Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Zamówiłam torebkę. Po 2 dniach otrzymałam e-maila, że nie ma jej na stanie w żadnym butiku i zamówienie zostało anulowane. Jako, ze płaciłam kartą kredytową, to od razu została zdjęta blokada i środk... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zareklamowałam obuwie Mcquuen, ponieważ skóra odchodziła od buta. Buty noszone naprawdę sporadycznie, miałam takie białe i skóra nie odchodziła, więc to ewidentnie wina wykonania obuwia i co? Reklamac... Se mer

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

EDIT: obsługa Showroom się wykazała i otrzymałam zwrot należności. Zamówiłam dwie koszulki, przyszły niewłaściwe. Zapłaciłam za nie 421zl, zostało mi zwrócone 177zl. Obsługa fatalna, mam wrażenie... Se mer

Företaget har svarat

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Jestem bardzo zadowolona z otrzymanej przesyłki. Dobry produkt, w dobrej cenie. ALE… uważam, że dokonując zakupu za prawie 1500 zł, przydałoby się zapewnić darmowego kuriera, albo przynajmniej wysyłk... Se mer

Företagsinformation

1. Klädbutik
  2. Butik för modeaccessoarer
  3. Butik med handväskor

Skrivet av företaget

Showroom by Miinto to największa platforma modowa w Polsce, która łączy najlepiej ubranych ludzi na świecie z unikalnym wyborem najwyższej jakości, luksusowej i ręcznie wybieranej lokalnej mody. Jako, że platforma showroom jest kolektywem sklepów, każde zamówienie jest starannie realizowane przez pasjonatów pracujących w najlepszych butikach na świecie. Czujesz się zainspirowany? Odwiedź nas na showroom.pl Jeśli potrzebujesz wsparcia, nasz Dział Obsługi Klienta jest gotowy do pomocy w każdej godzinie tygodnia na czacie.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 89 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Nie Polecam!!!

Nie Polecam!!!
W grudniu 2025r. zamówiłam T-shirt. Po kilku dniach otrzymałam przesyłkę, przymierzyłam koszulkę, była za mała więc odesłałam ją w idealnym stanie.

Po okolo 4 tygodniach poinformowano mnie mailowo, że zwrot został odrzucony z powodu rzekomego „nieprzyjemnego zapachu” oraz białych plam na koszulce. Otrzymałam zdjęcia z białymi smugami, które nie istniały w momencie odesłania towaru. Jest to oczywista próba przerzucenia odpowiedzialności na klienta.

Firma upiera się przy swoim, twierdząc, że tego zmyślonego przez nich nieprzyjemnego zapachu "nie da się usunąć" mimo starań i odsyłają mi ten tshirt. Sprawa została zgłoszona do UOKiK, ECC. Ostrzegam innych konsumentów — w przypadku tej platformy zwroty mogą być kwestionowane na podstawie zmyślonych zarzutów, a klient zostaje postawiony przed faktem dokonanym. Mam nadzieję, że UOKiK dokładnie przyjrzy się tym praktykom.

23 december 2025

Droga Pani Paulino,

Bardzo nam przykro słyszeć, że rozwiązanie sprawy nie spełniło Pani oczekiwań. Doskonale rozumiemy, jak frustrująca i rozczarowująca musiała być dla Pani ta sytuacja.

Każdy zwrot jest dokładnie weryfikowany przed podjęciem decyzji, jednak zdajemy sobie sprawę, że w tym przypadku może to budzić wątpliwości.

Bardzo dziękujemy za Pani opinię — jest ona dla nas niezwykle cenna i pomaga nam stale udoskonalać jakość naszych usług. Jeśli chciałaby Pani, abyśmy ponownie przyjrzeli się sprawie, zachęcamy do złożenia reklamacji w ramach gwarancji. Z przyjemnością ponownie ją rozpatrzymy.

W razie dodatkowych pytań pozostajemy do Pani dyspozycji.

