Jättetrevlig kundservice som är effektiva med att hjälpa till med mina ärenden. Banken är min favorit av alla banker jag haft då de har haft fokus på online service och funktioner vilket passar mig oc... Se mer
Kundservice är det sämsta jag någonsin upplevet. Helt omöjligt att ringa in och prata med någon utan att man loggat in. Vilket är omöjligt då endast Freja är tillgängligt om man bor utomlands. Om d... Se mer
Sämsta möjliga service gällande en fondflytt (belopp under 10.000 kr). Får först höra att jag inte har några pengar hos dem. Sedan dröjer de 6 månader med att lämna uppgifter som behövs till Avanza. I... Se mer
Fruktansvärt dålig bank. Jag har konton i flera andra banker men ingen av dem är så fullständigt värdelösa som just skandiabanken. Bland annat får jag ständigt aviseringar om inkomna fakturor fast ing... Se mer
Informationen kommer från olika externa källor
Skandia is a large independent provider of products for long-term savings and investments.
Stockholm, Sverige
- skandiabanken.se
Ingen inbjudningshistorik registrerad
Kundservice ljuger rakt upp i ansiktet…
Kundservice ljuger rakt upp i ansiktet över telefon. Riktigt pissig bank. Undvik
Välj INTE denna banken
Banken duger men borde fräschas upp. Appen har tex ett omodernt utseende som saknar mycket, bla sökfunktion för att söka efter dom man ska betala till. Dessutom kan dom vara både otrevliga och bara lämna chatten utan att man ens snackat klart.
Vill du skaffa bank id så får du skicka in en kopia på din legitimation via postens billiga ej spårbara leverans.
Skulle förbättringar via framförallt appen bli bättre, fräschare, med tydligare funktioner osv så hade jag dragit upp betyget något.
SKÄRPNING SKANDIABANKEN!
Krimenell bank Var iväg och blev fast Skandibanken…
Var iväg och blev fast Skandibanken spärrade mitt konto kundkännedom per post.Alla banker använder Internet banken meddelande.Jag förstår.Men efter att pratat med dem i tre dagar.Med alternativ adress kivra avsluta konton och överflytt till annan bank få ut mina pengar.Får jag inte veta saldo,kan ett konto utantill vill de inte på nått sätt hjälpa till.Banker in Sverige missbrukar den här möjligheten att bli av med olönsamma kunder. Eftersom de hänt en gång förut ofta borta vet jag hur andra Banker gör men Skandibanken vill inte
Välj ett annat försäkringsbolag
Har haft några försäkringsärenden där även andra försäkringsbolag varit inblandade. Det gör att det blir enkelt att se hur olika servicen, handläggningstid och kommunikationen är på respektive bolag. Skandia är utan tvekan sämst. Långa handläggningstider, låg förmåga till kommunikation och omständiga. Funderar du på att välja försäkringsbolag, välj något annat.
Suttit i telefonkö till kundtjänst
Suttit i telefonkö till kundtjänst. Skulle ta 15 min men har nu suttit i 45 minuter och ännu inte kommit fram.
Uselt att behöva vänta så länge.
Har haft Skandiabanken och deras…
Har haft Skandiabanken och deras pensionspaket via olika privata arbetsgivare genom åren. Otillgänglighet, dåliga utbud och skyhöga avgifter har varit det kännetecknande år efter år. Om jag räknar på vad de skinnat mig på genom åren, framstår en Indisk scammer som snudd på moralisk i jämförelse. Där är de i alla fall ganska tydliga med vad man har som affärsidé och hur en kundrelation ser ut. Det svenska premiepensionssystemet är betydligt bedrägligare och en kass förvaltare som låser in sina kunder är inte lika tydligt ohederlig eftersom det är institutionaliserat bedrägeri ivrigt påhejat av svenska staten. Om du har valet, välj inte denna aktör.
En långsam bank med tekniska brister
En långsam bank med tekniska brister. Inget vidare bra första intryck som ny kund. Räkna med att behöva vänta minst 1 vecka för att kunna använda appen.
Det har nu gått en vecka sedan jag blev kund och jag har fortfarande inte fått PIN-koden som krävs för att kunna använda appen. Utan koden kan man bara logga in via webbläsaren i ett begränsat läge.
Kundservice upprepar om att koden skickas inom 5 bankdagar. Efter lite påtryckningar kunde de se (mot att jag verifierar mig med BankID en andra gång) att koden skickats men inte när. Jag kunde beställa ny kod men då skulle det dröja yterliggare en vecka.
Öppna ett allt-i-ett konto var enkelt men när jag skulle öppna ett sparkonto några dagar senare fick jag ett felmeddelande, varpå jag kontaktade Kundservice via chatten som meddelade att de hade tekniska problem för tillfället men att kontot var skapat utan att jag kan se det.
Lite pinsamt med sådan långsam hantering och bristfällig teknik för en väletablerad bank av denna storlek. Ger 1 extra stjärna för förhållandevis bra ränta på sparkonton.
Falsk marknadsföring
Falsk marknadsföring. Påstår att man kan få lägre bolåneränta om man har pensionsförsäkringar i Skandia. Men icke! Sökte flytt av befintligt bolån inkl att jag investerade 5290 kr för värdering och energideklaration. Fick avslag med motivering att jag när jag blir pensionär inte skulle klara att betala räntor. Idioti! Jag är 74 år och har redan varit pensionär i 10 år. Jag har genom åren köpt pensionsförsäkringar för drygt 5 milj av Skandia varav återstår drygt 4 milj att betala ut. Utöver det pension plus ytterligare några milj tillgängligt kapital. Lånet är mindre än 30% av husets marknadsvärde. Med nuvarande rätt frikostiga konsumtionstakt och antagen framtida låneränta på 6% räcker mina befintliga tillgångar ändå tills jag fyller 108 år. Istället för att få minskad ränta med 0.33% blev jag blåst av Skandiabanken på 5290 kr. Blir till att ha kvar lånet i Sparbanken Syd som är betydligt mer förutsägbar och seriös.
Kan ej ta ut mina sparade pengar
Kan ej ta ut mina sparade pengar, trots att jag legitimerat mig med BankID. Jag har även försökt med en pinkod som jag fick 2018!!?? Får info om att "Mobilnummer för engångskoder saknas" "Vänligen kontakta Kundservice ..." Ringer Kundservice som har 40 minuters väntetid. Försöker nå banken även på annat sätt, men svaret blir "Mobilnummer för engångskoder saknas" Moment 22!!
fruktansvärd kundservice
fruktansvärd kundservice. mästrad av en j*vla idiot som inte ens vet vad kapitalbindning är!? vafan håller de på med? hur kan man så självgod och dryg?
Skandiabanken - Online-/telefontjänsten fungerar inte
Skandiabanken svarar inte på meddelanden.
Telefonsvararen säger 20 minuters väntan. Efter 1,5 timme har jag ännu inte kommit fram. Om man lämnar sitt telefonnummer för att de ska ringa upp så ringer de ändå inte.
Har nu ringt kundtjänst åtskilliga gånger i samma ärende men okunniga och stressade handläggare har alla givit mig felaktiga instruktioner om var jag kan hitta det specifika underlaget. Nu har det gått fem dagar........
Skandiabanken har blivit mycket sämre…
Skandiabanken har blivit mycket sämre över tid. Vi flyttade lånen därifrån för att de krävde att man ska ha pensionskapitalet där också för att få bra ränta. Nu är det dags att flytta de andra kontona också. Bland annat finns det inget sätt alls att sätta in kontanter där. När vi skulle köpa bil går det inte att swisha eller på något annat sätt överhuvudtaget göra överföring som kommer direkt till företag på större belopp än Skandiabankens i sammanhanget låga gränser för Swish. Kundservicen är inte heller hjälpsam alls.
Väljer du Skandia kan du förvänta dig…
Väljer du Skandia kan du förvänta dig att aldrig få svar på dina frågor och problem. 6 gånger har jag ringt in om olika ärenden och de alla har vidarkopplat mig till en kollega som ska kunna svara på mina enkla frågor som varför jag inte kan se pengarna på mina konton, varför jag inte kan sälja eller köpa mer av befintliga aktier. Varför de lagt mig på högsta courtage klassen som standard. Jag har pratat med över 30 pers nu och fortfarande inte fått svar på alla mina frågor från de senaste månaderna. Jag hade varmt rekommenderat att tänka om och betala mer för tryggheten. Skandia åkte bort när de kom till mitt bolån pga detta.
Undvik den här banken
Undvik den här banken.
Kommer fråger hela tiden vid inloggning så därefter pausar de ,konton , vilket tillgång till mina pengar heller. Absolut sämsta bank i Sverige. Vid nödvändiga situationen om du behöver dina pengar vänd till socialtjänsten eftersom banken pausar din konto flera dagar. Löjligt.Ni får skämmas skandia banken
Tidigare kund men nekad bolån
+ varit bolånekund tidigare och det funkade bra
- sålde min lgh som jag hade belånad hos Skandia, skulle köpa en billigare, de sa först att det är lugnt att få bolån som tjänstledig och 50% av insats som jag hade. När jag kom fram till bolånshandläggaren var det tvär nej.
