1. Men geeft aan de terugbetaling tussen €140-€190 zal zijn krijg uiteindelijk slechts €45 terug !!?? 2.Deze maand via zonnepanelen teruglevering heel veel kw maar 0 euro’s?? 3. Elke maand in de... Se mer
Företaget har svarat
Laadpas voor de nieuwe hybride auto aanvragen lukte ons niet zelf. Door zeer behulpzame Sanne is dit in orde gekomen. Hulde voor haar enorme geduld!
Företaget har svarat
Sinds anderhalf jaar nu bij ANWB. slimme meter zal wel de oplossing zijn want geen klachten. Alles netjes op tijd tegen hele nette prijzen als ik het vergelijk op de markt het heeft me afgelopen jaren... Se mer
Företaget har svarat
ANWB Energie maakt groene stroom en elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen. We leveren energiecontracten, laadpassen, laadpalen en slimme laadoplossingen, met eerlijke tarieven en persoonlijke service. De winst die we maken, investeren we weer in onze leden en de maatschappij. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Op deze manier houden we energie en mobiliteit betaalbaar voor iedereen.
Wassenaarseweg 220, 2596EC, Den Haag, Nederländerna
Ber kunder att lämna omdömen
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Gelet op mijn recente ervaringen met ANWB-energie had ik mijn contract per 1/8 opgezegd. Men zal het niet geloven, maar binnen vijf dagen de eindafrekening ontvangen, het betreft een periode van drie maanden.
Zoals gezegd, deze periode omvat 3 maanden, en toch schrijft de ANWB dat er nog een vierde termijnbedrag open staat. Dit kan ik niet plaatsen, de periode omvat drie maanden en de ANWB wil vier termijnbedragen ontvangen.
Verder zie ik in de nota staan de term “gemiddelde beursprijs”. Geen idee wat daaronder verstaan wordt, bedoelt men alle uur-prijzen in een maand opgeteld, gedeeld door het totaal aantal uren in die maand? Geen idee.
Ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat de klant ook de mogelijkheid heeft de nota te checken, na te kijken waarop de eindnota is gebaseerd. Helaas is dit niet mogelijk, als ik nu de ANWB-energie-app open en probeer inzicht te krijgen in mijn verbruik vanaf mei 2026 krijg ik de mededeling “jouw contract is afgelopen, daardoor is jouw inzichtgrafiek niet meer beschikbaar” te zien. Dat is toch vreemd, dat de klant de mogelijkheid wordt ontnomen deze cijfers in te zien. Moet ik dat als straf voor mijn opzegging zien? En zonder deze informatie is het onmogelijk om de juistheid van de eindafrekening te controleren.
Ja, en gelet op de jaarafrekening van de periode ervoor (zie wat ik hier eerder heb gepost) waar werkelijk niets van klopt, wil ik wel zelf alles kunnen controleren, want eerlijk gezegd heb ik gelet op mijn ervaringen tot nu toe, geen enkel vertrouwen meer in ANWB-energie.
Wordt denk ik tijd om maar met de ACM contact te zoeken.
Door een fout van de ANWB heb ik een boete van Enexis gekregen. Sinds januari heb ik hier al vier keer contact over opgenomen, maar het probleem wordt simpelweg niet opgepakt.

Svar från ANWB Energie
Na een woningbrand op 19 augustus 2025 is onze meterkast volledig vervangen en is ook de energiemeter vernieuwd. Omdat ANWB Energie dit administratief niet kon aanpassen binnen het bestaande contract, moest ik een nieuw energiecontract afsluiten. Daardoor zijn de gegevens van het oorspronkelijke contract niet meer zichtbaar in de klantomgeving.
Ik heb ANWB Energie vervolgens meerdere keren gevraagd om de gegevens waarop de financiële eindafrekening is gebaseerd, waaronder de begin- en eindmeterstanden, de verbruiks- en teruglevergegevens en de specificatie van de berekening. Zonder deze informatie is het onmogelijk om de juistheid van de eindafrekening te controleren.
Omdat ik na herhaald contact geen oplossing kreeg, heb ik op 28 juni een officiële klacht ingediend. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en heb ik nog steeds geen inhoudelijke reactie ontvangen.
Het verbaast mij dat er op Trustpilot wél snel wordt gereageerd, terwijl een officiële klacht blijkbaar kan blijven liggen. Ik verwacht geen standaardreactie onder deze review, maar een inhoudelijke reactie op mijn klacht en de gevraagde onderbouwing van de eindafrekening.

