Nordax Bank AB Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 116 recensioner, hade recensenterna en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder lyfter fram att personalen är otroligt trevlig och professionell, vilket gör hela deras uppskattade låneprocess både trygg och enkel. Konsumenterna berättar ofta att de har fått fantastisk hjälp och snabb återkoppling av sina kunniga handläggare, vilket underlättar mycket i stressiga situationer. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten och upplevde att det ibland tog alldeles för lång tid att få svar på sina frågor. Några personer nämnde även att kommunikationen i vissa situationer kunde brista, samt att bemötandet från enstaka medarbetare upplevdes som både ganska otrevligt och nonchalant vid telefonkontakt.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Recensenter nämner positiv feedback om personal, och konsumenter beskriver ofta ett mycket trevligt bemötande... Se mer

Service

Kunder delar positiv åsikter om service och upplever att handläggarna är tillmötesgående och professionella i... Se mer

Customer service

Användare beskriver tvetydiga upplevelser i sin interaktion med kundservice. Medan vissa recensenter berömmer... Se mer

Response time

Kunder hade tvetydig upplevelser med svarstid, där vissa recensenter upplevde en otroligt snabb hantering och... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med kundkontakt, där vissa uppskattar den professionella hjälpen... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Kreditupplysning togs snabbt men Inget svar på ansökan tills jag påminde andra gången (hemsidan visar entydigt att de ska återkomma, vilket ju är det rimliga). Ren tur att lägenheten fortfarande... Se mer

När konkurenten sa nej till ett utökat bolån efter 12 år utan anmärkning på inbetalningar. Jag behövde köpa en ny värmepump. Kontaktade Nordax bank. Efter att pratat om mitt behov av att öka mitt... Se mer

En bank som verkligen fanns där för mig när allt såg som mörkast ut. Personalen är professionell och otroligt trevlig. Jag fick den bästa servicen av min handläggare Julia , som skötte allt på ett my... Se mer

Har varit nöjd med Nordax bank under hela tiden vi hade vårt bolån hos dom. Vi blev nekade av andra storbanker för 1½ år sen. Skickade in samma kalkyl och information till Nordax som gav oss en bo... Se mer

1. Bank

Nordax, en del av NOBA Bank Group, är en nordisk specialistbank. Vi erbjuder privatlån, sparkonton och bolån till dig som inte passar in i storbankernas mallar. Det mesta kan du enkelt göra digitalt, men vårt kundserviceteam finns tillgängligt via telefon och e-post om du behöver hjälp. Vi vill gärna höra vad du tycker! Dela med dig av din upplevelse här på Trustpilot. Din feedback hjälper oss att förstå vad som fungerar bra och var vi kan bli bättre.

Bra

Alla omdömen

124 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Falsk marknadsföring!

Falsk marknadsföring! Har samma krav som vanliga banker. Tog dessutom tre UC vilket drar ner kreditvärdigheten för mig. Bottennapp!

14 september 2026

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att det känns frustrerande om kraven och kreditprövningen inte motsvarar dina förväntningar.

Vi gör alltid våra kreditbedömningar enligt gällande regelverk och tar kreditupplysning vid ansökan, precis som andra banker och kreditgivare. Vi vill gärna se över ditt ärende mer i detalj och förklara hur bedömningen gått till i just ditt fall.

Hör gärna av dig till vår kundservice via telefon eller mejl så tittar vi närmare på detta tillsammans med dig.

Mvh,
Nordax Bank

Undvik dyra privatlån med hög ränta ⚠️

Jag rekommenderar det absolut inte. När räntorna går ner sänker de ofta inte sina räntor lika mycket, vilket gör lånen väldigt dyra. Om du lånar 100 000 kronor kan du få betala och betala utan att skulden känns som att den tar slut.

Om banken inte ger dig lån, ta absolut inte ett dyrt privatlån med hög ränta. Det kan leda till en skuld som blir mycket svår att betala tillbaka.

Jag tycker att det är orättvist att människor i ekonomiska svårigheter utnyttjas med höga räntor. Regeringen och bankerna måste ta större ansvar och skydda människor från sådana skuldfällor. ⚠️

14 september 2026

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delar din feedback.

Vårt mål är att vara tydliga med ränta, avgifter och totalkostnad, så att våra kunder kan fatta välgrundade beslut och undvika att hamna i en situation där lånet blir svårt att hantera.

Tack igen för att du lyfter detta – dina synpunkter hjälper oss att se var vi behöver bli bättre.

100% NÖJD ❤️ REKOMMENDERAS

100% NÖJD ❤️ REKOMMENDERAS! Proffsigt, enkelt och snabbt! Tusen TACK! ❤️ ❤️ ❤️

10 september 2026

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för din fina feedback!

Tack för att du valde Nordax Bank ❤️

Oproffsig kommunikation

Kreditupplysning togs snabbt men Inget svar på ansökan tills jag påminde andra gången (hemsidan visar entydigt att de ska återkomma, vilket ju är det rimliga). Ren tur att lägenheten fortfarande låg kvar.

Olika handläggare utan koll på ärendet över huvud taget, tex efter det att jag redan fått lånelöfte kom en handläggare med frågor som om jag precis ansökt.

När allt mer eller mindre var klart fick jag telefonnummer, innan dess går det bara att nå dem på deras plattform, som fungerar bra.

Kommunikationen i sig var trevlig / korrekt. Men som kund i nödbank vill man inte ha tystnad eller goddag-yxskaft mitt i sin kanske lite stressade situation.

9 september 2026

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delar din upplevelse med oss.

Vi beklagar verkligen den bristande återkopplingen.