Bytte till SBAB och de hjälpte mig. Så rekommenderar att gå dit istället.
Sanslöst dåliga väntetider
Sanslöst dåliga väntetider! Nu har jag väntat, efter att ha blivit vidareskickad, i 1 tim och 43 min och jag har ff inte fått hjälp. Man kan ju inte spara in på personal till absurdum så att kunderna blir drabbade på det här sättet.
Ni har den sämsta kundservicen
Ni har den sämsta kundservicen, jag har försökt och försökt hitta hur jag ska komma i kontakt med er via mail eller något liknande.
Jag har blivit av med min telefon och kan inte ta emot sms för att verifiera. Jag har en kod jag ska använda när man ej har tillgång så varför fråga efter den om ni ändå gör så.
Skulle vilja ha en mail adress man kan kontakt er på? Är det möjligt?
Behandlar dig som kriminell
Jag öppnade ett bankkonto och planerade att flytta min lön, swish och bankID dit. Två månader efter att jag öppnade kontot skulle jag göra en överföring till ett annat bankkonto inom EU som jag tänkte använda vid en utlandsresa, ville därför höja maxgränsen för utlandsbetalning då den ligger på ynka 10000kr. Ringde och frågade om jag kunde höja den så jag kan göra en överföring på 20000kr. Efter massa kontrollfrågor fick jag ett nej men ingen riktig anledning till varför, bara ett luddigt svar som "syftet du angett stämmer inte överens med vår kundkännedom". Va? Försökte fråga om förtydligande så jag vet vad jag ska göra för att kunna använda mina pengar, men fick samma luddiga robotsvar.
Sa bara OK och att jag försöker väl igen senare då när jag flyttat över lön och grejer och ni ser att jag är legitim. Senare samma dag märker jag att kärringen (Therese tror jag hon hette) har inte bara stängt av möjligheten till utlandsbetalning HELT men har även spärrat mitt kort som jag precis beställt och fått hem. Vad ska jag med en bank till om jag inte ens kan använda mina pengar? Avbröt genast mina planer om att använda skandia som huvudbank och har tagit ut pengarna från kontot.
Vilket skämt till bank. Gammal trött byrokrati-dinosaurie. Undvik!
Dyr Strulig säkerhet
Jag har varit kund i denna bank i över 20 år. Jag har och är även kunde i andra banker, det beror på för vilket ändamål jag ska använda dem till.
Hade jag givit ett omdöme 10 år sen så hade det varit 5 stjärnor. Bolånet har varit helt OK här också under hela tiden, men absolut inte bäst och de vill inte förhandla ett dugg, så då blir det annan bank bara av den anledningen.
Det värsta med banken, och det som sänker betyget rejält för mig, är att även om säkerheten är god så tar deras processande av säkerhetsfrågor oooootroligt lång tid, oskäligt lång tid, det är som om man levde på 70 talet. Att få en pinkod hem tar en vecka. Att få byta BankID tar upp mot två veckor om man inte har giltigt pass eller nationellt ID och eftersom jag inte reser ofta så har jag varken eller. Körkort kan användas men då måste man gå igenom en två veckors process, rena stenåldern.
Dessutom är deras information för att få nytt BankID uruselt. Jag trodde att efter dessa två veckor så var allt klart. Jag var ute i tid med att fixa detta så nu skulle jag betala av skulderna i tid. Men inte heller, nu först får jag reda på att det inte är klart ändå, nu måste jag också ha en pin kod, något jag aldrig använder med Skandia så då måste jag få nytt sådant också, och det informerade dom inte att det behövdes för att fy nytt BankID. Så nu får jag vänta ytterligare en vecka innan jag kan betala skulderna vilket då medför mig avgiftskostnader och jag kan inte handla mat och inte köra bilen. Står helt lamslagen för att dom inte ger bra information.
Samma sak var det när jag tappade mitt bankkort, det tog otroligt lång tid att få ett nytt. Vad gör man då? Kan inte skaffa mat, ingenting. Och vi som inte har familj att vända oss till för att låna blir det besvärligt liv i ett antal dagar då.
Tyvärr är sparräntorna dåliga i alla vanliga storbanker, så inget sparande hos någon av dom, det lilla man har.
Skandia hade suveräna extratjänster förut som har med ekonomi att göra, men dom har dom tagit bort. Så, ja, nu finns inte ens de fördelaktiga tjänsterna kvar.
Strulet med säkerheten kostar mycket pengar.
På tok för mycket problem med…
På tok för mycket problem med inloggning hos Skandia. Man får felmeddelande i 50% av försöken med Bank ID oavsett om man använder mobil eller dator. På mina andra 5 banker - inga problem. Tid är pengar!