Toscana är ett underbart område, men vid denna resa vandring 7 dagar, kanske ska man lägga in mera information att det även är mycket kultur under varje dag ,. Kanske mera än själva vandringstiden... Se mer
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Rolfs Flyg & Bussresor - Sveriges största gruppresearrangör. Över 450 resmål till hela världen på 3 500 avgångar.
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06, Sverige
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Svarar vanligtvis inom 48 timmar
Haft en underbar resa till Cornwall och Devon med en fantastik reseledare, Bibbi (Lisbeth) Olsson. Hon tog med oss på fina äventyr men framförallt så bjöd hon på sig själv och var alltid tillgänglig vid frågor och hade alltid ett tipps i ”rockärmen” när man ville hitta på något. Vår busschaufför Anthony tog oss säkert fram på smala, dåliga vägar trots att bussen var i skraltigaste laget. Problem med luftkonditionering och delar som fick tejpas så bussbolaget borde se över sina bussar bättre. Lisbeth och Anthony får 5+ i betyg men bussen bara en 2:a
Personligen skulle jag velat haft mer tid i Eden Garden men annars var det en lagom resa.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Det här känns ledsamt att säga efter två tidigare resor med trevliga och kunniga guider och reseledare, men vår senaste erfarenhet med Rolfs flyg och buss var bedrövlig pga den administrativa hanteringen.
Den första resan vi bokade ställdes in, och vi frågade då om det gick att boka om oss till en tidigare resa till samma resmål. Det gick bra fick vi veta, och vi hade vid det laget slutbetalat resan. Sedan fick vi beskedet att även denna resa ställts in.
Efter att båda dessa resor ställts in av företaget, gav vi upp försöken att boka ny resa och valde då att istället få resan återbetald. När jag sedan går in på bankkontot efter att ha varit bortrest under sommaren några veckor, så har de bara återbetalat den ena delbetalningen; mindre än hälften av det jag ska jag få återbetalt. Jag mejlar dem, och de som annars har svarat nästa arbetsdag, återkopplar inte denna gång. Jag börjar känna mig stressad eftersom det är så pass mycket pengar som fattas, och ringer då och förklarar att de fortfarande är skyldiga oss nästan 11 000 kr. När kundtjänstpersonen till sist greppar läget och "hittar" hela summan på de olika bokningarna, så får jag inte ens en ursäkt.
Under all kritik, Rolf. Tänk de som inte har tid eller ork att kontrollera att ni gör rätt för er. Behåller ni folks pengar då??

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Synd att det inte finns minus på skalan.
Andra gången dom ställer in resan till Wien.
Skulle åkte den 2 december blev inställd pga få anmälningar.
Bokar om resan den 27 augusti till den 9 december.
Får mail idag.
Resan inställd pga få anmälningar.
Men det finns andra bussbolag som är seriösa.
Så jag rekommenderar inte detta företag

