Ecco Nova Omdömen 377

TrustScore 4.5 av 5

4,3

Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Excellente plateforme qui propose de chouettes projets, très bien documentés, complets et fiables. Bonne communication lorsqu'il y a un retard sur un projet (ce qui n'est pas fréquent dans l'ensembl... Se mer

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

C'est la première fois que j'investis chez Ecco Nova, et je dois avouer que ça n'a pas été des plus simples tant au niveau adminisratif (inscription), qu'au niveau du paiement de mon investissem... Se mer

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

La plateforme fonctionne et les paiements sont fiables. les produits d'investissements sont en général à portée éthique ou écologique mais pas toujours. Le site web est bien fait, très lisible.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Nog niet zo lang (4 jaar) aan het beleggen gegaan. Welliswaar met kleine gespreide bedragen en in verschillende sectoren. Tot nu nog geen onaangename verrassingen voorgehad. Correcte uitbetaling van c... Se mer

Företagsinformation

1. Alternativa finansiella tjänster
  2. Finansmäklare
  3. Finansiella tjänster

Skrivet av företaget

ECCO NOVA entend faciliter la transition énergétique et le développement durable grâce au financement participatif. ECCO NOVA wenst de energietransitie en duurzame economische ontwikkeling te bevorderen dankzij crowdfunding.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Het grootste deel van de investeringen…

Het grootste deel van de investeringen wordt niet op tijd terugbetaald. Daar wordt je dan 1 of 2 dagen op voorhand van verwittigd. Ook beleggingen met zekerheden zijn hieraan onderheven.

4 mars 2026

Svar från Ecco Nova

Dank voor uw reactie. We begrijpen dat laattijdige terugbetalingen bijzonder frustrerend zijn. Wanneer een project een betaling niet kan uitvoeren op de voorziene datum, communiceren we dit zodra dit bevestigd wordt. Dat gebeurt soms kort voor de vervaldag omdat de situatie pas op dat moment definitief duidelijk is.

Een zekerheid kan het risico beperken, maar sluit vertragingen of moeilijkheden helaas niet volledig uit. In dergelijke gevallen volgen we het dossier actief op en proberen we samen met de betrokken partijen een oplossing te vinden die de recuperatie voor de investeerders maximaal beschermt.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Intermédiaire financier sérieux et…

Intermédiaire financier sérieux et fiable. Bien lire les infos fournis pour chaque projet évidemment afin d'investir en toute connaissance de cause.

4 mars 2026

Svar från Ecco Nova

Merci pour votre retour ! Nous sommes ravis que vous perceviez Ecco Nova comme un intermédiaire sérieux et fiable. Vous avez raison : lire attentivement les informations de chaque projet permet d’investir en toute connaissance de cause.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zo gaat het er werkelijk aan toe deel 2

Aanvulling op mijn review van begin deze week:
Ik zou begin maart het kapitaal van drie projecten terugbetaald krijgen. Helaas, vandaag nog maar eens slecht nieuws gekregen van Ecco Nova.2 projecten die zouden terugbetaald worden, worden niet terugbetaald op 1 maart maar op een latere datum (in het beste geval). Wanneer dat is blijft afwachten. Van het derde project dat zou terugbetaald worden heb ik afgelopen maandag al de melding gekregen dat het later zal terugbetaald worden (ook in het beste geval). Ook hier weten we niet wanneer dat zal zijn want zoals ik al bij eerdere projecten heb gezien wordt er met terugbetalingsdatums geschoven dat het een lieve lust is.
Van de terugbetaling van enkele projecten die vorig jaar moesten terugbetaald worden ben ik ook nog in blijde verwachting…
De prachtige kalender die Ecco Nova voorziet in jouw persoonlijke profiel klopt ook langs geen kanten. Dat snap ik uiteraard… er lopen zoveel projecten fout dat ze niet kunnen bijhouden met aanpassingen doen aan de kalender. Ze steken ook liever hun tijd in het aanprijzen van nieuwe prachtige projecten waarvan ik nu al kan garanderen dat er een hele hoop zullen mislukken.
Op de website vind je ook een lijst terug met alle projecten die succesvol gefinancierd zijn, dat zijn er een hele hoop. De lijst met projecten die volledig terugbetaald zijn is al een heel stuk korter. Dat kan uiteraard betekenen dat de einddatum nog niet bereikt is, maar ook dat er veel projecten niet gelopen zijn zoals voorzien. In mijn geval bijvoorbeeld zijn er (voorlopig) 10 van de 18 projecten die niet lopen zoals gepland. En ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben bij wie het fout loopt.
Ik kan aan iedereen maar één goede raad geven BLIJF WEG VAN ECCO NOVA. Zij hebben geen idee waar ze mee bezig zijn.

