Banner for ICA Försäkring

ICA FörsäkringOmdömen

2 756
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 469 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder uppskattar enkelheten i att teckna försäkringar online och den snabba hanteringen av skadeärenden, särskilt vid stenskott och bilskador. De framhåller ofta att priserna är konkurrenskraftiga och att personalen är trevlig och hjälpsam när de behöver assistans. Företaget får beröm för att vara smidigt och effektivt, med snabba utbetalningar vid skador på exempelvis djur. Vissa kunder är dock missnöjda med den höga självrisken jämfört med andra försäkringsbolag och upplever att utbudet av försäkringar är begränsat. En del har haft problem med kundtjänsten, där de upplever att handläggare inte läser eller förstår ärenden ordentligt, vilket leder till frustration och utebliven hjälp. Det finns även de som anser att priserna är för höga för vissa försäkringar och att villkoren kan ändras negativt efter att en skada inträffat.

Ämnen som oftast nämns

Service

Recensenter belyser tvetydig aspekter av service, där vissa upplever bra service, hjälpsam och trevlig... Se mer

Price

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med prissättning, där vissa kunder fann att priserna var bra och... Se mer

Staff

Kunder hade tvetydig upplevelser med personalen, där många rapporterade positiva interaktioner med trevlig,... Se mer

Product

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med produkten, där många kunder uttrycker nöjdhet med att ha... Se mer

Customer service

Kunder noterar tvetydiga upplevelser med kundtjänsten, där vissa uttrycker stor besvikelse över bemötande och... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Nöjd med enkelheten, prissättningen och även hemsidan. Det som inte gör att jag ger 5 stjärnor är att det inte finns möjlighet att få månadsbetalningarna på efaktura utan endast autogiro, vilket för m... Se mer

Prisvärd och effektiv. Min bil gick inte igenom besiktningen på grund av stenskott på rutan, men Carglass fixade det samma dag. Jag behövde bara fylla i ICA Försäkrings papper och betalade 200 kr. All... Se mer

Att jag gav detta omdöme beror på att ni har en väl tilltagen självrisk jämfört med förra bolag ! Där var det 1000 sek på glas försäkringen ni 1800 sek !!!

1. Nr. 5 av de 6 bästa företagen i Personförsäkring
  2. Nr. 5 av de 5 bästa företagen i Olycksfallsförsäkring
  3. Nr. 10 av de 11 bästa företagen i Bilförsäkringsbolag
  4. Nr. 8 av de 9 bästa företagen i Hemförsäkringsbolag
  5. Nr. 4 av de 4 bästa företagen i Livförsäkringsbolag
  6. Nr. 3 av de 3 bästa företagen i Reseföräkring

Vi på ICA Försäkring älskar försäkringar, men vi förstår att du kanske inte gör det. Därför strävar vi efter att ha försäkringar som är både enkla och omfattande, för att du ska kunna göra rätt val för just dig. De allra flesta försäkringarna hos oss är topprankade av Konsumenternas Försäkringsbyrå och du hittar något för allt och alla du tycker om. Som till exempel bilförsäkring, hemförsäkring, husförsäkring, olycksfallsförsäkring, båtförsäkring, hund- och kattförsäkring, reseförsäkring, husvagns- och släpvagnsförsäkring och MC-försäkring. Välkommen till ICA Försäkring!

ICA Försäkring - Sveriges nya försäkringsbolag

Riktigt bra försäkringar till schyssta priser
Ett av Sveriges snabbast växande försäkringsbolag för privatpersoner. Spara pengar på bra försäkringar redan idag du också!

ICA-bonus

Alltid ICA-bonus på premien

Du får ICA-bonus på din försäkringspremie på samma sätt som när du köper mjölk! Dessutom andra bra erbjudanden på ICA.

Bra

TrustScore 4 av 5

3 tn omdömen

Ber kunder att lämna omdömen

Alla omdömen

(2 756)

475 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Snabb reglering

Snabb reglering.
Skadefria år belönas.

Svar från ICA Försäkring

Hej Bengt, tack för din fina återkoppling! Vad roligt att höra att du uppskattar både den snabba skadehanteringen och att skadefria år lönar sig. / Amelia

P-skada. Minns inte datum

Har, i och för sig, bara utnyttjat den en gång (2 bilar försäkrade). Smidig och snabb hantering. Hade blivit 5 om jag blivit hänvisad till närmaste Volvoverkstad (25 km enkel väg) Nu blev det till Skee, ca 80 km)

Svar från ICA Försäkring

Hej Sören, tack för din feedback! Vad bra att du upplevde hanteringen som smidig och snabb vid ditt ärende. Vi tar även med oss din synpunkt kring avståndet till verkstad, det är värdefullt för oss i vårt arbete att bli bättre. / Amelia

Svar från ICA Försäkring

Hej Anders, tack för din feedback! Vad roligt att höra att du upplever det som både enkelt och prisvärt, det betyder mycket för oss. / Amelia

Bra hittills

Bra hittills

Svar från ICA Försäkring

Hej, tack för din återkoppling! Vad bra att höra att allt fungerar bra hittills, det gläder oss. / Amelia

Snabbt och lätt allt blev rätt

Det var enkel administration med skadeanmälan direkt hos utförare, i detta fall Carglass!

