Nordea Sverige Omdömen 936

TrustScore 1.5 av 5

1,6

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

De flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många kunder upplever att kundtjänsten är opersonlig, svår att nå och ofta ger felaktig information. Det är vanligt med problem att logga in på internetbanken och att överföra pengar mellan konton, samt att personalen inte verkar ha tillräcklig kunskap eller beslutsutrymme för att hjälpa till effektivt. Vissa kunder rapporterar även att de har blivit nekade att göra överföringar eller att deras konton har begränsats utan tydlig förklaring, vilket har lett till frustration och byte av bank. Trots detta nämner en minoritet av kunderna att de har fått snabb och hjälpsam service, särskilt vid akuta ärenden som att få ett BankID fixat.

Ämnen som oftast nämns

Customer service

Recensenter belyser negativa aspekter av kundtjänsten. Många kunder rapporterar dålig service, långa... Se mer

Service

Kunder uttrycker stor besvikelse över servicen, och många beskriver den som oprofessionell och inkompetent.... Se mer

Payment

Användare beskriver negativa interaktioner med betalningar. Många rapporterar att banken fryser pengar,... Se mer

Staff

Recensenter nämner negativ feedback om personalen. Många kunder rapporterar att personalen är otrevlig,... Se mer

Customer communications

Kunder delar negativa åsikter om kontakt. Många rapporterar att de inte får svar, blir nekade hjälp eller får... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Redigt ojämn kvalite på personalen inne på dom lokala kontoren..:( charmkurs eller dåliga#dagar? Inte minst kontoret nordea täby.Betydligt jämnare på kundtjänsten telefon.alltid itroligt hjälpsamma... Se mer

Funktionen har vi, att ha koll på våra andra banker, i inloggat läge i Nordea. Fylla i mina andra banker jag har, det fungerade inte då vissa ej existerar hos Nordea. Hur anmäla ens nya bankengagem... Se mer

Jag fick nyss ett brev hem där det stod att jag övertrasserat mitt konto med 10000:- Detta på ett konto jag inte använt på säkert 15 år och trodde var avslutat för längesedan. Tydligen så har banka... Se mer

”Undvik Nordea om du vill att dina pengar ska växa. Efter 10 år med deras fonder fick jag tillbaka mindre än jag satte in, trots att börsen gått spikrakt upp. De är experter på att ta ut höga avgifter... Se mer

1. Bank

Informationen kommer från olika externa källor

Nordea Bank - Vi har lösningarna för dig: lån, sparande, konton, kort, pensionsförsäkringar och mycket mer. Bli kund redan idag.

1,6

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Har besvarat 59 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Fastighetsskattinbetalningsökte Nordea Bank Södermalm efter att…

Besökte Nordea Bank Södermalm efter att ha fått vänta nästan 2 veckor för en Besökstid ! Nåväl Väl mottagen vid utsatt tid ! Jag brukar vara nöjd med mottagandet ifrån er bank personal på Nordea . Men jag ska betala Fastighets skatt till Finland så frågar Bankanställda mig om jag vet vilket Referensnr till Finska Nordea banken är för inbetalning av Fastighetsskatt . Och då säger hon som servar mig att vi ringer om det fel på Transaktion och Betalning ! Jag trodde ni hade utbildad personal som förstår till punkt och pricka Betalrutiner i en Bank . Men er Bankanställda hade en liten Arrogant och Kort ton i bemötandet mot mig när jag ska förklara mina ärenden i samband med mitt Bankmöte . Nå jag har skinn på näsan . När hon hjälpt mig klart med mitt Bankärende så säger jag Ha en Fortsatt Trevlig Dag hon svarar detsamma . Får ingen Respons där på Välkommen Åter Jag bjuder på ett Hej Då. Och Tack ska du ha . Ingen Respons där . Hon hade ett lite Mästrande sätt att behandla sina Nordeakunder på tyvärr ! Lite Hyfs får ni lära ut till er Bankpersonal på Nordea det blir så mycket trevligare då och mer korrekt behandling av kunderna som ni får besök av !

