Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Goed en vakkundig bedrijf. Na een goed advies van Stefan, besloten om een laadpaal aan te schaffen en te laten plaatsen. Klus was netjes en snel geplaatst!! Na een tijdje laadpaal error…. Conta... Se mer

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

De ratio-solar wallbox functioneerde in eerste instantie goed. Maar omdat de wifi verbinding steeds uitviel as door de installateur een vaste ethetnet kabel aangesloten. Verbinding met internet is... Se mer

Företagsinformation

1. Laddningsstation för elfordon
  2. Elektroniktillverkare

Skrivet av företaget

Ratio Electric ontwikkelt, produceert en verkoopt elektrische aansluit- en distributiesystemen. Ons bedrijf is in Nijkerk gevestigd en actief in Europa. Gedurende een halve eeuw hebben we een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan in ontwikkeling en productie die gebruikt wordt om aan de laatste eisen in onze markten te voldoen. Zo hebben we een traditie opgebouwd in innovatie met state-of-the-art, betrouwbare, gecertificeerde en betaalbare producten. We maken EV, Shore Power en Power Solutions laadoplossingen.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Lader kreeg na 3 jaar een defect

Lader kreeg na 3 jaar een defect. Laden ging niet meer. Omdat mijn leverancier/installatiebedrijf failliet was rechtstreeks contact gezocht met Ratio. Ik kon de lader langs brengen. Keurige ontvangst en reparatie zou een paar dagen duren. Maar na 3 dagen de lader gerepareerd terug gekregen. En alles werkt weer. Dus gewoon een meer dan perfecte service.

24 mars 2026

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve review. Veel laadplezier!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Goed en vakkundig bedrijf.

Goed en vakkundig bedrijf.
Klus was netjes en snel geplaatst!!
Na een tijdje laadpaal error…. Contact gehad met Stefan en zonder problemen snel en vakkundig opgehaald - reparatie - en terug geplaatst.
Alles werkt weer naar behoren. Bedankt wederom voor de snelle service Stefan.
Ik raad iedereen die twijfelt dit bedrijf ten zeerste aan.
Snel,duidelijk,vakkundig,netjes…ga zo door!!!

27 februari 2026

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve review, fijn dat we goed konden helpen. Veel laadplezier!

Echte service!

De kabel van onze laadpaal is te kort voor een 2e elektrische auto die op straat moet laden en moest vervangen worden. Geholpen door Kevin die correct en concreet advies gaf, inclusief de contact details van een montage bedrijf die ons kon helpen. Echte service!

16 februari 2026

Svar från Ratio Electric

Goed te horen dat de service goed bevallen is! Veel laadplezier!

Geholpen door Kevin.

Geholpen door Kevin.
Zeer professioneel en klantvriendelijk.
Een paar foto's gemaild en het probleen snel opgelost.
Prima bedrijf die weten hoe het hoort.

3 februari 2026

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve woorden! Veel laadplezier :)!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Goed geholpen door Kevin van de support…

Goed geholpen door Kevin van de support afdeling toen mijn io6-laadpaal niet bleek te updaten qua firmware.
Kevin is servicegericht, vasthoudend en vriendelijk totdat het opgelost was. En daarna ook nog :-)
Dank dus!

20 januari 2026

Svar från Ratio Electric

Dank voor de goede review! Goed te horen dat de service goed bevallen is

Uitstekende service van Ratio Electric

Uitstekende service van Ratio Electric!

Mijn Ervaring met de Supportafdeling van Ratio Electric

Het transparante kunststof voorzet schermpje van mijn zes jaar oude Ratio Smart Box EV Charging Station ging kapot doordat ik er iets te enthousiast op had gedrukt. Ondanks de leeftijd van mijn laadstation besloot ik contact op te nemen met de afdeling Support van Ratio Electric met de vraag of er misschien nog een vervangingsonderdeel te krijgen was.

Ik kreeg snel een reactie van medewerker Kevin. Hij wist mij, geheel kosteloos en uit coulance, een nieuwe voordeksel voor mijn laadpaal aan te bieden. Dat was al boven verwachting, maar daar bleef het niet bij. Kevin nodigde mij bovendien uit op kantoor, waar hij onder het genot van een heerlijke kop koffie uitlegde hoe ik het deksel eenvoudig zelf kon vervangen. Dat noem ik nog eens gastvrijheid en betrokkenheid!

