Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 41 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många kunder upplever att kundtjänsten är otroligt svår att nå och att den ansvariga personalen sällan tar sitt fulla ansvar när allvarliga problem uppstår i lägenheterna. Dessutom klagar flera personer öppet på orimligt höga hyror i förhållande till fastigheternas genomgående dåliga skick och ett kraftigt eftersatt underhåll. Vissa recensenter var nöjda med sina lägenheter, och uppskattade både trevlig personal samt snabb hjälp vid olika typer av felanmälningar. En del hyresgäster noterade också att företagets studentbostäder fungerar riktigt bra och att vissa utvalda områden upplevs som både fräscha och trygga.

Ämnen som oftast nämns

Service

Användare beskriver negativa interaktioner med service och upplever att hyresvärdens engagemang har varit i... Se mer

Staff

Konsumenter uttrycker stark missnöje med personalens bemötande. Många uppger att personalen upplevs som... Se mer

Facilities

Recensenter belyser negativ aspekter av facilities, där många uttrycker stor missnöje med fastighetens dåliga... Se mer

Price

Kunder uttrycker stor frustration gällande priser och hyresnivåer, där många anser att de betalar oskäligt... Se mer

Location

Kunder hade tvetydiga upplevelser med location, där vissa uttrycker stor missnöje med specifika områden,... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Willhem Linköping ska ni akta er för! Efter en dålig upplevelse när jag bodde där med massor av silferfiskar och mögel så flyttar jag ut. Bodde där 3 månader plus 3 månaders uppsägningstid. Den sista... Se mer

Mycket dålig erfarenhet av Willhems support. Hela sommaren hade vi allvarliga temperaturproblem i vår nybyggda lägenhet. Vi fick ingen hjälp och fick stå ut med detta dag och natt med en liten bebis a... Se mer

Ett utav dom värsta hyresbolagen som finns iallafall i Karlstad. Har problem med störande granne så la en störningsanmälan. När jag inte fått svar på över en vecka ringde jag och påminde. Men nu nästa... Se mer

Aldrig vart med om värre hyresvärdar än willhem. Har försökt höja inomhustemperaturen i över 1,5 år, men pågrund av all byråkrati så kommer man aldrig lyckas. Skulle aldrig rekommendera lägenhetern... Se mer

1. Hyresförmedling
  2. Lägenhetsuthyrning
  3. Fastighetsförvaltning
  4. Mäklare
  5. Fastighetsmäklare

Informationen kommer från olika externa källor

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Vi äger och förvaltar cirka 17 500 hyreslägenheter på tillväxtorter i Sverige. Och vi växer. Välkommen att söka ditt boende hos oss!

1,4

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

1,4

Alla omdömen

48 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Sjukt dåligt med värme i lägenheten

Sjukt dåligt med värme i lägenheten, när man klagar kommer det på döva öron bara massa bortförklaringar och rena lögner. Har haft närmare 18 grader under vintern. Dom cill spara in på energi förbränning på mitt område. Har pratat med många, många kommer söka sig vidare till andra bolag.

7 maj 2023

Hej Louise Conrad :) Tack för den…

Hej Louise Conrad :) Tack för den taskiga lägenheten!
Samlad felanmälan på 4 saker som behöver åtgärdas i lägenhet.
1. Trasig dörr/lucka till frysfack.
2. Trasig belysning över spis.
3. Trasig lampa i badrum, saknar kupol.
4. Lägenheten saknar brandvarnare

Vi kommer inte att sakna din taskiga tjänst! Lycka till :)

28 mars 2023

Willhelm Vällingbykontor i Stockholm är…

Willhelm Vällingbykontor i Stockholm är en total katastrof som har skött flerfamiljshusbranden i Hässelby Krikongränd 1 som inträffade 29 April 2022. Vindsförrådet som skulle vara färdigt vecka 5 2023. Är ej färdigt. Hissarna har vart obrukbara fast folk kunnat flyttat in. De erbjöd oss att flytta från Stockholm till skitlägenheter i Linköping mm som "temporarärt" eller "nystart". Hur tänker de när man har som familj jobb och skola i Stockholm? Ärenden läggs på hög och avskrivs fort. Personer som har blivit anmälda för nedskräpning och störning av grannar,fylla,ciggfimpar och rökning på balkongen både cigg och cannabis och hot av grannar får bo kvar medan de är hårda mot andra hederliga hyresgäster. Kalla lägenheter och balkongdörrar där innerfönstret/dörren lossnar lätt som de aldrig fixar/fixat ordentligt. Ström går ofta/överbelastning och det tar lång tid innan det kommer ngn för att fixa. Har vart utan ugn nu flera dagar samt inget lyse i taket i köket och ej tillgång till lyse i delar av vardagsrum,kök fast jag skrivit ärende om det. Skulle hämta ut nycklar 27 Januari och fick vänta över 1 vecka innan jag fick nycklar att kolla posten som de glömt sända med. De har gått från att vara suveräna till att bli förskräckliga. Jag lever nu 23/2 2023 mitt bland flyttkartonger och kan ej beställa än från Ikea,Jysk och Mio möbler förrän vindsförrådet är klart och andra saker. De har ej satt upp hatthylla heller som de borde utan jag har fått lösa det själv. Det ska ingå. Finns mer att säga.