27 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Dank u voor uw bijkomende toelichting. We begrijpen dat het bijzonder frustrerend is wanneer meerdere terugbetalingen kort na elkaar worden uitgesteld, zeker wanneer u op die middelen had gerekend.

Wanneer een project zijn eindvervaldag niet haalt, communiceren wij zodra de situatie bevestigd is. Dat betekent inderdaad dat geplande data in de kalender aangepast moeten worden. De kalender geeft de contractuele planning weer, maar wanneer een project wordt verlengd of herstructurering nodig is, kan die planning wijzigen. Dat is geen kwestie van “niet bijhouden”, maar van het feit dat nieuwe afspraken pas worden aangepast zodra ze juridisch vastliggen.

Het klopt ook dat niet elk gefinancierd project vandaag volledig is terugbetaald. Dat heeft deels te maken met projecten die nog lopen, en deels met dossiers die vertraging of moeilijkheden kennen. Dat is een realiteit van dit type investering. Dat neemt de teleurstelling niet weg, maar het betekent ook niet dat alle betrokken projecten definitief verloren zijn. In meerdere dossiers wordt actief gewerkt aan oplossingen, verlengingen of invorderingen om de recuperatie te maximaliseren.

We verwerpen wel de stelling dat wij “geen idee hebben waar we mee bezig zijn”. We werken binnen een gereguleerd kader, voeren voorafgaande analyses uit en blijven ook bij problemen betrokken om de belangen van investeerders te verdedigen. De economische context van de voorbije jaren (renteverhogingen, vertragingen in vastgoed, stijgende kosten) heeft reële impact gehad op verschillende sectoren, wat mee verklaart waarom meerdere projecten herzien moesten worden.

Uw ervaring is duidelijk moeilijk en dat nemen we ernstig. Indien u dat wenst, kunnen we uw concrete dossiers samen overlopen om per project een actuele stand van zaken te geven.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

In het verleden als eens een review…

In het verleden als eens een review geschreven en dit is een vervolg erop.
Tot nu toe eigenlijk volgens mij geen enkele investering die normaal gelopen is. Of vervroegde terugbetaling met verlies van intresten (niet veel hoor :( ) of problemen zodra er meer dan een paar euro moet afgelost worden.
Waarom dan geen score van 1? Omdat de communicatie het laatste jaar wel verbeterd is. Ik beschouw eerlijk gezegd het geld via EccoNova als een verlies, dan kan ik alleen maar positief verrast worden.

27 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Dank u voor uw eerlijke vervolgreactie. We begrijpen dat uw ervaring teleurstellend is, zeker wanneer meerdere projecten niet het oorspronkelijke traject hebben gevolgd. Vervroegde terugbetalingen of herstructureringen zijn inderdaad niet ideaal, ook al betekenen ze niet automatisch een kapitaalverlies.

We nemen uw opmerkingen ernstig. Het klopt dat verschillende projecten de voorbije jaren te maken kregen met een moeilijke economische context, wat tot bijsturingen heeft geleid. Dat neemt de frustratie niet weg, maar verklaart wel waarom sommige dossiers anders zijn verlopen dan voorzien.

We waarderen het dat u erkent dat onze communicatie verbeterd is. Transparantie en opvolging blijven voor ons essentieel, ook wanneer het nieuws minder positief is. We blijven actief werken aan oplossingen om in lopende dossiers het best mogelijke resultaat te behalen voor investeerders. Mocht u dat wensen, overlopen we graag samen uw portefeuille.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Betrouwbare partner Invest. duurzame projecten.

Een betrouwbare partner betreft het investeren in duurzame projecten.
Loyaal, respectvol maar boven al zeer betrouwbaar.
Ecco Nova houdt je goed op de hoogte over de projecten waarin jij hebt geïnvesteerd, hebben eigen advocaten bij eventuele geschillen. En adviseren je of het wel of niet handig voor je is om in een bepaald project moet investeren naar gelang je kennis, kunde en ervaring.

18 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw mooie woorden! We zijn blij dat u ons als een betrouwbare en loyale partner ervaart. Transparante communicatie en een correcte opvolging, ook bij eventuele geschillen, vinden wij essentieel.

