IKEA Omdömen 8 074

TrustScore 1.5 av 5

1,6

Fullföljande av hemleverans av garderob Gullaberg under all kritik. - Erhöll två olika garderobsdörrar - Reklamation hemsida fungerade inte. - Ringde, mottog två orderbekräftelser, en för u... Se mer

Besökte ikea i Malmö. De håller på o bygga om, vilken katastrof, skall bli precis som i Kållered där kunderna är missnöjda. Själv tillbringade ett par timmar med o försöka hitta ut, fick panik me... Se mer

Beställde möbler från IKEA och leveransen kom snabbt. Vid första leveranstillfället missade jag tyvärr samtalet från chauffören, men efter ett kort och smidigt samtal med Ikeas kundtjänst bokades en n... Se mer

IKEA är sämst på alla plan, en stor besvikelse… Köp aldrig ett kök från IKEA om du inte vill hamna i stora problem. Många reservdelar saknades, leveransen var delad och försenad – utan någon som he... Se mer

1,6

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

8 tn omdömen

Svarar vanligtvis inom 48 timmar

Ikea reklamation

Köpte en soffa Wilmer knappt ett år senare är höger divan sönder underifrån. Tar foto och säger samtidigt åt hon på reklamationen att tyget är av skitkvalitet . Hela underredet har släppt och på så sätt släppt in damm. Det första hon " experten," säger vad har du haft i soffan. Direkt liksom misstro, jag svarar att jag ej använt den mer än en vanlig divan. Sen tar jag foto på armstödet som jag sa såg dåligt ut pga materialet. Då säger hon jag kan inte godkänna reklamation för du har inte tagit hand om den. Liksom all information hon fick på förhand sågade hon. Liksom vad har tyget med att hela underredet släppt. Blir en ARN anmälan

16 juni 2025

Svar från IKEA

Hej, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Köpte en tvålflaska till badrummet som…

Köpte en tvålflaska till badrummet som visade sig att inte fungera då pumpen var sönder. Gick till returavdelningen och hon i kassan verkade inte förstå vad problemet vad då jag sa att pumpen inte fungerade. Hon testade trycka och det kom ut lite tvål. "den fungerar ju", och du kan inte lämna tillbaka den då den är använd.. Och hur ska man veta att något är sönder innan man har använt den? Riktigt trög.

24 maj 2025

Svar från IKEA

Hej Bebal, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Skulle beställa ett kök bokade en…

Skulle beställa ett kök bokade en köksplanering vi ritade upp köket samma dag eftersom det var lite bråttom så ville jag få in beställningen omg och hon skulle lägga in ordern dagen efter.
Fick ingen order och försökte ringa kundtjänst men det händeinget nu hörde dom av sig igen efter 4 veckor och berättade att hon varit sjuk men nu skulle hon lägga in beställningen.
Dom bryr sig inte om att jag förlorat typ 3 veckor för att hon varit sjuk!
Förstår inte hur man kan vara så nonchalanta mot kunder!

24 maj 2025

Svar från IKEA

Hej Tomas, we’re sorry if your experience hasn’t been so positive. Now you are writing on Trustpilot platform for IKEA Italy, if you need assistance we would recommend you to contact the dedicated support for your Country.

IKEA:s kvalitet kräver ofta reservdelar…

IKEA:s kvalitet kräver ofta reservdelar – som om det ingår i affärsmodellen. När leveransen sedan är två månader sen, informationen motsägelsefull och delarna dessutom anländer skadade efter usel paketering, så vägrar de ändå reklamation. Otroligt dåligt hanterat.

21 maj 2025

Svar från IKEA

Hej Dan, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Dålig service

Jag gjorde nyligen en längre resa till Ikea för att komplettera med en del till min gardinskena. Tyvärr är deras standardlängder för skenor för korta för vanliga fönster, vilket innebär att man behöver en förlängningsdel – en komponent som monteras i skenan vid behov av extra längd.

Enligt personalen i butiken fanns denna del inte tillgänglig ute i sortimentet, utan skulle finnas hos kundservicen. Väl där fick vi vänta en lång stund i kö, bara för att när vi till slut kom fram bli bemötta på ett otrevligt sätt av en medarbetare som meddelade att sådana delar endast kan beställas via nätet. Inga fanns alltså tillgängliga på plats.

När vi kom hem försökte vi beställa delen online, vilket visade sig vara onödigt krångligt. Det krävdes att man först letar upp rätt skena, klickar sig vidare till monteringsanvisningarna och därefter identifierar artikelnumret för just den delen – något som lätt hade kunnat undvikas om reservdelar presenterades tillsammans med produkten i butiken.

Nu har det gått över en vecka och jag har fortfarande inte fått leveransen. Det är tyvärr svårt att inte känna besvikelse över hur servicen försämrats sedan Ingvar Kamprads tid.

6 april 2025

Svar från IKEA

Hej, we’re sorry if your experience with IKEA hasn’t been so positive. Now you are writing on Trustpilot platform for IKEA Italy, if you need assistance we would recommend you to contact the dedicated support for your Country.

Personal sur eller förstår ingenting

Personal sur eller förstår ingenting. Visa sminkat som på fest ej till jobbet. Tråkig för varför man ska ha affären om de som jobbar är verkligen hemska mot kunder.

23 februari 2025

Svar från IKEA

Hej Kamila, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Köpt möbler med hemleverans från IKEA

Köpt möbler med hemleverans från IKEA. Tagit ledigt från jobbet för att vänta på leveransen. Har haft koll på telefonen hela tiden och väntat på att få ett samtal eller sms om att de är på gång. Får ett mail klockan 19 där det står ”Din beställning kunde inte levereras”
Widrikssons Åkeri är transportören.
Att de inte ens behagar ringa och informera!
Jag ser bland tidigare omdömen att detta skett massor av gånger med Ikealeveranser. Varför fortsätter då IKEA att använda dem som transportör?

10 februari 2025

Svar från IKEA

Hej Annika, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Jag bajsade på mig i affären och blev…

Jag bajsade på mig i affären och blev skjuten

4 februari 2025

Svar från IKEA

Betalade för mycket på restaurangen…

Betalade för mycket på restaurangen Ikea Kungens Kurva, dvs vuksenpris på barnemeny samt 2 stk dryck jag inte ville ha. När jag kom tillbaka sa kassörskan att jag skulle äta klart och komma tillbaka sen. Klarade såklart att tappa kvitto och lämnade bara irriterad. Varför kunde man inte betala tillbaka med en gång? Känns dumt att komma tillbaka utan bevis på att tallriken hade 5 stk köttbullar istället för 8... Tyckte det var fräckt för att det var inte särskilt lång kö heller.

2 februari 2025

Svar från IKEA

Hi Charlotte, we’re sorry if your experience hasn’t been so positive. Now you are writing on Trustpilot platform for IKEA Italy, each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Älskar Ikea

Älskar Ikea. Man kan lätt hitta det man behöver

2 februari 2025

Svar från IKEA

Hi Smart Microfiber, thank you for your words 😊 See you soon!

Väldigt besviken lade in en beställning…

Väldigt besviken lade in en beställning på Ersnäs sidebord den 23 dec med hemleverans fick bekräftelse att leverans skulle ske den 22 jan.Såg att sidebordet fanns att boka 14 dagar efter 23 dec. Den 16 jan ringde kundtjänst och sa att det inte fanns någon Ersnäs att leverera för den tagit slut. Betyder det att kunder som köpt efter 23 dec har fått köpa? Dessutom finns varan tillgänglig på andra varuhus, så eftersom det är ni som klantat till det för mig.Tycker jag att ni kunnat leverera den till mig från dom varuhus den finns. Dessutom var kundtjänst jag pratade med inte det minsta samarbetsvillig. Det enda hon sade var.( ja visst är det tråkigt, men tyvärr det är sånt som händer)

16 januari 2025

Svar från IKEA

Såg Ikeas reklam på tv nu i jul

Såg Ikeas reklam på tv nu i jul , att dom är billiga, var med min fru i Älmhult och tittade vad jag än vände på så stod det made i Kina. Det vore skandal o. Ikea skulle vara dyrare än dom är med sådan kvalité från Kina, jag sa till min fru köp svenskt eller saker som kommer Europa, bojkotta allt dålig kvalité från Kina, mvh mats

4 december 2024

Svar från IKEA

Hej Mats, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Köksluckorna är av så dålig kvalite att…

Köksluckorna är av så dålig kvalite att de inte borde få säljas. Håller inte mer än ett par år om köket nyttjas för matlagning. Kundtjänst säger att de är normalt att de blir fuktskadad om de sitter monterade ovanför deras fläktar. Konstigt att de säljer kök med luckor ovanför fläkten när luckan inte ska hålla för det.
Sista gången jag köpt ett ikeakök. Blir dyrt att byta luckor efter bara två år, då är det billigare att köpa att riktigt kök

23 november 2024

Svar från IKEA

Hej Anders, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Beställt kök och man hanterade köpet…

Beställt kök och man hanterade köpet väldigt dåligt med hjälpen av IKEA finans. Plötsligt när man betalar köpet med kontant insats,var pengarna " osynliga för dom". Detta innebar onödig ränta innan IKEA hittade pengarna. Mår illa varje gång när jag vaeit tvungen att gå in i butiken,Malmö

16 december 2023

Svar från IKEA

Hej Petra, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Vi får inte våra varor från Ikea.

