Banner for ICA Försäkring

ICA FörsäkringOmdömen

2 756
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 469 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder uppskattar enkelheten i att teckna försäkringar online och den snabba hanteringen av skadeärenden, särskilt vid stenskott och bilskador. De framhåller ofta att priserna är konkurrenskraftiga och att personalen är trevlig och hjälpsam när de behöver assistans. Företaget får beröm för att vara smidigt och effektivt, med snabba utbetalningar vid skador på exempelvis djur. Vissa kunder är dock missnöjda med den höga självrisken jämfört med andra försäkringsbolag och upplever att utbudet av försäkringar är begränsat. En del har haft problem med kundtjänsten, där de upplever att handläggare inte läser eller förstår ärenden ordentligt, vilket leder till frustration och utebliven hjälp. Det finns även de som anser att priserna är för höga för vissa försäkringar och att villkoren kan ändras negativt efter att en skada inträffat.

Ämnen som oftast nämns

Service

Recensenter belyser tvetydig aspekter av service, där vissa upplever bra service, hjälpsam och trevlig... Se mer

Price

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med prissättning, där vissa kunder fann att priserna var bra och... Se mer

Staff

Kunder hade tvetydig upplevelser med personalen, där många rapporterade positiva interaktioner med trevlig,... Se mer

Product

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med produkten, där många kunder uttrycker nöjdhet med att ha... Se mer

Customer service

Kunder noterar tvetydiga upplevelser med kundtjänsten, där vissa uttrycker stor besvikelse över bemötande och... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Nöjd med enkelheten, prissättningen och även hemsidan. Det som inte gör att jag ger 5 stjärnor är att det inte finns möjlighet att få månadsbetalningarna på efaktura utan endast autogiro, vilket för m... Se mer

Prisvärd och effektiv. Min bil gick inte igenom besiktningen på grund av stenskott på rutan, men Carglass fixade det samma dag. Jag behövde bara fylla i ICA Försäkrings papper och betalade 200 kr. All... Se mer

Att jag gav detta omdöme beror på att ni har en väl tilltagen självrisk jämfört med förra bolag ! Där var det 1000 sek på glas försäkringen ni 1800 sek !!!

Har, i och för sig, bara utnyttjat den en gång (2 bilar försäkrade). Smidig och snabb hantering. Hade blivit 5 om jag blivit hänvisad till närmaste Volvoverkstad (25 km enkel väg) Nu blev det till Ske... Se mer

1. Nr. 5 av de 6 bästa företagen i Personförsäkring
  2. Nr. 5 av de 5 bästa företagen i Olycksfallsförsäkring
  3. Nr. 10 av de 11 bästa företagen i Bilförsäkringsbolag
  4. Nr. 8 av de 9 bästa företagen i Hemförsäkringsbolag
  5. Nr. 4 av de 4 bästa företagen i Livförsäkringsbolag
  6. Nr. 3 av de 3 bästa företagen i Reseföräkring

Vi på ICA Försäkring älskar försäkringar, men vi förstår att du kanske inte gör det. Därför strävar vi efter att ha försäkringar som är både enkla och omfattande, för att du ska kunna göra rätt val för just dig. De allra flesta försäkringarna hos oss är topprankade av Konsumenternas Försäkringsbyrå och du hittar något för allt och alla du tycker om. Som till exempel bilförsäkring, hemförsäkring, husförsäkring, olycksfallsförsäkring, båtförsäkring, hund- och kattförsäkring, reseförsäkring, husvagns- och släpvagnsförsäkring och MC-försäkring. Välkommen till ICA Försäkring!

ICA Försäkring - Sveriges nya försäkringsbolag

Riktigt bra försäkringar till schyssta priser
Ett av Sveriges snabbast växande försäkringsbolag för privatpersoner. Spara pengar på bra försäkringar redan idag du också!

