ANWB Energie Omdömen

5 755
TrustScore 3 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Chapeau! Vanaf 5 juli ruim 35.000 meetpunten berekend. Vandaag 10 juli de jaarafrekening. Zo snel, zo nauwkeurig en zo gedetailleerd. Echt geweldig. En nog een paar tientjes terug. Kan niet beter!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik word goed op de hoogte gehouden wat betreft de prijzen. En onze contract datum loopt tot 1 juli en op 7 juli was onze teruggave van de eind afrekening al bijgeschreven. Prima dus.

Företagsinformation

1. Energileverantör

Skrivet av företaget

ANWB Energie maakt groene stroom en elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen. We leveren energiecontracten, laadpassen, laadpalen en slimme laadoplossingen, met eerlijke tarieven en persoonlijke service. De winst die we maken, investeren we weer in onze leden en de maatschappij. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Op deze manier houden we energie en mobiliteit betaalbaar voor iedereen.

Kontaktuppgifter

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

(5 755)

1 582 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Zeeeeer zeeeeer slecht bereikbaar

Zeeeeer zeeeeer slecht bereikbaar: sturen facturen zonder uitleg die niet overeenkomen met de ANWB app. Whatsapp geen gehoor, telefonisch niet, via de mail niet. Sinds april geen contact met ze te krijgen en het is nu half juli.
Buiten dat was de anwb energie app steeds onbereikbaar of bezig met updates. De app is ook totaal niet accuraat. Meermaals staat er dat we 600 euro terug krijgen van de jaarafrekening waardoor wij de maand bedragen niet aanpassen en nu ineens moet er zomaar 300€ betaald worden: raar traag rot bedrijf!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Komen gemaakte afspraken met ACM niet…

Komen gemaakte afspraken met ACM niet na.

Svar från ANWB Energie

Hallo Iris, we kijken graag met je mee wat hier precies aan de hand is. Zou je via ons verzoek je klantnummer willen toevoegen? En je vraag willen stellen? Dan kunnen we je situatie erbij pakken en dit verder uitzoeken.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

ANWB Energie wat een ramp !!!

Na dat ik meer dan een jaar geleden ben overgestapt moet in nog steeds een bedrag van €59,43 terug krijgen. Na een hoop heen een weer gemaild krijg ik vandaag te horen dat ik eerst een incasso machtiging moet afgeven voordat hun het bedrag kunnen overmaken.
Dit kan toch zeker niet waar zijn!!!
Heb het maar aangemeld bij een incassobureau.
Wat een zooi daar bij ANWB Energie

Svar från ANWB Energie

Hallo Harry, jammer om te horen dat dit zo loopt. We kijken graag met je mee wat hier precies aan de hand is. Zou je via ons verzoek je klantnummer willen toevoegen? Dan kunnen we je situatie erbij pakken en dit verder uitzoeken.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Inmiddels wachten wij vanaf december al…

Inmiddels wachten wij vanaf december al op ONS geld!! In mei eindelijk de jaarafrekening gehad met de belofte dat 12 juni alles afgerond zou zijn. Inmiddels is het 14 juli en nog geen cent gezien. Op mails krijg ik geen antwoord meer… Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon het reeds bekende bedrag (€946,17) naar ons over te maken???? Echt wat een waardeloze organisatie zeg!!

Update via onderstaande reactie moet ik contact opnemen via Whatsapp. Ik wacht al vanaf 29 januari op antwoord via whatsapp…. Dus ik heb weinig hoop.

1 juni 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Evelyn, wat vervelend om te lezen dat jullie al sinds december wachten op geld dat jullie nog tegoed hebben. We begrijpen heel goed hoe frustrerend dit is, zeker als er inmiddels een jaarafrekening is opgesteld, een concreet bedrag bekend is en eerdere verwachtingen over de afhandeling niet zijn waargemaakt. Dat jullie daarnaast geen reactie meer krijgen op jullie e-mails maakt de situatie natuurlijk extra teleurstellend. We begrijpen goed dat dit niet het vertrouwen geeft dat je van ons mag verwachten. We kijken hier graag met jullie naar mee. Willen jullie ons een privébericht sturen via WhatsApp met jullie gegevens? Dan kunnen we controleren wat de status is van de terugbetaling en waar deze op dit moment op wacht. Bedankt dat jullie dit met ons delen.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ik wacht nog steeds op mijn jaaropgave.

