Banner for Phoenix Elteknik

Phoenix Elteknik Omdömen

TrustScore 4.5 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 132 recensioner, recensenterna hade en enastående upplevelse med det här företaget. Kunderna uppskattar verkligen att personalen är trevlig, mycket snabb och utför ett professionellt arbete på avtalad tid utan krångel. Konsumenter lyfter ofta fram att det är väldigt enkelt att komma i kontakt med verksamheten, få snabba svar samt ta del av helt tydliga offerter. Vissa recensenter var inte nöjda med prissättningen och upplevde att slutnotan på fakturan blev betydligt högre än väntat på grund av oväntade avgifter eller höga materialpåslag. En del konsumenter nämnde också att kommunikationen ibland kunde brista eller att de fick lite för många utskick från kontoret efter sina ärenden.

Ämnen som oftast nämns

Service

Recensenter uttrycker stor uppskattning för den professionella och snabba service som erbjuds. Många kunder... Se mer

Staff

Människor rapporterar positiva upplevelser med personalen och beskriver ett mycket proffsigt bemötande och... Se mer

Price

Kunder noterar konsekvent tvetydiga upplevelser med priset och upplever att kostnaderna varierar mycket.... Se mer

Customer communications

Recensenter uttrycker stor uppskattning för den snabba och smidiga kontakten samt den tydliga kommunikationen... Se mer

Customer service

Användare beskriver positiva interaktioner med kundtjänst som snabba, tydliga och professionella. Recensenter... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Elektrker utförde arbetet med att installera jordfelsbrytare, personautomat nya stickkontakter både noggrannhet, snabbt och snyggt till nya maskiner i tvättstuga. Efter elarbetet rent o snyggt efter... Se mer

Fick mycket snabb och bra service från Phoenix elteknik när jag akut väldigt tidigt lördagmorgon hade en kortslutning i eluttaget mot diskmaskinen. Elektrikern kom kl 07 och bytte ut eluttag och stic... Se mer

De svarar snabbt vid första kontakten. Tydliga & transparenta offerter. Kommer på utsatt dag & tid. Utför jobben snabbt & professionellt. Tydlig rapport & faktura. = Vad mer kan man begära ? De... Se mer

Kundmötet från första kontakten till avslutat jobb var riktigt professionell. Tight och bra kommunikation som gjorde att man fick förtroende innan och efter utfört el jobb fick man en riktigt bra helh... Se mer

1. Nr. 2 av de 5 bästa företagen i Elektriker
  2. Nr. 1 av de 2 bästa företagen i Elingenjör
  3. Nr. 1 av de 2 bästa företagen i Elinstallationstjänster