Ook het toetsen van kennis en ervaring maakt deel uit van onze wettelijke verplichtingen, zodat investeerders goed geïnformeerde keuzes kunnen maken. Uw vertrouwen waarderen we zeer.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Zeer tevreden van deze firma

De firma geeft duidelijke informatie aan de klant, dit omvat een uitgebreide info over de investeringen, de risico's en de inzet bij problemen van de aangeboden producten.

9 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw positieve feedback! We vinden het belangrijk om duidelijke en volledige informatie te geven over de investeringen, de risico’s en onze opvolging bij eventuele problemen. Fijn dat u dit zo ervaart. Mocht u nog vragen hebben, staan we graag voor u klaar!

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Clarté des informations financières et…

Clarté des informations financières et des développements

12 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Merci pour votre retour ! Nous sommes ravis que vous appréciiez la clarté des informations financières et le suivi des développements. Nous restons à votre disposition pour toute question.

Efficacité et rapidité.

Nombreux investissements à la fois positifs pour l’environnement et pour la société.
Aide rapide pour les aspects administratifs et fiscaux.

9 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Merci pour votre retour positif ! Nous sommes ravis que vous appréciiez la dimension environnementale et sociétale de nos projets, ainsi que la réactivité de notre équipe pour les aspects administratifs et fiscaux.

Regelmatig goede opportuniteiten

Regelmatig goede opportuniteiten. Goede opvolging dossiers.

5 februari 2026

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw positieve feedback! We zijn blij dat u ons als een betrouwbare partner ervaart. Bij betalingsproblemen informeren we investeerders inderdaad tijdig en zorgen we voor de nodige opvolging, inclusief juridische stappen waar nodig.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ecco Nova is een betrouwbare partner

Ecco Nova is een betrouwbare partner. Indien een lening niet terug betaald wordt lichten ze je optijd in en zorgen ook voor advocaten.

29 januari 2026

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Betrouwbaar maar toch voorzichtigheid in te bouwen.

Het bedrijf is betrouwbaar en biedt goede mogelijkheden. Ze zouden zich echter wel iets beter moeten indekken tegen mogelijke problemen zoals laattijdige terugbetalingen en zelfs faillissementen. Dat wordt wel goed en transparant opgevolgd, maar zou toch iets beter geanticipeerd moeten worden. ook verlies je vaak interest omdat de startdatum soms wel tot 2 maanden na de betaling ligt.

29 januari 2026

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw feedback. We begrijpen uw opmerkingen over laattijdige terugbetalingen en het risico op faillissementen. We doen onze analyses zo grondig mogelijk, maar bepaalde evoluties zijn moeilijk volledig te anticiperen. Wanneer zich problemen voordoen, zorgen we wel voor een transparante en actieve opvolging.

Wat de startdatum van de interest betreft: die is gekoppeld aan de effectieve start van het project en wordt vooraf duidelijk gecommuniceerd. We nemen uw opmerkingen mee en blijven werken aan verdere verbeteringen.

Interessante investeringsmogelijkheden

Interessante investeringsmogelijkheden, duidelijke informatie over de projecten. Heldere communicatie, zelfs als in een project iets minder gaat. Een goede opvolging voor de investeerders.

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw positieve feedback! We zijn blij dat u de investeringsmogelijkheden interessant vindt en onze communicatie en opvolging waardeert, ook wanneer een project moeilijker loopt. Dat blijft voor ons een belangrijke prioriteit.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Top pour diversifier mes investissements, dans du local et durable

J'ai investi sur une quinzaine de projets ECCO NOVA entre 2019 et 2026. Je trouve très valorisant de pouvoir investir dans des projets concrets, locaux et ayant une dimension durable, eco-responsable. Ce type d'investissements m'offre également une nouvelle opportunité pour diversifier mes investissements tout en ne complexifiant pas ma déclaration fiscale. Les rendements varient beaucoup d'un projet à un autre, en fonction du niveau de risque, du type de projet, de la conjoncture, de la durée, mais globalement le rendement est bon. ECCO NOVA réalise une analyse détaillée de chaque projet tout en résumant clairement les risques potentiels tout en donnant une note. Leur site web est extrêmement clair pour suivre la progression de chaque projet, le tableau d'amortissement, les dates auxquels les remboursements sont prévus. En cas de pépin sur un projet, ce qui est arrivé (bien que rare), j'ai le sentiment que ECCO NOVA défend énergiquement les interêts des investisseurs en donnant des informations autant que possible et en tâchant vraiment de trouver des solutions avec le porteur de projet en défaut, je trouve cela très rassurant. Seul point négatif de ce type d'investissement pour certains : l'absence d'un marché secondaire (de liquidité), en d'autres termes : une fois votre investissement fait, vous devrez attendre jusqu'à la fin pour récupérer votre capital et ses interêts (sous réserve de bonne fin du projet, bien entendu), impossible de récupérer votre capital en cas de nécessité avant le terme. (Cet avis n'est pas un conseil en investissement).