Ik wacht nog steeds op mijn jaaropgave. Ik krijg geen reactie op mijn e-mails of app berichten.

14 mars 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Iris, wat vervelend dat je nog steeds wacht op je jaaropgave. We begrijpen heel goed dat je hier duidelijkheid over wilt, zeker als je al langere tijd aan het wachten bent. Dat is natuurlijk niet de ervaring die je van ons mag verwachten. Op dit moment lopen sommige afrekeningen en jaaropgaven helaas vertraging op door extra controles. We begrijpen dat dit frustrerend is en doen ons best om de achterstanden zo snel mogelijk weg te werken. Kun je ons een privébericht sturen via Facebook of WhatsApp met je gegevens. Dan controleren we graag de status voor je. Bedankt dat je dit met ons deelt.

Geen communicatie mogelijk

Geen communicatie mogelijk.

Ik probeer mijn dagelijk opzegbare contract op te zeggen via de mail op 1 juni. Ik heb hier geen reactie op gehad maar ik krijg wel steeds nog maandfacturen.

Ik heb meerdere malen meer dan een half uur in de wacht gestaan. Niemand gesproken.

Ook heb ik 5x een whatsapp bericht gestuurd. Ook hierop geen reactie.

Hoe kan het dat je een dagelijks opzegbaar contract neemt en het dan met geen mogekijkheid kunt opzeggen.

Ik had juist van de anwb wel wat beters verwacht..

1 juni 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Lissa, wat vervelend dat je het gevoel hebt dat je geen contact krijgt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We zien dat je opzegging van 1 juni is ontvangen, op 2 juni is verwerkt en dat 3 juni als einddatum van je contract staat. Wel hadden we je korter en duidelijker moeten laten weten dat je verzoek goed was ontvangen en verwerkt. Daar ging het bij ons niet goed. Vanuit het klantensysteem ontvang je ook nog een officiële bevestiging van de opzegging.

Chapeau voor ANWB ENERGIE Jaarafrekening

10 juli 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Gerard, dank je wel voor je bericht. Fijn om te horen dat de jaarafrekening snel en duidelijk is verwerkt, en dat er ook nog iets terugkomt. Mooi dat dit zo naar wens is gegaan.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Slecht tot geen telefonisch contact mogelijk

Aangezien mijn moeder is overleden moet je veel afhandelen en is niet altijd alles duidelijk. Telefonisch contact zou erg wenselijk zijn. Maar ze zijn heel slecht telefonisch bereikbaar. En zoals vandaag wederom probeert te bellen wordt je verwezen naar hun website en de verbinding werd verbroken.
Wanneer het zoveel energie en tijd kost om contact te leggen. Dan bedank ik mij. Voor mij nooit ANWB energie.

Klantennummer is toegevoegd

8 juli 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Jolanda, als eerst willen we je condoleren met het verlies van je moeder. We begrijpen dat dit erg frustrerend is, al helemaal in een moeilijke periode. Je verwacht hier snel en gemakkelijk geholpen te worden en het is erg vervelend als dit niet gebeurt. We zouden graag met je willen meekijken, maar helaas hebben we hier meer informatie voor nodig. We hebben via Trustpilot dit aangevraagd en we willen je vragen om je moeder haar klantnummer erin te zetten.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

De app werkt al maanden niet

De app werkt al maanden niet, dus heb helemaal geen inzicht. Na telkens op en neer mailen probleem niet opgelost en ik vraag oplossing maar nu stuurt Milan helemaal niets meer omdat hij het zelf denk ik ook niet weet. Ik ga naar een ander over als het deze week niet is geregeld. Vorig jaar ook al mee bezig geweest. En telefoon wordt niet opgenomen, staat heeeeeellll lang in de wacht

8 juli 2026
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik word goed op de hoogte gehouden wat…

7 juli 2026

Svar från ANWB Energie

Dat vinden we fijn om te horen, bedankt voor de positieve terugkoppeling!

