Skandia Omdömen

TrustScore 1.5 av 5

1,7

Jättetrevlig kundservice som är effektiva med att hjälpa till med mina ärenden. Banken är min favorit av alla banker jag haft då de har haft fokus på online service och funktioner vilket passar mig oc... Se mer

Kundservice är det sämsta jag någonsin upplevet. Helt omöjligt att ringa in och prata med någon utan att man loggat in. Vilket är omöjligt då endast Freja är tillgängligt om man bor utomlands. Om d... Se mer

Sämsta möjliga service gällande en fondflytt (belopp under 10.000 kr). Får först höra att jag inte har några pengar hos dem. Sedan dröjer de 6 månader med att lämna uppgifter som behövs till Avanza. I... Se mer

Fruktansvärt dålig bank. Jag har konton i flera andra banker men ingen av dem är så fullständigt värdelösa som just skandiabanken. Bland annat får jag ständigt aviseringar om inkomna fakturor fast ing... Se mer

1. Bank
  2. Finansiella tjänster
  3. Pensionsfond

Informationen kommer från olika externa källor

Skandia is a large independent provider of products for long-term savings and investments.

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Alla omdömen

37 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Ljuger för sina kunder skulle göra ett…

Ljuger för sina kunder skulle göra ett återköp på en försökring och min fd arbetsgivare skulle skriva på och han jag pratade med på Skandia sa att det var ok om de scannade blanketten efter påskrift och jag skrev på och skickade in och fick det verifierat på mail. Döm till min förvåning när jag ringer till er och då säger ni helt plötsligt nej men scannad underskrift gäller ej så nu får man göra om hela producern för att man får felaktig info av folk som inte kollar upp saker och ting och ber att få återkomma. Tycker inte detta är ett proffsigt agerande alks och inte vänligt kundbemötande. Vet man inte. Svara jag ber att få återkomma och kolla upp vad man svarar. Så nu får jag göra om hela proceduren och allt blir försenat. Och få höra av mig igen till min fd arbetsgivare. Nä bätre behandling av kunder och större ansvar att ta reda på rätt info hos de som arbetar på Skandia

12 april 2022

sveriges sämsta bank gjorde en…

sveriges sämsta bank gjorde en utlandsbetalning banken spärrade mitt konto överföringar från svensk bank sände in alla kontoutdrag anklagad för penningtvätt finans terrorism tog 7månader för ett svar kundsupport det sämsta jag har varit med om stor varning för skandia banken

10 april 2022

De är sämst och oprofessionella på bolån

De är sämst och oprofessionella på bolån. Inget förtroende för dem! De lockar dig först på att man ska kunna få låna lite mer än andra banker men till slut och bara några dagar från tillträdesdatum då kan de ger dig avslag. Det är super lätt för deras personal att förstöra någons liv bara eftersom de vill inte kolla upp handlingarna i tid. Jag fick vänta drygt 2,5 månader tills jag har fått avslag bara 1 vecka från tillträdesdatum och fick i panik söka andra banker. Hoppas ni får lära er från andras misstag och undvik sådana oseriösa banker.

9 april 2022

Under all kritik

Under all kritik. Har försökt nå banken under hela dagen. Första gången efter att ha stått 45min i kön las det bara på. Andra gången klickade jag så att skandia ska ringa upp. Det gjorde dom aldrig. Nu har jag stått i kö sedan kl 17, i TVÅ timmar!!!! Och jag har stått nu på plats 1 i snart 45min. Det märks att ni inte vill jobba

1 april 2022

Ständigt återkommande tekniska problem

Skandiabanken har ständigt återkommande tekniska problem.
Till exempel: "Alla stående överföringar är borta".
"Internt fel" vid inloggning.
"Du har inga konton". "Du har inga kort".
Många gånger har man stått i matbutiken och inte kunnat betala med bankkortet på grund av tekniska problem.
För två veckor sedan så spärrades mitt kort av vad dom angav som av säkerhetsskäl.
14 dagar senare kommer jag fortfarande inte åt mina pengar.

18 februari 2022

Trodde faktiskt denna bank va bättre än…

Trodde faktiskt denna bank va bättre än storbankerna men de har samma system med påhittade fakturor. nu senast vill dom kräva pengar från en autistisk pojk för ett konto han aldrig vetat om att han ens har och för att avsluta det presenterar de en sjukt krånglig väg med handskrivna lappar alternativt pinkoder och ett system han aldrig varit i. Skäms på er!! ni är inte bättre än storbanken. Meddela kund förändringar innan de träder i kraft så hade situationen aldrig uppkommit.