De support die ik heb ontvangen was buitengewoon goed. Ik voelde me echt in de watten gelegd en blij dat ik mijn laadpaal weer veilig aan de Watten kan leggen dankzij het team van Ratio Electric. Het geeft een vertrouwd gevoel om te weten dat service bij Ratio Electric niet ophoudt na de aanschaf, maar ook jaren later nog even persoonlijk en behulpzaam is.

Ik wil dan ook alle medewerkers van Ratio Electric hartelijk danken voor de uitstekende support.

23 januari 2026

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve review! Goed te horen dat de service is bevallen

Klein probleem

Had een klein probleem met mijn laadpaal. De technisch helpdesk heeft dit probleem zeer snel opgepakt en op een uiterst vriendelijke maar vooral professionele wijze lp verholpen. Top.

23 januari 2026

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve review! Veel laadplezier!

Dynamisch opladen met Ratio

Heb al ruim 1,5 jaar een laadpaal van Ratio. Door meerdere partijen omschreven als goed en betrouwbaar. Onlangs heb ik een dynamische energie contract en was ik het beu om elke keer op de app te kijken wanneer ik het beste kan laden. Gebeld met Ratio, dat kan via je energieleverancier geregeld worden en in de Ratio app verwerkt. Dit bleek niet te kunnen via Zonneplan. Later werd ik teruggebeld door Ratio met de mededeling om het anders aan te pakken. Kreeg beschrijving toegestuurd via de mail en de juiste uitleg. En nu kan ik de auto opladen en wordt er automatisch gekeken naar het beste oplaad moment. Dus ben zeer tevreden over Ratio en de behulpzaamheid van de vriendelijke medewerkers.

5 december 2025

Svar från Ratio Electric

Goed te horen dat alles naar wens is gegaan!

Super support!

De lader doet het al een tijdje prima maar onlangs had ik opeens een probleem met het laden en werd ik niet geholpen door de verkopende tussenpartij. Ratio zelf heeft mij daarna vriendelijk te woord gestaan en het probleem samen met mij opgelost (het ging om een instelling in de app). Heel veel dank!

3 december 2025

Svar från Ratio Electric

Goed te horen dat het goed is opgelost. Veel laadplezier!

Perfect geholpen!

Altijd heel blij met de Ratio laadpaal geweest en deze werkte perfect. Ineens communiceerde de laadpaal niet meer met de auto. Naar de dealer geweest en van alles geprobeerd... Even een belletje gedaan naar Ratio en echt perfect geholpen van A tot Z wordt het uitgelegd en alles is opgelost! Superblij mee echt een aanrader!

10 november 2025

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve review! Fijn dat we goed hebben kunnen helpen. Zegt het voort :)

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Verouderd direct bij aanschaf.

Netjes te woord gestaan. Helaas bij dit bedrijf een EV transformer changer gekocht à 2000 euro waar na 3 jaar de eerste maal de printplaat stuk ging en na wederom 3 jaar de 2e keer. En toen bleek dat er geen reserve onderdelen meer zijn. Dure kast; niets meer mee te doen, gewoonweg omdat de onderdelen niet meer geleverd worden. Was fijn geweest als men van tevoren had aangegeven dat deze spullen zo snel verouderen dat bij gebreken je gewoon iets nieuws moet kopen. Houdt hier dus rekening mee als je iets van deze leverancier (Evt via derde) aanschaft! Maak er bij aankoop afspraken over; als men geen 10 jaar garantie wil geven is het even de vraag of het wijs is dat product te kopen. Immers het kan zomaar zijn dat na een jaar de onderdelen niet meer leverbaar zijn en dan kunt u niets meer.

1 oktober 2025

Svar från Ratio Electric

Dank voor je review. Vervelend dat je deze ervaring hebt. Helaas zijn wij ook afhankelijk van onze leveranciers voor dit soort dingen en kunnen wij niet voor al onze producten 10 jaar lang onderdelen aanhouden (of een leverancier dat vragen), het spijt ons

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Perfect en vakkundig geholpen.

Perfect en vakkundig geholpen.
Vrijdag 12 september tel. contact gehad met Maarten van Ratio over een storing in onze laadpaal.
Van Maarten kreeg ik de contact gegevens van Wilfred uit Breda. Wilfred stond zaterdag al bij ons voor de deur klaar om ons probleem op te lossen. We wisten niet dat er nog zulke sympathieke deskundige monteurs op deze aardbol rond lopen. Kort samengevat een super geweldige ervaring met Maarten en Wilfred. Nogmaals dank. 👍

12 september 2025

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve woorden. Contact ons zeker weer als je nog eens hulp nodig hebt!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Laadpaal had na 2 ½ jaar een defect en uitstekend gerepareerd.