Nog steeds een puinhoop

De ANWB geven in hun reacties steeds aan, dat ze de klant begrijpen, dat het is niet zoals het hoort, en dat ze het gaan nakijken, maar men verneemt niets meer.
Ik had in mijn eerdere mails gevraagd de toekomstige afschrijving van bijna € 750 te schrappen tot het onderzoek afgerond is, maar hierop een reactie geven is kennelijk al teveel gevraagd voor de ANWB.

Een jaar lang stond in de app: voorspelde teruggave € 80 - 100 bij uw maandbedrag. Maar men komt dus uit op bijna € 750 betalen, terwijl ik volgens mijn berekening toch echt geld moet terug ontvangen.

Maar ze komen dan ook met maanden met veel elektraverbruik, zelfs tot 2100 kWh per maand, terwijl mijn verbruik ooit slechts 300 kWh was, maar vaak ook ca. 150 kWh.

Wordt toch wel tijd dat de ACM daadwerkelijk gaat ingrijpen.

Svar från ANWB Energie

Hallo Yerküre, we begrijpen goed dat dit erg frustrerend is, zeker als de bedragen in de app lange tijd iets anders lieten zien dan de uiteindelijke jaarnota en je ook geen duidelijke reactie krijgt op je verzoek.

Er wordt gewerkt aan een oplossing voor de foutieve weergave in de app. Helaas is er op dit moment nog geen tijdsindicatie bekend. Voor de incasso van de jaarnota is inmiddels een pauzering aangevraagd. De jaarnota zelf lijkt wel correct berekend. De tussenstanden in de app zijn indicatief en niet sluitend, waardoor hier geen rechten aan kunnen worden ontleend.

We begrijpen dat dit niet de duidelijkheid geeft waarop je had gehoopt. Zodra er meer bekend is over de oplossing, wordt dit gedeeld.

App werkt niet goed

App werkt niet goed. Geen terugleverigskosten te zien, alleen verbruik.
dit is al van begin juni.
Whatsapp wordt niet op gereageerd en de telefoon is een drame.
Sta al 15 minuten in de wacht.
Ik kijk er naar uit om over te stappen, nooit meer anwb energie

Svar från ANWB Energie

We zijn op de hoogte van deze bug en werken aan een oplossing. We begrijpen goed dat het erg vervelend is als je de terugleveringskosten niet kunt zien en je ook lang moet wachten op contact. Excuses voor het ongemak.

VERSCHIKKELIJK - GEEN REACTIE OP MAILS, SUPERSLECHT BEREIKBAAR

VERSCHIKKELIJK!
Ik heb een factuur ontvangen van meerdere duizenden euro's, uiteraard nagekeken het kan niet kloppen en er wordt al maanden NIET inhoudelijk gereageerd op mailtjes die ik als reply stuur. Verder krijg ik telkens niemand aan de lijn op klantenservice en ondertussen wordt er wel gedreigd met incasso!!!!

ANWB NEEM CONTACT MET MIJ OP EN REAGEER OP JE MAILS!!!