Ronni, Showroom by Miinto

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Brak pieniędzy za odesłany towar

Niestety, ja również mam bardzo nieprzyjemne doświadczenia z tym sklepem. Zamiast zwrócić mi 1500 zł , dostałem zwrot na 200 zł, bo niby rzekomo pomyliłem odbiorców zwrotu, jednak towaru nigdzie nie ma. Zwodzili mnie kilka miesięcy, że są trakcie weryfikacji.

1 november 2025

Witaj Sebastian,

Przykro nam słyszeć o Twoim doświadczeniu i rozumiem, że sytuacja była frustrująca. Chciałam Ci pomóc w rozwiązaniu tej sprawy, dlatego wysłałam prośbę o szczegóły zamówienia poprzez Trustpilot, jednak nie otrzymałam odpowiedzi.

Niestety, bez tych informacji nie mogę dalej procedować i udzielić pomocy. Jeśli nadal chciałbyś, abyśmy wyjaśnili sprawę, proszę o przesłanie szczegółów zamówienia, abyśmy mogli ją rozpatrzyć.

Pozdrawiam serdecznie,
Ronni, Miinto Customer Success Team

wszystko super

to było moje pierwsze zamowienie, towar w ciągu 3 dni roboczych został dostarczony z Włoch do Polski. Wszystko w najlepszym porządku.

23 januari 2026

Ostrzeżenie!!!

Dwukrotnie pisałam do Showroom o przesłanie faktury za zakup butów na kwotę 3414 zł! Od zamówienia w dniu 16 grudzień do dnia dzisiejszego tj . 27 styczeń nie otrzymałam faktury o którą prosiłam i pisałam dwu krotnie! Bez odzewu! W związku z tym dzisiaj powiadomiłam Policję Skarbową w Warszawie i UOiK. Sprawa została przyjęta i oczekuje na rozpatrzenie.Proszę nie bać się zawiadamiać odpowiednich jednostek, na oszukańcze metody tej platformy.

29 december 2025

Szanowna Pani Mariolu,

Pragniemy serdecznie przeprosić za wszelkie niedogodności związane z opóźnieniem oraz długim czasem oczekiwania na naszą odpowiedź.

Po dokładnym sprawdzeniu okazało się, że Pani wiadomości niestety trafiły do folderu SPAM, co spowodowało, że nie zostały odczytane w odpowiednim czasie. Bardzo przepraszamy za tę sytuację i wszelkie wynikające z niej utrudnienia.

Informujemy, że faktura została już przesłana na Pani adres e-mail. Prosimy o jej sprawdzenie i w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, jesteśmy do dyspozycji i chętnie udzielimy wszelkich potrzebnych informacji.

Doceniamy Pani cierpliwość oraz wyrozumiałość i jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności.

W razie potrzeby prosimy o kontakt – jesteśmy tutaj, aby pomóc.

Zespół Showroom

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Brak wysyłki przez 5 dni

W sobotę w godzinach południowych zakupiłem naszyjnik, tego samego dnia o 20:00 otrzymałem informację że moje zamówienie zostało spakowane, po półtorej godziny, że zostało przekazane do wysyłki. W mailu znajdował się numer śledzenia paczki, a w samym śledzeniu widniała informacja o tym, że dokument przewozowy został stworzony. Do czwartku przyszłego tygodnia nie otrzymałem informacji o wysłaniu paczki, DHL również jej nie odebrał. Ewidentnie coś poszło nie tak, nie rozumiem sensu informowania klienta tak wcześnie o gotowości do wysyłki, skoro paczka później tydzień leży niewysłana. Myślę, że to handel pustym magazynem. Na szczęście zwrot pieniędzy przebiegł bezproblemowo, szkoda tylko straconego czasu bo produkt od konkurencji otrzymałem w jeden dzień.

17 januari 2026

Svar från SHOWROOM

Bardzo nam przykro z powodu opóźnienia w wysyłce Twojego zamówienia — doskonale rozumiemy, jak frustrujące mogło to być, zwłaszcza że oczekiwałeś przesyłki w ciągu kilku dni. Niestety, czasami zdarzają się opóźnienia po stronie kuriera lub naszych partnerów, co w tym przypadku wpłynęło na dłuższy czas realizacji.

