Computrain Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Goede training voor het kennismaken met AI. Er was tijd om alle vragen van cursisten te beantwoorden. Goede opdrachten binnen de cursus waardoor je zelf aan de slag kon.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik vond deze cursus echt fantastisch. Ondanks dat ik veel gebruik maak van Excel en gevoelsmatig veel wist leerde ik echt super handige trucs en snelle werkwijzen die ik nu bijna dagelijkst toepas in... Se mer

Företaget har svarat

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Fijne Training, kundige en ervaren docent voor de groep. Mogelijkheid om vragen te stellen via het portaal. Naslagwerk mee gekregen. Praktijkvoorbeelden helpen de stof behapbaar te maken. D.m.v. de... Se mer

Företaget har svarat

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

61 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Slechte (geen) communicatie, erg teleurstellend

Slechte (geen) communicatie geen initiatief om problemen op te lossen. Erg teleurgesteld. Heb zelfs mijn eigen examen voucher gekocht om examen te kunnen doen. Geen reen op reacties op berichten in de econnect omgeving of op aanvragen van examens. Weinig reactie via de mail. Telefonisch erg slecht bereikbaar.. al met al erg teleurstellend.

15 augusti 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Computrain komt afspraken niet na

Computrain komt afspraken niet na. Als ze niet leveren, geven ze ook geen geld terug. Personeel is uitermate onvriendelijk.

U (Computrain) heeft voor meer info gevraagd. Ik heb Computrain eerder een handreiking gedaan, maar dat werd beantwoord door meer intimidatie, dus uit zelfbescherming geef ik liever geen persoonlijke info. Het gaat trouwens om een testcenter van Computrain, waar ik zeer onbeschoft behandel ben.

7 augusti 2026

Beste Mat,

Dank voor het delen van je eerlijke review. Vervelend om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service. We zouden graag willen kijken naar jouw situatie in ons systeem om te zien of we toch nog wat kunnen doen om je ervaring te verbeteren en je verder te helpen. We hebben daarom een verzoek via Trustpilot gedaan om je gegevens met ons te delen.

Onbereikbaar

Ik heb een vraag gesteld via whatsapp. Hoe zou volgens hun de volgende werkdag op gereageerd worden maar nu na 3 dagen nog geen antwoord. Ik heb een plek gereserveerd voor een online training. Het is de bedoeling dat er contact wordt opgenomen met mij maar nog niets gehoord. Gemaild om te vragen waarom ik niks hoor en daar hoor ik ook niets op. Aanbieder was me aangeraden maar ik begrijp niet waarom. Het lijkt er niet op alsof ze cursussen willen verkopen.

29 juli 2026

Beste Barry,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Het spijt ons dat je nog geen reactie hebt ontvangen en daardoor geen duidelijkheid hebt over je gereserveerde training.

Door de overgang naar een nieuw systeem zijn er helaas achterstanden ontstaan in de beantwoording, vooral via WhatsApp, maar ook via e-mail. Daardoor duurt het op dit moment langer voordat je een reactie van ons ontvangt. We begrijpen dat dit geen goede eerste indruk geeft en bieden hiervoor onze excuses aan.

We zoeken graag voor je uit wat de status van je reservering is. Stuur ons hiervoor een privébericht met je gegevens via Linkedin, Facebook of Instagram, dan zorgen we dat je vraag zo snel mogelijk intern onder de aandacht wordt gebracht.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Uiteindelijk is het goedgekomen.

Update: Via eigenaar Salta Group is er inmiddels actie ondernomen. De factuur is er en zowel Salta Group als Computrain hebben excuses aangeboden en beterschap beloofd.

Inmiddels ben ik twee maanden aan het bellen en mailen om een factuur te ontvangen. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn. Die factuur had ik nodig om de cursus vanuit mijn studiebudget te kunnen betalen. Ruim van tevoren met Computrain afgesproken dat zij op korte termijn een factuur aan zouden leveren maar dat duurt nu al acht weken. Inmiddels is het studiebudget gesloten en loop ik dus een paar duizend euro mis. Dankjewel Computrain!