8 maj 2026

Det står när man googlar att banken…

Det står när man googlar att banken öppnar nio. Det tog mig 45 min enkel väg att gå dit. Jag blev inte insläppt! Man måste tydligen boka tid! Jag kom dit med mycket pengar från pappa dödsbo, och ville ha hjälp med att se han saldon och samtliga konto, samt även sätta in kontanter som han lämnade efter sig. Så att det ska bli lättare att dela sen. Men se det gick inte. Jag kunde göra vissa saker vi datorn, och scanna in vissa saker.! Har ingen scanner, skrivare eller annan! Så fruktansvärt besviken mitt i sorgen. Dessutom la människan på luren mitt i samtalet!!! Tur jag inte själv är kund där!

16 april 2026

Svar från Nordea Sverige

Tack för din recension. Vi beklagar sorgen. Dessvärre finns det flera fristående sajter (utom vår kontroll) med öppettider för olika branscher som inte är uppdaterade eller aktuella. Observera även att bankkontoren sedan flera år tillbaka inte hanterar kontanter. Du är varmt välkommen att ringa 0771-22 44 88 så kan vi guida dig vidare. /Nordea Kundservice

Undvik Nordea om du köper bostad

Undvika Nordea om du köper bostad – opålitliga och ansvarslösa

Jag fick ett lånelöfte av Nordea och träffade dem för att förhandla räntan. Under mötet nämnde jag att jag fått bättre erbjudanden från andra banker – helt normalt och rimligt i en förhandling. En vecka innan mitt tillträde meddelar de att de inte kan finansiera mitt lån eftersom jag "nämnde andra banker". Det är ett skämt.

Resultatet? Fullständig panik. En vecka på sig att hitta ny finansiering inför ett bostadsköp är inte en rimlig situation att sätta en kund i. Det är oansvarigt, oprofessionellt och gränsar till sabotage av ett bostadsköp.

Jag rekommenderar ingen att lita på Nordea när det gäller något så viktigt som bostadsfinansiering. De är inte en partner – de är ett hinder.

Svar från Nordea Sverige

Tack för din recension. Att nämna andra banker är något fullständigt naturligt och självklart när det kommer till att prata räntor och låneerbjudanden. Att "nämna andra banker" är inte ett skäl att tacka nej till låneansökningar och inte något vi tillämpar i Nordea. För att reda ut eventuella missförstånd är du välkommen att kontakta oss via bifogade länk. Välkommen med din kontakt: /Kundservice

Bankens personal hittar inte dokument i…

Bankens personal hittar inte dokument i ett dödsbo som jag ansvarar för, och på min uppmaning att fråga någon som kan, kontaktar de en kollega som inte heller kan. Jag uppmanar dem att fråga den som kan. Otroligt nog får jag gå därifrån utan det papper juristen ska ha. Juristen, som jag betalar, får inte begära ut detta papper, kvitto på försålda aktier. De skulle ha sålts i december 2025. Nu när jag var på banken 10 april var de inte sålda. Sa bankpersonen. Vi gick. Efter en stund blev den andra dödsbodelägaren uppringd (jag är nästan döv). Aktierna var sålda men det visades "i ett annat system" (om hon frågat den som kunde hade vi fått kvittot). Hon kunde också ha tittat på kontoutdraget att det kommit in pengar. Nyss fick JAG som inte är kund I banken uppmaning att gå in via appen nätbanken och hämta dokumentet. Hur då om jag får fråga. Kan ni skicka personalen på utbildning! De senaste tre gångerna har den jag pratat med, alltid måsthämta en kollega. Varför tilldelas en person som inte vet ett skvatt om dödsbon att hjälpa till med just dödsbon.

10 april 2026

Svar från Nordea Sverige

Varmt tack för att du meddelar oss. Jag skulle vilja uppmuntra dig att kontakta oss via bifogade länk så kan vi ta hand om din synpunkt. Vi beklagar verkligen detta! /Kundservice

Att ha en bra kontaktperson inom Nordea Banken !.