Cieszymy się, że zwrot pieniędzy przebiegł bez problemu, i przepraszamy za czas stracony w oczekiwaniu. Twoja opinia jest dla nas bardzo cenna i pomaga nam poprawiać nasze procesy, aby podobne sytuacje nie zdarzały się w przyszłości.

Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem i za cierpliwość.

Pozdrawiamy serdecznie,
Ronni, Miinto Customer Success Team

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Nie oddają pieniędzy za zwrócone produkty, stosują oszukańcze praktyki i nadużycia konsumenckie

W listopadzie 2025r. zamówiłam sukienkę Pinko. Na początku grudnia otrzymałam przesyłkę, przymierzyłam sukienkę i tego samego dnia odesłałam ją (w idealnym stanie). Po 3 tygodniach otrzymałam maila, że zwrot został odrzucony z powodu rzekomych ,zabrudzeń"( przysłano zdjęcia z białymi smugami na czarnej sukience, które butik sam,,wyprodukował"). Wysłałam im wezwanie do zapłaty, na co w kolejnym mailu poinformowali mnie,że potrącają mi 50% wartości towaru. Zgłosiłam sprawę do UOK,ECC i E-sądu, pieniędzy nadal nie otrzymałam. Ostrzegam wszystkich przez zakupami na tej platformie!!!

22 december 2025

Szanowna Pani B.Z.,

Dziękuję bardzo za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami swoimi doświadczeniami. Bardzo mi przykro słyszeć, że proces zwrotu nie przebiegł pomyślnie i że Pani zwrot został odrzucony.

Niestety, na podstawie podanych przez Panią informacji nie jesteśmy w stanie odnaleźć Pani zamówienia w naszym systemie. Dodatkowo, po przesłaniu prośby o uzupełnienie szczegółów dotyczących zamówienia za pośrednictwem platformy Trustpilot, nie otrzymaliśmy od Pani odpowiedzi, co uniemożliwia nam dalsze działania mające na celu wyjaśnienie sytuacji.

W celu udzielenia pomocy oraz dokładnej analizy sprawy, uprzejmie prosimy o przesłanie numeru zamówienia, daty zakupu oraz ewentualnych dokumentów potwierdzających zakup na adres kontakt@showroom.pl. Zachęcam również do zatytułowania wiadomości e-mail jako "Trustpilot 696fe2ef0e8356276a59f9b8".

Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości pozostajemy do Pani dyspozycji.

Kordian, Showroom by Miinto

Towar zamówiony zapłacony

Towar zamówiony zapłacony, wysyłki nawet śladu nie ma od 4 dni ! Odpisaliście w kontakcie ze byliście, tylko co mi po kontakcie jak nie dostaje przesyłki jakimś cudem po 5 dniach dopiero ja ktoś wysyła po mojej interwencji. Nie polecam sklepu !!! Szukajcie gdzie indziej

9 januari 2026

Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się opinią.

Bardzo nam przykro, że zamówienie nie spełniło Pana oczekiwań i rozumiemy, że brak informacji o przesyłce może być z pewnością frustrujący.

Po sprawdzeniu Pana zamówienia widzimy, że byliśmy z Panem w kontakcie i przesyłka została dostarczona finalnie dnia 14 stycznia.

Cenimy Pana opinie, który pomaga nam poprawiać nasze procesy i komunikację z klientami.

Z poważaniem,
Emilia, Showroom

Reklamacja - brak rozwiązania od 2 miesięcy

Ocena powinna wynieść zero bo 1 i tak za dużo.
4 listopada 2025 została złożona reklamacja poprzez formularz internetowy.
Po wielokrotnych próbach kontaktu gdzie odpisuje chatboot, 24 listopada sklep prosi o odesłanie reklamowanej kurtki do pośrednika (firma ubierzsie.com)
Paczka nadana 1 grudnia 2025 a odebrana przez sklep 3 grudnia 2025.
Od tego czasu nie otrzymałam żadnej informacji zwrotnej. Minęły ponad 2 miesiące i reklamacja dalej nie jest rozpatrzona, ja nie mam towaru o wartości koło 800 zł.
Brak kontaktu ze strony showroom.
To oszustwo.