Vi utför alla typer av eljobb Genom oss på PHX Elteknik får du elarbeten av högsta kvalitet utfört av våra erfarna och auktoriserade elektriker. Vi riktar in oss på att vara lyhörda och serviceinriktade för att erbjuda dig som kund både professionell likväl som personlig service. Därtill erhåller du våra garantier samt täcks av vår försäkring gällande alla arbeten och det material vi använder. Allt för att du som kund ska kunna känna dig både trygg och nöjd med alla de elarbeten vi utför åt dig. Elinstallationer Oavsett om du önskar hjälp med mindre elarbeten eller större elinstallationer ser vi till att resultatet blir snyggt, säkert och hållbart. Laddbox Vi erbjuder smidig installation av högkvalitativa laddboxar för elbilar anpassade till dina behov, för privatpersoner, företag eller BRF:er. Eljour med Jourelektriker Vår eljour samarbetar med de flesta försäkringsbolag och våra jourlektriker finns redo dygnet runt för att hjälpa dig vid akuta elfel eller elproblem. El i kök och badrum Vi kan hjälpa dig med alla typer av elinstallationer i kök och badrum, som installation av ugn, spis, diskmaskin, torktumlare eller tvättmaskin. Söker du en laddbox? Hos oss hittar du marknadens bästa laddboxar! Oavsett om du har en elbil eller laddhybrid hjälper vi dig att hitta rätt lösning för dig. Beställ enkelt i vår webbshop – hos Phoenix får du Sveriges största sortiment och expertstöd genom hela processen. PHOENIX ELTEKNIK Varför välja oss Utöver elinstallationer och elarbeten av professionell kvalitet får du som kund hos oss på Phoenix Elteknik tydliga prisförslag samt fakturor enligt överenskommet pris. Vi har inga dolda avgifter och hjälper dig med grön teknik samt ROT-avdrag. Alla våra elarbeten och elinstallationer utförs av auktoriserade och erfarna elektriker, där vi utför allt i samråd med dig som kund. Vi återkopplar snabbt när du kontaktar oss och du får personlig service samt professionell hjälp av alla våra medarbetare. Smarta hem Vi utför professionella installationer av modern smart teknik som Plejd för både hem och verksamheter, som utökar både komfort som funktionalitet. Belysning och Spotlights Vi kan hjälpa dig med professionellt och stilfullt installerad belysning som spotlights eller andra belysningslösningar, för alla ändamål och miljöer. Elcentral Vi kan uppgradera och felsöka elanläggningar, för både privata hem och verksamheter. Vi byter även proppskåp till moderna och säkra elcentraler. Strömbrytare och eluttag Få professionell hjälp med att byta och installera nya vägguttag eller strömbrytare, både inom- & utomhus, för en helt säker och funktionell elanläggning. VAD PHOENIX STÅR FÖR Tydliga priser Vi erbjuder förmånliga priser och hanterar ditt ROT-avdrag direkt på fakturan. Dessutom får du tillgång till marknadens bästa elteknik till ett konkurrenskraftigt pris. Kompetenta och Erfarna Våra certifierade och erfarna elektriker strävar alltid efter att ge bästa möjliga service och kvalitet, för att bygga långsiktiga kundrelationer hos Phoenix Elteknik. Garantier och Försäkringar Hos oss får du alltid 1 års garanti på alla elinstallationer och arbeten. Vi lämnar även egenbesiktning och ser till att du som kund är trygg, då vi har alla nödvändiga försäkringar. SKATTEREDUKTION ​ROT & grön teknikavdraget Vi hjälper dig att ta del av både ROT- och grön teknikavdraget, vilket ger dig möjlighet att sänka kostnaderna för elarbeten och installationer av miljövänliga lösningar. Få hjälp med ansökan och dra nytta av dessa fördelar för en kostnadseffektiv och hållbar uppgradering av ditt hem. ​ Få hjälp av oss med ansökan av både ROT- och grön teknikavdrag, där dessa avdrag täcker en del av din kostnad när du anlitar oss. Grön teknik innebär sänkta kostnader för vissa miljövänliga elinstallationer och ROT sänker kostnaden för arbetet som våra elektriker utför. Nedan kan du se hur vi går till väga när vi hjälper dig med ansökan. Fråga gärna oss om du har några frågor kring dessa avdrag! 1 Dina uppgifter Vi samlar in uppgifter om dig och din fastighet inför ansökan om skatteavdraget! Vi tar hand om all administration och ser till att din ansökan för ROT- och grön teknikavdraget går smidigt och korrekt. 2 Efter utfört arbete Efter att arbetet är slutfört kommer du att faktureras din del av kostnaden av oss! Vi ser till att allt är tydligt och korrekt, allt för att du ska få en enkel och smidig översikt av dina kostnader. 3 Ansökan Skatteverket Därefter sköter vi din ansökan till Skatteverket om ersättning för ROT- eller grön teknikavdrag! Vi hanterar hela processen för att du ska kunna ta del av avdraget på ett enkelt och smidigt sätt för dig. Våra erfarna och certifierade elektriker på Phoenix Elteknik finns tillgängliga att hjälpa dig med alla omfattningar och typer av elinstallationer och elarbeten. Vi är registrerade hos Elsäkerhetsverket och våra elektriker är alla auktoriserade att utföra de elarbeten vi erbjuder dig. Vi på Phoenix Elteknik lägger stor vikt vid att ge dig som kund ett personligt bemötande och professionell hjälp med dina ärenden, där vi utför alla arbeten till högsta kvalitet och elsäkerhet. Allt för att du ska vara helt nöjd med resultatet, och även hela arbetsprocessen. Kontakta oss redan idag för personlig och professionell hjälp med dina elbehov!