22 februari 2023

I särklass en av Göteborgs sämsta…

I särklass en av Göteborgs sämsta hyresvärdar. Skyhög hyra .dem tar 5500 för en etta , dåliga vaktmästare/skötselgubbar och tanter som avskriver sitt ärende så fort man har lagt till ett ärende. Bra på att ta pengar men inte att sköta fastigheten och området .

31 december 2022

Mardröm

Flyttade in i augusti bredvid en granne som satt och skrek in i min vägg dygnet runt. Willhem gjorde inget, de skickade något brev men inget grövre. Fick efter 5 månader flytta ut då jag inte sovit en natt utan öronproppar+hörlurar. Lever nu med dubbelhyror och dubbla elräkningar och de vill vid utflytt att man ska städa lägenheten kliniskt ren, två omgångar(!!). Absolut 0 respekt eller empati för sina hyresgäster. Rekommenderar inte. Levde i en mardröm.

15 augusti 2022

Riktigt dålig hyresvärd

Riktigt dålig hyresvärd. Dyra bostäder som är fuskrenoverade. När vi flyttade in i vår helt nyrenoverade (och snordyra) lägenhet såg den rent av förjävlig ut, slarv och skador på både vitvaror och ytskikt. Willhem påstod att allt detta skulle ha uppkommit efter slutbesiktningen.... Ingen hyreskompensation what so ever för det. Lägenheterna är iskallade vintertid och pådekar man det får man bara höra att de håller lägsta minimum och att de minsan kan läsa av (från termostaten i hallen, lägenhetens varmaste rum) att det är 21⁰ här inne trots att det egentligen är närmre 18. Ansvarstagande är ingen känsla och moral är inget företaget verkar besitta. Otrevlig personal som inte är service minded för fem öre. Tar evigheter och ihärdigt tjatande innan de tar tag i saker som behöver lagas i lägenheten och varje gång de ska komma hit för att laga, fixa eller titta på något har de istället haft söner något nytt. Orättvisa besiktningar, vissa godkänner iprincip helt ostädade lägenheter medan andra underkänner för bagateller (som ex. Ugnsplåtar). Skulle inte välja den här hyresvärden om jag haft ett annat val. Ända positiva är att de inte har kösystem, vilket gör det lite lättare att få tag på en bostad. Skulle dock ändå inte påstå att det väger över allt det negativa.

3 december 2022

Jag rekommenderar INTE den sämsta…

Jag rekommenderar INTE den sämsta fastighet inom hela Sverige, dyra hyror med sämsta boende. De utnyttjar folk på alla sätt och vis, otrevliga, sämsta service och när du flyttar ut kommer att hända dig som det har hänt mig, du kommer att betala skador som det har varit, bestrida fakturan och skulden, så du vet om du har tid och tåla mot.
Bättre att bo i ändra hand eller vara hemlös istället för sämsta Willhem(Ribby Allé) Västerhaninge.

1 september 2022

Flytta aldrig till en lägenhet som ägs…

Flytta aldrig till en lägenhet som ägs av Willhem. Svarta fuktskador på väggar, råttor överallt, gamla fönster, dörrar, golv och i princip allt annat i lägenheterna. Många av personalen är dessutom otrevliga, vill inte veta av eller lyssna på sina hyresgäster. Eller så säger de att de förstår för att tystna ner, avsluta samtalet och hoppa över till nästa. Jag har flera gånger hört vaktmästaren ”L-n” säga många rasistiska och nedvärderande ord om flera av de boende. Kan höra detta då jag bor direkt mot en gågata.

Det är nästan alltid smutsigt vid soptunnorna, tvättstugan och garaget. Man involverar inte hyresgästerna för att utveckla området. Willhem är istället BÄST på att prata illa om hyresgäster. Hyresgästföreningen i byggnaden gör heller inget vidare trevligt för att öka trivseln och gemenskapen.
Willhem känns istället bittra och tror att man kan tvinga fram en utveckling med en kaxig attityd. Väx upp och lär er av bostadsbolagen i samma område, de gör ett mycket bättre jobb!!!

