ICA Banken Omdömen

1 594
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 324 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder uppskattar den snabba och effektiva servicen, som ofta beskrivs som enkel och smidig. Personalen får mycket beröm för sitt professionella, kunniga och hjälpsamma bemötande, vilket bidrar till en personlig och positiv helhetsupplevelse. Den digitala användarupplevelsen beskrivs också som smidig och lättillgänglig. Dock upplevde en del kunder problem med betalningsprocesser, vilket ibland ledde till oväntade extrakostnader eller fördröjningar. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten, där de rapporterade svårigheter att få hjälp med komplexa ärenden, att chattar avslutades utan svar, eller att supporten saknade tillräcklig kunskap. Problem med inloggning och ett begränsat tjänsteutbud nämndes också.

Ämnen som oftast nämns

Service

Konsumenter tycker service är positiv, med många som upplever snabb service, tydliga villkor och att banken... Se mer

Staff

Användare beskriver positiva interaktioner med personalen, där många uppskattar att medarbetarna är trevliga,... Se mer

Payment

Recensenter uttrycker missnöje med betalningsprocesser, där många upplever att banken blockerar... Se mer

Customer service

Kunder delar tvetydiga åsikter om kundtjänsten, där många rapporterar negativa upplevelser som bristande... Se mer

User experience

Människor rapporterar positiva upplevelser med användarupplevelsen, och beskriver den som trygg, snabb, enkel... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag skulle lösa mitt lån. Det har varit lite dålig kommunikation från rådgivarnas sida så att pengarna har dragits senare än det var avtalat. Detta orsakade till slutsumman blev högre genom ränta me... Se mer

Ganska låg avgift och bra service. Det dåliga är att oftast är problem med inloggning. Så frustrerad blir man.

Proffsigt bemötande och en bank som ger mig bra avtal och Icabanken får ett bra avtal. Win-Win Tack

Enkelt, kanske lite för enkelt. Så både bra och dåligt. Det som är mest dåligt är att man inte kan utöka befintligt lån utan man behöver ta ett helt nytt lån.

1. Bank
  2. Billån och finansiering
  3. Bolånegivare

Välkommen till ICA Banken. Här kan du ansöka om kort och konto, lån och krediter, hitta information om fonder och sparande samt försäkringar.

Bra

(1 594)

324 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Konto

Jag har försökt få konto hos dom, i ansökan skriver dom 1kopiera ansökan 2 kopia på leg 3 fyll i nedan. Jag gjorde så men fick tillbaka att dom ville ha original.
Aldrig mer denna bank

12 december 2025

Hej Lars!

Det stämmer att vi behöver få in originalen när det kommer till dokument som du som kund signerat.

Ifall du vill se över just ditt ärende ytterligare får du gärna slå en signal in till 033-474790 så ska vi absolut hjälpa dig med att titta på det hela.

Med vänlig hälsning,
Anton

Inget att rekommendera.

Inget att rekommendera.

Jag har under ett par års tid använt ICA banken för insättning av inkomst.
Ganska snabbt upptäcker man att de har problem de datum som lön och pension betalas ut. Om man inte använder appen är det tidvis problem att nå sina konton.
Kundtjänst säger först att de inte har några problem, sen säger de att de har problem.

Jag har aldrig upplevt detta problem hos någon annan bank som jag varit kund hos.

Vill ni ha en problemfri vardag, använd inte denna bank.

19 december 2025

Hej Susanne!

Det är tråkigt att höra att du upplevt problem likt de du nämner ovanför. Ibland kan tekniken och systemen stöta på problem, men det ska självklart inte vara något upprepande vid fasta datum.

Jag tar med mig detta till berörd avdelning, och tackar dig för att du tagit dig tid att lämna din feedback.

Med vänlig hälsning,
Anton

Välj en annan bank om du kan

Otroligt problematisk ansökningsprocess, detta kommer från någon som dessutom haft kontot tidigare. De kommer på nya saker varje gång som fattas när du skickar in id breven. Ena gången var det för lite transaktioner och nästa gång ser allt bra ut men de kan inte säkerställa att kontot tillhör dig. Detta var dock inte problem gången innan. Då avslår de ansökan och ber dig söka på nytt istället för att man ska kunna åtgärda det de ber om. Det betyder ny kreditupplysning och en hel process. Allt ska inkomma via brev dessutom och om breven försvinner så gör de inget åt de heller (vilket hände mig), så risken finns att dina uppgifter samt bild på din legitimation hamnar ute bland andra. De kan inte heller spara legitimationen och underskriften om den är korrekt så du kan inkomma med resterande. Allt måste vara i samma brev och det innebär flera risker med att skicka ut sina personliga uppgifter. Otroligt att man kan skriva instruktioner och sedan när man följt dessa så kommer de på nya saker de vill ha av dig. Riktigt dålig service och sedan säger de att de hänvisar dig till annan bank, för att id processen inte gick som de önskat? Väldigt konstiga svar och man börja undra om de gör detta med flit. Hade gett dom 0 stjärnor om möjligt.