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Vill med det här starkt varna för Rolfs Flyg & Buss långresa ”Stora Australien”. Jag och min hustru gjorde den 25 dagar långa resan 25 okt - 18 nov 2023, en resa som tillsammans kostade oss över 150.000 kr. En resa vi båda länge drömt om och som vi nu efteråt ser tillbaka på med både fina och (tyvärr) tråkiga minnen. Det fina bygger givetvis på själva resmålet, Australien, och det tråkiga helt på en totalt undermåligt arrangerad resa… Att det här skrivs nästan ett år efteråt beror helt på att jag råkade se att resan fortfarande säljs oförändrad sedan vi gjorde den, så vill därför varna för att köpa den.
Det här är vår samlade kritik av Rolfs som researrangör och deras 25-dagars långresa ”Stora Australien”:
1. Detaljerad reseinformation. Ingen sådan skickades ut av Rolfs innan avresan och inget kom heller under resans gång, vare sig från kontoret i Sverige eller från reseledaren på plats. Ej heller fick man någon information om flygbiljetter, tillåten bagagevikt för olika flighter och flygbolag, eller flygtid/flightplanering förrän man stod på flygplatsen. Sjukt svagt att inte kommunicera bättre än vad som gjordes.
2. Restid. Det blir ofrånkomligt många restimmar i ett stort land som Australien, framförallt när man vill täcka så mycket som möjligt av landet under resan. MEN, Rolfs reselogistik var under all kritik. Det föreföll viktigare att hitta billiga (= mer tidskrävande) flighter, vilket gjordes på bekostnad av restid för oss resenärer. Rolfs visade inte innan hur de planerat in flygen under resans gång, så detta blev tyvärr en väldigt tråkig överraskning. Vi spenderade oväntat och onödigt mycket tid på flyg och flygplatser. Vi blev vid ett tillfälle, på väg från norra Australien till västkusten, först tvungna att checka ut allt bagage på en flygplats (på östkusten!), för att sedan vänta in ett annat (inrikes) flyg (till västkusten) och då checka in allt igen. Det gick flera direktflyg till vår destination på västkusten, men Rolfs verkar helt obrydda om att resenärer tappar hela eller halva dagar helt i onödan, genom att man inte väljer mer direkta flighter (som troligen kostar mer). Istället blir det tidskrävande sick-sack flighter över landet. Kolla specifikt det här gentemot konkurrenter innan ni väljer Rolfs!!
3. Hotellval. Rolfs val av hotell (även motell fanns med) var inte vad man förväntade sig mtp resans pris. Med väldigt få undantag var det slitna, äldre hotell, som man själv definitivt hade valt bort om man hade planerat resan på egen hand. Det hände dessutom flera gånger att man inte hann fram till nästa hotell på kvällen, innan vettiga matmöjligheter både där och i närheten var stängda, vilket slutade med sena hamburgare eller mackor på något nattöppet snabbmatshak. Rolfs dåliga val av hotell visade sig även i valet av hotell i Melbourne, det sista stoppet (5 nätter) innan hemresan. Hotellet låg centralt, men var mer ett ”övernattningshotell” för affärsresenärer, dvs extremt små rum utan någon som helst möjlighet att packa upp saker/kläder, då det helt saknades hyllor/skåp. Man fick hela tiden bokstavligen kliva i och ur sina väskor för att kunna röra sig på rummet. Därutöver serverades tyvärr ej heller någon hotellfrukost värd namnet, så hotellet blev ett trist sista intryck från resan.
4. Utflykter. Det finns tyvärr flera s k utflykter/stopp i resschemat, som föreföll inlagda mer för att fördriva tid. Ett exempel var ett stopp vid ett gammalt nedlagt fängelse, dit man tog straffångar under Australiens tidiga historia. Där fanns en guidad tur som kanske kunde varit intressant, men utflykten bestod i att traska runt utanför ingången i en halvtimme, innan bussen gick vidare… Ett annat exempel var ett stopp på ett bibliotek under ca en halvtimme. Det finns fler dåliga exempel, men det fanns givetvis även flera mer givande och minnesvärda stopp/utflykter. Dock, igen mtp resans pris, så kändes resans innehåll och planering dåligt genomtänkt och motsvarade totalt sett inte alls vad man förväntade sig när man bokade resan.
5. Generell synpunkt på Rolfs kundsupport. Den hänvisas alltid till av Rolfs, framförallt i sådana här sammanhang. Vår upplevelse är att den tyvärr är extremt oproffsig när man ställer frågor eller har upplevt problem. Svaren man får är bara bleka standardformuleringar. Vi har tyvärr upplevt otrevligt bemötande och ett extremt dåligt kundfokus från dem.
Summeringsvis; UNDVIK Rolfs Flyg & Buss, framförallt långresor och i synnerhet ”Stora Australien”-resan! Det finns konkurrenter som är betydligt mer kundorienterade, seriösa och som utgör mycket mer prisvärda alternativ.
Vi kommer för vår del aldrig mer att resa med Rolfs Flyg & Buss.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Jag och syrran bokade en resa till Kroatien 21 augusti. Den 12 maj fanns fem platser kvar på resan. En månad senare får vi mejl om att resan är inställd pga för få anmälda. Vi hade noggrant koordinerat vår semestervecka och kunde inte bara ändra datum, så som man käckt föreslog. Vår systersemester blev förstörd. Utifrån andra omdömen verkar detta beteende vara något som Rolfs Buss har satt i rutin, då det finns otaliga exempel på andra inställda resor. Jag tycker att det är dåligt och kommer inte att våga boka någon resa med Rolfs Buss igen.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Min kamrat ville boka speciell plats i en buss för att kunna sträcka ut sig var det inte möjligt. Anledningen är att min kamrat genomfört en operation och måste kunna sträcka ut då och då för att inte få ont under längre bussresor. Vi skulle bara till Lubeck men förmågan att lösa detta fanns inte. Som tur är finns det andra bolag som anordnar Lubeck resor och har denna service och kan visa empati, har viljan, kapaciteten och förståelsen att även små saker påverkar upplevelsen på en resa vid en liten funktionsnedsättning. Kostar visserligen några hundra mera. Men man får ju vad man betalar för.
Lennart