Idag gick jag igenom med min kontaktperson i Nordea Sundsvall .
Hon är säker och saklig och ger ett fint intryck per telefon .
Så nu blev det en förlängning av båda hus lånet .
Tryggt och bra!.
Janne Karlsson Edholm

10 april 2026

Svar från Nordea Sverige

Tack Janne för fina och välgörande ord! Trots att vi är en stor bank lägger vi stor vikt att behålla vår lokala förankring, online och via våra rådgivningskontor.Önskar dig ett fint veckoslut! /Kundservice

Nordea = 0 kundservice

Skal flytta til Sverige, så har inget svensk person/samordnings nummer (får inte för man bor i Sverige). Försökt boka ett möte i banken efter väntat länge på kundtjänst telefon, men det får man inte, har också fyllt i formulär online (där står det att det tar 10 dagar, men väntat över 3 veckor nu). Så blir nog välja annan bank än Nordea, efter över 20 år som kund i annat Nordisk land.

Svar från Nordea Sverige

Tack för din recension. Dessvärre kan det ibland ta något längre tid än de 10 dagarna, men vi arbetar för att få ner kötiden. Jag bifogar för säkerhets skull en länk du kan använda för att bli kontaktad. Tack för din förståelse! /Kundservice

Uppdatering

Uppdatering! Har fortfarande ingen information ifrån Nordea! Väntar på utbetalning! Ingen aning om när det kommer. De kan inte heller ge någon information via email eller telefon! Får du tag i dem via telefon så får du berätta för kundservice information. Väldigt dålig service! Skall ni öppna bank konto eller ta försäkring så tänk på att andra har bättre service.

Svar från Nordea Sverige

Tack för din recension. Jag bifogar en länk som du kan använda för att kontakta oss och ta dina synpunkter vidare. /Kundservice

Urdålig service

Urdålig service. Stänger ner mitt konto så jag inte kan betala mina löpande räkningar p g a att jag inte haft tid att svara på deras kundfrågor över Påsken. Jag riskerar alltså förseningsavgifter för att Nordea hindrar mig att betala mina el och sopräkningar. Är pensionär och varit kund i många år men nu har jag fått nog. Det blir byte av bank.

6 april 2026

Svar från Nordea Sverige

Tack för din recension. Jag bifogar en länk där vi beskriver varför vi är skyldiga att ställa (och därmed få in svar) på frågor. Tack för din förståelse. /Kundservice

Mycket besviken på bankens hantering

Mycket besviken på bankens hantering (Limhamn, Tobias Lehmann) .
Jag skal absolut skifta bank. Jag har ansökt om bolån och blivit nekad med märkliga och motsägelsefulla motiveringar utan något tydligt sammanhang. Först en anledning, och när den bemöttes kom en ny ursäkt istället.

Detta trots att min man har två tillsvidareanställningar och jag driver eget företag med positivt resultat och vi har egen insats. Beslutet känns därför helt ologiskt och oprofessionellt, och skapar inget förtroende. Förväntade mig tydligare och mer seriös hantering, särskilt i en så viktig fråga som bolån.

1 april 2026

Svar från Nordea Sverige

Det är helt obegripligt att man som…

Det är helt obegripligt att man som kund tvingas titta på en lista fylld med gamla, avslutade medgivanden i autogiron som ligger kvar i månader eller år..
Trots att medgivanden har statusen "Borttaget" i över ett år, finns det inget sätt att rensa listan eller dölja historiken. Det gör hela översikten rörig och svåranvänd. I ett telefon samtal med er i frågan om ni kunde hjälpa mig manuellt med det fick man bara nej som svar.. En modern bankapp 2026 borde det vara en självklarhet att användaren själv kan städa i sina listor eller att appen automatiskt döljer inaktiva poster. Just nu känns appen hopplöst omodern på den här punkten och otrevligt att inte kunna hjälpa till alls.

30 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Tack för din återkoppling. Jag tar den vidare till våra utvecklare för att se vad som går att göra åt detta. Även om det inte sker i en handvändning så är inputen värdefull i det löpande utvecklingsarbetet. Önskar dig en trevlig dag! /Kundservice

Väldigt bra och nöjd med Nordea.

