Sedan min hyresvärd tvångsanslöt oss till Globalconnect 20 april i år har vi haft 3 (!) avbrott i uppkopplingen och saknat tv-kanaler samt internet. 1a gången 6 maj i 1 dygn, 2a gången 8-11 maj i 3,5... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
En vanlig enkel fiberinstallation som…
En vanlig enkel fiberinstallation som ledde till mängder av lögner från deras sida och som slutade i domstol där dom så klart förlorade. Nu har dom följt domslutet i den ena av två punkter och jag får nu dra det vidare igen. Att det är ett företag fullständigt utan moral är inget nytt men domstolstrots... Nu hos Kronofogden.
OSERIÖST SOM INTE VILL HA KUNDER
Det verkar vara ett företag som inte vill ha några kunder. Bedrövliga helt enkelt. Tre hushåll i vår by miste internet 19/9. Vi har med hjälp av våra resp tjänsteleverantörer felsökt, men felet ligger hos Global connect. Vi har pratat med Telia som är förvånade över att inget hänt ännu och idag är det 27/9. SKITDÅLIGT!!!
Väntat på ett ärende i över 2 månader
Väntat på ett ärende i över 2 månader. Haha. Vilka skojare. Ett litet skrutt bolag som leker stora och proffesionella. Håll er borta
8 månaders väntan för 2 timmar fix av fiber!
Extern part grävde av fibern i januari i år. När GC skulle komma och fixa var det fruset i fibern - de skulle återkomma till våren. Först i september 8 MÅNADER senare, kom de för att fixa. Då trodde vi de skulle behöva gräva, men nej: de kom och på två timmar fixade man allt - och det väntade de 8 månader på att göra!!! Sämsta företag jag varit med om (och så kan man inte kontakta dem direkt utan måste gå via sin internetleverantör - uselt).
Fick ingen faktura men ändå är inkassoföretag inblandat.
Fick besked om att vår faktura lämnats till inkassoföretag, trots att vi inte har fått någon faktura. Allente, som Global Connect samarbetar med, har alla våra kontaktuppgifter. Via fastighetsregister och Skattemyndigheten kan man se var personer som äger ett fritidshus är skrivna. Det mest otroliga är att GlobalConnect skickade via Mail/SMS till mig en kopia på fakturan som redan förfallit. De har således både mitt telefonnummer samt mailadress. Vid vårt fritidshus har vi aldrig haft någon postlåda, så var deras fakturor tagit vägen, vet vi ej, inte de heller verkar det som. Till vår bostadsadress har de i alla fall inte kommit.
Deras arbetsmetoder måste vara kriminella. Dags för Uppdrag Granskning att göra reportage om detta miserabla företag?
Rekommenderar varmt.
Mycket bra service och bemötande från Gustav på Globalconnect!
Så trevlig hjälpsam o kunnig!
Urdåligt
Urdåligt. Fakturerar 8595:- för en tekniker som lagat fiber som legat på fel djup och blivit avkapat. 1h jobb 8595:- Ingen offert innan, ingen förklaring på fakturan eller montage /material..... enbart Övrigt: lagning av trasigt fiber-tekniker. När jag motstrider fakturan så svarar dom bara att fakturan är rätt och ska betalas. och dom vet inte hur man gör för att dra av rot därför gör dom inte det.... va skojar du? Det är våra rutiner och våra schabloner som vi följer. Totalt iq-befriade på kundservice. Sämsta bemötandet och total ockerfaktura. Undvik!!!!
Mycket dåligt
Mycket dåligt. Nästan omöjligt att komma i kontakt med deras support för att få dom att rätta till det dom gjort fel.
Global connect är ett uruselt…
Global connect är ett uruselt fiberföretag.
Vid den enskilda vägen 3359, Näcksta, Hackås, nästan framme vid vändplatsen på vänster sida står ett fiberskåp.
Man har varit inne i skåpet och monterat men ej satt ihop skåpet korrekt. Man har satt upp ett band provisoriskt för att hålla uppe en lucka. Det är alltså en stor glipa där det kommer in regn och fukt.
Jag har påtalat detta över ett halvår men inget görs för att rätta till felet.
Kjell Ellert tel.070-258 36 93
Blåsta av GlobalConnect
Blåsta av GlobalConnect
Vi beställde en fiberanslutning. Den skulle ge oss en bättre uppkoppling på olika sätt: bättre räckvidd, snabbare. Lovade säljaren. Det blev tvärtom. Usel räckvidd och mycket dålig uppkoppling.
Installatörerna sa att det inte spelade någon roll var anslutningen sattes. Men detta var fel. De hade bara bråttom och ville hem. Glömde att klistra på en kod på anslutningen, dessutom. Fiberanslutningen gick inte att använda och ingen hjälp fanns att få från företaget. De hade ju redan pengarna.
Vi trodde att vi hade med ett seriöst företag att göra. Akta er!
GlobalConnects tvivelaktiga kvalitet
Samma högst tvivelaktiga kvalitet oavsett om varumärket är IP Only eller som nu Global Connect. Tecknade avtal för leverans inom 24 månader, det tog 41 månader.