Svar från ANWB Energie
Per mail het verzoek om de jaar opgaaf te sturen. Van de ANWB geen enkele reactie.
Ik vraag simpel een jaar opgaaf 2025/2026, en met het verzoek om met de mail toe te sturen. Het vreemde is via Trust wordt er wel gereageerd en vragen ze om een klanten
nummer, alleen we doen er niets mee. Het eerste zinnetje waar mee komen is ( hé vervelend) en dan blijft het weer stil. ANWB energie wordt wakker laat je klanten niet op een beloop. En de stuur de jaaropgaaf 2025/2026
Klant nummer is ANWB26617
Helaas moet ik een 2e beoordeling geven over ANWB Energie.
Allereerst omdat ik anders geen reactie krijg, heel vervelend. Na mijn 1e beoordeling kon ik aanvullende informatie geven en is een deel van het probleem verwerkt nl verbruik zichtbaar. Helaas de dag erna geen zicht meer op verbruik, kosten en teruglevering. Ook de maand juni nog steeds niet hersteld. ANWB reageert niet op App en mail. De app werkt niet en kan blijkbaar niet opgelost worden. Bijna erger is dat er geen moeite wordt genomen om het probleem te verhelpen.

Svar från ANWB Energie
Wilde overstappen maar heb na 20 minuten in de wacht de telefoon opgehangen.
Zeer slechte bereikbaarheid.

Svar från ANWB Energie
In December klant geworden en een maandbedrag ingesteld. Dit bedrag werd maanden niet geïncasseerd. Opeens hebben ze zelf een veel te hoog bedrag gekozen en zijn ze dag na dag gaan incasseren. In totaal is +/- € 800 teveel geïncasseerd. Er wordt niet gereageerd op mails, op whatsapp-berichten en op een officiële klacht. Pas maanden later contact met een slap verhaal ‘uw mails waren in de verkeerde inbox terecht gekomen’. Geen woord over de klacht, geen woord over het whatsappbericht en ogenschijnlijk geen enkel besef dat € 800 voor heel veel gezinnen in Nederland een enorm bedrag is.
NB 27 juni stuurde ik mijn eerste mail hierover. Vandaag pas reactie. Vandaag post ik deze review. Binnen een paar uur reactie…
Wat een waardeloze energie leverancier. De app irriteert me mateloos. Vandaag stond de teruglevering opeens op nul euro. Morgen maar weer bellen, maar de laatste 2 keer stond ik 45 minuten in de wacht. De verbruikskosten worden ook niet altijd dagelijks bijgehouden. Ik ga overstappen op zonneplan.

Svar från ANWB Energie
Ik heb een contract aangevraagd in mei na 3 weken nog steeds status in behandeling.
Geprobeerd om telefonisch contact op te nemen maar tot 2x toe na een half uur verbroken.
Vervolgens geprobeerd met watsapp, na 4 weken nog niets gehoord, status voor contract nog steeds in behandeling.
Vervolgens met email het contract opgezegd, na 3 weken geen reactie, maar vervolgens van mijn huidige leverancier vernomen dat ANWzB energie mijn contract bij mijn huid8ge leverancier heeft beeindigd.
Dan probeer ik het maar op deze manier, ik wil geen contract met een leverancier die nergens opbreageerd en niet bereikbaar is
Hein de Haas
Den Dorsberg 3
5298BS Liempde
Anwb verkoper waren super vriendelijk aan de telefoon. overstap zal door hun geregeld worden. Daar ging ik akkoord mee. was meteen de laatste keer dat ik iemand te spreken kreeg. een paar weken na de overstap hielden mijn panelen ermee op. in de 12 jaar dat ik ze heb is het nog nooit gebeurd. ik belde de anwb energie om te vragen of de overgang ok was maar kreeg niemand te spreken. uren aan de line gehangen om te ontdekken dat ik geblokkeerd werd! ik keek voor het eerst naar de app en kwam erachter dat ik wel energie kocht maar niets terug leverde!! direct contact opgenomen met Frank en daar een contract aangenomen. ANWB energie zijn prutsers en hebben schijt aan hun klanten.