Svar från ICA Försäkring

Hej Per Olof, tack snälla för din fina återkoppling! Vad roligt att höra att allt gick snabbt och smidigt, och att du upplevde skadeanmälan som enkel, precis så vi vill att det ska fungera. / Amelia

Mycket nöjd

Mycket nöjd

Svar från ICA Försäkring

Hej Sharbel, tack för ditt toppenbetyg!
Önskar dig en fin dag! / Amelia

Har inget att anmärka på

Har inget att anmärka på. Vi inte behövt använda försäkringen än. Valt den för vad den innehåller och att premien är konkurrensvärd.

Svar från ICA Försäkring

Tack för din återkoppling, vad bra att innehållet och premien känns rätt för dig. Oskar

Tack för hjälpen

Lyssnade på mitt behov och hjälpte därefter på ett proffsigt sätt.

Svar från ICA Försäkring

Tack för din återkoppling, vad bra att du fick den hjälp du förväntade dig.
Oskar

Bra pris

Bra pris, snabb hjälp när jag behövde. Kunnig säljare.

5 maj 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för din återkoppling, vad bra att du fick snabb hjälp och uppskattade vår kunniga personal. Oskar

Bäst på service

Bäst på service, man får snabba svar på sina frågor.

5 maj 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för de fina orden, vad roligt att du uppskattar servicen och de snabba svaren. Oskar

Halvförsäkrad moped hos ica försäkring…

Halvförsäkrad moped hos ica försäkring med helårspremie 3.600kr
Avställd från hösten 25 och är fortfarande avställd dags datum
Trots avställning har det autodragits löpande försäkringskostnad !
Allmän praxis vid avställning är att man valfritt kan övergå till garageförsäkring.
Detta gäller dock inte enl uppgift för mopedförsäkring hos ICA !
Har per omgående sagt upp denna försäkring och kommer heller inte i fortsättningen försäkra något hos ica försäkring !

Svar från ICA Försäkring

Hej! Tråkigt att höra ditt missnöje med oss. Vår mopedförsäkring är en årsförsäkring med säsongsanpassad premie. Det innebär att du betalar en mindre del av försäkringspremien under vintern när mopeden inte används lika ofta. Det innebär också att vi inte har/erbjuder avställningsförsäkring för moped.
Har du vidare funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.
Med vänlig hälsning, Hanna

Min spanienresa resulterade i magsjuka

Min spanienresa resulterade i magsjuka, sängläge och därefter rumsvistelse. Kunde inte följa med på bokade och betalda utflykter. Ingen ersättning eftersom jag inte hade läkarintyg på att jag skulle vara inne på rummet. Åkte ambulans till sjukhuset - ej inlagd. Reseledarens intyg borde ha räckt i den här situationen. Uselt bolag så jag bytte till ett annat.

Svar från ICA Försäkring

Det är tråkigt att höra att din resa blev så påfrestande och att du inte fick den hjälp du upplevde att du behövde. Bedömningar görs utifrån de villkor som gäller där medicinskt underlag kan behövas. Jag beklagar att du är missnöjd med utfallet och tar med oss din feedback. Har du frågor kring hur ärendet bedömts eller övriga funderingar får du gärna kontakta oss. Vänliga hälsningar, Hanna

nöjd

har fungerat bra

1 maj 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för ditt omdöme! Vi är glada att höra att allt fungerat bra.

Snyggt ICA!

Bra, snabb och enkel hantering vid försäkringsärende. (Bil)

23 april 2026

Svar från ICA Försäkring

Tack för ditt omdöme! Vi är glada att hanteringen av ditt försäkringsärende gick bra, snabbt och enkelt.

Bytte till en annan begnad bil där det…

Bytte till en annan begnad bil där det ingick 14 dagars fri försäkring. Samma dag ordnade jag med min försäkring i Folksam. Ändå skickar Ica räkning på räkning trots att jag inte använder deras försäkring. Och nu senast fick jag att de ordnat med kreditkort. De förföljer mig. Det är bedrövligt. Ica försäkring skärp er.

28 april 2026

Svar från ICA Försäkring

Tråkigt att höra att det blivit så här rörigt och frustrerande kring försäkringen. Om du inte redan har kontaktat oss bör du göra det så hjälper vi dig med fakturan.
Oskar