Boligforeningen Søbo Omdömen 10

2. Lägenhetsuthyrning
  3. Fastighetsförvaltning
  4. Fastighetsmäklare
  5. Hyresförmedling

Informationen kommer från olika externa källor

SøboBoligforeningen Søbo i Sønderborg udlejer moderne og velholdte almene boliger. Vi har familieboliger og ældreboliger, både fritliggende og i etagebyggeri

Kontaktuppgifter

3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Pas på med at flytte ind ved Søbo

skal virkelig tænke jer grundigt om, før I flytter ind ved Søbo Boligforening.

Jeg har personligt brugt omkring to år på at få en sag igennem hos Søbo, som aldrig burde have taget mere end et opkald til en håndværker.

Sagen handler om en hoveddør fra 1983, som aldrig er blevet udskiftet. Døren er skæv, binder, giver låseproblemer og er tydeligt slidt. Døre har normalt en levetid på 25–30 år, men her taler vi om en dør, der er over 42 år gammel. Gårdmanden har forsøgt alt, hvad der overhovedet kan gøres, men døren er simpelthen færdig. Og nej – problemet gælder ikke kun min bolig. Mange døre i afdeling 108 har præcis de samme problemer.

Søbo vælger konsekvent ikke den nemme løsning. De løser ikke problemerne selv og undgår så vidt muligt at sende en håndværker.

“Vi ses i retten” virker reelt som Søbos motto.

I stedet for at hjælpe beboerne skaber de mistillid, konflikter og modarbejdelse, hvis man som lejer påpeger fejl eller mangler i boligen.

Jeg har vundet en retssag om min hoveddør, som er dokumenteret meget utæt. Under retssagen – med dommer til stede – udtalte den ledende inspektør hos Søbo, Jesper Baun Schmidt, at “beboeren kan jo også hænge i døren, når vi ikke ser det”. Med andre ord: Hos Søbo kan du risikere at blive beskyldt for selv at have ødelagt tingene, selv når bygningsdelene er over 40 år gamle og tydeligt slidte.

På trods af dommen har Søbo stadig ikke udbedret døren, selvom de er forpligtet til det. Det virker ærlig talt som om, de ikke mener, at domstolens afgørelser gælder for dem. De leder efter selv de mindste juridiske smuthuller for at trække tiden ud og kæmpe imod beboeren. Det ligner mere et magtspil end almindelig forvaltning.

Begreber som beboervenlighed og forvaltningsvenlighed eksisterer tilsyneladende ikke hos Søbo.

Der er nu gået over tre måneder siden dommen faldt, og intet er sket.

Søbo er blevet kontaktet flere gange, og svaret – ofte direkte fra Jesper Baun Schmidt – er blot: “Håndværker er bestilt.” Ingen dato, ingen forklaring, ingen handling. Tiden går, og intet ændrer sig.

Jeg vil på ingen måde anbefale nogen at flytte ind ved Søbo.

Du skal i hvert fald ikke forvente, at ting bliver lavet uden kamp. Og du skal bestemt ikke tro, at du kan argumentere dig frem, uanset din uddannelse eller viden. Hos Søbo ved de altid bedst – ifølge dem selv.

Når noget koster penge, kæmper Søbo imod beboerne.

De er fuldstændig ligeglade med, om du betaler for varmen eller sidder og fryser i et utæt lejemål. Deres holdning synes at være: Du kan jo bare flytte.

Der findes heller ingen reel mulighed for på nettet at undersøge, om en afdeling er i dårlig stand, før du flytter ind. Og Søbo fortæller dig det heller ikke. De lader dig flytte ind og håber tilsyneladende, at du selv bruger penge på forbedringer i en bolig, du ikke ejer.

At bo ved Søbo føles mere som at bo hos en privat udlejer, der er komplet ligeglad – bare uden de fordele, man ellers forbinder med almene boliger.

Så tænk jer grundigt om, før I vælger Søbo Boligforening.

Og forvent heller ikke hjælp fra organisationsbestyrelsen. De bakker administrationen op frem for beboerne og fungerer mest som pynt. Organisationsbestyrelsen er ikke nogen garanti for hjælp – den sidder der mest for syns skyld.

Hilsen
En beboer ved Søbo Boligforening i Sønderborg.

16 december 2025

Pas på med at vælge Søbo Boligforening

Pas på med at vælge Søbo Boligforening

Jeg vil gerne dele min ærlige erfaring med Søbo Boligforening, så andre kan træffe et mere oplyst valg.

Søbo overtog i 2015 en ældre boligforening ved navn Asbo. Det lyder uskyldigt, men i praksis har det fået store konsekvenser for beboerne, også for os, der er kommet til bagefter.

I mange afdelinger blev der i sin tid ikke sparet op til vedligeholdelse. Man holdt huslejen lav, men glemte at lægge penge til side til f.eks. nye tage, vinduer, køkkener og badeværelser. Nu er der ikke penge nok i kassen, og det er nutidens lejere, der står med regningen for gamle forsømmelser.

Det betyder, at vi nu skal betale ekstra, både gennem huslejestigninger og nye opsparinger, for noget, der burde have været dækket af tidligere henlæggelser. Det føles som dobbeltbetaling: Først manglende opsparing, og nu ekstraregninger og stigende husleje.

Søbo vælger desværre ikke at bruge de støttemuligheder, som findes gennem Landsbyggefonden, fx når en afdeling er i økonomiske problemer. I stedet vælter de ansvaret over på beboerne. De siger ofte, at “der ikke er penge,” og bruger det som undskyldning for ikke at vedligeholde, selvom det ifølge loven ikke fritager dem for pligten til at holde tingene i orden.

Kort sagt: Der er mange års forsømt økonomistyring, og det er beboerne, der betaler prisen i dag.

Overvej nøje, før du flytter ind i en bolig under Søbo. Det ser måske fint ud på overfladen, men regningen kan komme bagefter.

Hilsen en bekymret Håndværker

11 juli 2025

Afdelingen 108 kavsløkke

en af de meget dårlige afdelinger i Søborg er afdelinger 108 Kavsløkke her skal man selv Ryddet alt Sneen ude på fortovet også på offentlig fortov Hele vejen rundt om din bolig om vinteren hver vinter. Afdelingen har en meget dårlig økonomi.Her skal du cirka betale selv 600 ekstra om måneden for et nyt køkken eller 600 ekstra for at isolere Loftet eller 600 ekstra for at få lavet et nyt badeværelse oven i huslejen? Huslejen for en 2. Værelse er 4576 kr minus 320 kr til vand og måneden. Det vil sige huslejen ligger på 4256 kr. plus vand 320 kr Lejemålet er over 42 år gammel der er et gammelt køkken 42 år gammel. Der er et gammelt badeværelse i der er 42 år gammel og vinduer og døre der er utætte 42 år gammel. Udover huslejen, kan du vælge at betale for at få ryddet sne ude på søbo boligforeningens fortov plus det offentlige fortov. Ca 1000 kr om måneden om vinteren så alt i alt vil din husleje kommet op på 6556 kr om måneden plus vand 320 kr om måneden Og du sidder stadigvæk i en gammel lejlighed med utætte vinduer og et gammelt Tag der snart skal skiftes ud.og et meget koldt gulv Det kommer også til at koste huslejestigning at få nyt tag på Man skal også huske på at hvis det bliver aftalt på et på beboermøde, at man skal have lavet noget i alle lejligheder. Så er det kun visse lejemål at der bliver lavet noget i.de lejer som Søborg Boligforeningen ikke kan lide for ikke lave det samme ting som der er blevet aftalt på et beboermøde som de selv siger fra søbo boligforeninger på alle beboermøde er du utilfreds kan du bare føre en sag og udgifter til en sag er selvfølgelig ved side af din husleje Hvis du har nogen skadedyr i de lejemål eller På Loftet så er det dit problem og ikke Søborg Boligforening. Du skal selv holde udgifter eller selv ringe efter skadedyrsbekæmpelse det siger Søborg Boligforening lejeloven gælder ikke i denne afdeling udgifter til dette er dine selvfølgelig udover husleje jeg har haft Myre i næste 10 år nu i mit leje mål folk er flytte fra afdelingen fordi der var rotter inde i lejemålet jeg har også haft mus mange mus i mit lejemål Jeg tror det er fordi at Musene elsker den sammenfaldende isolering på loftet. og i væggene.

4 januari 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Søbo er ligeglad med dig og alle andre

Jamen lyt til alle de andre fine anmeldelser. Jeg kan kun bekræfte at søbo er fuldstændig ligeglad med sine beboere. De er kun interesseret i penge. Flyttede ind på friheds alle 41 i en lejlighed der ikke var ordentligt malet eller rengjort. Der var en kæmpe plet på gulvet efter tidligere lejer som ikke havde lukket tag vinduet når det regnede. Det eneste de gjorde var at sende en ny rengørings dame som fortalte de var er nyt firma hos søbo. Men efter at rengørings damen var forduftet igen, løb der stadig nikotin render ned ad vinduer og døre. Kan kun anbefale folk at holde sig langt væk fra søbo medmindre du er ligeglad med din udlejer.

13 december 2024

Vil havde man betaler for et lejemål

Vil havde man betaler for et lejemål
Man aldrig har boet på

Har aldrig boet i søbo boligforening

Vi annullerede lejekontrakten og ikke betalte indskuddet dette har vi på mail hvor de os svare retur med at vi ikke ønsker boligen af ligevel og vi bliver på vores nuværende adresse i nordborg

Nu vil søbo havde over 2300kr fra flytning 🤣🤣 på boligen som vi aldrig har boet på

Det simpelthen svineri

Og søbo skylder os over 2500kr
For depositum som de har sagt over 3 gange de nok vil betale tilbage

Men sker aldrig og nu tror de at de kan få penge ud af os fra en bolig vi aldrig har boet på 🤬🤬🤬

Så ulækker en opførsel forstår godt alle de sure ansigter

Klam opførsel at havde at prøve at snyde sig til penge

Kort sagt hvis I forsætter bliver i anmeldt

Og så truer de med advokat 🤣🤣

Hvis den ikke betales
Jamen så tager vi da selv .
Advokat på
Hvordan kan vi misligholde og fra flytte en bolig

Vi aldrig nogensinde har opholdt os på

Det ihvertfald et rigtig godt spørgsmål

Men ja Søbo viser sig igen fra en side af hvor man laver falske papir... og opdigter ting

Heldigvis har vi dokumenter og beviser fra egen boligforeningen at vi har boet i nordborg på samme adresse i over 3 år og 6 måneder snart

30 november 2024

Bliv LANGT væk fra Søbo

F*** Søbo.
De er ligeglade med hvordan du bor, hvad der sker, de fikser ingenting. Vores underbo larmer så meget at vi ikke har fred i vores egen lejlighed, hver anden dag.

De er så ligeglade.
F*** Søbo.
Der er en grund til at 5/5 anmeldelser er 1/5 stjerne.

2 maj 2022
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Bolig intet værd i dette selskab når…

Bolig intet værd i dette selskab når ikke de vedligeholder dem og kun virker interesseret de penge der kommer ind, onspektører er sure, en af dem står og rager en ned og håner en, lejemål er utæt kender ingen boligforenkng der lader huslejen falde langsomt i en årrække og skal der laves noget er der ingen penge, først uden videre efter 5 1/2 år efter stiger man i husleje men stadig ingen penge. Hold jer væk fra dette sted.

15 februari 2021

Billig og dårlig

Billig, men også det eneste positive.

De tager ikke klager seriøst.
Gør Alt hvad de kan, for ikke at skulle røre en finger.
Gør ikke noget ved de ting der skal gøres.
Lever ikke op til deres pligter om vedlighold.
Gør Alt hvad de kan, for at undgå at skulle betale den mindste øre.
Sekretariat fatter ingen ting.

Gå langt udenom søbo.

7 januari 2019
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Jeg flytter ind på hertugtorvet 16 1sal…

Jeg flytter ind på hertugtorvet 16 1sal lejl. 3.
D. 29/12 - 2017
Fra indflytningen viser der sig en række problemer. Varme veksleren er fuldstændigt kalket til og trænger virkelig til at blive efterset varmen i varme apperaterne virker kun halvt. Retur varmen er for høj uanset hvad man gør. Dette er søbo blevet gjort opmærksom på. Det eneste der er blevet gjort er en føler termostat der er blevet monteret som kun fungere sparsomt.

Gulvet var ridset og ubehandlet ved indflytning. Toilettet var ikke blevet malet. Stik kontakterne nogle steder hænger ud af væggen flere døre har fugt skader og 1 dør havde et stort hul.. Sidstnævnte er dog blevet skiftet.

Lejligheden er listet som 78 kvm. Dette står også på lejekontrakten men de faktiske beboelige mål begrænser sig til Ca 50 kvm på Deres hjemmeside står der intet om 78 kvm i området for 2 værelset kun 50 kvm.. Altså bliver eventuelle lejere ført bag lyset hvad angår størrelse.

ALLE vinduerne i lejligheden er misligeholdte. Listerne er mørnet og har løsnet sig samt at de ikke slutter helt til. Glaslisterne er stort set væk og revner op til flere steder og for at kunne bo i den om vinteren er jeg nødt til at tape vinduerne til for ikke at skulle betale for meget i varme som i forvejen er et problem.

Søbo er informeret om disse ting og der var en plan lød det til.. Men pludselig skulle vinduerne bare lappe løses alligevel. På trods af at ihvettfald 2 tømre firmaer har sagt at det vil de ikke være med til..

29 november 2018
Omdöme utan inbjudan

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.