Svar från ANWB Energie
Ga nooit bij dit bedrijf een laadpas aanvragen. Pas geeft storing maar blijft doorlopen. Zoals app aangeeft zou ik ial 143 uur laden en en ook in de tussentijd met de pas op andere palen geladen hebbem wst niet kan en Anwb brengt doodleuk voot 255 kilowatt gewoon 88 euro in rekening
DUS NEEM HIER NOOIT EEN LAADPAS. DIT IS ECHT EEN KANSLOZE CLUB. Dus mensen overal een laadpas aanschaffen maar niet bij ANWB.

Svar från ANWB Energie
Hallo, hebben bij jaarafrekening een bedrag van 731,00 gekregen om bij te betalen. Had al aangegeven in de Whatsappje dat dit niet kan kloppen, maar krijgt bijna geen contact, wij zijn zeker niet tevreden. Heb nu weer een bericht gestuurd. Gr Margriet Hemmes
9665 Rk 53
Net een algemene mail gekregen waar we helemaal niks mee kunnen, en geen antwoord op onze vraag qua nota die niet klopt ,,drama ,met weer als antwoord ze hebben een storing, dat horen we al maanden .... zijn er helemaal klaar mee

Svar från ANWB Energie
De anwb laadpas aangeschaft vanwege slim laden. Helaas blijkt dit, na contact met service, een pilot te zijn, ookal is de info op de site te vinden en de optie aanwezig in de app en wordt mijn auto genoemd als compatible. Maar werkt het? Nee uiteraard niet... En de enige reactie, sorry dat de informatie verwarrend is... 0 sterren wat mij betreft
Edit:
En ook in deze reactie niets anders dan excuses... Wat schiet ik daar mee op? Ik heb nu een abbonement die ik niet wil.. en ik krijg via whatsapp, via de mail en hier niks dan excuses.. goed bezig anwb!

Svar från ANWB Energie
Dit is mijn derde review. Na twee aangetekende brieven naar ANWB Energie met bewijs van aanname, en steeds maar weer een beloofde oplossing, zelfs op 11 juli 2026 een bos bloemen van ANWB gehad met de belofte dat het snel zou worden geregeld, (ik had liever de gecorrigeerde afrekening van 7 DECEMBER 2025 gekregen in plaats van de bloemen) is er nog steeds niets gebeurd. Ik laat de komende afschrijvingen van de maandelijkse bedragen storneren, totdat ik de correcte jaarafrekening heb ontvangen. Schande dat dit op deze manier maar door gaat! ANWB, schaam je diep voor dit soort praktijken!!

Svar från ANWB Energie
Ik ben zeer tevreden over ANWB Energie. Sinds 2024 klant en waar ik eerst wat huiverig was over fluctuerende prijzen is die angst wel verdwenen. Je wordt voorzichtiger met energie, vooral in de winter. En dat lijkt me goed. De app is bijzonder inzichtelijk. Het gebruik wordt duidelijk per uur uitgesplitst en met dank aan de app maken wij er thuis een spelletje van om zo gericht en goedkoop mogelijk energie te gebruiken. Waarom geen 5 sterren? Het klantencontact kan beter. WhatsApp contact loopt echt moeizaam; het jaaroverzicht laat soms wat lang op zich wachten. Ook de app zelf heeft wel eens storingen. Die app wordt wel steeds beter, stapje voor stapje....