10 augusti 2022

Trots att man bor mitt i renoveringar…

Trots att man bor mitt i renoveringar som stör så mycket att man får lämna sitt hem så ska man betala full hyra, de sätter ut lappar "ursäkta att jag stör" och sedan står de att de inte får störa kvällar och helger (endast lättare renovering lördagar) men de glömde nog informera arbetarna om de för nog fasen har de dundrat och bilat och borrat på både kvällar och helger!!! Hyr aldrig mer av Willhem, grinig o okompetent personal, svåra att få kontakt med irl, måste använda app, även om de återkopplat snabbt så har åtgärder dröjt! Svindyra hyror, vitvaror som krånglar (stod med trasig kyl en hel helg), fuskbygge, skitfärg på väggarna som du inte kan stöta emot utan att de blir fläckar. Kan inte ha på spis och diskmaskin och en köksmaskin samtidigt för då går proppen! Inte tillmötesgående när man flyttar, besiktningsman som tvingar på en städfirma annars godkänner han inte, talade till och med om vilka städfirmor han godkände och inte godkände! Va blir de!? Nej usch aldrig willhem i Karlstad!

6 augusti 2022

Gärna noll stjärnor

Gärna noll stjärnor. Min dotter flyttade från Willhem idag tack gode gud. Hade en slutbesiktning med en tjej som hette Veronica.
Hon hade ifrågasatt allt . Dottern har haft hantverkare för sedan mars. Då skyllde hon allt på min dotter
Pappan åker dit för att åtgärda en liten grej. Kontaktar byggaren som hade renoverat han kommer till lägenheten och hon Veronica hade fel i allt
Plus att hon ljög min dotter rätt upp i ansiktet. Tack och lov så påpekade byggaren saker som hon sa var helt falaktiga. Aldrig mer Willhem . Detta var i Biskopsgården Göteborg. Veronica var otroligt otrevlig och dum. Willhem kolla på era fasader det säger väl allt om er

30 juni 2022

Bara problem

Är hyresgäst hos Willhem sedan 3 år tillbaka.
Att ha Willhem som hyresvärd är både positivt och negativt.

Det positiva med Willhem är att de är serviceinriktade när det gäller felanmälningar som gjorts, oftast återkopplar dom inom ett par dagar och kan dom göra något åt det, så görs det oftast efter ett par dagar, om det inte krävs att dom anlitar någon annan än deras bovärdar för att göra jobbet, då tar det flera veckor.

Där jag bor är hyfsat rent då det verkar som dom satsar på att hålla undan skräp och annat från gårdarna.

Utemiljön håller dom efter ganska så bra. Snöröjningen fungerar hyfsat bra och på sommaren är det oftast fint i rabatterna och gräsmattorna klipps och ser fina ut.

Det negativa är nu när jag och 2 kompisar som bott och delat kontrakt ska flytta. Så verkar det vara olika personer som vi har "kontakt" med och kommunikationen inom företaget är urusel.
Jag sa upp min del av kontraktet för flera veckor sedan, för jag ska flytta. Redan där börjar problemen. Blev tvungen att skapa ett ärende för att få en boendereferens (skulle ta ca 7 dagar), efter 4 dagar får man frågan om jag verkligen behöver en? Vilket jag svarar JA. Går ytterligare 7 dagar så får man samma fråga igen. Vilket jag svarar JA och så fort som möjligt. Går 7 dagar igen och får ett svar:
Ursäkta sent svar. Väntat på en återkoppling här av mina kollegor, sen har vi inflyttning denna vecka på nya bygget på Valsverket så vissa ärenden kan tyvärr ta lite längre tid att hantera.
Det går ytterligare 14 dagar och jag börjar bli irriterad: Vad är det som tar så lång tid? När jag skicka in detta ärende så fick jag att det skulle ta ca 1 vecka och om jag kollar på eran hemsida ca 14 dagar. Nu har det gått över 1 månad och... inget.
10 min senare vart det klart, behövdes tydligen ingen återkoppling.
Samt att jag fått det bekräftat att min del av kontraktet är uppsagt och klart för flytten.

Och nu när dem andra också ska flytta och säger upp resten av kontraktet.
Samt får detta bekräftat, allt klart.

Så går det några dagar och så får jag:
Ni kommer få ett nytt kontrakt av mig imorgon då du kommer bo kvar i lägenheten.

Det är verkligen så dem vill att alla ska hata dem.
80% av tiden är det bara problem med dem.

16 maj 2022

Vad ni än gör

Vad ni än gör, snälla snälla snälla bo inte hos Willhem. De bryr sig inte en sekund om hyresgästerna. Vi har haft så mycket problem med denna lägenhet och vi har bott här i 5 månader, mer än vad jag hört någon ha i ett boende innan. Och ingenting händer. Vi bodde i lägenheten 2 och en halv månad och frös ihjäl då de inte hade isolerat fönstrena, och de hade dessutom dragit värme från elementen till handdukstorkaren. Vi har självklart krävt ersättning för detta, och nu har vi fått samtal från ansvarig (efter fem månader) att det tydligen har vart mitt fel att de har vart kallt för att jag har gardiner i sovrummet. Ni hör ju själva. De vill ersätta oss med två biobiljetter. De har sagt så många olika saker till oss om varför det har vart kallt men sedan hör man hantverkarna som är här i lägenheten säga att fönstrena inte alls är isolerade på rätt sätt, och de skyller på oss ändå. Det finns ingen kommunikation på företaget över huvud taget, alla säger olika, och om man vill något så får man vara på dom som *** för att ens få ett svar. Det mesta är även billiga lösningar i lägenheten då mycket faller samman så fort man rör vid det som tex krokar i badrummet, handtag till fönstrena. Gör er själva en tjänst och bo aldrig hos Willhem!

13 maj 2022

Det värsta företaget jag någonsin haft!!!

Det värsta företaget jag någonsin haft att göra med. Jag har aldrig i mitt liv lämnat en recension, för jag gillar inte att klaga och jag ger alla tvivel. Men det här företaget fick mitt blod att koka!!!

Jag fick flytta in i en "nyrenoverad" lägenhet den 2 maj. Det var inte alls förberett, så jag flyttade faktiskt in den 5 maj och betalade ändå en hel månads hyra. Men det är ingenting jämfört med resten:

När jag kom dit var lägenheten äcklig, smutsig, luktade illa, golv och väggar är förstörda, tillsammans med flera andra trasiga saker och ett silverfiskangrepp.
Toalettskålens avlopp är gjord för att gå UPPÅT (???) så varje gång du spolar, KOMMER ALLT TILLBAKA. Varje gång jag går på toaletten måste jag spola 2-3 gånger.
Diskbänken är liten och vattnet svämmar över området, vilket gör en bokstavlig översvämning i köket varje gång du använder diskbänken.

Jag ringde såklart Willhem flera gånger, skrev mejl, skickade bilder (jag har 115!!! bilder och filmer på alla trasiga/äckliga saker i en 30kvadratlägenhet); och de var oprofessionella och de LJÖG för mig med absolut ingen skam. De försöker "gaslight" mig och säger att de städade lägenheten (???) medan jag har all dokumentation som bevisar motsatsen. Jag hade en skrikande match med dem och det resulterade ändå i INGENTING.

Jag bor nu i en dyr, liten, silverfisk-angripen, ofungerande lägenhet som luktar hemskt. Tack för ingenting.

Alla, HÅLL DIG BORTA FRÅN DET HÄR FÖRETAGET!!!

12 maj 2022

För det mesta positivt.

Är hyresgäst hos Willhem sedan ett decennium och lite mer än då.
Att ha Willhem som hyresvärd är både positivt och negativt.

Det positiva med Willhem är att de är serviceinriktade när det gäller felanmälningar som jag gjort, oftast återkopplar dom inom 1 dygn och kan dom göra något åt det som är felanmält så gör dom det oftast nästa dag, om det inte krävs att dom anlitar någon annan än deras bovärdar för att göra jobbet.

Området där jag bor är rent och snyggt för det mesta då det verkar som dom satsar mycket på att hålla undan skräp.

Utemiljön håller dom efter ganska så bra, lekredskap för barnen underhålls. Snöröjningen fungerar väldigt bra och på sommaren är det alltid fint i rabatterna och gräsmattorna klipps och ser fina ut.

Det som är negativt är att det är svårt att få "normalt underhåll" gjort i lägenheten, när bovärdarna kommer för att inspektera det som är felanmält trasigt lagar dom det provisoriskt så det håller ett tag, med hänvisning till att det är bättre om man frågar om man kan få lägenheten renoverad enligt willhemlyftet. (exempelvis kök och badrum)

Hyrorna verkar inte vara högre än hos något annat större fastighetsbolag utan ligger väl ganska så lika.

3 maj 2022

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis