Sammanfattning av omdömen

Baserat på omdömen, skapat med AI

De flesta recensenterna var missnöjda med sin totala upplevelse. Många kunder upplever att personalen saknar empati och att bemötandet kan vara bristfälligt. Det finns även kritik mot att synundersökningar stressas igenom och att personalen kan vara kort i tonen. Utbudet av bågar beskrivs ofta som dåligt, och många är missnöjda med kvaliteten på produkterna, särskilt glasögon som inte sitter bra eller inte går att använda. Kundtjänsten är svår att nå och ger inte tillräcklig information. Vissa kunder har dock upplevt att personalen är kunnig, trevlig och professionell, och att de fått fantastisk service. En del har också fått hjälp med komplicerade omständigheter och uppskattar personalens engagemang. Trots detta nämner en del att förmånerna har försämrats, och att det kan vara svårt att få hjälp i butikerna när personalen verkar ointresserad.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Konsumenter har tvetydiga upplevelser av personalen. Många kunder uppskattar att personalen är kunnig,... Se mer

Product

Kunder uttrycker stor missnöje med produkterna. Många rapporterar att glasögonen har fel styrka, vilket leder... Se mer

Service

Kunder delar tvetydiga åsikter om service. Många konsumenter rapporterar positiva upplevelser, med... Se mer

Customer service

Användare beskriver negativa interaktioner med kundtjänsten. Många rapporterar att e-post ignoreras och att... Se mer

Retail

Recensenter nämner tvetydig feedback om retail. Vissa kunder uttrycker missnöje med butiksupplevelsen, som... Se mer

Baserat på följande omdömen

Jag fick ingen hjälp på Kungsgatan.Synoptik Haninge klarade inte att skicka viktigt synintyg till Transportstyrelse Efter en månad fick jag påminnelse och ringde själv till Transportstyrel... Se mer

Man behöver empatisk personal, människor som behandlar kunderna väl, inte tvärtom. I Europa har vi empati, inte kulturer som bara ser saker i svartvitt... det finns fler färger.Synoptik i Södertälje ä... Se mer

Synundersökningen stressades igenom, känslan var snabbköp och personalen är kort och grinig i tonen mot varandra. Sedan skulle jag välja bågar och ber om hjälp. Hon som jobbar i butiken säger jag är d... Se mer

Detta gäller Synpotik Kista (Stockholm): Jag håller med annan kund och att det borde vara fem MINUS. Synundersökningen gick till som den skulle. Men det tog sex och en halv vecka att få provlinserna.... Se mer

1. Optiker

Informationen kommer från olika externa källor

Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

2,1

Dålig

TrustScore 2 av 5

1 tn omdömen

Har besvarat 96 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

Slarv

Jag ringde och beställde nya linser och allt var under kontroll, skulle få ett sms inom en vecka, det fick jag inte så jag ringde in till butiken fredagen den 3 november, linserna skulle finnas på plats. Gick dit lördag den 4 november, samma person som jag pratade med dagen innan var där och skulle leta efter linserna men hittade dom inte så hon ringde några samtal. Linserna var inte ens beställda för dom "fanns" tydligen i lager. Detta är under all kritik, hon hjälpte mig så gott hon kunde men jag tycker det är oerhört slarvigt, jag tycker man borde dubbelkolla att linserna faktiskt finns innan man skickar ut ett sms eller berättar för kunden att produkten finns.

4 november 2023

Hej Josefine,

Tack för din feedback. Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se.

Undvik dessa bluffmakare!

Handla inte här!!! Världens bluffmakare, och absolut inte abonnemang eller pyramidspel, nigeriabrev eller vad man vill kalla det! Hade en fråga när vi tecknade abonnemang. Det löper inte vidare efter dessa 24 månader och avslutas automatiskt? Ja vad då svaret! Idag när jag sa upp efter betalat i 27 månader så får man besked på att det var löpande och sen nästa chock! Man har betalat 11000kr men man äger fortfarande inte glasögonen utan man har bara hyrt dom och får köpa ut dom. Vill varna alla för detta och nu förstår jag ju varför de var så på att sälja abonnemanget. Har aldrig känt mig så lurad!

