Agria Djurförsäkring Omdömen

3 267
TrustScore 4.5 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 472 recensioner, recensenterna hade en enastående upplevelse med det här företaget. Många konsumenter framhåller konsekvent att personalen är oerhört hjälpsam, engagerad och alltid ger ett varmt samt mycket professionellt bemötande vid varje samtal. Dessutom uppskattar köparna verkligen den snabba och smidiga servicen, vilket gör det väldigt enkelt att upprätta direkt kontakt vid skadeärenden och veterinärbesök. Vissa recensenter var inte nöjda med kommunikationen och upplevde stor otydlighet kring den information som delades ut från kundtjänst. En del personer nämnde även att de stötte på återkommande problem med bristande information gällande faktiska ändringar av sina befintliga försäkringar. Några konsumenter uttryckte även stor frustration över oväntade prishöjningar samt upplevde att bemötandet ibland lämnade en del övrigt att önska.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Människor rapporterar positiva upplevelser med personalen och uppskattar den trevliga, kunniga och... Se mer

Service

Recensenter nämner positiv feedback om service och uppskattar den snabba och professionella hanteringen.... Se mer

Customer service

Användare beskriver positiva interaktioner med kundtjänst och lyfter fram ett trevligt bemötande samt snabb... Se mer

Product

Kunder noterar konsekvent tvetydiga upplevelser med product. Vissa recensenter upplever att försäkringarna är... Se mer

Customer communications

Kunder hade positiva upplevelser med kontakt och beskriver ett vänligt bemötande vid kontakt samt snabb... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Till att börja med hade uppfödaren av valpen valt Agria vilket för min del alltid har lett till att jag fortsatt med det bolaget för mina hundar. Min uppfödare informerade att Agria skulle kontakta mi... Se mer

Kontaktpersonen är mycket trevlig och lätt att prata med. Agria generellt är väldigt hjälpsamma över lag vilket har varit tacksamt. Det jag tycker är lite tråkigt är att dom är egentligen rätt dy... Se mer

Bra fungerande djurförsäkring. Lite dyr men har mängdrabatt. O uppskattar service o kunnande, bra bemötande. Fungerar toppen så det är värt att ha,dom. // nöjd kund

För det första så svarar dom i telefon. Och är det lång väntetid så ringer dom upp som ett val. Kvinnan jag pratade med lyssnade på mig som kund och såg till mitt och hundens bästa.

1. Nr. 5 av de 7 bästa företagen i Husdjursförsäkring
  2. Nr. 7 av de 17 bästa företagen i Försäkringsbolag

Agria Djurförsäkring förser Sveriges djur, deras ägare och Sveriges växtodlare med flexibla försäkringslösningar. Agria är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar och är Länsförsäkringsgruppens specialistföretag för djur- och grödaförsäkring.

Utmärkt

TrustScore 4.5 av 5

3 tn omdömen

Ber kunder att lämna omdömen

Alla omdömen

(3 267)

435 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Kan inte rekommendera Agria.

Kan inte rekommendera Agria.

Min upplevelse av Agria har gjort att jag helt tappat förtroendet för både deras handläggning och deras kundservice.

I mitt ärende fick jag ett skriftligt avslag där Agria samtidigt begärde att jag skulle skicka in en fullmakt så att de kunde hämta uppgifter från mitt tidigare försäkringsbolag. De skrev även att detta gällde om djuret varit försäkrat utan avbrott mellan det tidigare försäkringsbolaget och Agria. Jag skickade omgående in all den dokumentation de efterfrågade.

Det tog tre veckor från skadeanmälan innan de ens begärde dessa handlingar. Därefter gick ytterligare åtta veckor utan att någon återkopplade. Efter att jag själv ringt för tredje gången fick jag beskedet att texten i avslagsbrevet hade kommit med av misstag och att de därför inte skulle ta hänsyn till den information de själva hade begärt in.

Det mest anmärkningsvärda är att ärendet dessutom inte ens handlade om den försäkringshistorik de hänvisade till, utan om en allergi som uppkommit hos djuret.

Som kund ska man kunna lita på den information ett försäkringsbolag lämnar. När Agria skickar ut brev med felaktiga uppgifter, låter kunder vänta i månader och sedan förklarar att innehållet var ett misstag, skapas ett mycket allvarligt förtroendeproblem.

Min erfarenhet är att man varken kan lita på handläggningen, kommunikationen eller den information Agria själva skickar ut. Det är tyvärr inte den trygghet jag förväntar mig av ett försäkringsbolag.

29 juli 2026

Hej Marija,

Tack för att du tagit dig tid att dela med dig av din upplevelse. Det är verkligen tråkigt att höra att du tappat förtroendet för oss och att din kontakt med vår handläggning och kundservice inte levt upp till dina förväntningar. Vi förstår hur viktigt det är att kunna lita på den information som lämnas och att få tydlig och korrekt återkoppling i sitt ärende.

Vi tar dina synpunkter på största allvar och kommer att se över ditt ärende internt för att förstå vad som har hänt och hur vi kan undvika liknande situationer i framtiden. Vi beklagar det inträffade och tackar för att du lyfter detta till oss.

Josefin

En bra kontaktperson hos Agria som…

En bra kontaktperson hos Agria som berättade om försäkringen jag var intresserad och fick bra rabatt vid nytecknade av försäkringen.

21 juli 2026

Hej Pernilla,
Tack för ditt fina omdöme. Det gläder oss att du är nöjd med vår service! Önskar dig en fin dag! Vänliga hälsningar, Josefin

Har alltid haft Agria sen 1979 när jag…

Har alltid haft Agria sen 1979 när jag köpte min första hund. Sedan har jag haft 6 hästar och 3 katter och 5 andra hundar. Har aldrig haft något att klaga på. Är nöjd med Agria.

21 juli 2026

Hej Carina,
Stort tack för ditt fina omdöme och för att du har varit kund hos oss så länge! Det betyder mycket för oss att höra att du är nöjd och att vi fått förtroendet att försäkra både dina hundar, hästar och katter genom åren. Vi ser fram emot att få fortsätta vara ditt val av försäkring även i framtiden!

Vänliga hälsningar, Josefin

Sara var snabb att ringa upp efter jag…

Sara var snabb att ringa upp efter jag sökt henne. Glad, trevlig och informativ. Jag vill ha Sara som mitt ombud.

13 juli 2026

Hej Berit,
Tack för din fina återkoppling! Vad roligt att höra att du är nöjd med kontakten med Sara. Önskar dig en fin dag! Vänliga hälsningar, Josefin

Jag har haft alltid Agria till mina…

Jag har haft alltid Agria till mina djur. Har tagit hand om både katter och hundar via Länstyrelsen och djurskyddet. Under årens gång har jag haft bara två hundar som jag har köpt från uppfödaren. Alla 4 katter kom från missär. 5 hundar via djurskyddet. Alla fått vara ensamma djur men dom har ju levt i missär, så efter en tid har de utveckat cancer, giftstruma, vattern i huvudet mm... Alla dessa djur fick en bra tid hos mig som aldrig är hård. Agrias veterinär har varit verkligen till hjälp för sjukdomar har varit snabba och aggressiva. Video besök kändes trygga. Har jämfört olika försäkringar och nu när jag har Lina, en omplacering, helt frisk chihuahua som nu vid 6 års ålder har t.om. fina tänder. Agria är nu också till hjälp, om det skulle hända något. Så, tack.

27 juli 2026

Hej Karin,
Tack för ditt fina omdöme och för att du delar med dig av din historia. Det värmer att höra om ditt stora engagemang för djur i nöd och att du ger dem ett kärleksfullt hem, oavsett vilka prövningar de varit med om.

Vi på Agria är glada över att vi har kunnat vara ett stöd för dig och dina djur genom åren, och att vår veterinär rådgivning har känts trygg och hjälpsam. Det är väldigt roligt att höra att Lina mår bra och att du väljer att fortsätta vara försäkrad hos oss.

Tack för ditt förtroende och för allt du gör för djuren. Vänliga hälsningar, Josefin

Mycket nöjd

Mycket nöjd. Väldigt trevligt bemött och hon hjälper till att fixa enkelt och lätt.

11 juli 2026

Hej Birgitta,
Tack så mycket för ditt fina omdöme! Det gläder oss att du är nöjd med både service och bemötande hos oss. Du är alltid varmt välkommen att höra av dig om du behöver oss.
Önskar dig en trevlig helg!
Med vänliga hälsningar, Gabriella

Jag tycker att försäkringen är bra och innehåller det jag tycker att jag behöver för min katt.

Jag tycker att försäkringen är bra och bemötandet var mycket professionellt och trevligt.

15 juli 2026

Svar från Agria Djurförsäkring

Hej Marie, och tack snälla för att du tagit dig tid att lämna ett så fint omdöme! Det är så härligt att höra att du är nöjd både med själva försäkringen och dina kontakter med oss. Vänliga hälsningar, Susanna.