Avbrott i tjänsten under perioden ca 5 år ett 15-20 gånger. Samtliga avbrott relaterade till Global Connect. På gått och ont är tekniker transparenta och är ärliga med orsaken till avbrott ex. där råttor rapporterades som orsak att gnagit av fibern i kanaliseringen i anslutning till datahallen, pinsamt!
Idag (240730) så är det ytterligare ett avbrott i GC’s nät. Denna gång är informationen ”power issues on site ”. Ingen information om beräknad klartidpunkt däremot att nästa uppdatering av felet förväntas komma 19:00 den 1 augusti, dvs om ca två dagar.
Tyvärr gick valet av nätleverantör till GC efter den upphandling som Flens kommun gjorde för en del år sedan. Slaget om val av nätleverantör var därmed redan avgjort och vi som slutkunder lider fortsatt av GC’s tvivelaktiga kvalitet att upprätthålla ett stabilt fungerande nät.
Kan tilläggas att för fibern i ”stan” där vi har en annan nätleverantör i ca 12-15 år har vi aldrig haft ett avbrott relaterat nätproblem.
Akta er för globalconnect !!
Knackar på dörren,står två ynglingar som vill sälja fiber!! Vi säger nej flera gånger,till slut nästan tvingar dom sej in o vill ha vatten,otroligt!! Väl vid köksbordet tjatar o tjatar dom hur viktigt det är med fiber,men vi vill inte ha fiber skriker vi nästan flera gånger!!!
Jag trodde först det var dolda kameran.
Mycket otrevliga unga killar som inte ville ge sej!! Till slut fick sambon nästan slänga ut dom!! Stackars gamla människor som säkert kommer bli lurade på detta!! Fy vilket företag akta er för dom läs gärna igenom alla recensioner som till 96% är dåliga!! Idag ringde dom oss på telefonen,o fortsatte tjata,men sambon slängde på luren!!
Riktigt dålig service!
Riktigt dålig service!! Håller ej vad dom lovar. Svår att få tag på och uppdaterar inte kunden. Så besviken!!
Absolut det sämsta som går att…
Absolut det sämsta som går att uppbringa på marknaden. Stay away !
Undvik - skaffa trådlöst bredband istället!
Undvik dessa - skaffa trådlöst bredband istället!
Inflytt i villa 2022 i område där fiber drogs in för 6-7 år sedan. Ägaren till huset vi köpte av valde att inte dra in fiber då.
Kontakt med GlobalConnect tas och beställning om installation görs 2022-02.
Installationen "klar" först i november 2023. Helt otroligt.
Kostnad 26000 SEK.
Tjänsteleverantör anlitas och abonnemang upprättas med Bredband2.
Hastigheten är en tredjedel av den utlovade.
Bredband2 hävdar att problemet finns hos nätägaren, dvs GlobalConnect och i deras switchar.
Ingen återkoppling om felet kan fås från GlobalConnect.
Reklamation av installation har gjorts.
GlobalConnect hänvisar till Bredband2 som skyller på GlobalConnect.
Skaffa ett trådlöst bredband och kör på 5G så slipper man att ha med GlobalConnect att göra.
Bluff och skojarföretag som nyttjar sin position som ensam leverantör till max.
Orimliga!
2021 skrev jag på avtal och säljaren sa att de skulle dra fiber SAMMA år. Försöker senare få tag på företaget för att säga upp min beställning, ingenstans går det att få tag på dom. Kollar hemsidan men inget telefonnummer eller mail.
Nu 2024 ringer en byggfirma som ska börja gräva. Jag vill inte längre ha deras fiber och blir fakturerad en annuleringsavgift på 6900:-.
Så när Global connect inte håller vad de lovar får jag inga pengar? Men när kunden inte längre vill ha det dom erbjuder ska de ha kundens pengar?
Varför fungerar inte vår internet??
Varför fungerar inte vår internet??? 🛜
Det går inte att nå er kundtjänst heller…
Hur fas-an ska jag kunna jobba hemifrån???
UNDVIK!!!!
Bygger hus i ett område som dessvärre har fiber ifrån Global Connect. Hörde av mig för drygt ett år sedan för att lägga en beställning på fiber. Blev då ombedd att ta kontakt närmare inflytt. Ringde därefter in i januari och la en beställning och blev då muntligt lovad att allt skulle vara på plats nu i juli. Nu när jag ringer och pratar med dom så kan de inte ge något annat svar än att deras ambition är att vara klara innan oktober men att de har 24 månader på sig från tecknande av avtal. När jag vill annullera avtalet blir jag hänvisad till avtalet där det står att det kostar cirka 4500 kr. Efter att ha pratat med 4 olika personer där ingen dessa verkar vara medvetna om att de jobbar på en kundservice (där tanken är att man ska hjälpa kunder med problem) så kan jag bara konstatera att jag aldrig har stött på så inkompetent och otrevlig personal på något företag någonsin under hela min livstid.
Ingen kommer att fixa fiber kabel
Fiber kabel på mitt adress gick sönder, jag har anmält kabel skadan samma dag, (torsdag) och operatör sade att någon kommer på fredag eller måndag i värsta fall. Idag är fredag 8 dagar senare men fått inte hjälp fortfarande. Jag ringde varje dag och fått annorlunda svar varje gång, de bara ljuger. Global connect har värsta servis någonsin, jag rekommenderar absolut inte dem.