Utmärkt

TrustScore 4.5 av 5

Ber kunder att lämna omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Alla omdömen

130 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Tog inte med avfallet. Jah tyckte inte om att han lämnade så…

Jag tyckte inte om att han lämnade så mycket tungt skräp efter sig utan att nämna det. Jag kan inte köra längre och har långt till återvinningen

28 maj 2025

Svar från Phoenix Elteknik

Tack för att du tog dig tid att lämna en recension. Vi beklagar att det uppstod en missnöje kring hanteringen av avfallet. Som standard tar vi inte med oss tyngre skräp efter avslutat arbete, men vi erbjuder självklart hjälp med bortforsling mot en miljöavgift. Detta framgår i våra allmänna villkor som skickades ut i samband med din bokning.

Vi tar till oss din feedback och ser över hur vi kan tydliggöra detta ytterligare i kommunikationen inför uppdrag. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Väldigt trevligt bemötande både vid…

Väldigt trevligt bemötande både vid inbokning och på plats. Snabb och effektiv fix.

Verkar som att de låtsas finnas lite överallt för att man ska välja dem på grund av att de är närliggande.

Det installerades en transformator som vid lite sökningar ligger i runda slängar på 300-500 kronor på t.ex. Ljusexperten och Kjell. TRAFO ALLDIMMER ZERO 70. Men det fakturerades strax norr om 1600 kronor för den. Ganska så hutlös markup i min mening.

26 maj 2025

Svar från Phoenix Elteknik

Tack för din recension och för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.

Du bokade in en tid för felsökning av din belysning, vilket vi också genomförde enligt överenskommelse. I samband med bokningen informerade vi om att materialkostnader kan tillkomma och att du som kund alltid har möjlighet att fråga elektrikern på plats om priserna på eventuellt material.

Vid felsökningen visade det sig att drivdonen till två spottar i badrummet behövde bytas. Därför fakturerades du för en timmes arbete samt materialet som installerades på plats. I felsökningsärenden är det ofta svårt att i förväg veta exakt vad som krävs, vilket var fallet även denna gång. Självklart är du alltid välkommen att själv införskaffa material, men då behöver vi i förväg veta exakt vad som behövs.

Vi förstår att prisbilden ibland kan kännas hög i jämförelse med återförsäljare online. Skillnaden inkluderar dock inte bara inköpspriset på materialet, utan även hantering, lagerhållning, garantiansvar samt att vi har rätt produkter med oss vid rätt tillfälle för att lösa problemet direkt – vilket sparar både tid och fler besök.

Vi tar till oss av din feedback och hoppas få förtroendet att hjälpa dig igen i framtiden. Som tack för att du hörde av dig vill vi gärna erbjuda dig 500 kr i rabatt vid nästa uppdrag.

Kundservice när den är som bäst

Kundservice när den är som bäst. Mycket trevligt bemötande både via telefon och mail. Kunnig personal. Elektriker som inte bara löste problemet utan gav det där lilla extra och stöttade med tips och råd. Kommer anlita igen! 👍🏻

30 april 2025

Hej Andreas!

Oj, vilken recension – tack!
Vi blir riktigt glada av att höra att både telefonröster och mailtangenter lyckades leverera ett bra bemötande 😊 Och visst är det så att våra elektriker gillar att gå den där extra metern – både med skruvdragaren och med goda råd!

Stort tack för förtroendet, och vi ser fram emot att hjälpa dig igen när det behövs. Tummen upp tillbaka! 👍🏻

Vänliga (och glada) hälsningar,

Smidigt och enkelt

Smidigt och enkelt att få kontakt och snabbt en offert och hembesök. Är nöjd med resultatet av det slutförda arbetet.

