ICA Banken Omdömen

1 594
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 324 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder uppskattar den snabba och effektiva servicen, som ofta beskrivs som enkel och smidig. Personalen får mycket beröm för sitt professionella, kunniga och hjälpsamma bemötande, vilket bidrar till en personlig och positiv helhetsupplevelse. Den digitala användarupplevelsen beskrivs också som smidig och lättillgänglig. Dock upplevde en del kunder problem med betalningsprocesser, vilket ibland ledde till oväntade extrakostnader eller fördröjningar. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten, där de rapporterade svårigheter att få hjälp med komplexa ärenden, att chattar avslutades utan svar, eller att supporten saknade tillräcklig kunskap. Problem med inloggning och ett begränsat tjänsteutbud nämndes också.

Ämnen som oftast nämns

Service

Konsumenter tycker service är positiv, med många som upplever snabb service, tydliga villkor och att banken... Se mer

Staff

Användare beskriver positiva interaktioner med personalen, där många uppskattar att medarbetarna är trevliga,... Se mer

Payment

Recensenter uttrycker missnöje med betalningsprocesser, där många upplever att banken blockerar... Se mer

Customer service

Kunder delar tvetydiga åsikter om kundtjänsten, där många rapporterar negativa upplevelser som bristande... Se mer

User experience

Människor rapporterar positiva upplevelser med användarupplevelsen, och beskriver den som trygg, snabb, enkel... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag skulle lösa mitt lån. Det har varit lite dålig kommunikation från rådgivarnas sida så att pengarna har dragits senare än det var avtalat. Detta orsakade till slutsumman blev högre genom ränta me... Se mer

Ganska låg avgift och bra service. Det dåliga är att oftast är problem med inloggning. Så frustrerad blir man.

Proffsigt bemötande och en bank som ger mig bra avtal och Icabanken får ett bra avtal. Win-Win Tack

Enkelt, kanske lite för enkelt. Så både bra och dåligt. Det som är mest dåligt är att man inte kan utöka befintligt lån utan man behöver ta ett helt nytt lån.

1. Bank
  2. Billån och finansiering
  3. Bolånegivare

Välkommen till ICA Banken. Här kan du ansöka om kort och konto, lån och krediter, hitta information om fonder och sparande samt försäkringar.

Bra

Alla omdömen

(1 594)

324 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Fruktansvärt dåligt de gör fel och den…

Fruktansvärt dåligt de gör fel och den tar ut sina misstag på mig som kund, jag fick vänta super länge bara för att få prata med nån om att lösa mina problem… jag måste betala dubbelt bara för att de gjort fel känner mig super lurad och jag som trodde att jag kunde lita på Ica - varje månad måste nåt dåligt hända och en ny avgift måste tas och de skyller på att det ska bli rätt men det är FELLLLL — Det är INTE mitt fel om ni har tekniska problem men varför ska jag få i uppgift att varje månad lägga till en summa pga eraaaaa fel???? De tar inte hänsyn heller att man väntar på de….

14 april 2026

Hej Sara,

Vad tråkigt at höra att du upplever detta. Jag har svåt att förstå vad som exakt har hänt och skulle självklart vilja att du tar kontakt med oss på telefonnummer 033-47 47 90 så vi kan hjälpa dig vidare i ditt ärende.

Jag önskar dig en fin kväll!

Med vänliga hälsningar/Angelica

Låg ränta

Ansökte om ett lån och blev beviljad utan krångel samt snabbt utbetalning

8 april 2026

Svar från ICA Banken

Hej Arif! Tack snälla för ditt fina omdöme och att du är nöjd med oss, det värmer!

Jag önskar dig en fin dag! / David

Jag fick vad jag ville och tjänsten var…

Jag fick vad jag ville och tjänsten var trevligt.

13 april 2026

Svar från ICA Banken

Hej Josephine! Vad bra att vi kunde erbjuda dig det du önskade, hoppas du är fortsatt nöjd med oss i framtiden.

Enkelt med ICA-banken!

Det är enkelt att ha att göra med ICA-banken. Alla handläggare är jättetrevliga, kunniga, hjälpsamma och tillmötesgående. Ångrar inte mitt byte till ICA-banken!

2 april 2026

Svar från ICA Banken

Hej Anna! Jätteroligt att du är nöjd med oss på ICA Banken, det värmer! Tack för ditt fina omdöme.

Jag önskar dig en fin dag! / David

Mycket bra kontakt och trevlig…

Mycket bra kontakt och trevlig personal. Rekommenderas!

13 april 2026

Svar från ICA Banken

Hejsan Manuel! Tackar ödmjukast för att du tog dig tiden att lämna ditt fina omdöme. Jag önskar dig en fin dag!