Va ju osmidigt att byta bank. Va mycke strul men nu är jag glad att jag bytte bank från Swedbank till Nordea. Swedbank är enligt mig en skräpbank. Sitta timmar i kö. Nordea blir man prioriterad i kön via appen men detta har inte Swedbank.

28 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Tack för din feedback! Vi är glada att du valde att hålla kvar vid oss trots det inledande strulet. Vi fortsätter att uppgradera och prioritera appen och alla de fördelar man har av att använda den. Önskar dig en trevlig fortsättning på veckan! /Kundservice

Hjälpsam kundservice

Bytte nyligen till Nordea och det har gått smidigt. Bra hjälp från kundservice som snabbt svarade på mina frågor.

18 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Stort tack för din recension. Vi är glada att höra att du är nöjd! /Kundservice

Jag måste säga att det var en dålig…

Jag måste säga att det var en dålig upplevelse när jag ansökte om bolån. De ställde många extra krav som andra banker inte har. Jag rekommenderar absolut inte Nordea. De var arroganta och hade riktigt dålig service. Då jag istället vände mig till en annan bank gick allt mycket smidigare, och de var väldigt hjälpsamma.

4 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Vi beklagar hur du upplevde servicen. Jag bifogar en länk till vår hemsida där du har möjlighet att ta dina synpunkter vidare. Vad gäller de krav som ställs vid nyutlåning handlar det i grund och botten om att inte medverka till att låntagaren hamnar i en situation där man riskerar att inte ha råd att bära kostnaden för lånet. Med det sagt är vi glada att du hittat en förbindelse du är nöjd med/Kundservice

Nordea har avslutat mitt konto för att…

Nordea har avslutat mitt konto för att jag skickade pengar till min sjuk mamma!!Nordea är den mest rasistiska banken jag har stött på; kunder med utländsk bakgrund kastas ut. Jag lånade pengar från en bank i Sverige för att lösa 2 andra små lån, men Nordea rapporterade det som en inbetalning från utlandet. Till och med personalen på Skatteverket blev förvirrade när de såg att jag fick ränteavdrag på det lånet som man bara kan få lön från svenska banker. Har ringt till banken för att få förklaring men ingen viste ingenting varför det blev så .

22 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Hej. Detta låter som ett beklagligt missförstånd. Du är varmt välkommen att kontakta oss på 0771-22 44 88, vardagar 8-18 så ska vi såklart titta på det. Nordea behandlar alla lika oavsett bakgrund. /Kundservice

Nordea är super bra!

Nordea är super bra! Har varit kund i många år och aldrig haft ett enda problem! Väldigt enkel, framåt och smidig app. Modernt, stilrent och snyggt!

22 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Stort tack för din recension! Vi är glada att du gillar appen och att du berättar. Ha en fin fortsättning på veckan! /Kundservice

Nordea bank

Nordea är definitivt inte kundvänlig de säger att man har en privatrådgivare men nee när man behöver lite hjälp så forsla över till någon annan! Jättedåligt ! Jag har fått nog av denna bank!

20 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Det var tråkigt att höra om detta. Vi skulle vilja be dig ringa oss, via Nordea-appen (går snabbast) eller via 0771-22 44 88, vardagar 8-18 så kan vi ta detta vidare till ditt kontor. Välkommen med ditt samtal! /Kundservice

Bryr sig inte om sina kunder.

Öppnade ett konto hos nordea då jag kikade runt efterbolån.
Året efter kommer det en faktura på 135 sek trots att jag inte använt banken.

Givetvis blir det inget bolån, och vill stakt avråda avdra till att välja nordea då de inte bryr sig om kunder.

17 mars 2026

Svar från Nordea Sverige

Tack för din återkoppling. Välkommen att ringa oss på 0771-22 44 88, vardagar 8-18 så ser vi över detta. Bifogar samtidigt information om vårt Vardagspaket som är samlingsnamnet för de vardagstjänster man får tillgång till då man skaffar ett personkonto.

Önskar dig en fin dag! /Kundservice