18 december 2025

Svar från ICA Banken

Hej Benjamin, jag beklagar att det varit så omständigt för dig. Jag kan inte kolla på några enskilda ärenden här. Men du är varmt välkommen att kontakat oss på 033-474790 så hjälper vi dig gärna vidare och kollar på ditt ärende,
Jag önskar dig en fin dag.
/ Caroline

Smidig bank

Snabb och smidig bank som löser det mesta . Bra ränta och bra hemsida

18 december 2025

Hej Peter! Tack snälla för dina fina ord! Ha en fin dag! / David

Tänk på detta innan du väljer ICA Banken

Om ni läser omdömena så kommer ni se att det är smidigt att låna pengar och de flesta av er kommer också uppleva att ni blir trevligt bemötta. Allt är frid och fröjd och transaktionerna löper på utan problem. Om ni däremot tittar på de som gett dåliga omdömen, så är den gemensamma nämnaren, vilket också drabbat mig, att om ni önskar återbetala hela eller delar av befintligt lån, så kommer ni få problem. Banken kommer, precis som i nedan kommentar, om de svarar på detta, hänvisa till gällande lagar om penningtvätt etc. Oavsett inskickat underlag så kommer de inte ge sitt godkännande. Det intressanta är att inga andra banker agerar likt ICA Banken i detta avseende. I mitt fall har det inte jättestor betydelse, då kvarvarande summa jag vill slutbetala inte är särskilt stor, vilket gör deras beteende ännu mer irriterande. Mitt råd är att om det inte skiljer väldigt mycket i ränta, välj vilken annan bank som helst. Då kommer ni kunna öka avbetalningstakt, eller göra återbetalning utan att behöva skicka diverse underlag och ändå få avslag. Som sagt, ingen annan bank agerar på detta sätt, likt ett oseriöst spelbolag som vägrar betala ut vinster till hederligt arbetande människor. Kolla själva med andra större och seriösa banker vad som gäller vid återbetalning, så kommer ni se att det jag påstår stämmer. Detta gör att jag tyvärr inte kan ge ett bättre omdöme till denna i detta avseende skitbank.

17 december 2025

Hej Joakim!

Tack för att du delar din upplevelse med oss. Vi beklagar att du upplevt svårigheter vid återbetalning av ditt lån, det är absolut inte den känsla vi vill att våra kunder ska ha.

Vi förstår att det kan kännas frustrerande när processen inte går så smidigt som man önskar. Anledningen till att vi ibland behöver begära kompletterande underlag är att vi följer gällande lagar och regler kring penningtvätt. Dessa krav gäller alla banker, men vi inser att det kan upplevas olika beroende på hur rutinerna är utformade.

Vi tar din feedback på största allvar och arbetar kontinuerligt med att göra våra processer så enkla och transparenta som möjligt, utan att kompromissa med säkerheten. Om du vill, kontakta gärna vår kundservice direkt så kan vi se över ditt ärende och försöka hitta en lösning som fungerar för dig.

Tack igen för att du tog dig tid att skriva, din synpunkt hjälper oss att bli bättre.

David

Enkel lösning för att hantera…

Enkel lösning för att hantera låneansökan, starta upp konto, utbetalningar mm
Enkelt, säkert, snabbt,
Tack!

15 december 2025

Svar från ICA Banken

Tack för ditt fina omdöme, det glädjer oss att höra att du delar denna upplevelsen tillsammans med oss.

Jag önskar dig en fin dag! /Angelica

Årets äckligaste reklam.

Årets äckligaste reklam.

16 december 2025

Hej Kjell,

Tack för din feedback, men vad synd att du inte tycker om vår reklamfilm. Den kanske inte passar alla men vi vill på ett roligt sätt visa hur du som kund kan få rabatt på ditt bolån hos oss. I vårt fall är helt enkelt att fortsätta handla sin mat på ICA. Hoppas att det blev tydligare hur vi tänkt.