Usel bank

Uselt bemötande när man vill lösa ett lån i annan bank med pengar man har på ICA-banken. De ifrågasätter var pengarna kommer ifrån när de skall ut från banken men inte inte när de kom in.

10 april 2026

Hej Henrik,

Tack för din åsikt gällande detta.

I detta fall har vi som bank skyldighet till att fråga då vi har med penningtvättslagen att göra och finansinspektionen som granskar oss och därmed är det våran skyldighet.

//Emma

Snabb återkoppling och bra bemötande

Snabb återkoppling och bra bemötande, väldigt hjälpsamma.

26 mars 2026

Hej Susanne,

Vad kul att höra att du är nöjd med vår service! Tack för att du lämnat ett sådant fint omdöme till oss.

Hoppas du har en super fin dag!

Med vänliga hälsningar, Emma

Bara bra

Bara bra, rekommenderas

2 april 2026

Hej Andreas,

Vad glada vi blir över att du haft denna upplevelsen tillsammans med oss. Det gör oss väldigt glada över att höra.

Jag önskar dig en fin dag!

Med vänliga hälsningar, Emma

Seriöst bolag eller bedragare?

Har sagt upp en försäkring hos er men har inte fått någon bekräftelse på det på varken mail eller brev, vilket man brukar få från andra försäkringsbolag. Har jag blivit lurad?

2 mars 2026

Hej Alexander,

Vad tråkigt att du känner så, för att kunna felsöka om något blivit fel eller om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta ICA Försäkringar via deras mailadress: forsakring@ica.se

Jag önskar dig en trevlig dag!
Julia

Såg de dragit 1,11 kr som ränta

Såg de dragit 1,11 kr som ränta, på vad vet jag inte, kontaktade dem på chaten, de kunde inte se varför så beloppet sattes in igen, frågade via meddelande vad som hänt, som svar fick jag att jag övertrasserat mitt konto, 19/3 på dygnstarten fick jag in min pension, 19/3 00:46 sände jag pengar utomlands med Remitly, Icabanken valde bokföra det den 18/3, trots att datum för köp är 19/3 enligt Icabankens "kvitto"

31 mars 2026

Hej Stig,
Jag förstår dina synpunkter. När kontosaldot är övertrasserat och saldot blir minus ser systemet det som en kreditskuld och därmed lades en ränta utifrån minusbeloppet. Välkommen att kontakta oss igen på våran kundtjänst om du har några fler funderingar.
/ Caroline

Snabb service bra bemött väldigt enkelt

Snabb service bra bemött väldigt enkelt

1 april 2026

Svar från ICA Banken

Tack för ditt omdöme. Vi uppskattar att du tog dig tid att lämna feedback och är glada att du är nöjd med bemötandet.

Med vänliga hälsningar, Emilia

Lätt och smidig hantering av mitt…

Lätt och smidig hantering av mitt ärende. Bra hjälp och trevlig kontakt med kundtjänst.

Hej Kerstin,

Vad roligt att höra att du är nöjd med vår service. Tack för att du tog dig tid att lämna denna fina recension!

smidigt och enkelt

Hej Fredrik,

Tack för att du tog dig tid och lämna ditt omdöme. Vi blir glada att du delar med dig av din upplevelse med oss.

Förbannande kundservice

Förbannande kundservice.
De blockerar kontot utan att ens meddela sin trovärdiga kund via mejl/sms eller telefon!
De skriver ett meddelande i deras app och blockerar lönekontot helt och hållet inom 3 dagar!!! Så får man promenera hem och till jobbet.
Förbannat!

1 mars 2026

Hej Sara,

Vad tråkigt att höra om din upplevelse. Tyvärr kan vi inte hantera specifika ärenden här via Trustpilot. Vi vill gärna förstå vad som har hänt och hjälpa dig vidare.

Du når oss på 033-47 47 90.
Öppettider:
Vardagar 08–20
Helger 10–15

Vi hoppas få möjlighet att hjälpa dig att rätta till eventuella fel som kan ha uppstått.

Snabbt och lätt

Hej Ulf,

Tack för ditt omdöme. Vi uppskattar att du tog dig tid att lämna feedback och är glada att du upplevde det som snabbt och lätt.

Med vänliga hälsningar, Emilia

Mycket trevlig o tillmötesgående…

Mycket trevlig o tillmötesgående personal, o banken som helhet är mycket bra som bank, hjälper alltid till med bankärenden inom alla bankärenden,

27 mars 2026

Hej Barbro,

Vad roligt att höra att du är nöjd med vår service och oss som bank! Tack för att du tog dig tiden att lämna din fina recension.

snabba

snabb hjälp med mina probem

23 mars 2026

Hej Mikael,

Tusen tack för ditt omdöme, vi är glada över att höra att du är nöjd med oss på ICA Banken och har denna upplevelsen.

Jag önskar dig en fin dag!

Med vänliga hälsningar, Angelica