28 april 2025

Svar från Phoenix Elteknik

Stort tack för att du tog dig tid att lämna ett omdöme.
Det gläder oss att du upplevde hela processen som smidig – från första kontakt till offert och hembesök – och att du är nöjd med det färdiga resultatet. Så ska det vara!

Du är varmt välkommen att höra av dig om du behöver vår hjälp igen.

Hutlöst dyrt jourjobb

Anlitade Phoenix Elteknik för ett jourjobb på helg. Det var en rätt enkel felsökning och en lös anslutning som behövde skruvas fast, som elektrikern fixade snabbt. För detta fakturerade bolaget 9866 kronor, vilket är långt över branschstandard, fast de enligt sin webbsida ”erbjuder förmånliga priser”. Begär prisuppgift före jourjobb!

18 april 2025

Hej Eriq,
Tack för din feedback.

Jag har gått igenom ditt ärende och kan se att du fick en bokningsbekräftelse med prisuppgift både via mejl och sms, samt att vi även informerade dig om kostnaden vid telefonsamtalet innan vi kom ut. Vi har inspelningar som bekräftar detta, och du var alltså införstådd med priset innan bokningen genomfördes.

Uppdraget skedde på långfredagen, en röd dag, vilket påverkar jourpriserna. Du ringde oss vid 11:00 och vår elektriker var på plats hos dig redan ca 11:45.

Felet vi åtgärdade var en lös anslutning i en plint, vilket ledde till att du saknade en fas. Även om åtgärden i sig gick snabbt, beror kostnaden på att vi tillämpar ett fast startpaket för jourutryckningar där både första arbetstimmen och bilkostnaden ingår – inte på hur många minuter arbetet tar. Detta framgick i den information du fick vid bokningen.

Jag ser också att ärendet bokades utan ROT-avdrag eftersom det skulle hanteras via försäkring. Vi rekommenderar därför att du kontaktar ditt försäkringsbolag eller elnätsleverantör för att undersöka möjligheten till ersättning, då felet troligtvis uppstått av din elnätsleverantör.

Vi förstår att du upplever priset som högt, men vi har varit tydliga med kostnaden från start och jourarbete på röda dagar har särskilda förutsättningar.

Tack igen för att du tog dig tid att lämna feedback – vi tar alltid våra kunders synpunkter på allvar och arbetar för att vara så tydliga som möjligt.

Phoenix Elteknik

Snabb respons och bra utfört.

Snabb respons och bra utfört.

24 april 2025

Hej Elena,

Tack så mycket för din fina återkoppling!
Vi är glada att du är nöjd med både respons och utförande – det är precis så vi vill att det ska kännas när man anlitar oss.

Varmt välkommen att höra av dig igen vid behov!

PHX Elteknik

Mycket bra bemötande från den initiala…

Mycket bra bemötande från den initiala kontakten till slutförandet. Snabb service!

13 april 2025

Hej Christian,

Stort tack för dina vänliga ord!
Det gläder oss att du upplevde ett bra bemötande hela vägen – från första kontakt till slutfört arbete. Snabb och smidig service är något vi strävar efter i varje uppdrag, så det känns fint att höra att det märktes.

Du är alltid välkommen att höra av dig igen om du behöver hjälp framöver!

PHX Elteknik

Bra möjlighet att diskutera alternativa…

Bra möjlighet att diskutera alternativa lösningar

6 april 2025

Svar från Phoenix Elteknik

Stort tack för din recension.
Vi uppskattar att du lyfter möjligheten att diskutera alternativa lösningar – det är något vi ser som en viktig del av vårt arbete. Vår målsättning är alltid att hitta det som passar bäst för varje kunds behov.

Tveka inte att höra av dig om det dyker upp fler frågor eller funderingar framöver.

PHX Elteknik

Mycket proffsiga från offert till…

Mycket proffsiga från offert till Installation. Tydlig information och snabb återkoppling vid frågor. Proffsig och lugn tekniker. Supernöjd!