16 februari 2022

Väldig dålig

Ansökte för bolån, men blev väldig besviken av servisen. Jag har min pension hos er och det funkar bra (kan inte säga mycket om den). Men banken, katastrof! Ni bör inte jobba som bank om ni INTE kan!!! Långsam, dålig hemsidan, dålig kommunikation, dålig bemötande och hög ränta.

Tack vare Ordna Bolån kunde jag köpa min bostad.

9 februari 2022

Katastrof!!!!!

Katastrof!!!!!! Har en skvätt tjänstepension hos dem som jag fick när jag jobbade en kort stund på ett bolag. Den är mer eller mindre omöjlig att flytta. De tar cirka 6 % i avgift för bara ha pengarna hos dem. Det är mer eller mindre bedrägeri i mina ögon.

27 januari 2022

Sämsta bank som finns ute i marknaden

Sämsta bank som finns ute i marknaden. Trots stor kontantinsats och utmärkt i kreditvärdighet. Nekar till bolån. Deras svar och anledning att jag har haft mindre i årsinkomst dem senaste 3 åren. Förklarade att jag har barn som föddes för 2 år och varit mamma ledigt men det förstår dem inte. Man får inte riktig svar. Till som söker bolån vänd er till andra banker. Denna bank ger inte era behov.

17 januari 2022

Väldigt bra bank om man jämför mot…

Väldigt bra bank om man jämför mot storbankerna.
Skandiabanken var först med att avskaffa bankdosan.
Bäst Internetkontor många år i rad. Medan andra höll på med skraplotter och stora bankdosor man skulle ha med sig. Skandia hade sms kod till mobilen = suveränt!
Dock några saker jag stör mig på som är lätt för er att ordna. Det är krångligt att öppna konto till mina tre barn. Massor blanketter osv. Fixa så det går att göra digitalt.
Om man glömmer sin kod på bankkortet så måste de skicka ut ett brev med snigelpost med koden. Andra banker kan du logga in på internet-kontoret och se koden där. Fixa gärna detta. Allt ska gå att göra digitalt med Bank-ID. Eller med brev till Kivra. Inget ska behöva skickas med snigel post 2022!

8 december 2021

Neka Swish av mina EGNA pengar

Har haft Skandiabanken i många år, men för en tid sedan i samband med att jag skulle köpa en bil så blev jag misstänkliggjord när jag ringde för att höja Swishgräns. Nu några månader senare så hände EXAKT samma sak, men inte nog med misstänkliggörandet. De nekade mig att faktiskt använda Swish till mina egna pengar. Att jag har flera banker och aktiv aktiehandlare som har belopp som cirkulerar verkar vara svårt för Skandiabanken. Så blir helt enkelt till att gå vidare till banker som har möjlighet att möta kunders behov som har lite större belopp i cirkulation. Man skulle ju kunna tro att man använder kontohistorik som ett kvitto på vad man har för ekonomi snarare än för att misstänkliggöra en.

2 november 2021

Det går åt fel håll

jag har väldigt svårt att förstå hur Skandia så ofta har driftproblem med sin internetbank. Det är inte bara så att deras app klarar en bråkdel av vad webb-versionen klarar av, men exempel på frekventa fel som man kan utforska när man är Skandia-kund:
Alla konton är borta.
Alla stående överföringar är borta.
"Internt fel" vid inloggning.
ISK försvinner lite då och då.

Skandia, hur kommer det sig att ni har så mycket problem och hur har ni tänkt åtgärda dem?
(och nej, det är inte bara jag som har dessa problem då vi tyvärr har samma bank hela familjen).

30 oktober 2021

Otroligt dåligt kundbemötande

Otroligt dåligt kundbemötande. Personalen i kundtjänst får/har inte mandat att fatta några beslut utan alla beslut tas i någon 2nd line bakom kundtjänst som man aldrig får tala direkt med. Uppfattas som otroligt byråkratiska i sitt kundbemötande. Det viktigaste är att du som kund anpassar dig till Skandia och inte tvärtom. Kan inte rekommendera.

14 oktober 2021

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis