Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 47 recensioner, de flesta recensenterna var ganska nöjda med sin totala upplevelse. Många kunder uppskattar den snabba och effektiva servicen, särskilt vid hämtning och lämning av fordon. Personalen beskrivs ofta som hjälpsam, professionell och trevlig, vilket bidrar till en välkomnande känsla för konsumenterna. Flera användare lyfter fram att de alltid får bra bilar och att de erbjuds likvärdiga eller bättre alternativ utan extra kostnad om den önskade bilen inte finns tillgänglig. Dock upplever vissa kunder problem med otydlig prissättning och att de upplever att de får extra kostnader eller försäkringar. En del känner sig missförstådda och rapporterar att vissa funktioner i bilarna inte varit tillgängliga. Det förekommer även klagomål på bristande kommunikation och koordination, särskilt vid problem, samt att bokade bilmodeller inte alltid finns tillgängliga vid upphämtning.

Ämnen som oftast nämns

Service

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med service, där vissa kunder rapporterar mycket positiva... Se mer

Staff

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med personalen, där många kunder berömmer det trevliga,... Se mer

Location

Recensenter nämner tvetydig feedback om platser, där vissa upplever positiva interaktioner på specifika... Se mer

Product

Konsumenter upplever att produkten är tvetydig, då vissa rapporterar att de får fel bil eller en bil med... Se mer

Price

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av prissättningen, där vissa kunder rapporterar försök att sälja på... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Edinburgh: snabb hantering vid hämtning. Tjejen ”sålde på mig” en lite större bil men en Polo i norra Skottland hade inte varit så bra så det var ett klokt råd. Väldigt snabb service vid återlämningen... Se mer

Fick tyvärr inte hans namn, men killen som hjälpte mig på kontoret vid Malmö Centralstation var fantastisk. Han har hjälpt mig tidigare också och är alltid väldigt hjälpsam och trevlig. Det känns va... Se mer

Varit kund hos Sixt Halmstad i över 20 år och servicen har alltid varit top of the line och priserna förvånansvärt låga för så fina bilar, rekommenderas verkligen. Anders som ägare alltid ansvarsful... Se mer

Hyrt bil av Sixt i Sverige och Kanada några gånger, aldrig varit några problem. Om önskad bil inte har funnits har jag blivit erbjuden en likvärdig eller bättre alternativ utan extra kostnad. Sixt... Se mer

1. Biluthyrningsbyrå
  2. Billeasing
  3. Bildelningsplats
  4. Limousinservice
  5. Lastbilsuthyrning
  6. Skåpbilsuthyrning

👉 Besök vårt hjälpcenter på sixt.com/help-center eller kontakta oss. ✅ Välkommen till SIXT biluthyrning. Vi erbjuder premium biluthyrning till förmånliga priser, över hela världen. Kör första klass. Betala ekonomi. Premiumbilar utan premiumpriser. Vi har över 222 000 hyrbilar i vår flotta, som inkluderar modeller från några av världens bästa biltillverkare, bland annat tyska favoriter som BMW, Mercedes, Audi och många fler. Vi erbjuder också bilabonnemang med SIXT+ samt chaufför- och flygplatstransfertjänster med SIXT ride.

3,5

Medel

TrustScore 3.5 av 5

Har inte besvarat negativa omdömen

Sämsta företaget någonsin som vi hyrt…

Sämsta företaget någonsin som vi hyrt bil av. Riktiga bedragare och tjuvar! Akta er för detta företag‼️
Med finess blev jag grundlurad och pålurad extra försäkringar!
Vi hyrde en liten enkel Peugeot i 20 dagar på Málaga flygplats. Vi hade redan bokat hemifrån och skulle bara ha en helförsäkring på plats. Men priset slutade på 20500kr och den extra summan som Sixt hade bokat på oss drogs inte förens vi hade lämnat tillbaka bilen! Vi hade verkligen inte för avsikt att hyra denna bilen för den summan. Vi försökte reklamera och drev detta i ett reklamationsärende men i slutändan vägrade Sixt att erkänna sitt oprofessionella och felaktiga sätt och vägrade att betala oss tillbaka en enda krona!
Ett svinaktigt företag som lever på att luras och väljer sina offer.
Usch‼️

2 augusti 2024

Motorhaveri i Wurzburg och lånebil från biluthyrningfirman Sixt.

Motorhaveri i Wurzburg, Tyskland på vår husbil aug. 2024. Två vuxna+ en hund, (Lagotto.)
Kontaktade SOS international via mob. Lovade först hyrbil till Sverige( Varberg) via Europcar med denna bil försvann. (!?!?) Därefter löfte om hyrbil från Sixt i Wurzburg. Skulle få välja mellan Cupra Leon Sportstourer el Peugeot 3008. Valde Peugeot 3008. Skulle hämtas på Nürnberger Str. 72 Wurzburg. När vi kommer dit får vi en MG. Vi reagerar på att ljudnivån är ovanligt hög i kupén och att bilen går att växla upp till 3-ans växel men sen är det ingen skillnad på motorljudet på 4-an o 5-ans växel. Det kändes som vi körde på autobahn på 3-ans växel. Efter ca 10 mil på autobahn mot Kassel stannar vi för matpaus. När vi sen startar bilen tänds varningstexten: ”Service vehicle immediately” + en stor varningstriangel. Kontaktar SOS international o beskriver problemet, det går ca 4 timmar. SOS anser att bilen ändå är körduglig till Kassel och föreslår att vi ska köra ”sakta o försiktigt” på autobahn återstående 11 mil t Kassel där vi skulle få ny bil hos Sixt. Blev uppringd av en anställd på Sixt som sa sig heta ”Steven” och han lovade att vi skulle få ny bil i Kassel. Övernattade i Kassel, åker därefter till Sixt kontor för att få ny bil.
Då finns ingen ny bil till oss som utlovat var utan vi tvingades att köra ytterligare 14 mil till Hildesheim. Där kunde vi byta bil till en Mazda o fortsätta mot Puttgarden o färjan. Bilen gick utmärkt men signalerade hela tiden om att ”oljebyte måste göras”.
Mazda skulle lämnas påföljande dag i Falkenberg på Sixt kontor. När vi kom t Falkenberg hade inte Sixt något kontor, endast ett tel. Nr. Fick då rådet att åka 6 mil t Halmstad o lämna den. Här försvann allt vårt tålamod. Bilen kunde till slut efter het diskussion lämnas hos Reines Bil i Falkenberg.
Vill aldrig mer ha med Sixt biluthyrning att göra.

27 augusti 2024

Vi hyrde en ny VW Passat hos Sixt i…

Vi hyrde en ny VW Passat hos Sixt i Malmö. Vi åkte med familjen till Dalarna och efter 8 timmar bilresa, började flera varningslampor blinka. Cruise control, lane assist och AC fungerade inte längre. Nästa dagen blev det även värre, när vi startade bilen började 9 olika varningslampor blinka och fick vi meddelandet att det var ett 'allmänt elfel' och att vi ska ringa verkstaden.
Vi ringde Sixt kundservice som sa till oss att det var ett känd problem med den bilen och att vi skulle vänta en timme med att köra vidare.....
Hela dagen blev det nästantill omöjligt att köra med bilen. Dagen efter skulle vi åka ner från Rättvik till Malmö, men bilen kunde inte köra snabbare än 40 till 80 km i timmen. Även nu sa kundservice att de visste i förväg om att bilen hade dessa problem och att de inte kunde göra något för oss. Vi fick som respons: "bilen kan köra, om ni går till verkstaden är det på egna kostnader". Vi blev extrem negativt bemött av Sixt-medarbetaren i Borlänge, när vi ringde de för hjälp. Den mannen var reellt aggressivt i bemötande.
Till slut var vi tvungna att avbryta vår semester och det tog oss mer en 13 timmar att köra ner till Malmö.
Att vi fick 1000kr 'kompensation från 'management' är löjligt och skamfult.... men att de medvetnande uthyrda oss en bil som var trasig och farligt är kriminellt!!

4 augusti 2024

SE UPP FÖR SIXT ZADAR FLYGPLATS!!

SE UPP FÖR SIXT ZADAR FLYGPLATS!!

Vi hade bokat och betalat en bil hemma utan en massa tillägg.
Väl på plats kunde vi ”uppgradera” till en annan bil för 120 EURO. Ok tänkte vi då det var en Skoda Octavia istället för en Dacia.

Informationen som saknades vid uppgraderingen är att den anställda på SIXT la till alla möjliga tillägg i samband med den så kallade uppgraderingen trots att vi själva valt utan tilägg/högsta självrisk. Inte heller informerades alla dessa tillägg muntligen utan de snackade bort de mesta.

ALDRIG MER SIXT ZADAR FRÅN ATT BETALA 680 EURO TILL ATT BETALA 1310 EURO!!!
LURENDERI

11 juli 2024

Blufföretag

Bilen var bra och smidigt att betala online. Men väl på plats vid flygplats så var det lurendrejeri på hög nivå. Med ett kvitto som sen är oläsbart (såklart medvetet) med flertalet transaktioner som är svåra att följa känns det som ett blufföretag rakt igenom. Skulle absolut avråda från att välja Sixt.

21 juni 2024

Bedrövligt kundbemötande

Vill ge otroligt mycket ris till ert lokalkontor i Östersund.
Va in fysiskt för tänkte att då kan man få bästa service - icke!

Jag: Hej - jag vill boka en hyrbil.
Sixt: Nej, det går inte det är helt fullt…. (Med ganska dryg ton och kepsen bak o fram).
Jag: Ok, du är inte intresserad att ens fråga vilket datum det gäller…?
Sixt: Jaha…. Och ropar till någon där bak i kontoret…
Jag: (får dålig känsla av bemötandet) nja, jag tar min förfrågan någon annanstans, och går.

Ni förlorade precis en 2 veckors bilhyra pga av extremt dåligt kundbemötande.

3 juli 2024

Bokad/betald bil försvann

Bokade hyrbil i Reykjavik hämta 24/6. Flyget blev inställt så våra bokning försvann trots att jag betalt. Vi fick därför göra en ny beställning där vi uppgraderades (för att det inte fanns någon annan bil, såg flera bilar på parkeringen). Så kostnaden blev dubbel för det var ingenting dom kunde göra. ALDRIG MER SIXT!

24 juni 2024

Nonchalans från uthämtning till återlämning!

Nonchalans från uthämtning till återlämning. Återlämningen dock OK eftersom vi lämnade bilen söndag em och lade då bilnyckeln i en återlämnings-box som verkade säkert. Sixt hävdar att "våra kunder älskar oss" - detta är sannolikt nonsens. Drygt 3.000 SEK reserverades på mitt kort (10/5) och nu - mer än 8 dygn senare - har reservationen inte hävts. Påtalning nonchaleras. Jag återvänder till AVIS!

18 maj 2024

Sämsta kundmötet under min livstid

Sämsta kundmötet under min livstid. Avråder med de starkaste ordalag.

1. Bokade en Tesla 3 månader i förväg, var 10 minuter tidig för upphämtningen ändå fanns inte min bil tillgänglig.
2. Tog nästan 30 minuter få ut vår ersättningsbil från garaget, den stod på laddning med andra bilar i vägen, en av deras anställda var tvungna att köra ut bilen för det fanns inget utrymme.
3. Kollade igenom bilen noggrant och fotade, efter några minuters körning såg vi att framrutan hade en liten spricka som inte syntes för grafik etc var i vägen. Efter vi lämnade bilen kräver de oss på 9500 kr i självrisk för något de är ansvariga för. Om det är omöjligt se skadan under sin inspektion och det är en gammal skada borde man kunna hitta en förlikning och ett trevligt bemötande.
4. Passagerardörren buggade ur och efter nästan varje gång man startade bilen så öppnade den sig självmant. Total risk för olycka. Tänk om jag haft barn i bilen?

29 mars 2024

Jag hyrde bil med full försäkring

Jag hyrde bil med full försäkring i Faro Flygplats, Portugal via Sixt hemsida där jag fick ett pris inkl. skatt. När jag kom fram midnatt och regn hade priset ökat med nära 80 euro för "skatt". Vilka skatte, de skulle ju ingå!? Bilen var i dåligt skick (25 "existing damages" på besiktningen) och ej städad invändigt. Jag upplever att jag fick en bil i dåligt skick eftersom jag valde full försäkring, hur är det för service? Så klart jag accepterade att ta bilen ändå eftersom jag inte ville vara utan bil mitt i natten. Lurendrejeri som jag anmält. Vi får se vart det leder. Otroligt dåligt. Aldrig Sixt igen.

25 mars 2024

Jag måste höja Sixt i Mjölby och…

Jag måste höja Sixt i Mjölby och AnnaKarin till max med stjärnor (borde vara 8-10st.)
Min 4xwd fastnade i kylskåpet tisd. Och behövde bärgas till verkstad.
Hon löste problemet med att ge mej en likvärdig bil. Hon ställde upp med skjuts och hämtningen trots att klockan drog mot kväll.
Vilken service minded kvinna. Tack

16 januari 2024

Tyckte till en början SIXT i Västerås…

Tyckte till en början SIXT i Västerås (M-bilars lokaler) verkade bra när jag hyrde en bil i oktober 2023, trevlig personal och bra service.

I november 2023 blev jag tvungen att hyra en bil igen och fick en Mercedes E300 då de inte hade Volvo V60 som jag bokat. Skulle åka 50 mil upp till norrland och det fungerade bra, men på hemvägen när det var 15 mil kvar så la all elektronik av. Inget helljus, ingen värme eller fläkt, inga sensorer, ingenting elektriskt fungerade. Dök även upp felmeddelandet att man inte gjort någon "Service A" på bilen sedan 160 mil, något Mercedes huvudimportör tyckte lät konstigt när jag kollade med dem.

Eftersom bilen inte gick in i något "Limp mode" så körde jag vidare och tog mig hem. När jag ringde SIXT ville de att jag skulle ha dokumenterat felmeddelandena med mobilens kamera (vem sitter och fotar felmeddelanden medans man kör???).
Jag hade dock tre vittnen som var med i bilen som såg felmeddelandena.

Jag påpekade för dem att felmeddelandena i bilen kunde de be en Mercedesverkstad kolla färddatorn då den loggar alla fel.

Sa att jag ville ha kompensation för att bilen inte var i ett skick att de skulle ha hyrt ut den, men det ignorerade dom utan att ens kontakta mig. Fick dock tillbaka mina 3000 kr som de tagit som säkerhet.

När jag fyllde full tank med diesel diffade den dessutom över 20 mil till min nackdel. Men det kan ju visserligen vara något datorn räknat ut på basis av hur föregående kund kört bilen. Men jag tycker 20 mil diff verkade mycket. Så frågan är om de ens kollat om förra kunden fyllt upp full tank!?

Så i och med detta så kommer inte jag att hyra bil några fler gånger hos SIXT i Västerås, då de inte servar sina bilar korrekt och ignorerar kunder när det kärvar. De verkar helt enkelt inte vara seriösa, något man även får en känsla av när man läser andra kunders upplevelser av företaget.

26 november 2023

Ingen återkoppling vid avbruten hyra

Hyrde bil av Sixt i Bastia Korsika, 14/9 - 29/9 blev tyvärr akut sjuk och tvingades resa hem 17 /9.
Lämnade bilen på hotellet då jag inte kunde köra den till flygplatsen. Skulle lämna nyckel på flygplatsen men Sixt kontor var stängt trots annan information på dörren samt på hemsidan, träffade en Sixt medarbetare på parkeringen som enbart talade franska, han hänvisade till Hertz kontor som hade engelsktalande personal och lovade att lämna nyckeln till Sixt. Sedan blev det tyst trots massor av mail och hjälp av Sixt Sverige och Sixt Tyskland.
Den 15/10 kom första tecknet på att man hämtat bilen med vidhäftande faktura på bl.a en debitering på 250 EUR för 20 km och 1 timmes jobb. Kontoret på Sixt Bastia behöver en kurs i hur man hanterar sina kunder, att man inte orkar skicka en bekräftelse på att man hämtat bilen och att man återkommer med en slutfaktura är höjden av nonchalans. Så passar er för detta kontor. Har goda erfarenheter av Sixt på Azorerna, Madeira och Dublin men då blev jag tack och lov inte sjuk.

17 september 2023

Varning

Man måste lämna disposition och de accepterar bara med kreditkort.

Vi fick därför avbeställa en bil som inte fått tillbaka pengarna. Skitbolag.

6 oktober 2023

Lurade på oss en tessla i Edingburgh…

Lurade på oss en tessla i Edingburgh med försäkran att det fanns Tessls gratis laddningstationer i hela Skottland inkl. alla öar. Rena lurendrejeriet, det fanns inga Tessla laddningstationer på någon av öarna. Fick betala för att ladda långsamt på ett hotel för att komma till fastlandet, vilket innebar att vi inte hann köra så som ville. Sämsta biluthyrare som jag någonsin har använt, katastrof.

9 juli 2023