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Vi kan tyvärr inte alls rekommendera detta resebolag. Det största problemet var att vi fick ett alldeles för varmt hotellrum utan frisklufts ventilation och att det ej heller fanns möjlighet att få frisk luft in genom något fönster. Även flera andra i vår rese grupp hade samma problem. Andra resenärer fick elektriska stötar i sina hotell rums från rummets elutrustning. Vi tog problemen upp med vår reseledare, men fick besked om att det inte fanns något Rolfs Flyg och Buss kunde göra åt detta. Denna resa var till Norge den 14. till den 18. augusti 2024, och utomhus var det kallt speciellt på nätterna. Tilläggas får det dessutom att det var mycket hög musik på hotellet under flera timmar från ca. klockan 22.00, så någon sömn hade det knappast blivit även med ett bättre inomhusklimat på hotellrummet. Sorgligt!

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Välplanerad, prisvärd och mycket trevlig resa. Bekvämt upplägg om man som vi valde en resa med cykling i Moseldalen. Bagaget flyttades med buss till nästa målpunkt medan vi cyklade i vackra Moseldalen.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
En fantastisk fin resa jättebra chaufför och reseledare, fin och skön buss, perfekt upplägg med stopp för bensträckare. Reseledaren var duktig och kunnig chauffören var mycket kunnig.
Är jättenöjd med denna resa till saalbach.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Trevlig guide, enkelt, då man fick all hjälp.
Ingick mat första kvällen, det var trevligt, då man satt och pratade med reskamraterna.
Utflykt var väldigt givande, mkt. information.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Som vanligt ett bra arrangemang av Rolfs flyg och buss. Reseledare Karina Jurman är en klippa och förgyllde våra dagar. Bra vandringar med möjlighet att välja nivå samt 2 kunniga lokala guider👍🚶♂️🚶♀️😎

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Vi åkte Hurtigruten norrut. Bra och proffsig guide, Ingela, fint upplägg av resan, god komfort och mat ombord.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
En fullspäckad resa i Transylvanien juli 24. Suveräna guider och en massa intressant att se. Kommer definitivt resa med Rolfs Flyg & Buss igen.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Min resa blev inställd. Fick tillbaka min handpenning genast. Skrev tre ggr för att få veta när resterande 16 390 skulle komma inget svar. Ringde jag fick såsmåningom tag i en tjej som absolut inte hade sin bästa dag. Var taggad med en gång och svarade att det tar längre tid med totalbeloppet. Jag frågade när och var förstående för att den utbetalningen kunde dröja jämfört med att swisha handpenningen och hon svarade undvikande “det är på gång”. Sen frågade jag varför jag inte fått svar på mina mail. Hennes var var då att jag kanske bytt mail adr så att den ni nu hade var gammal !! Jag hade ju nyss fått meddelande att min resa var inställd ??

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Mycket bra och kunnig reseledare samt trygg busschaufför. En mysig och trevlig resa.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
En och en halv månad före avresa till Österlen blev resan inställd. Arbetar inom vården och lyckats få semester denna veckan. Ska få som kompensation 500 kr om man bokar annan resa med bolaget. Finns ingen resa av intresse som jag kan tänka mig under de dagar jag beviljats semester. Önskvärt vore att mina pengar betalas tillbaka med automatik samma dag gärna med någon slags kompensation även om man inte önskar boka annan resa med bolaget då det medför merarbete. Aldrig mera Rolfs

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Har hört så mycket gott om Rolfs Flyg & Buss och hade tänkt åka med dem till Madeira i oktober och Asien i februari. Men det kommer aldrig att hända. Ringde direkt företaget och frågade den snorkiga damen över telefon om jag kunde få vegansk kost på resan 9 -19/10 på hotellet.
och fick ett svar " nej det går inte- vi har bara vegetariskt".......Ringde direkt en annan resebyrå och fick svar " ringer upp hotellet och återkommer till dig. Det är service det och jag bokade direkt hos konkurrenten. Skäms år 2024

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Jag tyckte det var en bra resa för oss som inte har rest så mycket. Bra upplägg med att få en guidad tur i Berlin och mycket duktig guide med både historik om då tid och nu tid. Och att man kunde fråga om det var något speciellt man ville se på så var hon väldigt duktig på att förklara. Det var Busschafören också duktig på att informera och guida. Bussresan dit och hem gick bra med pauser med lagom tid i mellan. Och att vi han med att handla under resans gång. Hotellet var bra på att möta upp med bra framförhållning när vi kom dit och under måltiderna, mycket tillmötes gående.
Hotellet låg bra till staden med gångavstånd mycket uppskattat från oss som är lite bekväma.
Från oss som reser sällan med sällskap så var det mycket bra att man fick stiga på i sin hemstad. Tack så mycket för en trevlig resa.

Svar från Rolfs Flyg & Buss
Reseföretaget Rolfs Flyg & Buss gör i nuläget ganska mycket reklam för sig självt i olika kanaler och pratar gärna om ”superkampanjer” eller liknande. Ofta är det reklam om s k sista-minuten-resor (ibland för, ähum, ”superpriser”).
MEN att annonsera ut en sista-minuten-rundresa som definitivt kommer att genomföras, låta en kund boka och betala men därefter avboka den enskilda kundens resa utan att det föreligger typ force majeure utan enbart pga att man trots sista-minuten-annonsering om en existerande resa missat/inte klarar av att boka upp vissa delar som ingår i rundresan – DET ÄR INTE OKEJ.
Bakgrund:
Nyligen bestämde jag mig hastigt och lustigt för att boka en sista-minuten med just Rolfs Flyg & Buss.
Efter lite funderande föll valet på en sista-minuten till Skottland.
När jag första gången startade bokningsprocessen blev det snabbt tvärstopp – även om det annonserades om, tror jag, fyra lediga platser så fanns det enligt uppgift inga enkelrum kvar.
Det gick helt enkelt inte att boka i egenskap av ensamresenär.
Morr nr 1. Men iofs förståeligt om det inte finns enkelrum tillgängliga.
Men jag erbjöds att ställa mig på en s k väntelista. Okej då.
Drygt en halv vecka senare (utan att Rolfs Flyg & Buss hört av sig med anledning av väntelistan) surfade jag in på reseföretagets webbsida igen. Och – voila! – som av en händelse fanns nu plötsligt tre lediga platser på samma resa. Varför jag drog den slutsatsen att det borde finnas åtminstone ett möjligt bokningsalternativ för mig. Någon annan hade i mellantiden av någon anledning lyckats boka in sig som ensamresenär.
(Det där med väntelista fungerar uppenbarligen inte. Morr nr 2.)
Hur som helst, den här gången kunde jag boka och betala.
Enda smolket i bägaren var att rumstillägget för enkelrum möjligen blivit något dyrare. Men återigen okej då.
Rolfs Flyg & Buss fortsatte för övrigt att annonsera om de två kvarvarande platserna på resan i ytterligare någon dag eller två efter min genomförda bokning.
Några dagar efter min bokning blev jag uppringd av reseföretaget.
Problem. Det fanns plötsligt ingen tillgänglig biljett för en båtresa som ingick i konceptet.
Morr nr 3.
Jag erbjöds att avboka på direkten alternativt vänta veckan ut för att se om det möjligtvis, mycket tveksamt, ändå skulle gå att få tag i en båtbiljett åt mig.
Det blev sedemera ingen resa – den avbokades idag eftersom allt föll på båtbiljetten.
Ett sista morr nr 4.
Man lär sig så länge man lever. Och blir vis av erfarenheterna. Samt gör förhoppningsvis inte om samma tabbar fler gånger.
Det gick upp en Liljeholmens när det gäller specifikt de sista-minuten-resor som Rolfs Flyg & Buss annonserar om. Jag insåg varför de insisterar på en s k manuell bekräftelse. För även om Rolfs Flyg & Buss utannonserar dessa sista-minuten-resor (och man som kund då borde kunna utgå ifrån att resorna verkligen existerar!) har reseföretaget ändå inte bokat upp alla biljetter som ingår i en rundresa. Detta görs inte förrän kunden bokat och betalat. (Missförstå mig inte, jag har full förståelse för att man har denna rutin när det gäller ordinarie resor som bokas med god framförhållning!)
I mitt fall hjälpte det följaktligen inte med bokning + betalning.
Mitt slutomdöme:
Annonserar Rolfs Flyg & Buss ut sista-minuten-resor och låter kunder boka och betala – ja, då ska resan finnas med samtliga inkluderade delar.
Synnerligen vilseledande!
Jag reser ganska mycket - och kommer att fortsätta att resa framöver. Dock INTE med Rolfs Flyg & Buss!
Komplettering:
Nedan det svar Rolfs Flyg & Buss ganska snabbt kom med. Men snabbt svar innebär inte per automatik ett bra svar. Just det "per automatik" - ett automatsvar. Ingen förklaring.
Härmed är ämnet slutdiskuterat.