4 november 2025

Szanowna Pani,

Dziękujemy za poświęcony czas na podzielenie się z nami swoją opinią.

Rozumiemy, jak frustrujące i rozczarowujące może być doświadczenie, gdy produkt nie spełnia oczekiwań, zwłaszcza jeżeli dotyczy to kwestii jakości czy uszkodzeń. Dokładamy wszelkich starań, aby każda reklamacja była rozpatrywana rzetelnie i w możliwie jak najkrótszym czasie, a kontakt z klientem był jasny i transparentny.

W Pani przypadku nasz dedykowany zespół, zajmujący się Pani zgłoszeniem, pozostawał w stałym kontakcie z butikiem odpowiedzialnym za sprzedaż produktu, aby jak najszybciej rozpatrzyć reklamację oraz poinformował Panią niezwłocznie po dokładnym rozpatrzeniu sprawy. Po przeprowadzeniu szczegółowej analizy organoleptycznej stwierdzono, że zgłoszone uszkodzenie nie wynika z wady produkcyjnej, lecz jest skutkiem uszkodzenia mechanicznego powstałego po zakupie. Tego rodzaju uszkodzenie niestety nie stanowi wady fabrycznej produktu.

Zdając sobie sprawę, że taka informacja może być rozczarowująca, chcielibyśmy podkreślić, że jesteśmy otwarci na dalszą pomoc i wsparcie w przypadku jakichkolwiek innych pytań lub wątpliwości. Nasz dedykowany zespół przekazał Pani możliwe dalsze kroki.

Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem i za cierpliwość.

Kordian, Showroom by Miinto

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Showroom nie przyjmuje zwrotów

Zamówiłam dwie pary butów UGG w odstępie czasowym zaledwie kilku dni, dostarczono piękne i nowe buty niestety jedna z par okazała się być za mało, dlatego ja zwróciłam. Ku memu zdziwieniu po paru dniach dostałam maila, z informacją że zwrot został nie uznany i paczka do mnie się wróciła- podany powód: "obuwie posiada w środku zabrudzenia". Po otworzeniu paczki zwrotnej-co mam udokumentowane zdjęciami i filmikiem-okazało się, że buty są czyste i nie noszone. Tego samego dnia napisałam maila zwrotnego do Showroom, z załączonymi zdjęciami stanu butów i do tej pory nie dostałam żadnej odpowiedzi a minęły już dwa tygodnie, także SZCZERZE ODRADZAM kupowanie w Showroom bo nie chcą przyjmować zwrotów a szkoda bo do tej pory wiele rzeczy tam kopiłam i byłam zadowolona

7 januari 2026

Szanowna Pani Moniko,

Dziękujemy serdecznie za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami swoją opinią. Każda informacja zwrotna jest dla nas niezwykle cenna i pozwala nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych klientów oraz stale podnosić jakość świadczonych usług.

Doskonale rozumiemy, jak frustrujące i rozczarowujące może być, gdy zamówienie lub obsługa nie spełniają w pełni oczekiwań. Prosimy przyjąć nasze przeprosiny za wszelkie niedogodności, które mogły się pojawić w trakcie przetwarzania Pani zwrotu. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby każdy klient był zadowolony z zakupów w Showroom.

Informujemy, że nasz dedykowany zespół, odpowiedzialny za Pani sprawę, został poinformowany o sytuacji i ponownie analizuje wszystkie szczegóły dotyczące zgłoszenia. Wierzymy, że dzięki temu uda się znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie oraz wyjaśnić wszelkie niejasności.

Chcielibyśmy również zapewnić, że podejmujemy działania mające na celu usprawnienie naszych procesów oraz komunikacji z klientami, aby podobne sytuacje nie powtarzały się w przyszłości.

Mamy nadzieję, że mimo obecnych trudności, zechce Pani dać nam jeszcze jedną szansę i w przyszłości ponownie skorzysta z naszej oferty abyśmy mogli zapewnić satysfakcjonujące doświadczenie zakupowe.

Kordian, Showroom

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Odradzam zakupy w tym sklepie

Odradzam zakupy w tym sklepie. Zamówiłam trzy pary kozaków L37. Dotarły dwie, z których żadna para nie nadawała się do chodzenia. Obuwie bardzo kiepskiej jakości - zapach plastiku oraz fatalne wyprofilowanie. Nie tego spodziewałam się. Trzecia para nie dotarła wcale. Musiałam dopytywać sklep co się stało, bo ponad 3 tygodnie czekania uznałam za nadmiarowy. W końcu udało mi się ustalić, że jednak buty zostały wyprzedane, a SHOWROOM żeby mi zadośćuczynić zaoferował...kupon zniżkowy na kolejne zakupy. Nigdy więcej. Koszt zwrotu jest bardzo wysoki, a ryzyko zamrożenia środków jak widać znaczne

2 januari 2026

Svar från SHOWROOM

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, Katarzyno.
Bardzo nam przykro słyszeć o problemach z Twoim zamówieniem — nie jest to doświadczenie, jakie chcielibyśmy zapewnić naszym klientom. Cieszymy się jednak, że wszystkie zwrócone produkty oraz anulowana para zostały już w pełni zwrócone i zrefundowane.

masakra i oszustwo

produkty inne niż na zdjęciu i w opisie; wydłużony czas dostawy; brak kontaktu po zwrocie i brak zwrotu środków na konto

20 december 2025

Szanowna Pani Magdo,

Dziękujemy za poświęcenie czasu na podzielenie się swoją opinią na stronie Trustpilot.

Przykro ,i słyszeć, że Pani doświadczenie z zakupami na Showroom było tak rozczarowujące.

Rozumiem wszelkie zastrzeżenia dotyczące otrzymania produktów niezgodnych ze zdjęciem oraz opisem. Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i bardzo mi przykro, że doszło do takiego błędu. Zdaję sobie również sprawę, jak istotne jest terminowe otrzymanie zamówienia.

Widzę, że środki zostały zwrócone na Pani konto poprawnie i powinny być one widoczne. Niemniej, w celu weryfikacji zaistniałej sytuacji i poprawy Pani doświadczenia z nami napisałem do Pani bezpośrednio na maila.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Robert, Zespół Obsługi Klienta Showroom

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Zakupiłam obuwie 8

Zakupiłam obuwie 8 . 12.2025 R Showroom
11.12.2025 R sklep partnerski w Hiszpanii nadał etykietę , 12.12.2025 R zmieniłam adres na punkt odbioru . Od 10 dni zamówienie stoi moje w miejscu … przewoźnik ani nie umie wysłać paczki na wskazany adres / nawet może nie posiada obuwia . Anulowanie zamówienia , nie jest możliwe przez firmę , zwrot środków też
Dalej niby mam czekać … tylko ile można na wysłanie obuwia gdzie paczka stoi w miejscu UPS firma która ma dostarczyć paczkę nie posiada jej . Za 100 - 200 zł taniej nigdy w życiu !!!
Obsługa z sklepem wkoło to samo powtarzają
Zalando , Gomez wszędzie można anulować zamówieniem zwłaszcza jak tak długo się czeka 10 dni ponad

19 december 2025

Szanowna Pani Izabello,

Dziękujemy za podzielenie się swoim doświadczeniem.

Bardzo przepraszamy za niedogodności i frustrację spowodowaną problemami z dostawą. Rozumiemy, jak uciążliwa była ta sytuacja i z pewnością nie spełniła Pani oczekiwań!

Sprawdziłam Pani zamówienie i chciałam potwierdzić, że byliśmy z Panią w kontakcie oraz że anulowanie zamówienia zostało potwierdzone 23go grudnia, a pełny zwrot środków został już przetworzony. Czas księgowania zwrotu może zależeć od banku, jednak środki powinny zostać wkrótce widoczne na Pani koncie.

Przekazaliśmy tę sytuację do dalszej analizy, aby uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

Dziękujemy za poświęcony czas i jeszcze raz przepraszamy za zaistniałe komplikacje.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia!
Emilia, Showroom

Excellent customer service

MINTO SHOWROOM Excellent customer service. Super helpful, and you can tell they genuinely want to help. Quick to get in touch, quick to look into the issue, and quick to fix it. I recommend them without hesitation.

18 december 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Refusal of a refund and disregard for the customer – a serious violation of consumer rights

I regret to say that I was misled by Showroom.pl (Showroom by Miinto), and my request for a refund was refused even though I returned the shoes on time and in an unworn condition. The company claimed there were supposed “signs of use”, yet I sent the boots back in exactly the same condition in which I had received them, which is confirmed by the photos taken at the moment of shipping. The boots were only tried on, and once I realised they were too small, I returned them immediately.

What is most concerning is that the store completely ignored an official letter from my legal counsel, which clearly indicated a violation of Articles 27 and 32 of the Polish Consumer Rights Act. I have never before encountered a situation where a business refuses a refund without providing reliable evidence and simultaneously fails to respond to formal legal correspondence.

Such an approach to both the customer and the law is, in my view, entirely unacceptable. This is the first time in my life that a company has denied a refund without presenting legitimate grounds, while also making no attempt to clarify the matter.

I am writing this review not out of emotion, but out of a sense of responsibility — so that other consumers are aware that they, too, could be treated in a similar way.

1 oktober 2025

Dear Tetiana,

Thank you for taking the time to share your experience with us.

Regrettably, I must inform you that the boots did not meet the requirements to pass the quality check. While minor marks are expected during a try-on, the soles were found in a significantly worse condition after the return than depicted in your images. That is why we advise our customers to try on footwear only on soft surfaces to prevent any issues with returns.

In accordance with the guidelines established by the EU directive on consumer rights and our Terms & Conditions, customers are obligated to return items in their original condition. By purchasing through our website, you have agreed to these terms, which include the responsibility to return the item in the same state as received. This entails careful handling even during the try-on period. In your case, the boots were returned in a condition deemed irreparable. Consequently, your return was declined.

Upon further review, we have found no legal correspondence related to this matter. If we had received it, we would have addressed it promptly. Please forward the aforementioned correspondence to kontakt@showroom.pl, and we will respond accordingly.

Kind regards,
Eliza, Showroom

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Nie polecam. Od kilku dni próbuję się dowiedzieć co z moim zwrotem.

12 december 2025

Szanowna Pani Jagodo,

Dziękujemy za podzielenie się opinią dotyczącą zakupów na naszej stronie.

Pragnę zapewnić, iż dokładamy wszelkich starań, aby zwroty były rozpatrywane w możliwie najkrótszym terminie, celem zapewnienia klientom najwyższej jakości obsługi. Niemniej jednak, w przypadku zgłoszenia problemów ze zwracanym produktem, jesteśmy zobowiązani do sprawdzenia tego, aby zagwarantować obu stronom sprawiedliwe traktowanie oraz adekwatne rozwiązanie sytuacji. W takich okolicznościach czas rozpatrywania zwrotu może ulec wydłużeniu. Codziennie podejmujemy jednak działania mające na celu usprawnienie naszych procesów, aby skrócić czas oczekiwania na odpowiedź.

Potwierdzam, że środki za wszystkie produkty z tego zamówienia zostały już zwrócone na pierwotną metodę płatności, o czym została Pani powiadomiona drogą mailową.

W przypadku dodatkowych pytań pozostajemy do Pani dyspozycji.

Eliza, Showroom

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.