Telefonisch duurt het bijna een uur voor je contact hebt, op mail wordt nauwelijks gereageerd en via Whatsapp komt er helemaal geen antwoord. Terugbelverzoeken worden compleet genegeerd. Soms hielp het iets als ik direct contact opnam met moederbedrijf Salta Group. Ik baal hier echt stevig van en zal Computrain dan ook zeker niet aanbevelen bij anderen.

28 juli 2026

Beste Joost,

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om je review bij te werken. We waarderen het dat je ook hebt laten weten dat er inmiddels contact is geweest en dat je de factuur alsnog hebt ontvangen. Nogmaals onze excuses voor de vertraging en de frustratie die hierdoor is ontstaan.

We begrijpen dat dit veel impact heeft gehad, zeker omdat je hierdoor in onzekerheid hebt gezeten over je studiebudget. Dat is uiteraard niet de ervaring die we onze deelnemers willen bieden. We nemen je feedback dan ook serieus en gebruiken deze om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Bedankt dat je ons, ondanks je teleurstelling, de gelegenheid hebt gegeven om dit alsnog op te lossen.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Spijtig dat Computrain zo slecht is geworden

Het is lichtelijk ironisch dat je weken lang leert hoe processen verbeterd kunnen worden, en hoe je bv. op klanttevredenheid kunt sturen, om vervolgens via Computrain een examinering probeert aan te schaffen en dit totaal onmogelijk blijkt omdat hun processen totaal niet op orde lijken te zijn.

Waar Computrain vroeger hét merk binnen de IT wereld was voor trainingen en examinering, lijken ze tegenwoordig een bij elkaar geharkte verzameling van een onbereikbare klantenservice en een niet functionerende website.

Heb je via de website een bestelling geplaatst? Je kunt fluiten naar bevestigingse-mail.
Stuur je vervolgens een e-mail naar de klantenservice? Je krijgt geen reactie.
Vul je daarna het klantcontactformulier in? Na het obligate bevestigingsmailtje blijft het muisstil.

Het is buitengewoon spijtig; Computrain was vroeger één van de beste partijen voor trainingen en opleidingen.

Gelukkig zijn er andere partijen die hun processen wel op orde hebben.

17 juli 2026

Beste Robert,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Het spijt ons dat je zo lang hebt moeten wachten op een reactie en dat je hierdoor niet de dienstverlening hebt ervaren die je van Computrain mag verwachten.

De overgang naar ons nieuwe systeem heeft de afgelopen periode helaas op verschillende onderdelen voor vertragingen gezorgd in onze dienstverlening. Dat is uiteraard geen excuus, maar wel de reden dat het in jouw geval langer heeft geduurd voordat je geholpen kon worden. Onze excuses daarvoor.

Naar aanleiding van je review hebben we je situatie intern uitgezocht. We nemen persoonlijk contact met je op om je meer duidelijkheid te geven over jouw situatie.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Heel anders dan verwacht....

Heel anders dan verwacht....

Tijdens de cursus krijg je bij iedere onderwerp een uitlegvideo. In deze video laten ze allerlei dingen zien en geven ze uitleg. Vervolgen krijg je maar 1 kleine opdracht en is het onderdeel afgesloten. Dit is vaak het makkelijkste onderdeel uit de uitlegvideo. Je kan dan niet verder oefenen met de andere dingen die ze in video hebben laten zien.

Daarnaast zijn de tabellen/grafiek die ze gebruiken niet beschikbaar om zelf nog het één en ander te ontdekken.

Nog een nadeel: Je krijgt geen certificaat ofzoiets. Je kan alleen een pdf downloaden waarin je screenshots krijgt van je voortgang.

