Det här tycker kunderna
Ook hier, bij een schoorsteen en kachel van net een jaar oud: 'uw kap is niet goed, en de pijp werkt. Dat gaat niet goed komen.' Omdat ik veel vertrouwen heb in de leverancier (Otto Vuur) even gebeld... Se mer
Ingen inbjudningshistorik registrerad
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Misleidend
Misleidend, ze doen alsof ze goedkoop zijn maar rekenen per meter wat ze dus ergens onderin in lichte lettertype hebben weggezet, terwijl ze met dikt gedrukte letters neerzetten per kanaal.
helaas is 1 ster teveel
helaas is 1 ster teveel, Slecht bedrijf. afspraak gemaakt, dag vrij gehouden van werk. berichten ze halverwege de middag dat ze door omstandigheden niet komen. gebeld, niet opgenomen, voicemail ingesproken voor een terugbelactie. geen gehoor aan gegeven, week later weer gebeld, zelfde verhaal.... gewoon niet doen dit bedrijf.. hopelijk kunnen mensen iets met deze feedback.
Nog geen ster waard.
Nog geen ster waard.
Prijzen komen niet overeen met de site.
Arnold petersen
Wat een stelletje oplichters
Wat een stelletje oplichters. Staat nergens dat het per meter gaat op de site. 39,50€ voor 1 kanaal staat er. Maar toch 39,50 per meter rekenen. Dieven zijn het. M.blok
Maak geen afspraak met dit bedrijf
Er werd snel contact opgenomen nadat ik het online formulier had ingevuld. Na telefonisch contact was de afspraak snel gemaakt (wel lichtelijk dwingende toon) . Schoorsteenveger zou tussen 9:00-12:00 komen, met half uur van te voren een bericht. Om 12:00 had ik nog geen bericht ontvangen of schoorsteenveger die langs is gekomen. Telefonisch contact gehad met het bedrijf; het liep uit. Hoefde volgens de man aan de telefoon daarvan niet op de hoogte te worden gebracht, kon gebeuren.. ,maar de toon en dreigingen dat de afspraak ook direct geannuleerd kon worden als ik het allemaal zo moeilijk von, schoot in het verkeerde keelgat. Op zoek dus naar een andere schoorsteenveger.
Schoorsteenveger
Wat een vreselijke ervaring met dit bedrijf. Er werd vooraf een prijs afgesproken van € 40,- voor het vegen en € 25,- voorrijdkosten. Deze bedragen stonden ook zo duidelijk op hun eigen website vermeld. Eenmaal klaar met de klus kwam meneer plotseling met een heel ander verhaal: het tarief bleek ineens per meter te zijn en niet per kanaal. Toen ik aangaf dat dit nergens stond, beweerde meneer dat het op de website vermeld stond en ik dit had kunnen weten. Ik heb dit ter plekke gecontroleerd; er stond helemaal niets over een meterprijs op hun site. Meneer liet vervolgens op zijn eigen telefoon een zogenaamde screenshot van de site zien die absoluut niet overeenkwam met de daadwerkelijke, live website. Pure misleiding en achteraf de spelregels aanpassen. Omdat er kinderen rondliepen en de sfeer door de dwingende houding van meneer intimiderend werd, heb ik uiteindelijk maar betaald. Je weet simpelweg niet waartoe dit soort figuren in staat zijn als je weigert te betalen. Ze eisen ook dat je direct ter plekke afrekent.
Er zijn inmiddels vanuit mij duidelijke camerabeelden van dit incident overgedragen aan de politie. Zowel binnenshuis als buitenshuis dmv deurcamera. Daarnaast ook kenteken. De politie heeft gelukkig al meerdere beelden van dit bedrijf en diens medewerker(s) ontvangen en de zaak is in onderzoek. Trap hier niet in en zoek een betrouwbare, erkende schoorsteenveger! Voor deze jongeman is het een kwestie van tijd en zijn toekomst in duigen valt. Meneer zal minstens nog 1000 keer mekka moeten lopen voor zijn daden om vervolgens alsnog aan de deur van het paradijs geweigerd te worden. Je bent geen ster waard en je hebt nog minder klasse dan mijn pink!
