Har handlat hos SIBA några får gånger men har aldrig riktigt kännt mig bekväm hos dem. Flera av deras försäljare är sliskiga och i vissa fall förnedrande (emot min mor när hon ville köpa videokamera... Se mer

Köpte en PC av SIBA för några år sen en HP men locket släppte på de vägrade hjälpa mig trots att datorn var 2 månader gammal. Kändes som de inte hade råd eller fått direktiv att inte ta tillbaka trasi... Se mer

Dåliga köpesvillkor för bla företag. Att inte erbjuda öppet köp eller returrätt för företagskunder är riktigt tråkigt. Leveransen var förövrigt försenad. Okunnig support då jag ringde 4 gånger och f... Se mer

Jag har fått sån oerhört dålig service att jag inte vet vad jag ska ta mig till!!!! De jävlas med en och är allmänt otrevliga. Fy faaan! Jag valde expressbud men har fortfarande inte efter tre arbetsd... Se mer

1,3

Alla omdömen

0 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Dålig upplevelse

Åkte till SIBA i Infra City för att hämta en robotdammsugare. Hade inga frågor alls, skulle bara hämta den. Hade såklart kollat lagersaldot innan och den skulle finnas både där och i andra Stockholmsbutiker. Eftersom det är helg så finns det ingen möjlighet att få kontakt med butiken via telefon (kundtjänst i någon annan del av Sverige jobbar bara under kontorstid när folk är på sina arbeten, inte när man själv kan handla hemelektronik).Väl på plats, efter 2,5 mils bilresa, så finns den såklart inte, även fast saldot fortfarande säger så. Detta får jag reda på efter att ha behövt köa en bra stund vid olika stationer i butiken, trots att jag som sagt inte behöver fråga något. Killen på plats säger att det räcker med att de har ett demoex för att det ska se ut som varan finns i lager. Verkligen genomtänkt. Jag slipper i alla fall den 20 meter långa kön till kassan.
Jag åker till Mediamarkt och får toppenservice, tre meter innanför dörren står ledig personal villig att hjälpa till, och efter 10 minuter är jag ute ur butiken med dammsugaren. Inga köer någonstans trots mycket folk i butiken.
Åker nog direkt dit nästa gång.

3 januari 2016

Felleverans - 2 ggr

Jag är besviken på SIBA. Jag beställde en hushållsassistent med en viss färg. Första leveransen gick fort då jag betalde för expressleverans. Döm av min besvikelse när varan hade en helt annan färg än den jag beställt. Jag ringer kundtjänst och meddelar detta. De beställer en ny! Jag får åka till SIBA-varuhus för att returnera varan, vilket tar 40 minuter t/r. Besvikelsen stegras ytterligare vid nästa leverans då varan hade samma (fel) färg som den första varan. Händelsen upprepar sig, jag ringer kundtjänst och får returnera varan på ett SIBA-varuhus, 40 min t/r. För detta erbjuds jag ett presentkort á 200 kr. Jag anser att det är ett hån mot mig! Mitt förtroende gentemot SIBA är förbrukat! Jag kommer inte ta emot presentkortet, då jag aldrig kommer handla av dem igen och heller ej rekommendera andra att handla där! Det blir också mitt budskap här! HANDLA INTE PÅ SIBA! Tack för ordet!

16 december 2015

Värdelös service i Lund

Siba i Lund - Nova

Skulle köpa en laptop som jag sett på deras internetsida, fick vänta 30min på hjälp fast än det knappt var kunder i butiken. När jag väl lyckats haffa någon var så hittade han inte datorn jag tittat upp på deras sida, han påstod att den inte fanns. Jag sa att den fanns och att jag sett den precis innan jag åkte dit.

Mångt om länge och efter flera gånger jag upprepat artikelnumret hittade han den till sist. Jag hade lite frågor om jämförelse med en annan dator hos dem men det visste han inte. När jag ville ha den sa han att de inte hade den på lager, jag frågade om dem hade den nån annanstans i närheten och med en djup suck så tittade han efter och gav mig informationen.