11 juli 2026

Beste,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Jammer om te horen dat de cursus niet aan je verwachtingen heeft voldaan.

We hebben je feedback intern als klacht geregistreerd, zodat we deze zorgvuldig kunnen onderzoeken en kunnen beoordelen waar verbeteringen mogelijk zijn. Dank dat je de moeite hebt genomen om dit onder onze aandacht te brengen.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeer slechte klantenservice bij inschrijving

Ongelofelijk slecht bereikbaar, inschrijving voor trainingen kon maar niet afgerond worden en antwoord via verschillende kanalen bleef uit. Nadat eindelijk iemand de telefoon aannam, bleek dat de eerste training die nog op de website stond niet eens doorging. Zelden slechtere klantenservice meegemaakt.

9 juli 2026

Svar från Computrain

Dank voor het delen van je eerlijke ervaring. We vinden het vervelend om te horen dat het contact zoeken met onze klantenservice minder positief is verlopen. We werken eraan om dit te verbeteren.

Ervaren trainer en feilloze aanmelding

Ervaren trainer en feilloze aanmelding

De training was makkelijk te regelen en de trainer was een zeer kundige en enthousiaste verteller.

19 maj 2026

Beste Cindy,

Dankjewel dat je jouw ervaring met ons deelt. Fijn om te horen dat je zo tevreden bent over de trainer. Bedankt voor je inhoudelijke feedback en veel succes met het toepassen van je opgedane kennis!

Prima training

Prima training, heeft mij geholpen om de verschillen tussen (grote) projecten en programma's duidelijk te krijgen.

30 april 2026

Beste René,

Bedankt voor het delen van je positieve ervaring. Goed om te horen dat je tevreden bent over de training die je hebt gevolgd en dat het je kennis heeft vergroot. Veel succes met je volgende stap en hopelijk zien we je nog eens terug bij een toekomstige training of andere opleiding.

Goed opleidingsinstituut met…

Goed opleidingsinstituut met uitstekende docenten.

21 april 2026

Beste Henry,

Dank voor het delen van je positieve review. Mooi om te lezen dat je tevreden over ons bent als opleidingsinstituut evenals over de docenten die de lessen verzorgen. Veel succes met het toepassen van je opgedane kennis!

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

TOGAF foundation cursus is een aanrader

De TOGAF foundation cursus is theoretisch ingesteld. De trainer wist de 'droge' materie leuk te combineren met voorbeelden uit zijn cariere. Hier ontstond meer context.

16 april 2026

Beste Tim,

Fijn dat je jouw ervaring met ons hebt gedeeld. Goed om te lezen dat je zo tevreden bent over de docent die je had en dat je de gevolgde cursus aanraadt! Veel succes met het toepassen van je opgedane kennis.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Heel blij met deze training

Heel blij met deze training, zeker een aanvuling op de theoretische Microsoft learn voor het diploma

10 april 2026

Beste Marloes,

Dank dat je jouw ervaring met ons deelt! Fijn om te lezen dat je zo positief bent. Veel succes met het toepassen van je opgedane kennis. Hopelijk zien we je nog eens terug bij een van onze toekomstige trainingen.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

uitstekende combinatie van lesstof en oefening

Ontzettend fijne lessen waar een uitstekende combinatie tussen lesstof en oefenen met deze lesstof wordt gegeven. De format is duidelijk goed doordacht opgezet.

9 april 2026

Beste Hendrike,

Fijn om te zien dat je jouw ervaring met ons deelt. Goed om te horen dat je te spreken bent over de inhoud van de lessen. Mooi om te lezen dat je in het format professionaliteit duidelijk kan zien. Veel succes gewenst met je volgende stap!