Jag önskar dig en fin dag!/Angelica

Snabbhet och enkelhet

Snabbhet och enkelhet

8 december 2025

Hej Vladimir,

Tack för ditt fina omdöme, det gör oss glada på ICA Banken att höra. Vi strävar alltid efter att ha en enkelhet i vårt sätt att arbeta på och är glada för att du även upplevt detta tillsammans med oss.

Jag önskar dig en fin dag! /Angelica

Nöjd

Snabbt svar

12 december 2025

Hej Ingela,

Vad roligt att du är nöjd med oss! Vi uppskattar verkligen att du tog dig tiden att dela med dig av din upplevelse.

En bra bank.

Bra kundtjänst snabb service och trevligt bemötande …

15 december 2025

Hej Sven-Erik!

Vad roligt att höra att du är nöjd med både vår service och bemötandet. Det betyder mycket för oss!

/ Emilia

Bra upplägg med konto i Ica banken

Bra upplägg med konto i Ica banken, rimliga villkor på lånet och proffsig personal som hjälpte till så att allt gick smidigt och i rätt tid.

10 december 2025

Hej Erik!

Vad roligt att höra att du är nöjd med ICA Banken. Vi hoppas att du fortsatt kommer ha en bra upplevelse tillsammans med oss.

/ Emilia

Orimliga krav och stoppad extraamortering

Om det hade funnits mindre än en stjärna hade jag valt det.

Jag hade ett bolån hos dem och ville göra en extraamortering efter att ha sålt en bil. Banken krävde underlag och bevis på pengarnas ursprung, vilket jag fullt ut accepterade och skickade in. Jag lämnade samtliga handlingar de begärde, bland annat säljkontrakt, kontoutdrag och övriga relevanta dokument.

Trots detta fick jag plötsligt besked om att jag inte fick genomföra extraamorteringen eftersom de ”inte blivit tillräckligt övertygade”. Någon tydlig förklaring till vad som saknades eller varför underlagen inte dög gavs inte.

Jag valde därför att flytta mitt bolån till en annan bank, där jag utan problem kunde genomföra extraamorteringen. Den nya banken krävde inte ens i närheten av den mängd underlag som ICA Banken gjorde.

Detta ger intrycket av att banken inte vill att kunder ska bli av med sina lån, utan hellre fortsätta betala ränta. En mycket frustrerande och oprofessionell upplevelse..

1 oktober 2025

Hej Mostafa!

Det är tråkigt att höra att du upplevde att ärendet gick osmidigt till. Jag kan dock inte kommentera enskilda ärenden här via Trustpilot, utan jag rekommenderar dig i så fall att kontakta vår kundtjänst igen ifall du önskar få mer information kring bedömningen.

Jag önskar dig en trevlig dag!

/Anton

Mycket mer personliga och erfarna än…

Mycket mer personliga och erfarna än jag trodde!

3 december 2025

Hej Jacques!

Tack för din fina återkoppling! Vi hoppas att du fortsatt kommer ha en bra upplevelse tillsammans med oss.

Med vänliga hälsningar, Veronica

Bästa servicen och trevlig personal.

Fantastisk hjälp och service rakt igenom den komplicerade processen att köpa första huset. Mycket tacksam och nöjd! Rekommenderas!!!

1 december 2025

Hej Håkan,
Vad roligt att höra att du är nöjd med oss.
/ Caroline

Snabbt återkoppling och kunnig…

Snabbt återkoppling och kunnig kundtjänst personal.

8 december 2025

Hej Marcela,

Tack för dom fina orden, det gör oss väldigt glada att höra. Vi hoppas att du fortsatt kommer ha en bra upplevelse tillsammans med oss.

Med vänliga hälsningar, Angelica

Nöjd ni axepterade mitt lån och det…

Nöjd ni axepterade mitt lån och det gick snabbt

5 december 2025

Hej Roy,

Vad glada vi blir över att höra att du är nöjd och upplevde det smidigt hos oss på ICA Banken.

Med vänliga hälsningar, Angelica

Bra service

Bra service

4 november 2025

Hej
Ann-christine

Kul att höra! Vi strävar efter att vara trevliga, kunniga och enkla.
En bank för alla helt enkelt.

Med vänlig hälsning Elinor

Enkelt o smidigt

3 december 2025

Hej Jonny

Tack för din feedback!

Vi strävar efter att vara en enkel vardagsbank. Ledord vi följer med mål att uppfylla varje dag är enkelhet, engagemang och entreprenörskap.

Önskar dig en fin dag och en God Jul
/Elinor