Jag är hunduppfödare och har använt…

Jag är hunduppfödare och har använt Agria under flera år. Jag har blandat flock och individuella försäkringar. Priset har löpande blivit högre och man straffas som uppfödare om man använder ombud genom att man får betala dyrt för valpförsäkringar som annars är gratis om man hanterar själv. Varje gång man har ett skadeärende får man kämpa för att få betalt och det kan ta månader ibland. Om du har oturen att ha ett livförsäkringsärende får du tåla att de granskar allt in i minsta detalj och gör allt för att slippa betala. Det inkluderar att avslå utan någon kommunikation med dig så att när du överklagar är tvingad att gå igenom allt. Bered dig på att du måste ha en hundbesiktning som är i princip från dagen innan händelsen som måste vara prickfri. Om din hund blir ihjälbiten av grannens hund så räknas det som sjukdom som inte ersätts för att jag inte kan bevisa att hunden var frisk. Jag skulle avråda starkt från Agria om du planerar att köpa hund.

16 juli 2026

Svar från Agria Djurförsäkring

Tack för att du tagit dig tid att dela med dig av din upplevelse! Det är tråkigt att höra att du känner dig missnöjd. Vi vill att det ska kännas tryggt och enkelt att ha sina hundar försäkrade hos oss och erbjuder därför två alternativ för dig som uppfödare: du kan få hjälp med tecknandet via ett personligt ombud eller teckna själv via vår webbplats med stöd från vår uppfödarsupport. Syftet är att kunna erbjuda flexibla lösningar som passar olika behov. Om du har funderingar kring försäkringarnas premie eller vill gå igenom och se över dina nuvarande försäkringar hjälper vi dig gärna att hitta en lösning som passar dig. Vid frågor om skadeärenden finns vi också till hands för att förklara beslut och stötta dig genom processen. Du är varmt välkommen att kontakta oss på 0775-88 88 88 så kan vi se hur vi bäst kan hjälpa dig vidare. Vår skadeavdelning finns tillgänglig under vardagar kl. 08-18.
Med vänliga hälsningar, Gabriella

Mitt ombud är lätt att få tag på och är…

Mitt ombud är lätt att få tag på och är snabb på att hjälpa mig. Gäller inte alla, enligt min erfarenhet.

10 juli 2026

Hej Therése,
Tack så mycket för ditt omdöme! Det gläder oss verkligen att du är nöjd med servicen från din personliga kontakt. Vi tar till oss din synpunkt om att upplevelsen kan variera och arbetar ständigt för att alla våra kunder ska få samma positiva bemötande.

Hej Lena,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Det är roligt att höra att du har fått bra hjälp hos oss. Vi strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service till våra kunder. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Trevlig och hjälpsam personal

Trevlig och hjälpsam personal. Lätta att komma i kontakt med.

26 juni 2026

Hej Malin,
Tack snälla för ditt fina omdöme. Vi blir verkligen glada av att höra att du uppskattar vår personal och att du tycker att det är lätt att komma i kontakt med oss. Du är alltid varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller behöver vår hjälp.
Med vänliga hälsningar, Gabriella

Haft försäkringen på agria nästan 1år…

Haft försäkringen på agria nästan 1år på en hund. Enda gången jag skulle nyttja försäkringen så skyller de att det är 1år karens. Aldrig någonsin haft problem med IF eller svedea på mina andra hundar. Bedrägeribolag! Välja något annat om ni har chansen

20 juli 2026

Svar från Agria Djurförsäkring

Hej Sonny, tack för att du skriver ett omdöme. Jag beklagar att du är missnöjd, det är självklart tråkigt när försäkringen inte ersätter. Du är välkommen att kontakta Kundcenter 0775 88 88 88 om du vill att vi går igenom ditt ärende med dig.
Jag hoppas din hund mår bättre igen. Vänligen, Susanna.

Agria ersatte cellgiftsbehandling av…

Agria ersatte cellgiftsbehandling av min förra hund Jack

1 mars 2026

Svar från Agria Djurförsäkring

Hej Eva, tack för ditt fina omdöme! Det värmer att höra att vi kunde finnas där för dig och Jack under en så tuff period och vi uppskattar att du tagit dig tid att dela med dig av din upplevelse.

Med vänliga hälsningar, Olivia

Vetrinärer vård

Tacksam för ersättningen och att de förstår hur illa det var med våran tik

27 juni 2026

Hej Mona,
Tack så mycket för ditt omdöme. Det är fint att höra att vi har kunnat hjälpa er i en svår situation. Vi vill alltid göra vårt bästa för att stötta både djur och ägare när det behövs som mest! Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver vår hjälp framöver.

Proffsig hjälp

Jag behövde hjälp då jag ångrade valet jag gjort på webben, ville höja upp veterinärvården. Jag fick proffsig vägledning i telefonen och ändrade även på självriskperioden. Kände mig i slutändan mycket nöjd med mina val.

27 juni 2026

Svar från Agria Djurförsäkring

Hej Agneta, det gläder oss att du är nöjd med ditt val och att vi kunde vägleda dig gällande våra produkter. Tack för ditt fina omdöme!

Med vänliga hälsningar, Olivia

Bra upplysning om väntetiden

Bra upplysning om väntetiden. Priset jag fick på telefon stämde inte med fakturan men det såg jag inte förrän jag betalat. Det var extra för hunden är 8 år. Så blev jag ombedd skaffa ett svenskt intyg trots att det var Agrias egna blankett som var ifyllt och undertecknat i Rumänien. 990 kr extra fick jag betala för det, trots avtal mellan Agria och Amaizing Fiends.

3 juli 2026

Hej Eva,
Tack för ditt omdöme och för att du delar med dig av din upplevelse. Vi är glada att du uppskattade informationen om väntetiden. Vi strävar efter att vara transparenta och smidiga när det gäller teckning av försäkring och beklagar om informationen har varit otydlig. Din feedback är värdefull för oss och vi tar med oss dina synpunkter för att kunna fortsätta utveckla och förbättra vår service. Om det skulle kvarstå några frågor eller funderingar kring försäkringen är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig gärna att se över ditt ärende.
Önskar dig en trevlig helg!

Trygghet

Ett tryggt bolag som gör likvärdiga och rättvisa bedömningar vid skador.

9 juli 2026

Hej Emma,

Tack för ditt omdöme! Vi strävar alltid efter att vara ett tryggt bolag och att göra likvärdiga och rättvisa bedömningar för alla våra kunder. Din feedback är värdefull för oss!
Önskar dig en fin sommar!

Kringgår kostnader

Jag är så trött på dessa försäkringsbolag jag blev av med så mycket pengar. De kringgår alltid sina regler och vrider på villkoren till deras fördel. Man får alltid ta massa kostnader som tydligen inte ”ingår” i försäkringen.

11 juni 2026

Hej Jonas,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi vill gärna få möjlighet att titta närmare på ditt ärende, så tveka inte att kontakta oss direkt – då kan vi gå igenom vad som har hänt och se om vi kan hjälpa dig vidare. Vi kan tyvärr inte lösa enskilda ärenden här, men vi hjälper dig gärna om du hör av dig till vår kundservice på 0775 - 88 88 88 och/eller mejla oss till info@agria.se

Vänligen, Sofia

De gav mig fel information – jag fick betala priset.

Fruktansvärt försäkringsbolag. Som student har jag blivit ekonomiskt drabbad på grund av felaktig information från bolaget, och det mest anmärkningsvärda är att de inte tar ansvar för sitt eget misstag.

Vi hade försäkring som täckte sjukdomen men vid de sista behandlingarna fick jag ta hela kostnaden själv då de givit fel information om när min försäkringsperiod skulle gå ut. Jag var rädd att något som detta skulle hända och har ringt dessutom TVÅ gånger för att säkerställa att jag verkligen fått rätt datum, och därefter planerat behandlingarna efter detta.
När behandlingarna sedan genomfördes visade det sig att uppgifterna jag fått från försäkringsbolaget var felaktiga. Konsekvensen blev att jag själv fick stå för hela kostnaden. Bolaget medgav att de lämnat fel information och bad om ursäkt, men meddelade samtidigt att de "tyvärr inte kunde göra något".

Det är svårt att förstå hur ett försäkringsbolag kan anse att det är acceptabelt att lämna felaktig information som leder till ekonomisk skada för en kund, och sedan vägra ta ansvar för konsekvenserna. Som kund ska man kunna lita på de besked man får, särskilt när man uttryckligen kontaktar bolaget för att undvika just den här typen av situation.

Om bolaget anser att de inte har något ansvar när deras egen felaktiga information orsakar ekonomisk skada kommer jag att låta saken prövas av ARN och vid behov även uppmärksamma den offentligt. Jag hoppas att ingen annan ska behöva hamna i samma situation.

7 juli 2026

Hej Olga,

Tack för att du delar din erfarenhet med oss. Det är tråkigt att höra att du har hamnat i denna situation, särskilt som student och när det gäller något så viktigt som sjukdom och behandling för ditt djur. Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och beklagar verkligen att den information du fick inte stämde och att det ledde till ekonomiska svårigheter för dig.

Vi uppskattar att du har tagit dig tid att kontakta oss angående detta. Om du vill att vi tittar närmare på ditt ärende är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice, så ser vi över vad som har hänt och om vi kan hjälpa dig vidare. Nu når oss på telefonnummer 0775-88 88 88 men du kan även mejla oss på info@agria.se.
Vi tar alltid synpunkter från våra kunder på allvar och använder dem för att förbättra vårt arbete framöver.

Önskar dig en fin sommar!