ICA-bonus

Alltid ICA-bonus på premien

Du får ICA-bonus på din försäkringspremie på samma sätt som när du köper mjölk! Dessutom andra bra erbjudanden på ICA.

Bra

TrustScore 4 av 5

3 tn omdömen

Ber kunder att lämna omdömen

Alla omdömen

(2 756)

475 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Det gick snabbt och lätt.

Det gick snabbt och lätt.

20 april 2026

Svar från ICA Försäkring

Härligt att höra, vi strävar alltid efter att göra det smidigt och effektivt.
Oskar

Bra priser

Bra priser. Och hjälp

13 april 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack, vad bra att du är nöjd med både priserna och hanteringen. Oskar

Har tecknat en bilförsäkring med…

Har tecknat en bilförsäkring med prisgaranti i 5 år. Fick ett stenskott i framrutan som jag valde att laga o betalade 200:- i självrisk. För det betalade ICA försäkring ca 1200:- till Carglas. För detta förlorade jag min prisgaranti. Det är enligt villkoren. Jag kunde bestämt mig för att byta framrutan vilket var ett alternativ enligt Carglas. Det skulle kosta mig 1800:- i självrisk. Det skulle också kosta ICA försäkringar mellan 10-15000:-. Kan tycka att mitt val sparade ICA försäkringar ganska mycket pengar o att jag därför borde fått behålla mitt pris i de återstående fyra åren som min garanti varade. Ett stenskott är ju ingen självförvållad skade eller på något vis oaktsamhet

4 april 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på 033‑47 47 90, så hjälper vi dig vidare och kikar på ditt ärende.

Mycket bra

Tycker att man får mycket för pengarna

10 april 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för ditt fina omdöme!

En fullständigt idiotisk premie på en…

En fullständigt idiotisk premie på en ny bilförsäkring.
Jag betalade 450:- för en helförsäkring på en10 år gammal bil. Köpte en ny Toyota Corolla med fabriksgaranti och vagnskadeförsäkring. Halvförsäkringen tar ni nu 796:- / månad. Då är ni ute och "cyklar"
Inget försäkringsbolag tar samma premie.

13 mars 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för ditt omdöme och feedback. Det är olika faktorer som påverkar försäkringspremien och i detta fall verkar vi inte kunna matcha dina andra erbjudande. Tack för att du jämförde med oss! Vänliga hälsningar, Hanna

Gott bemötande, bra pris och bra service.

Bra hjälpsamt bemötande. Smidigt attvteckna och lägga upp autogiro.👍

Hej Kent-Erik!

Vi är glada att du upplevde vårt bemötande som hjälpsamt och att autogirot gick smidigt att ordna. Tack för din återkoppling!

Med vänlig hälsning,
Per-Olof
ICA Försäkring

Tillmötesgående och snabb hjälp vid…

Tillmötesgående och snabb hjälp vid telefonkontakt.

30 mars 2026

Svar från ICA Försäkring

Hej Ann-Christin, tack för ditt omdöme! Vad roligt att höra att du upplevt oss som tillmötesgående och att du fått snabb hjälp vid telefonkontakt. Det uppskattar vi verkligen. / Amelia

Tar tid och ingen återkoppling

Tar tid och ingen återkoppling

Svar från ICA Försäkring

Hej Annica, tack för din feedback. Vi beklagar att det upplevts som lång handläggningstid och bristande återkoppling. Det är inte den upplevelse vi vill ge våra kunder, och din synpunkt är viktig för vårt förbättringsarbete. / Amelia

Tycker dock att det borde vara mer…

Tycker dock att det borde vara mer mängdrabatt om man har samlat alla försäkringar hos er.

Svar från ICA Försäkring

Hej Jeanette, tack för din synpunkt! Vi förstår hur du tänker och uppskattar att du samlar dina försäkringar hos oss. Dina synpunkter kring mängdrabatt är värdefulla och tas med i vårt fortsatta arbete. Ha en fin dag! / Amelia