Vi beställde kök och badrum från Ikea och upplevelsen var toppen ända fram tills att beställningen var gjord och vi fick en lista med restnoterade artiklar. Dessa skulle vi beställa när de kom in i lager igen. Problemet är dock att det gått 2 månader sedan beställning och dessa artiklar har fortfarande inte kommit in i lager. Vid kontakt med Ikea kan dom inte göra ett dugg för att hjälpa oss. Dom kan inte ens ge oss en garanti att vi får varorna nästa gång dom kommer i lager för dom vet inte om dom får in tillräckligt. Vi har alltså köpt ett kök och badrum med hemleverans och står nu 2 månader senare och har snickare i huset som inte kan montera vårat kök för att viktiga bitar saknas. Det är under all kritik. Ingenstans i processen fick vi någon information om att leveranstiden kunde vara så fruktansvärt lång som den varit i detta fallet.

2 december 2024

Svar från IKEA

Hej Caroline, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Är så besviken!

Är så besviken!! Trodde Ikea var ett bra företag men tydligen hade jag fel hade bokat 2 alex hurtsar som jag skulle hämta på click and collect kommer och hämtar dom allt går bra fram till monteringen! Lådorna vill inte gå in det blir ett glapp mellan lådorna!! 5e lådan vill inte alls gå in vi försökte allt verkar som att IKEA själva fel monterat skenorna! Hur kan detta ske?? Nu ska jag få nya på tisdag helt helt oacceptabelt rekommenderar alla att öppna och kolla i paketen innan ni lämnar IKEA! Är så besviken är så ordlös vet inte vad jag ska skriva mer var försiktiga vad ni köper från det här företaget!!! Ett stort företag ändå på något sätt blir det fel, det här är inte ett företagg att förlita sig på.

24 november 2024

Svar från IKEA

Hej Isabella, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Nya Ikea i Kållered katastrof

Nya Ikea i Kållered är ett enda stort misslyckande o katastrof.
Hur tar man sig ut vid t ex en brand för alla gröna skyltar pekar åt olika håll.
Alldeles för stort o jättesvårt att hitta till kassorna.
Personal som bara fnös o ryckte på axlarna när vi påpekade hur rörigt där är.

22 november 2024

Svar från IKEA

Hej Margaretha, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Hemsk upplevelse att köpa kök med Ikea

Vi planerade vårt kök med Ikea, men processen har varit allt utom bra. En saknad upphängningsskena försenade monteringen, vilket påverkade vår tidsplan. Vi fick köra 2 timmar till närmaste varuhus för att hämta skenan utan kompensation.

Nu upptäcker vi att en låda är elektrisk push medan resten är vanliga, trots att alla skulle vara push enligt ritningen som vi gjorde med deras personal. Detta innebär extra kostnader för oss. När vi redan kommit överens om ett pris ska vi nu behöva betala extra för att personalen slarvat. samtidigt pågår en kampanj med 20 % rabatt på kök. Men det är då omöjligt att kompensera oss för vårt med att slippa betala mellanskillnaden på de olika lådorna och luckorna…

Kundtjänsten lämnade chatten när vi försökte få hjälp, och ansvarig kökssäljare ignorerar våra mejl. Kommer inte förlita mig på Ikea till stora projekt igen pågrund av den oerhört dåliga service vi fått.

15 november 2024

Svar från IKEA

Hej Jenny, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!

Går inte att lita på induktionshällen

Går inte att lita på induktionshällen. Den gav upp inom garantitiden och vi fick ett nytt kretskort. Sedan dess har plattor hoppat på och av som de vill, oändliga mängder mat har bränts och slängts. Det går aldrig att förutse. Vi lärde oss tidigt att inte ställa något på när den var avstängd. Har plattorna väl fått tuppjuck så går det inte att stänga av. Som tur är har jag bara några steg till säkringsskåpet. Usch och fy för Ikeas vitvaror.

10 november 2024

Svar från IKEA

Hej Tor, we’re sorry to hear that there was an issue with your order. Each IKEA has its dedicated support based on the Country of purchase. Therefore, to resolve this, we would recommend you to contact the dedicated support for your Country. Customer service will promptly assist you!