20 oktober 2023

Hej Johan,

Hög servicenivå

Synoptik Götgatan 83.
Jag hade tecknat ett glasögonabonnemang men fick strax efter reda på att jag hade grå starr. Efter genomförd operation som gav mig korrekt syn så hade jag inget behov av glasögon. Utan knot så fick jag säga upp mitt avtal trots att det var bindande, snygg kundvänlig service. Dessutom var personalen vänliga och tjänstvilliga och satte verkligen mig som kund i främsta rummet. Snyggt jobbat Synoptik.

5 oktober 2023

Varning för webbshopen

HEMSK upplevelse vid beställning av linser - nog för att det stod 14+ dagars leveranstid på hemsidan, men efter kontakt med kundservice har jag hela tiden fått höra att ”de kommer snart”. Idag har det gått fem veckor sedan jag beställde, Synoptik har inte hört av sig över huvud taget utan jag har fått ringa kundservice om och om igen för besked. Ringer idag igen – får då höra att min beställning annullerats, utan att jag fått information om detta. Allt jag erbjuds som plåster på såren är 15% rabatt, noll hänsyn till att jag kommer tvingas gå runt i en dimma i väntan på att andra linser ska komma. Så oansvarigt hanterat när det är folks förmåga att se man jobbar med!

18 september 2023

Hej Elvira,

Köpte nya glasögon

Köpte nya glasögon, bågen gick sönder efter 4 månader. När jag ville reklamera fick jag till svar 'det är därför man ska köpa till försäkring'. Jag hade inte gjort någon åverkan... ena skalmens infästning verkade bara bli 'upplöst'. Skickade mail till synoptik 2022.06.30 och fick svar att de skulle återkomma så snart som möjligt. Det var för över ett år sen och de har inte hört av sig. Uruselt.

9 september 2023

Hej Gunilla,

Katastrof - undvik!

Köpte ett par glasögon för 7746 kronor och fick ett par solglasögon med samma styrka på köpet.
Stort misstag, jag fick dom repfria dyrare glasen i solglasögonen och skräpglas i mina ordinarie glasögon.

Nu har jag Sveriges dyraste solglasögon och det är helt omöjligt att få Synoptik att förstå vad dom har gjort fel trots att jag har spenderat timmar på att försöka förklara för dom.

Mina ordinarie glasögon blev repiga efter bara några veckor och skalmarna går sönder 2 gånger per år.

Solglasögonen har fortfarande inte en enda repa fyra år senare och är i perfekt skick men det var ju inte ett par solglasögon jag köpte.

8 september 2023

Hej Daniel,

Synoptik

Vet inte vad de sysslar med längre

Jag får oftast inte rätt styrka i mina glasögon och nu använder jag ett par nya bågar med styrkan jag hade runt 2011 och ser ganska bra. Går nog inte få bättre.

Mina förra glasögon var en katastrof så dem kunde jag inte använda alls. Påpekade att jag inte såg i dem och att jag fick extrem huvudvärk och fick då göra om synundersökningen men fick till svar att jag har rätt styrka. Det kan bara inte stämma för jag ser inte ordentligt i dem, jag kan inte köra bil i mörkret med dem och det måste jag kunna. Och jag kan inte tänka mig att det är meningen att jag ska ha en sådan fruktansvärd huvudvärk. Jag har lagt alldeles för mycket pengar på glasögon genom åren till ingen nytta!

Linsabonnemanget rekommenderar jag inte heller. Jag skulle bromsa det ett tag för jag fick för mycket linser men linserna och fakturorna fortsatte komma. Jag sa till Synoptik i stan om detta flera gånger och lämnade tillbaka linserna där och efter nästan ett halvår slutade linserna äntligen komma men tyvärr gick en faktura till Inkasso. Jag begriper inte ens varför jag skulle betala för något som jag hade sagt upp flera gånger! Men det löste sig fast det tog tid och jag skulle inte rekommendera linsabonnemanget.

Har en bekant som också har linser men som fick helt fel styrka i sina linser för att det märket han brukar ha på linser inte fanns tillgängligt, då fick han linser av samma märke men med annan styrka! Det är väl inte märket som är det viktiga, utan styrkan?? Han funderar på att byta optiker och jag förstår honom. Jag vet inte vad de sysslar med på det där stället längre.

Själv har jag slutat köpa linser på Synoptik för det tar två veckor att få hem dem. På apoteket tar det 1-3 dagar och är mycket billigare, så det skulle jag rekommendera.

19 juli 2023

Hej Tess,

Alltid Nöjd!

21 augusti 2023

Hej Joakim,

Tack för din fina recension. Vi är verkligen glada över att du har upplevt en bra service hos oss. Vi hoppas att se dig igen i en av våra butiker.

Synoptik

Blev pålurad abonnemang,ville ta på…

Blev pålurad abonnemang,ville ta på avbetalning. Nä bara kontant eller abonnemanget, hade inget val innan semestern.Men så mycket strul och fel,på två månader bytt glas 3 gånger,för dom missat det ena efter det andra,bytt bågar en gång, efter 3 sjusteringar kom dom på att storleken är fel över näsan,haft skavsår på näsa och bakom örat. MIN STÖRSTA TABBE ÄR NÄR JAG GICK TILL SYNOPTIK!!SKULLE VARIT SYNSAM TROGEN ISTÄLLET! Haft glasögon i 7år och aldrig haft sådana problem!! SKA KÄMPA NU ATT FÅ HÄVA ABONNEMANGET!!!ORKAR INTE DETTA STRUL!

9 augusti 2023

Hej Susanne,

Usel kundservice i Täby C

Usel kundservice. Stod i kassan för att enbart betala och fick stå där ca 15 minuter medan icke upptagen personal gick förbi mig flera gånger- utan att hälsa eller erbjuda service. Efter att jag bett om att få betala och fått en tillrättavisning om att jag skulle ta en kölapp försvann samtliga tre anställda bakom en vägg och högljutt småflicke-fnitter följde. Efter ytterligare 5 minuter var affären avslutad. Bedrövligt bemötande!

26 juli 2023

Hej Car,

Synoptik i Linköping

Synoptik i Linköping.
Jag blev nära övertalad att prova deras abonnemang, men jag kände en tveksamhet om vad jag kan tjäna på det. När man läser omdömen här, är man glad att man inte gjorde det.

Jag har gått till Synoptik några år, och inte känt att jag är helt nöjd med resultatet för mina glasögon alla gånger. Senaste gången jag gick på synkontroll, visade det sig att optikern satt på länk, via en datorskärm. Hon kommunicerade med en assistent på plats, som följde direktiven. Min upplevelse efteråt var att undersökningen gick lite forcerat och jag fick ingen bra känsla. Det sura var att jag inte heller fick information innan om att optikern inte var på plats. Har nu bytt optiker, och gjort en ny synundersökning.

10 maj 2023

Hej Bo,

Tack för att du delar med dig av din kundupplevelse Vi vill börja med att beklaga din besvikelse och upplevelse. Vi vill naturligtvis att alla våra kunder ska känna sig nöjda med sina besök. Om du vill dela mer om din upplevelse så är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se.

besviken på Synoptik i Örebro

besviken på Synoptik i Örebro - Ingen produktgaranti för båge

Kontaktade Synoptik angående garanti för glasögon och fick veta att alla produkter täcks. Dock fick jag senare reda på att bågar inte omfattas av garantin, endast kompletta glasögon. Detta trots att jag köpt en båge med produktionsfel. Rekommenderar att undvika Synoptik och istället välja en optiker som tar ansvar och erbjuder en rättvis produktgaranti.

7 juli 2023

Hej Jafer,

Synoptik

Akta er bli lurade av glasögonabonemang. De är bedragare.

De är bedragare, Akta er bli lurade av glasögonabonemang. Ångrar stort att jag tecknade Synoptik All-Inclusive abonnemang i 2 år. Hyrabonnemag! Det pratar mycket om fördelarna men väldigt lite villkoren i avtalet. Du får en lunta mini text att läsa genom villkoren. Det står så fint att jag kan byta ett par innom ett 90 dagar. Dock förlängs betaltiden (abonnemanget) då ytterligare 12 månader. Jag kan säga upp 1 eller två par efter 2 år men måste betala en slutavgift av totalbeloppet av hyrtiden 30 % minst. Detta är det dyraste och dummaste avtalet som jag skrivit under på. Säger upp i god tid före avtals-utgången av mina två år och lämnar gladeligen tillbaka ett par som inte funkade alls bra. Säger upp o lämnar tillbaka det överbetalda glasögonen och
skaffar nya någon annanstans som jag betalar Kontant(eller med ärlig o ren avbetalning) Dyrköpt läxa. Är så besviken och grundluradSkamligt att ni glömmer berätta att man BARA HYR sin glasögon när man sålde sin själ och skrev på ert abonnemang.på gränsen till kriminellt att inte skylta och berätta för kunden att man hyr sin glasögon. Aldrig känt mig så j___a lurad!!!! Usch.....ALDRIG MER

1 juli 2023

Hej Minoo,

De är bedragare

De är bedragare. Jag fick kontaktlins abonnemang för ett halvår för tusen kronor dyrare än samma linser kostar på deras webbsida.

23 juni 2023

Synoptik Mirum Galleria

Synoptik Mirum Galleria

Valde att ta ett glasögonabonnemang hos er. Första missen från er håll, ni sa att jag fick glasögonen inte att jag hyrde dem vilket jag fick påpeka för er när jag läste avtalet. Jag valde ett par glasögon med styrka och ett par solglasögon utan styrka. Andra missen, jag påpekar att jag inte ser klart med styrkan er optiker säger ”passar mig” (styrkan är också en helt annat än den jag haft i flera flera år). Detta resulterar i ett par glasögon jag aldrig använder pga. fel styrka. Jag får sen aldrig sms om att glasögonen är klara så en dag går jag in och frågar efter dem och då låg dem där men de hade missat att meddela mig om detta. Solglasögonen har då styrka i sig vilket dem inte skulle ha (vilket min man kan intyga då han var med när avtalet tecknades). Jag fick då en utskällning av tjejen i affären som påstod att man inte får ha några glasögon eller solglasögon utan styrka. Hänvisar då till avtalet där det står att minst ett par måste ha styrka men sen får man ta ett par utan styrka. Hon blir sur och menar på att de gör ett undantag när de ger mig ett par solglasögon utan styrka. Fast jag får minsann betala för ett par solglasögon med styrka… Eftersom jag inte använder glasögonen pga fel styrka så sa jag upp abonnemanget men jag vet att jag får fortsätta betala tills avtalstiden tar slut. Jag skickar min uppsägning via mail. Då ringer samma tjej upp mig och säger att jag inte får säga upp avtalet utan måste vänta tills tiden på abonnemanget tar slut innan jag kan säga upp det. Jag hänvisar då till avtalet igen där det står att jag när som helst får säga upp avtalet men att jag måste fortsätta betala till avtalstiden tar slut. Då säger hon att jag måste komma in och lämna in bägge glasögonen. Jag hänvisar igen till avtalet och säger att detta måste jag göra när avtalsperioden tar slut inte nu (jag har även bekräftat detta med kundservice innan jag sa upp avtalet). Det är inte okej att en och samma person har vid flera tillfällen ljugit för mig som kund och sagt saker som gör emot avtalet. Om jag inte läst avtalet hade jag gått på det hon sagt.

22 maj 2023

Hej Mickaela,

Tack för att du delar med dig av din kundupplevelse Vi vill börja med att beklaga din besvikelse och upplevelse. Vi vill naturligtvis att alla våra kunder ska känna sig nöjda och välinformerade om abonnemanget. Om du vill dela mer om din upplevelse så är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se.

Dåligt bemötande

Hade bokat tid för undersökning kl 15.30.
Har ett abonnemang. Under em blev min mor allvarligt sjuk så jag försökte ringa butiken i Mall of Scandinavia för att avboka tiden. Inget svar. Bestämde mig i samråd med läkare att jag kunde åka ifrån ca 45 min. Väl på plats möter otrevlig personal mig och säger kort -du är försenad.Svarade att det handlar om 3 minuter. Får då till svar att: Vi avbokar efter 2 minuter och optikern har gått. Svarade då att ni får väl svara i telefon när man ringer. Ser inte i något avtal att ni har 2 minutersregel. Förutsätter att jag kompenseras.

24 maj 2023

Hej Eva,

Synoptik Växjö, sämst

Butiken i Växjö måste vara sämsta butiken. Dålig hjälp när treåriga sonen skulle prova ut sina första par glasögon. Fel behandlade glasögon. Glasögon som går sönder. Glasögon som slarvas bort efter service. Sms som aldrig kommer ang upphämtning. Olika besked gällande om sonen behöver följa med eller ej vid upphämtning av glasögon etc etc… hade det inte varit för att abonnemanget inte går att avbryta hade vi bytt optiker för längesen.

Min rekommendation är att välja annan optiker!

9 maj 2023

Hej Mathilda,

Tack för din recension. Vi beklagar att eran upplevelse hos oss i inte nått upp till era förväntningar, givetvis har ni rätt till bra service hos oss. Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att reda ut situationen och hjälpa dig vidare. Du är välkommen att kontakta vår kundservice, kundservice@synoptik.se.

Synoptik

Tre vecko går inte att ringa för ingen…

Tre vecko går inte att ringa för ingen svarar. Åker dit få visar det sig att glasögat har försvunnit någonstans. Bara klåpare på den butiken

5 maj 2023

Hej Johan,

Vi beklagar att det har varit lång telefonkö och den långa leveranstiden. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice kundservice@synoptik.se eller telefonnummer 08-252 004.

Synoptik

Synoptik Nyköping skall man inte handla…

Synoptik Nyköping skall man inte handla glasögon av för otrevligare hantering som kund har vi aldrig mött. Två gånger vid utbytta av glasögon har de haft en leveranstid överstigande fem veckor! Trots otaliga påstötningar har vi aldrig fått någon leveranstid eller förklaring på den orimligt långa leveranstiden! De verkar helt enkelt inte vara intresserade av sina kunder!
Trots flera påstötningar hos centrala kundtjänst de närmaste dagarna får vi inget besked och från Nyköping är det tyst som i graven och de svarar aldrig i telefonen när man ringer.
Tvärs över gatan hos Specsavers får man under synundersökningen direkt en tid om 4-6 dagar när man skall hämta glasögonen och det har fungerat hitintills, mycket professionellt!
Ja Synoptik verkar ha en snedvriden företagskultur för läser man omdömena nedan så är de lika som våra. Nu har det snart gått ytterligare en vecka utan att vi kontaktats trots dagliga påstötningar om en förklaring på varför vi väntat sex veckor på glasögonen. Idag den 8/5 fick vi reda på att glasögonen inte beställts trots att synundersökningen gjordes den 30/3!

4 maj 2023

Hej Gubra,

Tack för din recension. Vi beklagar att din upplevelse hos oss i inte nått upp till dina förväntningar, givetvis har du rätt till bra service hos oss. Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att reda ut situationen och hjälpa dig vidare. Du är välkommen att kontakta vår kundservice, kundservice@synoptik.se.

Dålig service och bemötande

Bokat tid för synundersökning för körkortstillstånd för min son. När de gjort några förundersökningar får vi plötsligt veta att det inte finns någon optiker på plats som har behörighet att göra detta. Tjejen frågar om vi bokat tid på nätet? Nej sade jag, du bokade tiden åt oss när jag köpte glasögon här förnågra veckor sedan. Varför hon bokat fel tid/optiker kunde hon inte svara på. Inte heller varför inte mina glasögon kommit ännu trots att de utlovats inom 2 veckor. Förhoppningsvis kommer glasen denna vecka och sedan ska vi montera dem fick jag veta.

3 april 2023

Svar från Synoptik

Tack för att du delar med dig av din kundupplevelse. Den är viktig för oss för att vi ska kunna förbättra oss. Vi ber om ursäkt för detta. Självklart ska du som kund känna dig nöjd efter ett besök hos oss. Vi tar med oss din feedback.