågor om fakturan.

Ämnen som oftast nämns

Price

Konsumenter tycker price är tvetydig med delade åsikter om kostnader. Medan vissa recensenter uppskattar... Se mer

Service

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av service. Vissa konsumenter uppskattar snabbt, kompetent och... Se mer

Customer service

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med kundtjänst. Vissa konsumenter upplever personalen som... Se mer

Staff

Kunder noterar konsekvent tvetydiga upplevelser med personalen. Vissa konsumenter uppskattar den trevliga och... Se mer

User experience

Människor rapporterar positiva upplevelser med user_experience, och konsumenter framhåller att appen är... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag har varit kund hos Er flera gånger och varit mycket nöjd. Men efter avtalstiden slut höjer Ni priset, då lämnar jag Er minst 1 år och ev kommer tillbaka om kund. Känns lite tokigt att hoppa m... Se mer

Jag har nu haft Telinet i många månader och kan uppriktigt säga att jag tycker dom gör bra ifrån sig. De är enkla att ha att göra med generellt och har erbjudit mig rabatter vid tillfällen för att... Se mer

1. Nr. 6 av de 8 bästa företagen i Elbolag

Telinet Energi erbjuder billig el till hela Sverige. Jämför oss gärna med andra elbolag och se hur mycket du skulle spara genom att byta till oss.

Bra

TrustScore 4 av 5

2 tn omdömen

Ber kunder att lämna omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Alla omdömen

(2 160)

122 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Långsam kundservice och krånglig uppsägning

Mitt avtal hos Telinet har inte börjat gälla än och jag försökte säga upp det innan det startade då jag hittade ett bättre alternativ. Därför kan jag inte bedöma själva elleveransen, men min upplevelse av kundservice och deras rutiner är tyvärr inte positiv.

Mer än en månad före avtalsstart försökte jag säga upp det kommande avtalet, och trots en bekräftelse på att mitt ärende mottagits kom inget svar. Två veckor senare fick jag istället ett välkomstmail om att avtalet snart skulle starta och fick då följa upp igen. Nästan en månad efter min första kontakt kom äntligen återkopplingen.

Då fick jag veta att avtalet måste aktiveras eftersom uppsägningstiden enligt Telinet inte börjar löpa förrän avtalet har startat. På deras hemsida anges en månads uppsägningstid, men det var inte tydligt att den inte kan börja löpa förrän leveransen har startat. Resultatet blir att jag tvingas vara kund i en månad, trots att jag har försökt säga upp avtalet i god tid innan start.

Kundtjänsten har varit trevlig – problemet är Telinets långsamma hantering och rutiner. Telinet beskriver själva sin kundservice som ”kundservice i världsklass”, vilket både är ironiskt och ligger långt ifrån min upplevelse.

Hade det här villkoret framgått tydligt när jag tecknade avtalet, hade jag sannolikt valt ett annat elbolag. Som kund känner jag mig vilseledd när ”en månads uppsägningstid” i praktiken innebär att ett kommande avtal inte går att säga upp så att det avslutas före avtalsstart, oavsett hur långt i förväg man kontaktar dem.

Min främsta feedback till Telinet är att vara betydligt tydligare med detta vid avtalstecknande – och att se över sina svarstider.

10 augusti 2026
Logotyp för Telinet Energi

Svar från Telinet Energi

Hej!Tack för att du tar dig tid att ge oss detaljerad feedback.Vi beklagar verkligen att du fick vänta så länge på svar från oss. Under sommaren har vi haft längre svarstider än vanligt, men en månad är inget jag känner igen och så ska det givetvis inte vara. Jag tar detta vidare internt så att vi kan se över våra
rutiner.

Givetvis har man som kund 14 dagars lagstadgad ångerrätt från att avtalet ingås. Om ångerfristen har passerat stämmer det dock att uppsägningstiden gällande avtalet börjar löpa först från och med att leveransen/avtalet aktiveras.

Jag har stor förståelse för att detta kändes otydligt och att upplevelsen inte levde upp till dina förväntningar.

Vi tar till oss av din feedback kring hur vi tydligare kan informera om detta vid avtalstecknande.

Tack igen för att du hjälper oss att bli bättre!

tveksam slutfaktura

Dåligt bemötande och tveksam slutfaktura

Mycket missnöjd med Telinet.

Jag sade upp mitt elavtal på grund av flytt och meddelade att avtalet skulle avslutas 29/7. På föregående faktura står det dessutom tydligt att avtalet gäller till och med 29/7.

På slutfakturan har Telinet däremot tagit bort flera av de rabatter som tidigare gällt. När jag kontaktade kundtjänsten för att få en förklaring fick jag dessutom ett mycket dåligt bemötande och upplevde inte att man var särskilt intresserad av att hjälpa till eller reda ut situationen.

Om rabatter plötsligt kan försvinna när kunden flyttar och avslutar avtalet bör detta åtminstone framgå tydligt av avtalsvillkoren. Som kund ska man kunna förvänta sig att det avtalade priset gäller under avtalstiden.

Sammanfattningsvis: tveksam hantering av slutfakturan och mycket dåligt bemötande från kundtjänsten. Jag kommer inte att välja Telinet igen.

19 augusti 2026
Logotyp för Telinet Energi

Svar från Telinet Energi

Tack för din feedback.

Gällande din slutfaktura har jag tittat närmare på den och kan se att dina avtalade rabatter finns med och är avdragna som de ska – dessa specificeras på fakturans andra sida.

Jag ber dock om ursäkt om detta kändes otydligt eller om du fick ett dåligt bemötande när du kontaktade oss. Vårt mål är alltid att ge ett professionellt och hjälpsamt bemötande.

Jag försökte precis nå dig per telefon för att gå igenom fakturan tillsammans och reda ut eventuella oklarheter, men fick tyvärr inget svar. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på kundombudsman@telinet.se så hjälper vi dig gärna vidare.

Ha en fortsatt fin dag! Mvh Olof på Telinet Energi

Dålig kommunikation

Tecknade avtal med ett annat bolag några månader innan rabattvillkoren för mitt nuvarande avtal går ut. Telinet säger då tydligen omedelbart upp mitt avtal med 30 dagars uppsägningstid, trots att det är månader kvar tills mitt nuvarande börjar gälla, med resultat att jag hamnar på ett dyrt helt orabatterat löpande avtal. Det enda jag fick var en uppsägningsbekräftelse utan datum, som jag givetvis antog skulle vara när det nya avtalet började gälla. På deras hemsida står att avtalet är uppsagt, men inte från vilket datum. När jag kontaktar dem via telefon bekräftar de att de kan se att det är månader kvar tills mitt nuvarande avtal börjar gälla, men avslutade ändå mitt avtal direkt. De hänvisar bara till diverse papper med villkor, och är helt osympatiska för att informationen från deras sida är otillräcklig och förvirrande.

Skulle aldrig tänka mig att byta tillbaka till Telinet. Det enda de hade att erbjuda över konkurrenterna var ett billigare avtal, men all den vinsten försvann i den här förvirringen.

23 juli 2026