Svar från ANWB Energie

Hallo Christian, bedankt voor je review. Het is volkomen begrijpelijk dat de schrik er goed in zit als je een extreem hoge factuur ontvangt en er vervolgens, ondanks herhaalde pogingen, geen gehoor wordt gegeven aan je berichten terwijl de incassodreigingen doorlopen. Dit is absoluut niet de manier waarop we onze klanten willen helpen en we snappen heel goed dat dit voor een enorm machteloos gevoel zorgt. Om direct rust te creëren hebben we meteen actie ondernomen: er is een verzoek ingediend bij onze afdeling debiteuren om de openstaande factuur tijdelijk te pauzeren, zodat je voorlopig geen herinneringen of aanmaningen meer ontvangt. Daarnaast is er een correctieformulier ingezonden voor de jaarnota en hebben we ook een correctie aangevraagd voor de eindnota, omdat deze hierdoor kan worden beïnvloed. We nemen hierover heel binnenkort nog persoonlijk contact met je op om de situatie samen met je op te lossen. Mocht je in de tussentijd nog dringende vragen hebben, stuur ons dan gerust een bericht via WhatsApp op +31 88 269 22 22 zodat we direct met je mee kunnen kijken.

Geen reacties ANWB energie

Eindelijk in maart 2026 mijn eindafrekening ontvangen.
Deze klopt niet daar er een verschil in verbruik is van € 59,00 welke ik tegoed heb en tevens is het voorschot van € 74,34 niet verrekend.
Vanaf maart 2026 al aan het mailen zonder reactie.
Eerst 3 maanden wachten op de eindafrekening en nu weer voor een correctie.
Heb ik net eindelijk een medewerker aan de lijn maar na een paar minuten hoor ik niets meer.
Wat is dit toch vervelend.

Svar från ANWB Energie

Hallo Ann, bedankt voor het delen van je ervaring. Als je na maanden wachten op een eindafrekening eindelijk iemand aan de lijn hebt en de verbinding valt zomaar weg, is dat wel het laatste waar je op zit te wachten. We snappen heel goed dat de frustratie hierdoor oploopt, zeker omdat je ook al een tijdje op een reactie op je e-mails wacht over het verschil in verbruik en de voorschotten. Dit is absoluut niet de manier waarop we je willen helpen. Om toch direct wat duidelijkheid te geven: we zien in ons systeem dat de jaarnota inmiddels volledig is opgemaakt en dat de uitbetaling een dag later, op 23 mei, succesvol is verwerkt. Mocht je de specificatie van deze afrekening of de verrekening van je voorschot toch nog een keer samen willen controleren, stuur ons dan gerust een bericht via WhatsApp op +31 88 269 22 22 zodat we direct met je mee kunnen kijken.

Foute jaar afrekening.

Anwb energie laat op jaarnota foute meterstand zien en geeft aan op basis daarvan 922 te incasseren. Ik houd dagelijks de app gegevens bij die iets heel anders laat zien. Op basis van die gegevens en het jaaroverzicht in hun eigen ANWB app moet ik 300 terug krijgen. Telefonisch werd afgesproken dat het bedrag op die jaarnota niet geïncasseerd zal worden. Na veel heen en weer ge-app, gemail, klachtformulier nog steeds mijn 300 niet ontvangen. In plaats daarvan wordt dus wel 922 geïncasseerd. Communicatie is niet meer mogelijk. Er wordt nergens meer op gereageerd. Ik eis nu mijn 1200 binnen 2 weken te ontvangen plus rente en compensatie bedrag. Het bedrag van 922 is nu wel door mij gestorneerd. Maar 300 is nog niet doir mij ontvangen. Ik krijg hier een machteloos gevoel van aangezien Anwb 922 van mijn rekening kan afschrijven, maar ik niet mijn 300 van Anwb kan incasseren