I en pressad situation ska du kunna känna dig trygg med att vi hör av oss som utlovat och att vi har ordning på ditt ärende.

Tack igen för att du tog dig tid att berätta – dina synpunkter hjälper oss att bli bättre.

Väldigt hjälpfulla och trevliga

24 augusti 2026

Hej Maria.

Tack för att du tagit dig tiden att lämna omdöme. Vi är glada att höra att du är nöjd med servicen och hanteringen av ditt ärende.

Nordax Bank

Hög serviceanda och kort handläggningtid

Nordax Bank som helhet har proffsiga handläggare, kort handläggningstid oavsett ärendetyp, tydlig kommunikation och bra lånevillkor för såväl bolån som privatlån. Därtill ett uppskattat låneskydd, möjlighet till en betslningsfri månad någon gång per år. En genomgående mycket hög seviceanda, mycket bättre än en traditionell bank.

24 augusti 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej Linda. Tack för att du tagit dig tiden att lämna ett omdöme. Vi är glada att höra att du är nöjd med handläggare och hanteringen av ditt ärende, samt de tilläggstjänster som kommer med lånet.

Otroligt bra handläggare

Otroligt bra handläggare, Julia H, snabb i återkoppling och lätt att komma i kontakt med. Fick en lösning för mitt bolån som passar mig bra i dagsläget!

7 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för att du tagit dig tid att lämna omdöme. Vi är glada att höra att du är nöjd med handläggare och hanteringen av ditt ärende.

Jag tar detta vidare till berörd handläggare.

Nordax Bank

Ett helt igenom oärligt företag

Ett helt igenom oärligt företag! Jag har försökt få ner min månadskostnad på alla vis men dom kommer hela tiden på nya anledningar till att det inte går. Inte ett dugg hjälpsamma på telefon och meddelande genom hemsidan. Dom säger att om man betalar in mer än dubbla månadsbeloppet så kommer månadsbeloppet sjunka men dom berättar inte att det är bara dom pengarna som är utöver de två månadsbeloppen som sänker kommande inbetalningsbelopp. Alltså måste man betala väldigt stora summor för att få ner sin kostnad. Den sjunker inte månadsvis som på andra ställen utan är lika hög vad man än gör. Dessutom har dom mer än dubblat min ränta på ett år. När jag ringer dom säger dom bara att det är lönlöst typ. Passa er för att ta lån hos Nordax! Man kommer inte ur det hur ambitiös man än är och hur mycket man än betalar in extra (Om man har ett större lån)

13 maj 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din feedback. Vi kan tyvärr inte gå in på specifika ärenden här men du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice igen så vi kan hjälpa dig få en bättre överblick hur ditt lån fungerar.

Bra kommunikation

Bra kommunikation, förstående och trevligt.
Rekommenderar 🌸🌸🌸

15 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej , tack för att du tagit dig tiden att lämna feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med bemötande och hantering av ditt ärende.

Nordax Bank

Väldigt smidig och trevlig service!!

15 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej , tack för att du tagit dig tiden att lämna feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med vår service och hantering av ditt ärende.

Helnöjd

Jag är jättenöjd både med bemötande, service och engagemang. Jag är jättenöjd. Julia är en klippa. Tack.

14 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med bemötandet och hanteringen av ditt ärende.

Vi ska ta detta vidare till berörd handläggare.

Bra bemötande

Bra bemötande, goda kunskaper, lösningsorienterade.
Vid ett tillfälle väldigt långsamma med återkoppling/svar och fick inget direktnummer till handläggaren.

13 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för att du tagit dig tiden att lämna feedback. Vi har inga direktnummer i nuläget. Vi är glada att höra att du varit nöjd med bemötandet.

Nordax Bank

Har åter haft kontakt med Nordax för…

Har åter haft kontakt med Nordax för ett påbyggnadslån.
Handläggare Julia Häggström är en fantastisk människa! Rätt kvinna på rätt plats. Så otroligt tillmötesgående, och allt gick så snabbt och smidigt!
Tack Nordax, och stort tack Julia, du är guld värd⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

9 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din fina feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med val av bank och hanteringen av ditt ärende.

Jag ska ta detta vidare till beörd handläggare.

Proffesionellt bemötande

Fick ett proffesionellt, tydligt och vänligt bemötande från kundservice och speciellt Julia under hela processen med mitt huslån.

Alla frågor och funderingar besvarades snabbt och pedagogiskt, känner mig trygg med Nordax som bank.

Hälsningar Sabina

6 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din fina feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med hanteringen av ditt ärende och bemötandet från din handläggare.

Bolån

Vi fick hjälp med vårt bolån och vi är supernöjda med Nordax och framför allt all service från Simon L. Allt gick smidigt och enkelt. Stort tack!

7 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med hanteringen av ditt ärende.

Nordax Bank

Vi fick bra service och tydlig information genom hela processen av Julia

3 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för att du tagit dig tiden att lämna feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med hanteringen av ditt ärende.

Ansökte om bolån

Ansökte om bolån, och fick tala med en oerhört smart person som hjälpte mig med mitt bolån hela vägen, ( Julia H ) (Karim ) tycker ni gör ett väldigt bra jobb,

17 juni 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej och tack för att du väljer att lämna feedback om hanteringen av ditt ärende.

Vi är glada att vi kunden hjälpa till.

Jag önskar dig en fin sommar!

Med vänliga hälsnignar,

Vilken service☆

Julia var/är jättetrevlig, tydlig och snabb i återkoppling. Mycket nöjd!

1 juli 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej och stort tack för din fina feedback.
Jag kommer att framföra dina fina ord till handläggaren.

Med önskan om en fin sommar,