Vi bokade vår vistelse på Lito Hotel i…
Vi bokade vår vistelse på Lito Hotel i Ixia, Rhodos, via Lastminute.com med All Inclusive, men tyvärr blev upplevelsen långt ifrån vad vi förväntade oss utifrån informationen och presentationen på bokningssidan.
Det största problemet var utan tvekan All Inclusive-konceptet. Maten höll mycket låg standard och serverades dessutom ofta endast ljummen. Jag blev själv så dålig i magen efter hotellets mat att det påverkade min semester.
När det gäller drycken finns det läsk/soft drinks samt vin och öl från tapp under dagtid, men vill man beställa en drink eller annan alkoholhaltig dryck är detta endast möjligt mellan 18.00 och 22.50. Denna begränsning upplevde vi inte framgick tydligt på bokningssidan och är därför något man som kund bör känna till innan man bokar.
En annan sak som vi reagerade starkt på är att flaskvatten inte ingår i All Inclusive. Gästerna hänvisas i stället till att dricka vatten från kranen. Enligt min mening är det anmärkningsvärt att flaskvatten inte ingår i ett All Inclusive-paket, och detta borde tydligt framgå vid bokningen.
Strandområdet var också en stor besvikelse. Stranden var full av fimpar och det fanns endast omkring 30 solsängar, varav flera var i ganska dåligt skick. Vid hotellets lilla pool var det dessutom mycket trångt mellan solsängarna. För barnfamiljer är även barnpoolen väldigt liten.
När det gäller rummet och städningen hade vi problem med myror på rummet. Städningen upplevdes dessutom som mycket begränsad – det kändes framför allt som att sängkläder rättades till och sopor tömdes. Vi upplevde även att städpersonalen tog med sig en halvdrucken vattenflaska som stod på sängbordet.
Personalen upplevdes överlag inte som särskilt hjälpsam. När vi tog upp våra problem med hotellets manager – bland annat maten, städningen och myrorna på rummet – ansåg hotellet inte att vi hade rätt till någon kompensation.
Jag har själv arbetat inom hotell- och restaurangbranschen och har även varit vice VD för ett hotell. Jag har därför god förståelse för vilka krav man rimligen kan ställa på ett hotell och framför allt på ett hotell som marknadsför och säljer ett All Inclusive-paket. Mina synpunkter grundar sig därför inte på orimliga förväntningar, utan på den standard och service man bör kunna förvänta sig när man betalar för denna typ av semester.
Även kontakten med Lastminute.com var en besvikelse. När vi försökte få hjälp via deras kundservice möttes vi främst av en chatbot som uppgav att någon skulle kontakta oss. Kontakt togs först den dag vi skulle resa hem, vilket naturligtvis var alldeles för sent för att kunna hjälpa oss under vistelsen.
Sammanfattning
Det vi möttes av på plats stämde enligt vår upplevelse inte överens med den bild av hotellet och All Inclusive-konceptet som presenterades vid bokningen.
Framför allt maten, begränsningarna kring drycker, avsaknaden av inkluderat flaskvatten, städningen, stranden och servicen gjorde att vistelsen blev en stor besvikelse.
Jag skulle därför inte rekommendera Lito Hotel till den som förväntar sig ett välfungerande All Inclusive-upplägg, särskilt inte barnfamiljer eller personer som värdesätter bra mat, god hygien, en välskött strand och god service.
Det är viktigt att hotell och reseförmedlare är tydliga med vad som faktiskt ingår i det paket kunden betalar för. I vårt fall upplevde vi en tydlig skillnad mellan förväntningarna som skapades vid bokningen och verkligheten på plats.