16 juni 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Cecelia, bedankt voor het delen van je ervaring. We begrijpen volkomen de machteloosheid en de frustratie die deze situatie met zich meebrengt, zeker wanneer er telefonisch afspraken zijn gemaakt over het niet incasseren en dit achteraf toch is gebeurd. Het klopt inderdaad dat er door een fout in de weergave van onze app een verschil kan ontstaan met de werkelijke meterstanden op de jaarnota. Dit is een bekend probleem waar we achter de schermen hard aan werken om op te lossen. Hoewel we heel goed begrijpen dat je door de gegevens in de app op een teruggave van 300 euro rekende, moeten we na controle van de daadwerkelijke meterstanden helaas vaststellen dat de jaarnota en het te betalen bedrag van 922 euro wel kloppen. Er is in dit geval dan ook geen recht op een teruggave of compensatie, waardoor de openstaande jaarnota alsnog voldaan moet worden. Omdat we snappen dat dit na alle verwarring en de eerdere communicatie veel vragen oproept, willen we de exacte meterstanden en de opbouw van deze jaarnota heel graag rustig met je doornemen. Stuur ons daarom gerust een bericht via WhatsApp op +31 88 269 22 22 zodat we dit direct samen met je kunnen bekijken en voor je kunnen verhelderen.

Als klant slecht behandeld

2x20 minuten in de wacht - daar gaat mijn beltegoed. Geen reactie op chat. Beloofd om iets uit te zoeken en terug te bellen, maar geen reactie. Geen reactie op uitgebreide brief. Na 2e brief flut antwoord. Kortom: ANWB schiet ernstig tekort en heeft de zaken niet op orde. Ik stap over naar een andere energieleverancier.

28 juni 2026

Svar från ANWB Energie

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. We begrijpen heel goed dat het erg frustrerend is als je lang in de wacht staat, beloftes over terugbellen niet worden nagekomen en de reactie op je brieven zo teleurstellend is. Dit is absoluut niet de bereikbaarheid en service die we onze klanten willen bieden en we balen er dan ook van dat onze communicatie hierin is tekortgeschoten. We vinden het oprecht jammer dat je vanwege deze situatie hebt besloten om over te stappen naar een andere energieleverancier. Hoewel je inmiddels geen klant meer bij ons bent, willen we je laten weten dat we altijd voor je klaar blijven staan mocht je op een later moment toch nog vragen hebben over bijvoorbeeld de afwikkeling van je contract.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Na lang wachten onjuiste eindafrekening ontvangen

2 december’25 heb ik ivm verhuizing mijn contract beëindigd. Na veel niet nagekomen toezeggingen heb ik dinsdag 30 juni telefonisch contact gehad met een medewerker die uitlag gaf wat er mis was gegaan. Hier werd aangegeven dat de gegevens waren opgevraagd en dit handmatig verwerkt zou moeten worden.

Woensdag 1 juli heb ik de eindafrekening eindelijk ontvangen. Hieruit blijkt dat ik bijna 1500,- terug zou moeten betalen. Dit terwijl de app tot aan de storing aan heeft gegeven dat ik 600 a 700 euro terugbetaald zou moeten krijgen. Ook in vergelijking met de vorige 2 jaarafrekeningen is het onwaarschijnlijk dat ik zoveel verbruikt zou hebben.

2023/2024: 822kwh en 247m3
2024/2025: 756kwh en 260m3
2025/2026 (geen volledig jaar) 2324kwh en 1831m3.

Daarnaast is er ook nog een openstaande factuur verrekend van een periode die al buiten het contract viel. Hier al eerder contact over gehad ivm herinneringen voor de betaling en dit zou toen al geregeld moeten zijn.

Ook heb ik op 13 april nog contact gehad met de klantenservice over een eventuele voorschot betaling van het bedrag dat ik nog tegoed zou hebben. Omdat ik zelf geen inzage meer had in de app heb ik hier een overzicht op de mail van gekregen, ook hierin stond dat ik nog 432,26 terug zou moeten ontvangen. Daarin had de maand mei verbruikskosten van 4 keer zo hoog in vergelijking met de maanden hier omheen. Hier vanuit gaande zou ik dus nog meer terug moeten ontvangen.

Ik ben lange tijd erg geduldig en begripvol geweest, maar de maat is nu wel vol.

Inmiddels kan de conclusie wel worden getrokken dat ANWB energie één grote puinhoop is, onbetrouwbaar, incapabel en eigenlijk niet eens 1 ster waardig.

Ik ben benieuwd hoe lang het nog moet gaan duren voor dit eindelijk eens is opgelost.

1 juli 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Laadpas aangevraagd en tegelijk tariefverhoging

Op 22 juni een laadpas met extra druppel aangevraagd en deze omstreeks 26 juni ontvangen. Vervolgens op 3 juli een email dat het starttarief per 1 augustus wordt verhoogd van €0,69 naar €0,89. Hierop getracht contact op te nemen met de klantenservice (Whatsapp) waarop ik gelijk het bericht ontving dat het drukker is dan normaal en reactietijd daardoor langer is. Na bijna anderhalf uur wordt de verbinding verbroken omdat het weekend is aangebroken. Hier krijg ik geen energie van…..

Aanvulling 9 juli 2026; eindelijk een reactie ontvangen: Reactie duurde ’ iets’ langer (>4 werkdagen!?) maar dat de verhoging niet te voorkomen was en dat ze dit niet op een andere wijze hadden kunnen voorkomen dan op 3 juli de verhoging miv 1 augustus te melden. Ook als je net aangemeld bent en nog geen gebruik hebt gemaakt van de dienst.
Afijn, ik ben van mening dat ze dit wel beter hadden kunnen aanpakken voor nieuwe klanten.

3 juli 2026

Svar från ANWB Energie

Hallo Merijn, bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze ervaring zo gedetailleerd met ons te delen. We begrijpen heel goed dat het koud op je dak valt als je net een laadpas en druppel hebt ontvangen en vrijwel direct daarna een e-mail krijgt over een tariefsverhoging, en dat de lange wachttijd op WhatsApp daarnaast voor de nodige irritatie heeft gezorgd. Hoewel we ons de teleurstelling heel goed kunnen voorstellen, willen we graag verduidelijken dat de timing in dit geval puur op toeval berust. Veel tarieven in de energiemarkt wijzigen traditiegetrouw rondom 1 juli en we zijn helaas genoodzaakt om deze marktontwikkelingen te volgen. Om al onze klanten hier zo transparant en netjes mogelijk over te informeren, hebben we iedereen vooraf een persoonlijke e-mail gestuurd met een uitgebreide toelichting en uitleg over de redenen achter deze verhoging. We begrijpen dat dit voor jou als nieuwe klant als een valse start voelt en we nemen je feedback over de communicatie naar nieuwe aanmeldingen dan ook zeker mee. Mocht je hier toch nog vragen over hebben of wil je de toelichting nog eens rustig met ons doornemen, stuur ons dan gerust opnieuw een bericht via WhatsApp op +31 88 269 22 22 zodat we direct met je mee kunnen kijken.

Reviewscore Trustpilot op ANWB site veel te hoog

Ik maak een heroverweging om wel/niet bij ANWB energie te blijven. De reviewscore van Trustpilot op ANWB website (peildatum 3/7/2026) staat op 4,5 sterren. Als je naar trustpilot zelf gaat staat de score op 3.0 sterren. Ik heb oorspronkelijk voor ANWB energie gekozen vanwege betrouwbaarheid. Afgelopen jaar heb ik (net als vele anderen) veel problemen gehad met de app en geen of onvolledig inzicht in verbruiksdata, kosten, historie, enz). Het zou een organisatie als ANWB sieren als ze eerlijke, feitelijke informatie en de juiste score op hun site vermelden en niet meegaan in het verstrekken van desinformatie en veel te positieve marketing. Valt me tegen van ANWB.

3 juli 2026

Svar från ANWB Energie

Bedankt voor het delen van je ervaring, Peter. We begrijpen dat dit vragen oproept en dat je kritisch kijkt naar de informatie die wij tonen. Ook vinden we het jammer om te horen dat je problemen hebt ervaren met de app en het inzicht in je energiegegevens. We weten dat dit voor veel klanten een frustrerend onderwerp is geweest en hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan verbeteringen. Dank dat je dit onder onze aandacht brengt.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.