22 januari 2026

Svar från Ecco Nova

Merci pour votre retour très complet et nuancé. Nous sommes ravis que vous appréciez la possibilité d’investir dans des projets concrets, locaux et durables, ainsi que la clarté de nos analyses, du suivi et de l’information fournie. Vous soulignez à juste titre l’absence de marché secondaire : c’est en effet une caractéristique importante de ce type d’investissement, que nous veillons à expliquer en toute transparence. Votre confiance et votre expérience sur plusieurs années sont très appréciées.

Correct

Betrouwbare info. Correcte uitbetaling. Overzichtelijke en goed werkbare website.

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw positieve feedback, Gerda! We zijn blij dat u de betrouwbaarheid van de informatie, de correcte uitbetalingen en het gebruiksgemak van onze website waardeert.

Oprechte organisatie

Duidelijke website en berichtgeving over de lopende investeringen

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw reactie! We zijn blij dat u onze website duidelijk vindt en de communicatie over lopende investeringen waardeert. Mocht u vragen hebben, staan we graag voor u klaar.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Beleggen met aandacht voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijk platform

Een goed uitgewerkt platform om investeringen op te volgen. Veel uitleg bij de opengestelde projecten en aandacht voor duurzaamheid. Vaak kostenloze inleg (bij openstellen van nieuwe projecten). Ik heb al een 4-tal jaar in projecten geïnvesteerd en afgelopen projecten zijn correct terugbetaald. Ecco Nova volgt goed op als er toch een probleem opduikt bij een project (het blijft immers een berekend risico nemen). Ook goede klantenservice.

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw uitgebreide en positieve feedback! We zijn blij dat u het platform, de duidelijke uitleg, de aandacht voor duurzaamheid en onze opvolging bij eventuele problemen waardeert. Fijn ook om te horen dat uw afgeronde projecten correct zijn terugbetaald en dat u tevreden bent over onze klantenservice. Uw vertrouwen over de voorbije jaren stellen we erg op prijs.

Bonne communication

Bonne communication, explications claires.
L'aspect environnement très bien tenu en compte,
Belle diversification dans les propositions.

Svar från Ecco Nova

Merci pour votre retour ! Nous sommes ravis que vous appréciiez la qualité de la communication, la clarté des explications, l’attention portée aux aspects environnementaux et la diversité des projets proposés.

Zeer betrouwbaar

Svar från Ecco Nova

Bedankt voor uw reactie! We zijn blij dat u ons als zeer betrouwbaar ervaart. Uw vertrouwen betekent veel voor ons.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Ik was heel tevreden tot eind vorig jaar…

Ik was heel tevreden tot eind vorig jaar toen mijn profiel ineens niet meer erkend werd. Mijn verblijfplaats, waar ik al meerdere documenten voor ingegeven had, werd niet erkend (terwijl mijn verblijfplaats sinds 1989 onveranderd is). Pas na een mail met mijn vraag wat het probleem was, zou de reden zijn dat het aanbod niet strookt met mijn verlangens en ik dus beter niet zou deelnemen. Dit had ik liever op een andere wijze vernomen.

Svar från Ecco Nova

deze situatie frustrerend voor u was.

In het kader van het nieuwe Europese vergunningenstelsel zijn we verplicht om bepaalde controles opnieuw uit te voeren, waaronder de verificatie van het adres en een actualisatie van het kennis- en ervaringstest. Deze tests dienen om na te gaan of de aangeboden investeringen nog steeds passend zijn bij het profiel van de investeerder.

Dit betekent niet dat u niet meer kan investeren, maar wel dat de bedragen moeten overeenstemmen met uw capaciteit om eventuele verliezen te dragen. Deze verplichtingen zijn er niet om te hinderen, maar net om investeerders beter te beschermen, conform de Europese regelgeving.

We betreuren het als de communicatie hierover voor u niet duidelijk of onaangenaam is verlopen en nemen dit mee om onze aanpak verder te verbeteren. We blijven uiteraard beschikbaar om dit persoonlijk toe te lichten indien gewenst.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.