TIP politie: raadpleeg altijd ASPB om te zien of soortgelijke gasten zijn aangesloten. Dan weet je of je te maken heb met malafide praktijken. (Deze tip kwam helaas voor mij te laat)
Pas op met dit bedrijf
Pas op met dit bedrijf. Mijn ervaring is dat ze je met een aantrekkelijke lokprijs binnenhalen, maar zodra ze voor de deur staan blijkt die prijs ineens per meter te gelden. Daardoor loopt een simpele klus op van een bedrag dat normaal rond de €65 zou moeten kosten naar honderden euro’s.
Voor mij voelt dit als een misleidende werkwijze. Blijf er ver vandaan, tenzij je bereid bent om voor een simpele veegbeurt honderden euro’s te betalen. Echt oppassen dus.
Extreem duur
Extreem duur, Volgens mij zijn dit oplichters. Op de site staat vanaf 39,-, maar nergens staat dat het per meter is.
Afzetters
Pas op! Ik heb via Schoorsteenvegerdirect een afspraak gemaakt voor een inspectie van mijn schoorsteen. Kort daarna werd ik gebeld vanaf 085 164 0230 om een afspraak in te plannen.
Bij aankomst stelden de twee monteurs zich alleen met hun voornaam voor. Als eerste wezen zij op enkele volgens hen beschadigde dakpannen en nok, die zij desgewenst ook konden repareren. Vervolgens hebben zij binnen de kachelpijp geopend, waarbij gruis uit de pijp kwam. Daarna plaatsten zij een ladder tegen de schoorsteen om het rookkanaal te inspecteren.
De monteurs constateerden een ernstige verstopping in de schoorsteen. Die verstopping bleek inderdaad aanwezig; ik ben zelf ook de ladder opgegaan en heb dit gezien. Volgens de monteurs was het een wonder dat er nog geen schoorsteenbrand was ontstaan. Ook werd gesuggereerd dat er mogelijk vogels en ongedierte in het kanaal aanwezig waren. Waarvoor één van hen zei heel bang te zijn en hij bevestigde even later een mus uit de schoorsteen te zien wegvliegen. Daarnaast zou het cement door de verstopping zijn aangetast en behandeld moeten worden.
Tijdens het bezoek kreeg ik een mondelinge prijsopgave van ongeveer €500 voor een schoorsteenkap en bijna €3.000 voor werkzaamheden aan de schoorsteen. Dat vond ik opvallend, omdat schoorsteenvegen op de website en telefonisch voor minder dan €50 wordt aangeboden. Aan de telefoon was mij verteld dat de prijs van een eventuele schoorsteenkap ter plaatse zou worden beoordeeld. Tijdens het bezoek werd echter direct een bedrag van ongeveer €500 genoemd, zonder dat een specifiek type of model werd getoond.
De monteurs konden geen visitekaartje overhandigen, er stond geen bedrijfsnaam op de auto en er werden geen duidelijke bedrijfsgegevens verstrekt. Wel werd de naam genoemd van een bouwbedrijf waarvan ik later een offerte per e-mail zal gaan ontvangen. Volgens de website van het genoemde bouwbedrijf, richten zij zich echter niet op schoorsteenvegen. Het bouwbedrijf kent deze schoorsteenvegers mogelijk helemaal niet.
Wat ik vooral als onprettig heb ervaren, was de manier waarop de situatie werd gepresenteerd. Er werd door beiden veel gepraat, waarbij nadruk werd gelegd op de ernst van de situatie en dezelfde waarschuwingen werden meerdere keren herhaald. Ook werd gezegd dat de schoorsteen mogelijk zou moeten worden afgesloten. De situatie zou worden doorgegeven aan de verzekering. De woning zou niet meer verzekerd zijn voor brandschade zolang het probleem niet was verholpen. Ik heb dit ervaren als extra druk om direct akkoord te gaan met de voorgestelde werkzaamheden.