Vill också påpeka att det för mig handlade om väldigt mycket pengar, 9000. Han verkade vara helt i sin egna lilla värld och service visste han nog inte ens stavningen till. Respektlöst bemötande.

2 december 2015

Lyssnar på sina kunder och snabb leverans

I år har jag köpt några produkter från Siba och det har funkat jättebra. Första gången var jag inte nöjd eftersom de hade packat varan slarvigt, men de lovade hjälpa mig. Senast fick jag en vara levererad inom 24 timmar med expressfrakt och fick dessutom presentkort på köpet till en klädbutik.

24 oktober 2015

Riktigt oseröst

Köpte en laptop hos Siba som ständigt tappade kontakt med trådlöst nätverk. Efter att ha googlat om detta förstod jag att problemet var vanligt med det märke jag köpt. Ringde kundtjänst som sa att det bara var att ta med datorn till affären så skulle de hjälpa mig med en ny alternativt ta in på service. Killen i affären påstod att datorn fungerade som den skulle och kunde verkligen inte intellektuellt förstå att den tappade kontakten med nätverket ofta. Nu funkade det ju... Han visade hela tiden hur oviktig han tyckte jag var genom att konstant prata med sina kollegor om annat samtidigt som han undvek ögonkontakt med mig. "Jag säger inte att du ljuger men det är inget fel på den här datorn".
Helt ovillig att hjälpa till. Jag höll på att explodera av ilska och fra frustration. Gick därifrån. Ringde kundtjänst igen som inte förstod varför jag inte fått hjälp. Sedan följde en hel dags tjafs och förlorad arbetstid utan att jag fått någon som helst hjälp. Sibas enda intresse har varit att slippa en i deras ögon jobbig kund. Rena rama Wild West! !!

27 september 2015

Siba kungsgatan

Jag gick dit för att min dator som knappt var 1 1/2 gammal struntade. Jag var lite rädd att garantin hade gått ut. Men jag hade betalat en extra garanti och då sa killen att även om den hade gått ut så var min garanti förlängt. Jag visste iallafall inte hur jag skulle göra för det var nog inte så stort fel. Jag sa jag återkommer. Han var inte så bra. Gick till Mediamarkt där fick jag all hjälp jag kunde få. Han kunde se att det bara var hårddisken det var fel på. Och så sa han att Lenovo har minst 2 års garanti. Han sa att jag skulle behålla datorn för det var en bra dator, tycker jag med. Gick tillbaka. Och då helt plötsligt så var situationen annorlunda. Nu helt plötsligt så gällande ingen garanti hos Siba. Killen som var 20/9-15 service vill jag ALDRIG mer se för jag har träffat många bra på Siba som hjälpt både mig och min dotter. Nu känner jag mig så osäker på Siba som jag tyckt att de varit bra.

21 september 2015

Hemsk butik dryg personal.

Skulle köpa en surfplatta, kollade noga att den fanns på lagret både kvällen innan och på morgonen jag åkte dit. Tog bussen dit resan tar ungefär 45 minuter trots det var jag där strax efter att de har öppnat. Jag pratade med personalen kortstund efter att jag kollat på plattan som var utställd i butiken och sa att jag ville köpa surfplattan. Då kollade de i dator och sa att det var slut på lagret, då tackade jag för mig och gick därifrån, kollade på mobilen på siba.se såg att varan fortfarande fans på lagret.
Vände tillbaka och då ville jag prata med någon annan än de två killarna jag träffade förut. Till slut stod jag där i butiken och var totalt ignorerat i en kvart.
När jag hade kommit hem bokade jag samma surfplatta på siba.se för avhämtning i butiken och en timme senare fick jag bekräftelse att varan är undanlagd och finns att hämta på butiken men jag kommer att handla hos en annan kedja framöver.

19 maj 2015

Ett år utan rätt service, en värdelös ny dator!

HP15-n066so, laptop, Inköpt 30 januari 2014.
Efter 2 långa supportärenden hos HP och 6 vändor till SIBA-butiken....