7 april 2025

Hej Diana,

Stort tack för din fina recension! Det gläder oss att du upplevde hela processen som tydlig och professionell – från offert till installation. Vi strävar efter att alltid ge snabb återkoppling och ett tryggt bemötande, så det är extra roligt att höra att det märktes.

Du är varmt välkommen att höra av dig igen!

PHX Elteknik

Rot /Rut avdrag direkt är bra att få…

Rot /Rut avdrag direkt är bra att få och fin service

27 mars 2025

Hej Agnita,

Tack för din recension! Vi är glada att du är nöjd med både servicen och att rotavdraget hanterades smidigt direkt på fakturan. Enkelhet och bra bemötande är något vi alltid jobbar efter.

Välkommen att höra av dig igen vid framtida behov!

PHX Elteknik

Ett bra och snabbt utfört arbete när vi…

Ett bra och snabbt utfört arbete när vi behövde det akut!

3 april 2025

Hej Mikael,

Stort tack för din recension! Vi är glada att vi kunde hjälpa till snabbt när det verkligen behövdes. Att vara tillgängliga och leverera med kvalitet även vid akuta ärenden är viktigt för oss.

Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp igen!

Hej Erika,

Tack för din fina återkoppling! Vi är väldigt glada att ni är nöjda med resultatet – det är precis så vi vill att det ska kännas efter ett avslutat jobb.

Varmt välkomna att höra av er igen vid behov!

Smidigt och enkelt

Smidigt och enkelt, väldigt kompetent och trevlig personal. Vi är väldigt nöjda!

26 mars 2025

Hej Isabelle,

Tack så mycket för din fina recension! Vi är glada att ni upplevde processen som smidig och att ni är nöjda med både bemötandet och arbetet. Det betyder mycket för oss.

Ni är alltid välkomna att höra av er igen vid framtida behov!

PHX Elteknik

Är mycket nöjd med kontakten med…

Är mycket nöjd med kontakten med företaget. Fick snabbt hjälp av en trevlig elektriker och är nöjd med arbetet. Det enda minuset är att elektrikern inte hade med sig en bättre borrmaskin för betong så installationen av väggkontakt tog lite för lång tid så en väggkontakt fick vi hoppa över.

26 mars 2025

Hej Mats Ola,

Stort tack för att du tog dig tid att lämna en recension! Vi är glada att du är nöjd med kontakten och det utförda arbetet, och vi uppskattar verkligen din ärliga feedback.

Vi tar till oss synpunkten om utrustningen – det är viktigt för oss att hela upplevelsen, från start till mål, fungerar så smidigt som möjligt. Hör gärna av dig om du vill slutföra den återstående installationen, så ser vi till att lösa det på bästa sätt.

PHX Elteknik

Allt var mycket väl gjort från…

Allt var mycket väl gjort från beställning till installationen.

20 mars 2025

Hej Pekka

Tack för din fina recension! Vi är glada att höra att du är nöjd med hela processen — från beställning till färdig installation. Vi ser fram emot att hjälpa dig igen vid framtida behov!

Snabbt och proffsigt

Snabbt och proffsigt utfört jobb i form av byte av lysrörsarmatur.

12 mars 2025

Hej Niklas,

Tack för din fina recension! Vi är glada att du är nöjd med det snabba och proffsiga arbetet. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp igen!

Vänliga hälsningar, Phoenix Elteknik

Trevlig elektriker

Trevlig elektriker. Men det blev lite dyrt.

11 mars 2025

Svar från Phoenix Elteknik

Hej Stefan, tack för din recension. Vi hoppas trots att det blev dyrare än väntat att du fortsatt är nöjd med vår insats.

Vänligen,

Pålitlig

Pålitlig, bra med tidsanpassade , vänliga

3 mars 2025

Svar från Phoenix Elteknik

Tack för din recension, kul att du blev nöjd med ditt elarbete!

Mvh, Phoenix Elteknik