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Geen soepel ervaring, wel goede cursus

Nadat ik eerst voor een cursus aangemeld had welke meerdere malen geannuleerd werd in verband met tekort aan aanmeldingen heb ik binnen ons bedrijf de cursus in-house gehaald. Dit leek redelijk goed te gaan, echter kwam een deel van het cursusmateriaal pas een week na de cursus. De cursus zelf was goed, hoewel duidelijk was dat het geen vaste Computrain docent was. Docent gaf een goede cursus, maar merkbaar dat hij moest zoeken naar aansluiting met aangeleverde presentatie en werkboek.

17 november 2025

Beste Marco,

Dank dat je jouw eerlijke ervaring met ons deelt. Vervelend om te horen dat de cursus meerdere keren niet voor je door kon gaan, maar fijn dat je hem alsnog binnen het bedrijf hebt kunnen doen. Veel succes met het toepassen van je opgedane kennis en we nemen je feedback mee.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Training geschikt niet het voor examen…

Training beslaat niet de voor examen gevraagde eisen

2 april 2026

Beste Robert,

Dank je wel voor het delen van je review. Vervelend om te horen dat de training niet de voor het examen gevraagde eisen beslaat. Dat is zeker niet de bedoeling. We zouden hier graag meer van je over horen, zodat we weten wat we kunnen verbeteren. Laat dit gerust verder weten in je review of neem via de mail, social media of telefonisch contact met ons op. We staan altijd open voor inhoudelijke feedback om onze opleidingen te verbeteren.

Slechte samenwerkingspartner

Computrain werkt voor ISTQB Foundation samen met hun partner ICT Improve. Mijn slechte ervaring heb ik vooral met het laatste, maar omdat Computrain ervoor kiest om samen met hen te werken geldt de beoordeling ook voor Computrain. De planning van ICT Improve is zeer slecht, omdat thuisstudie nodig is maar dit praktisch niet haalbaar is. Overigens wordt het examen ingepland op de laatste trainingsdag. Dus voor zelfstudie geen tijd.

2 april 2026

Beste Priya,

Dank voor het delen van je eerlijke review. We begrijpen goed dat om de redenen die je noemt je een negatievere ervaring hebt met de gevolgde opleiding. We nemen jouw feedback mee om te kijken hoe we dit voor de toekomst kunnen verbeteren. Weet dat we dankbaar zijn voor je feedback en er serieus mee omgaan.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Enthousiaste maar warrige trainer

Enthousiaste maar warrige trainer, die geen duidelijke lijn weet te leggen in de lesstof en het framework zelf. Derde sessie, die voor voorbereiding examenstof bedoeld was, bleek ook nodig om alle stof aan de groep uit te leggen.

20 mars 2026

Beste Gijs,

Bedankt voor het delen van je ervaring! Vervelend om te horen dat je minder positief bent over de docent die je had. Het is echter belangrijke feedback die je deelt en daar zijn we dankbaar voor. We nemen dit mee om de ervaringen van toekomstige deelnemers te verbeteren. Veel succes met je volgende stap!

Goede training en trainer

Heldere opzet van de training waarbij de trainer in staat was om aan de goede theoretische basis ook voldoende praktijkvoorbeelden te koppelen en ruimte te geven aan discussie binnen de groep voor de eigen praktijk. Dit zorgde ervoor dat het goed beklijft en toepasbaar wordt gemaakt.

25 mars 2026

Beste Lars,

Dank je wel voor je review. Fijn om te lezen dat je de opzet van de training als helder hebt ervaren en dat de combinatie van theorie, praktijkvoorbeelden en ruimte voor discussie voor jou goed werkte.

Mooi dat dit heeft bijgedragen aan het toepasbaar maken van de stof in de praktijk.

Prima training

Prima training, sloot aan bij mijn behoefte.
Goede trainer, goede locatie.

19 februari 2026

Beste Jim,

Dank voor het delen van je ervaring. Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over de training, trainer en de locatie. Dat is heel fijn! We hopen je nog eens terug te zien bij een van onze toekomstige trainingen.

Detta är Trustpilot

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.