Laadpaal had na 2 ½ jaar een defect. Oorzaak bleek vocht. Heb contact gezocht met Ratio en mocht, bij uitzondering (want alles loopt via de resellers), met de laadpaal langs komen. Is ter plekke gerepareerd (nieuwe female stekker en printplaat). Na anderhalf uur kon ik weer naar huis met een gerepareerde laadpaal. En alles onder garantie. Perfecte service, beter kan het niet.

12 augusti 2025

Svar från Ratio Electric

Fijn dat de service als goed is ervaren, dank!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Pure Solar alleen mogelijk vanaf 6A overschot

Pure Solar is alleen mogelijk vanaf 6A “overschot” op je zonnepanelen. Dit betekent dat 95%(?) van de gebruikers thuis hier in ieder geval geen gebruik van kunnen maken. Deze info is erg lastig op de Ratio website te vinden…..

Ik heb de Ratio laadpaal nu ruim 2 jaar in gebruik en er zou na ca 6 maanden een software update komen die ervoor zou zorgen dat er minder overschot nodig zou zijn en je dus wél ook thuis op Pure Solar kunt laden. Dit is dus nog steeds niet het geval…..

Als ik dit van te voren had geweten dan had ik een andere laadpaal aangeschaft.

8 juli 2025

Svar från Ratio Electric

Beste Teijl, dank voor je review. Het spijt ons dat je deze ervaring hebt gehad.

We herkennen niet helemaal wat je zegt. In het algemeen hebben alle auto's minimaal 6A nodig om te kunnen starten met laden, dat heeft dus niet direct met de zonnepanelen te maken, dat ligt aan de auto's.

We herkennen ook niet dat 95% van gebruikers geen gebruik maakt van Pure Solar, we hebben juist veel gebruikers die hier wel gebruik van maken.

Misschien hebben wij zaken niet goed uitgelegd en helpen je dan ook graag met een oplossing.

Zou je ons kunnen bellen op 033 2452360 of een email kunnen sturen naar support@ratio.nl - dan gaan we het zo snel mogelijk oppakken. Het vermelden van het P-nummer (code op de lader) is dan handig.

Dank alvast!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Onlangs een Ratio MP16-Kit 10A voor…

Onlangs een Ratio MP16-Kit 10A voor AC16 walstroomsysteem en RVS inlet aangeschaft en geïnstalleerd in onze sloep. Alle materialen zijn van zeer dergelijke kwaliteit. Ook het installeren gaat gemakkelijk met behulp van duidelijke handleiding in het Nederlands.

Per abuis de rubberen Sleeve (eindstuk van de RVS) inlet) in het water laten vallen. Per e-mail contact opgenomen met Ratio en binnen twee dagen kosteloos een nieuw exemplaar ontvangen. Wat een uitstekend service. De maximale 5 sterren absoluut waard, en Ratio een aanrader is voor elke watersporter en campenaars!

17 juni 2025

Svar från Ratio Electric

Goed te horen, fijn dat we je goed hebben kunnen helpen!

Ratio Home Box Smart

Ik heb al 4 jaar een ratio home box smart. Fijne, eenvoudig te bedienen laadpaal met loadbalancing zonder vast abonnement. Service van Ratio is uitstekend, zelfs na 4 jaar!

5 juni 2025

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve review!

Nieuwe update is geslaagd

Zoals beloofd is de update van de firmware gisteren uitgerold. Vandaag de auto opgeladen in de Smart-Solar modus. Dit werkte gelukkig weer als vanouds. Ik ga ervan uit dat ook de Pure-Solar mode nu weer goed werkt.
De wallbox werkt nu zoals volgens de specificaties zou moeten. Fijn dat het is opgelost.

15 april 2025

Svar från Ratio Electric

Dank voor de positieve correctie van de review!

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

PureSolar is een aandachtspunt

Als je oplaad onder de standaard oplaadmogelijkheid “smart” doet de Ratio keurig zijn werk. Niets te klagen. Wat ik jammer vind is dat het laden onder “PureSolar” niet volgens verwachting is. Zelfs als de zon volop schijnt en bijna geen thuis verbruik kom ik niet verder dan max 1,4 kWh per uur. November 2024 heb ik hier melding van gemaakt. Ik krijg keurige reactie van Ratio en begrijp dat er een software issue is maar het zou wel prettige als dit wordt verholpen.

22 mars 2025

Svar från Ratio Electric

Dank voor de review. Begin april gaat er een software update volgen die dit verhelpt. Mochten er nog vragen zijn, kan je zeker het support team bellen

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.