Svar från ANWB Energie
2.Deze maand via zonnepanelen teruglevering heel veel kw maar 0 euro’s??
3. Elke maand in de app zelfde gezeur over een factuur die openstaat terwijl elke maand op tijd betaald wordt.
4. Getracht om al deze vragen telefonisch antwoord te krijgen maar duurt uren in de wacht, als ik de Paus bel reageert die sneller

Svar från ANWB Energie
Wij hebben een dynamisch contract bij ANWB. In maart hebben wij de gasleiding naar ons huis laten weghalen door Liander, zonder een aanpassing te maken in ons contract met ANWB.
Helaas is wederom gebleken dat de ANWB niet te vertrouwen is omdat wij in mei dit jaar ineens een eindafreking kregen 2 maanden na aflsuiting van de gaslijn. Want blijkbaar kan de anwb niet omgaan met wijzigingen in stukken van een contract.
Hun methode contract beeindigen zonder enige aankondiging met een eindafrekening en een nieuw contract starten voor de rest van de looptijd. Met een nieuw maandbedrag en coreectie op al betaalde facturen met terugwerkende kracht.
Na veel heen en weer ping-pong met nutteloze antwoorden een tegenstrijdige berichten komt de aap uit de mouw.
Adminstratief kunnen hun niet anders dus er is een knip in mijn periode met als gevolg dat mijn saldering op nul gezet wordt.
Dit is tegen de regels en wettelijk niet toegestaan maar de ANWB doet het toch want een consument maakt toch geen kans in een rechtzaak tegen een energie leverancier.
Door deze knip hebben we nu een saldering van 1 okt t/m 19 mrt en een aparte saldering van 19 mrt t/m 30 sep. En het is natuurlijk te raden dat in deze situatie wij opdraaien voor btw aan beide periodes. Want alle aankoop van energie zit in periode 1 en alle verkoop van energie zit in periode 2.
Fijn dat we 2200 euro betalen over periode 1 en nog eens benadeeld worden voor 1000 euro plus over periode 2.
@ 20-07-2026
Reactie hieronder en de mail zijn wederom tegenstrijdig.
Ja het gasdeel is gewijzigd en niet opgezegd dus laat je dat door lopen tot het einde van het contract. Simpel toch? Maar nee de ANWB stopt het contract met het gasaansluiting en begint een nieuwe zonder gasaansluiting waardoor er een probleem onstatt met salderen van electriciteit een onderdeel van het contract waar niets aan gewijzigd is en mag worden.
Reactie in de mail:
Het verbruik en de teruglevering uit de eerste periode worden niet verrekend met het verbruik en de teruglevering uit de tweede periode (19 maart 2026 t/m 30 september 2026). Voor die tweede periode ontvangt u bij de reguliere jaarafrekening een aparte verrekening, waarbij het verbruik en de teruglevering binnen die periode met elkaar worden verrekend.
Dit houdt in dat wij over de eerste periode 10000kWh gekochte energie belasting betalen a 14 cent en in de tweede periode over de geleverde 8000kWh energie a 14 cent die we niet kunnen salderen. In mijn berekening is dat een verschil van 8000x14cent is 1120 EURO!!!
Hoe bedoel je er is geen verschil in saldering over een heel jaar?
Dit zijn gewoon twee aparte contracten en dat mag niet.

Svar från ANWB Energie
iedereen ontzettend bedankt om de moeite te nemen om een review te schrijven. had bijna besloten om over te stappen. Maar naar de recente ervaringen van klanten die absoluut niet tevreden zijn dit gelukkig op tijd niet gedaan. ik hoop de anwb energie dit snel oplost voor haar huidge klanten en het kost ze dus ook nieuwe en bestaande klanten

Svar från ANWB Energie
Vandaag contact gehad met klantenservice. Verbinding werd zomaar verbroken. Kreeg een appje hierover. Zelf weer gebeld en kreeg medewerkster weer aan de telefoon. Ze zou de afspraken die we nu hadden gemaakt om teruggave van vorig jaar en de afspraken om maand bedrag weer automatisch te innen op wattsapp zetten.
Niks dus!! Hier wordt je toch moedeloos van 😡😡. Zelf weer geappt maar geen antwoord , natuurlijk, terug.
Wanneer wordt alles nu een keer afgehandeld? Toen ik de eerste maanden in ene moest betalen wat ik had verbruikt was er super snel een rekening en afschrijving. Maar mag ik geld terug ontvangen lijkt er stroop op de lijn te zitten en komt er niks.
Al de derde keer beloofd dat het in orde komt. Ons vertrouwen daarin is onder nul gezakt!!! Moet ik nu weer er zelf achteraan gaan en in de wacht gaan staan bij de klantenservice??

Svar från ANWB Energie
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.