Volgens de monteurs zouden de werkzaamheden veel tijd in beslag nemen, wat de hoge kosten zou verklaren. Waarop ik een nieuwe afspraak voorstelde, want zoveel tijd was er niet gepland voor onze schoorsteen. Maar vervolgens werd aangegeven dat alle benodigde materialen in hun wagen aanwezig waren en dat de werkzaamheden direct konden worden uitgevoerd.
Door de combinatie van de hoge kosten, de bangmakerij en het ontbreken van duidelijke bedrijfsinformatie heb ik besloten geen opdracht te geven. In plaats daarvan heb ik gevraagd om een schriftelijke offerte per e-mail en zal ik eerst een second opinion aanvragen. Ze zijn onverrichter zake vertrokken.
Mijn advies aan anderen: vraag altijd om een schriftelijke offerte, controleer de bedrijfsgegevens, laat je niet onder druk zetten om direct een beslissing te nemen en vergelijk meerdere offertes voordat je akkoord gaat met kostbare werkzaamheden.
Ondanks uitschrijven toch e-mails
Ik heb mijn mailadres uitgeschreven, maar ze blijven toch e-mails sturen.
Pas op Oplichters
Pas op. Dit zijn oplichters. Ze pakken kwetsbare en goedgelovige mensen met mooie verhalen en komen dan met een rekening van honderden euros. De kwitantie die ze achter laten is vals met een vals adres, zonder KvK en onvolledig ingevuld. Trap er niet in.
Slechte ervaring
Slechte ervaring! Ze kwamen om te vegen, maar probeerden me direct een dure schoorsteenkap van €300,- aan te smeren. Ze claimden onterecht dat dit verplicht was en zetten me enorm onder druk. Ze wilden zelfs mijn vriend aan de telefoon spreken om hem te overtuigen. Zeer intimiderend en onprofessioneel. Ondanks afzeggingen blijven ze me ook lastigvallen met berichten voor nieuwe afspraken. Trap niet in de mooie verhalen op hun eigen site!
Nep organisatie
Nep organisatie, ga er niet op in.
Alles is al een keer benoemd in de revieuws.
Oplichters
Gedupeerde oudere
Ik zit bij een gedupeerde oudere. Ze zou geholpen worden door een schoorsteen veger gevonden via de ze site. SchoorsteenExpert-Smit. Ze hebben haar voor verteld dat ze voor 40 euro de schoorsteen zouden vegen. Tijdens het vegen kwamen ze drie “kapotte” dakpannen tegen. En een “gat” in een hoekje dakleer. Wat pannen uit de schuur gehaald, een lik verf over het “gat” en vervolgens een rekening voor het “zuiver” maken van de schoorsteen en bijna 1000,- euro voor de “reparaties”. De dame werd gedwongen te tekenen als kreeg ze de papieren voor de brandweer niet.
OPLICHTERS – Schoorsteenvegerdirect & Vastgoedonderhoud Hoogniveau
Schoorsteenvegerdirect presenteert zich als een onafhankelijke vergelijkingssite om de goedkoopste veger in de buurt te vinden. Dat is het niet. Het is onderdeel van hetzelfde complot.
Via hun site kom je uit bij Vastgoedonderhoud Hoogniveau — en dan begint het. Twee man op het dak, in 5 minuten klaar met een borstel aan een bezemsteel. Geen certificaat, geen rapport, geen enkel bewijs dat er iets is schoongemaakt.
Direct daarna: "er zit een gat in uw schoorsteen." €500–€600 voor reparatie. Klassieke angstverkoop. Mijn overbuurman zag ondertussen dat ze pannen scheef hadden laten liggen op het dak.
Per mail en telefoon sindsdien volledig onbereikbaar.
Online staan tientallen vergelijkbare verhalen. Dit is een georganiseerd netwerk dat mensen bewust misleidt via een nep-vergelijkingssite. Ik heb aangifte gedaan.
Ga hier niet op in!
Vreselijk bedrijf
Vreselijk bedrijf. Telefonisch een bedrag afgesproken, niets gezegd over bedrag per meter. €420.- moeten betalen voor het vegen van de schoorsteen. Criminele organisatie, nooit zaken mee doen!
Schoorsteenvegerdirect.nl = OPLICHTING
Gisteren ook opgelicht door dit volk. Allerlei slechte dingen in mn schoorsteen, teer, brandgevaarlijk... Er moest een regenkap op, was wettelijk verplicht! Opgezocht: niet dus! Omdat de ladder er toch stond, kap maar laten plaatsen. Ander bedrijf laten doen kost ook geld en ik wist natuurlijk niet hoeveel! Ik heb de jonge knaap er nog op moeten wijzen dat de losse T-pijp achter de (kolen)kachel ook geleegd moest worden. Hij was nog te beroerd om 'm te demonteren en opnieuw te plaatsen: zo hoort dat namelijk. Met z'n handen wat blad eruit gehaald, dat was het. Gebeld met het bedrijf. Kap kostte me maar liefst € 475,-! Ja het was nog heel voordelig! Einde verhaal. Politie gebeld om aangifte te doen, zoals iemand hier ook suggereerde, maar dat is niet mogelijk: er is geen sprake van oplichting! Ook op FB zetten lijkt geen optie, volgens politie. Kortom...wonden likken na zekere OPLICHTING! Haal ze NOOIT in huis!
Niet komen opdagen
Gebeld voor het maken van een afspraak, gigantisch veel herrie op de achtergrond. Alsof een paar tieners aan ever gillen waren. Dit waren de collega’s van mevrouw die belde.
Afspraak gemaakt voor een paar weken later. Komt er gewoon niemand opdagen. Geen telefoonnummer op de website te vinden, dus alles opgeruimd rondom de kachel voor niets.
We werden gebeld door “Harry”
We werden gebeld door “Harry”, die deed alsof hij via een centrale ons nummer had gekregen voor een jaarlijkse schoorsteencontrole. Zodra hij binnen stond, begon hij direct met angstzaaien: volgens hem zaten er “kristallen in de pijp” en moest er met spoed een trekkap van €340 komen “anders kon het echt misgaan”.
Hij stond met een mobiel pinautomaat in onze woonkamer te pushen dat we direct moesten betalen, nog voordat er iets was uitgevoerd. Tussendoor vertelde hij ook verhalen over hoe zwaar dakdekkers het in Brabant hebben — compleet irrelevant, maar duidelijk bedoeld om vertrouwen te winnen en zijn verhaal dramatischer te maken.
Daarna zou hij onder andere:
- de trekkap plaatsen,
- de dakgoot repareren en coaten,
- kapotte panlatten vervangen.
Wat er echt gebeurde
Niets hiervan is uitgevoerd.
- De trekkap is nooit geplaatst.
- De dakgootreparatie is slordig gedaan zonder schoonmaken en laat nu al los.
- De panlatten zijn helemaal niet vervangen.
Hij belooft telkens langs te komen maar komt afspraken niet na.
Misleidende “bewijsfoto’s”
Hij liet foto’s zien van zogenaamd kapotte onderdelen en uitgevoerd werk, maar deze waren:
- onduidelijk,
- niet herkenbaar,
- totaal onbruikbaar voor verzekering of controle.
- Geen geldige documenten
Geen legitiem schoorsteencertificaat ontvangen.
KVK-nummer blijkt foutief of niet bestaand.
- Foutieve facturen
- verkeerde data,
- verkeerde omschrijvingen,
bedragen die niet kloppen.
Ga niet met hem in zee. ;) kostte ons meer dan €1800
Detta är Trustpilot
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.