FEL: Då windows 8.1 är installerat fungerar inte strömsparläget.
När man stänger locket och sen öppnar det igen, så ska de programfönster som finns öppna när man stängde locket finnas kvar på skärmen (endast en beröring på enter-tangenten ska räcka för att väcka datorn). Men på denna dator är det svart på skärmen och en omstart sker/krävs.
Strömsparläget fungerar korrekt med Windows 8.

Historik:
Mars 2014
Uppdaterar till Windows 8.1. Då uppstår felet för första gången. Åker till SIBA-butiken(1) och förklarar felet. Expediten säger att det är ett mjukvarufel och att jag måste vända mig till HP eller Microsoft. Han säger att jag ska avinstallera W-8.1 för att undvika felet och vänta på att buggar fixas. Jag gör som SIBA sagt, avinstallerar Windows 8.1

Maj 2014,
Uppdaterar till Windows 8.1. Då uppstår felet igen. Åker till SIBA-butiken(2) som igen hänvisar till HP. Kontaktar HP (1).
Supporten vägleder mig igenom två ominstallationer utan att felet avhjälps. Jag får ännu en gång rådet att inte uppdatera till W-8.1. Får på egen hand ominstallera för att få tillbaka W-8.

Oktober eller November 2014, (minns inte exakt).
Uppdaterar till Windows 8.1. Då uppstår felet igen, kontaktar HP(2).
Supporten vägleder och använder ett distansprogram för att göra ominstallationer. När den är klar finns felet fortfarande kvar, inget strömsparläge efter att locket stängts. Supporten blir förvånad och tycker att det är märkligt. Hänvisar mig till SIBA-butiken, som borde kunna ge mig ett återköp.

December 2014, åker till SIBA-butiken(3).
SIBA-butiken tar nu emot datorn och skickar den på service.

Januari 2015 Datorn är klar från SIBA-service.
Åker till SIBA-butiken för 4:e gången. Då jag ska hämta den testar vi i butiken och upptäcker att felet kvarstår. Jag får då tre alternativ, jag väljer att be SIBA göra en ansökan till HP så att jag kan få mina pengar tillbaka. Jag tänker att det har nu gått ett år och felet är ej avhjälpt trots att jag gjort allt jag blivit tillsagd och samarbetat, vilket inneburit mycket tid (dagar) vid ominstallationsförsöken och resa till SIBA-butiken.

Mars 2015 Svaret från blir HP-inga pengar tillbaka
Åker för 5:e gången till SIBA-butiken, denna gång för att lämna in min dator på service. De tar emot datorn.

Mars 2015 SIBA-butiken meddelar att datorn är klar.
Åker för 6:e gången till SIBA-butiken. Blir upplyst om att moderkortet är utbytt och blir förhoppningfull. Vi testar datorn i butiken och strömsparläget fungerar, MEN på datorn är Windows 8 installerat. Jag åker hem och ägnar en kväll och en förmiddag till att uppdatera Windows 8 och strömsparläget fungerar. Installerar sen Windows 8.1 och FELET kvarstår.

Jag kan fortfarande inte stänga locket för att sen kunna öppna det från ett strömsparläge. Datorn förblir svart och det krävs en omstart för att få igång den.

Nu 26 mars 2015, har SIBA skickat en förfrågan till HP om de kan betala tillbaka pengarna! 5000 kr.

26 mars 2015

mycket långsamt, besviken

Bra att de ha fri frakt, men det tog 9 dagar att få varan istället för 3-5 dagar som står på Sibas sida. Mycket besviken.

23 mars 2015

Siba infra city. Pinsamt dåligt kundsupport

Malin N skrev om Siba, Infracity:
Pinsamt dålig kundservice. Köpte fifa ultimate team för sonens sparpengar. försäkrade mig med tjejen i kassan att det verkligen skulle fungera att få allt som ingick trots mitt i säsong. Hon hade ingen aning om skillnaden mellan fifa 15 och fifa 15 ultimate team, men garanterande att det skulle fungera. Väl hemma fungerar inte den ena koden som skulle ge Messi till låns i 5 matcher. Koden som skulle ge 1 guld pack gratis i veckan i 40 veckor skulle ha skrivits il senast 6 okt 2014. Och idag är det 28 feb. Åkte tillbaka med spelet med siba vägrar att göra något som helst för att hjälpa oss. Trots att det är deras personal som försäkrat att allt ska fungera. Ber istället få ett vanligt fifa 15 men omöjligt. Får bråka om 70 kr. Pinsamt liten summa för siba med mycket för en 11-åring som lagt hela spargrisen för att köpa ett spel. Kanske läge att skicka personalen på kurs i kundhantering? Brukar inte handla på siba och efter detta aldrig mer. Dom borde vara mer måna om sina kunder i dages konkurrens! Hej Elgiganten

28 februari 2015

Mycket bra!

Köpte tandborstar till eltandborsten, 50:- billigare än Elgiganten + att det var tre borstar hos Siba och bara två hos giganten. Perfekt med fri frakt!
Go Fabian!

8 juli 2014

Säljare lovar guld och gröna skoar men håller tunnt

Detta brev som jag skickat till Siba beskriver väl hur de bemöter sina kunder:
Hej Siba,
I början av mars köpte jag en tv på ert varuhus på Svågetorp utanför Malmö. Köpte till en försäkring för 700-800 kr och blev då lovad att jag skulle få halva den premien tillbaka vid mitt nästa köp. Idag tar jag mig till Siba på Mobilia i Malmö för att köpa en högtalare. Säljaren, Ibrahim, är nonchalant och tar inte reda på mina behov utan försöker direkt sälja på mitt en väldigt dyr lösning. Jag kontrar då med att jag hittat en online som jag är intresserad av för ca 1300kr, då vänder han direkt och är tycker att den är bra för mig.. Jag har ett Siba kort sedan tidigare, därför jag skulle få halva försäkringen tillbaka. Ibrahim informerar mig nu att jag bara får 10% på detta köp, alltså 130kr i rabatt, trots att jag blivit lovad 350-400kr. När jag förklarar det anser han att jag måste ta det direkt med berörd säljare tycker jag att så kan den inte vara. Jag vill köpa en vara här och nu och har ingen möjlighet att ta mig till den andra butiken. Ibrahim är totalt ointresserad av att lösa mitt problem och hänvisar mig bara till den andra butiken. Efter mitt förslag ringde han berörd säljare men får, naturligtvis, inget svar. Jag frågar om han inte kan göra något på priset då jag som kund har fått fel information men det är han inte intresserad av. Summa kardemumma så köpte jag, så klart, inte någon högtalare av er idag. Så om jag köper en produkt i en annan del av landet och får fel information så måste jag, enligt ert sätt att hantera kundklagomål, ta mig dit för att lösa det problemet? Det är ju absurt, det handlar om hundralappar?! Är det så ni behandlar kunder kommer jag inte handla mer hos er, vilket är väldigt tråkigt då jag alltid tidigare varit väldigt nöjd när jag handlat hos Siba. Jag förväntar mig ett svar och en kompensation för detta sätt att hantera en kund på.
Med vänliga hälsningar
Lotta Westerberg

19 april 2014

håller inte vad dom lovar!

förhandsbeställer spel, som dom lovar ska komma på releasedatumet, gör spelet det?! absolut inte.. tråkigt, kommer inte beställa av eller rekommendera dom igen!

26 september 2013

Fel efter fel...

Dåligt fungerande hemsida och ordern skickad dubbelt, vilket blev mitt problem att lösa. Slutade med två timmars väntande i butik för ett fel som inte var mitt. När jag sedan öppnar mina lådor är grejorna repade och jag uppmanas återigen ta mig till en siba-butik.
Att handla av siba var ett misstag jag inte gör om...

28 december 2012

Varken eller

Här får jag ingen direkt känsla när jag går in i butiken. Personalen verkar vara trött och inte servicefokuserad.

Dock bra priser på en del prylar!

23 november 2012

Siba är ett ärlig företag

Alltid gott bemötande och snabb hjälp. I min familj köper vi alltid allt elektroniska saker från Siba för att man känner sig trygg och vet att att man inte blir lurad som många andra företag gör för att få sina saker sålda. Älskar Siba

29 september 2012

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis