SaveLend Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

3,4

För tredje gången i rad har jag ett fasträntekonto som löper ut med högre ränta än någon motsvarande produkt och nu får jag dessutom möjlighet att spara med ännu högre ränta. Visst kan man få kreditfö... Se mer

SaveLend är inte seriöst. Min nu döda man finansierade ett bostadsprojekt med 150000 kr år 2022. Dösbo efter honom väntar fortfarande pengarna. Varje gång som krediten löper ut förlänger SaveLand den... Se mer

Schysst och relativt stabil avkastning. Finns ett bra utbud för olika typer av investerare (gällande bindningstid och risk). Den största (och viktigaste) förbättringspunkten är relaterat till nästan o... Se mer

SaveLends fasträntekonto, med en av marknadens bästa ränta med liten risk, kan jag verkligen rekommendera i dessa tider. Definitivt bättre än börsen iaf. SaveLends projekt kan jag även rekommendera... Se mer

Medel

TrustScore 3.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Alla omdömen

36 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Försenade krediter

Jag har fastighetskrediter för lite över 30000kr som är upp till ett år försenade efter slutdatum.
Har inte fått en enda amortering eller räntebetalning.
Det verkar inte som att Savelend agerar på detta. Ska jag räkna med en total kreditförlust på drygt 30000kr?

17 april 2024

Hej Robert,

Tack för att du kontaktar oss. Vi agerar på samtliga krediter som går till förfall, sen finns det naturligtvis olika tillvägagångssätt för att driva in kapitalet och dessa kan ta olika lång tid. Kontakta gärna oss på info@savelend.se så att vi kan kika på dina krediter tillsammans och titta närmare på hur det ser ut i just ditt fall.

Uppdatering av recension som gjordes 1nov 2015

Som ni kan se på min profil så gjorde jag en trustpilot recension redan 2015. så varit kund hos Savelend en sedan dess iallafall. Hade som mest ca 65tkr inlagt på plattformen. Jag har sedan 2018 stängt av ny utlåningen och systematiskt tagit ut pengar när de blir tillgängliga. I skrivande stund har jag 2692kr kvar på plattformen. De jag vill ha sagt är att ni behöver känna till vad för typ av investeringsplatform detta är och att de kan ta väldigt lång tid att bli likvid igen. de ska tilläggas att redan vid 2015 så skulle alla lån som inte betalas tillbaka säljas till inkassobolag och man skulle få tillbaka det insatta beloppet. Som ni förstår så fungerar det inte så. inte med alla lån iallafall.

De har varit svårt att hålla koll på sin avkastning också då de har bytt plattformar genom åren men min upplevelse är att den varit positiv men långt ifrån de 7-9% som brukar annonseras. De har även varit väldiga problem med likviditet genom åren. Vilket såklart påverkar avkastningen.

6 april 2024

Hej Mattias,

Tack för ditt omdöme och kul att du varit kund hos oss nästan från start!

Det stämmer att investeringar i krediter är inget kortsiktigt sparande utan vissa kredittyper kan ha löptider på ett par år. Vill man ha ett kortsiktigt sparande så kan vi informera om vår nya produkt SaveLend Fast. Det är ett fasträntekonto med 6 % fast ränta på 12 månader.

Våra sparstrategier har sedan starten levererat en avkastning i linje med målavkastningen om 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield. Om du har strategin Frihet så tar vi mer än gärna ett titt på ditt konto tillsammans med dig för att se om det finns någonting vi kan för att du ska få en bättre avkastning. Du är varmt välkommen att kontakta oss via info@savelend.se.

Teamet på SaveLend

Mycket svårt att ta ut pengarna

Att investeringarna växer hjälper inte då man inte kan ta ut pengarna. Stor vaning för SaveLend om du tänker ta ut pengarna. Det kan dröja månader - om inte år. Som andra skriver verkar andrahandsmarknaden vara stendöd. Finns inga möjlighetet att avyttra krediterna snabbt. Dom är låsta tills alla krediterna löpt ut.

28 mars 2024

Hej Ulrika,

Tack för ditt omdöme. Det är bra att veta att investeringar i krediter är inget kortsiktigt sparande utan ett mer långsiktigt sådant eftersom du investerar i lån med olika löptider. Om du är ute efter investering med kortare bindningstid så kan vi informera om vårt fasträntekonto med 6 % fast ränta på 12 månader. Du kan läsa mer om det här: https://savelend.se/fast.

Vänliga hälsningar

Akta er för SaveLend

Dålig avkastning och höga avgifter. Väldigt krånglig plattform och dessutom nästan omöjligt att få ut pengarna. Detta är ett riktigt skojarföretag som gör allt för att låsa in dina pengar.

Jag hade en slant hos Lendify som blev överflyttad till SaveLend. SL har nu en andrahandsmarknad för Lendify-krediter, vilket är bra, men tyvärr måste man lägga sig långt under nominellt belopp för att få sålt på deras andrahandsmarknad, så räkna med ett tapp på minst 20-30% där!

Jag hade mailkontakt med dem om hur jag skulle få loss mina pengar och vad de "glömde" informera mig om är att pengarna automatiskt återinvesteras om man inte går in och bockar av återinvesteringsfunktionen först. Så när Lendify-krediterna äntligen sålts återinvesterade SaveLend pengarna direkt och de är nu låsta igen på obestämd tid. Tur att det bara var en liten slant.

Vill du placera i räntor finns det betydligt bättre alternativ. Det finns företagsobligationsfonder idag som yieldar 7-11%, som du kan köpa via din ISK. Klart bättre avkastning, lägre risk, lägre avgifter och du kan sälja och få ut pengarna enkelt och snabbt.

19 mars 2024

Hej Anders,

Tack för ditt omdöme. Tråkigt att höra att du är missnöjd med vår tjänst och upplever att vi vill låsa dina pengar.

Vi ber om ursäkt om du inte fick vårt utskick om automatiska investeringar och missade därmed möjligheten att stänga av funktionen.

Om du är ute efter investering med lägre risk och kortare bindningstid så kan vi informera om vårt fasträntekonto med 6 % fast ränta på 12 månader. Du kan läsa mer om det här: https://savelend.se/fast

Vi önskar dig en trevlig helg!

Fungerar bra

Fungerar bra, hygglig avkastning efter kreditförluster. Man får komma ihåg att deklarera förlusterna bara.

Inga problem att få ut pengarna allt eftersom krediterna förfaller, men det är inte ett sparkonto som somliga verkar tro...

11 mars 2024

Hej Håkan,

Tack för det fina omdömet och för att du förtydligar att det inte är något traditionellt sparkonto. Bra också att komma ihåg att deklarera kreditförlusterna!

Inget sparkonto

Varit kund i snart 5år, avkastingen har legat under plattformens snitt ganska mycket, vilket drar ner betyget. De första 4 åren hade jag öppet för alla typer av krediter, men sen ett år tillbaka har jag stängt ner mycket och avkastninger ser mycket bättre ut.

De flesta som ger Savelend ett dåligt betyg har inte förstått vad de investerat i. Detta är inte ett sparkonto som du kan ta ut dina pengar när du vill, utan pengarna är uppbundna i många år. Visst möjligheten finns att sälja sina krediter, med det förutsätter att nån köper dem.

Förstår man hur investeringar i krediter och har en sparhorisont som hamoniserar med investeringar i krediter kan jag rekommendera Savelend.

8 mars 2024

Hej Ola,

Tack så mycket för ditt fina omdöme! Det gläder oss att du har förstått hur investeringar i krediter fungerar och att det är ett långsiktigt sparande. Ett perfekt komplement till andra typer av sparanden/investeringar!

Vi önskar dig en härlig dag!

Långsamt på alla sätt!!!

Pengarna växer långsamt men är helt omöjliga att få ut. Efter 3 veckor har jag fått ut 160:- av 4000:- och lär inte få ut resten inom överskådlig framtid. Det här är en sparform för dig som vill se vackra siffror på ett konto men aldrig någonsin få tillgång till dina pengar igen.

6 mars 2024

Hej Morgan,

Tack för ditt omdöme.

Att investera i krediter är en långsiktig investering där du binder upp ditt kapital en viss tid och får din avkastning i form av ränta. Din ränteavkastning tickar in löpande, vanligen månads- eller kvartalsvis, beroende på vilken sparstrategi du väljer. Så tre veckor är alldeles för kort tid att kunna avgöra hur din avkastning levererar.

Du är välkommen att kontakta oss på info@savelend.se så förklarar vi gärna mer om hur investeringar i krediter fungerar.

Ha en fin dag!

Teamet på SaveLend

Tydligare om hur svårt det är att få ut…

Tydligare om hur svårt det är att få ut sina investerade pengar, skulle aldrig rekommendera någon att sätta in sina pengar på Savelend för att få de att växa.
Växer ej som utlovat, lurendrejeri enligt min mening.

5 mars 2024

Hej Jan,

Tack för ditt omdöme. Tråkigt att du är så missnöjd och upplever det som lurendrejeri. Vi kan informera om att SaveLend är ett seriöst börsnoterat bolag och går under Finansinspektionens tillsyn.

Det är också bra att veta att investeringar i krediter är inget kortsiktigt sparande utan ett mer långsiktigt sådant. Våra sparstrategier Balanserad och Yield har sedan start avkastat enligt målavkastning men om du vill att vi tittar närmare på din avkastning är du välkommen att kontakta oss via info@savelend.se.

Ha en fin dag!

Oerhört lång återbetalningstid.

Felet är att man inte tydligt informerar om att andrahandsmarknaden är stendöd. Finns inga möjlighetet att avyttra krediterna snabbt. Dom är låsta tills krediterna löpt ut. Stoppade alla återinvesteringar i augusti 2023 och sista utbetalningen kommer 2030. Många tror att det ska gå fort att få återbetalning av kapitalet. Så får det inte gå till i ett börsnoterat företag. Stor varningsflagga.

21 februari 2024

Hej Bengt Anders,

Tack för ditt omdöme. Andrahandsmarknaden är byggd så att den prioriterar nya krediter först och då investeringsgraden nu är högre än vanligt blir resultatet att andrahandsmarknaden går trögt. Den volym som förmedlas på andrahandsmarknaden prioriterar i sin tur de krediter som har legat ute längst. Vi jobbar aktivt på att få till en bättre lösning!

Teamet på SaveLend

Ett evigt tjat om att sätta in pengar…

Ett evigt tjat om att sätta in pengar…

Provar att lägga in detta igen så får vi se om Trustpilot tar bort den. Det är tydlige förbjudet att vara kritisk mot Savelend.

Ett evigt tjat om att sätta in pengar så fort du klickar på något på hemsidan.

Hemsidan är ett stort skämt där avsikten såklart är att insättaren inte ska kunna få någon tydlig översikt pga alla kreditförluster som de närmaste åren kommer tokskena.

Undvik denna sida nu när det går att få hyfsad säker ränta med insättningsgarantier.

14 februari 2024

Hej Tim,

Tack för ditt omdöme. Vi tar alltid tacksamt emot feedback för det hjälper oss att bli bättre.

Tråkigt att du upplever vår hemsida som oseriös. Vi ser självklart till att utvärdera kritiken men vill också förtydliga att ett av våra ledord är transparens som är en grundförutsättning för vår affär.

För att bättre förstå din kritik så skulle vi gärna vilja i komma i kontakt med dig. Vänligen kontakta oss på info@savelend.se.

Teamet på SaveLend

Generösa bonusar och snabba svar från…

Generösa bonusar och snabba svar från supporten

12 januari 2024

Hej Rick,

Stort tack för ditt fina omdöme! Kul att du uppskattar våra bonusar och att du är nöjd med vår kundsupport. Ifall det skulle dyka upp fler frågor framöver så finns vi här för dig.

En sorglig verksamhet

En sorglig verksamhet! De tog över Lunars/Ledifys kunder med löfte att de skulle erbjuda samma tjänst som Lendify hade. Man flyttade in Lendifys krediter till ett värde av över 400 MSEK utan att ha en fungerande marknadsplats! Man insåg ett det var "svårt" att bygga den nödvändiga lösningen EFTER man genomfört flytten! Vilken seriös verksamhet gör på det viset?! Naturligtvis skulle SaveLend ha byggt klart sin lösning INNAN de flyttade över alla krediter.
Resultat blev att kunderna nu varit låsta i över 6 månader, vi pratar värden över 400 MSEK! Att på detta sätt orsaka en marknadsbegränsning (ingen handel alls) under så lång tid borde vara straffbart!
Hur kommer SaveLend att kompensera "sina" kunder?

19 december 2023

Hej Mats,
Tack för att du hör av dig. Vi förstår din kritik och ber om ursäkt för att utvecklingen av denna funktionalitet tagit längre tid än vi planerat. Det var viktigt för oss att leverera något som stämde överens med de villkor som funnits innan migreringen till SaveLend och det visade sig att det krävde en större utredning och fler utvecklingstimmar än vi estimerat. Nu har vi dock ett spikat lanseringsdatum – den 16 januari 2024. Så problemet är snart åtgärdat!

Har du några frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på info@savelend.se.

Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

Funkar men jobbig väntetid för försäljning

Asså det funkar ju på långsikt och då MENAR jag långsikt.
Tycker inte om att det tar SUUUPER lång tid att få tillbaka pengar när man säljer på andrahandsmarknaden.
Precis som aktier och fonder så måste man sälja av krediter. Skillnaden är att detta kan ta absolut evighet innan det blir sålt.

Jag hade ca 3K på kontot, la allt på försäljning för typ 2 månader sen, hittills har den bara sålt av 152kr. Det kommer alltså ta nästan år att få tillbaka alla mina pengar.

Rekommenderar INTE för de som vill enkelt ha tillgång till pengarna!

8 december 2023

Hej Phil,

Tack för din feedback. Det stämmer att spara i krediter är en långsiktig investering där du binder upp ditt kapital en viss tid beroende på vilken sparstrategi du väljer.

Vår ränterobot prioriterar nya krediter framför andrahandsmarknaden, att det går trögt just nu beror alltså på att investeringsgraden är så pass hög på plattformen. Vi vill dock förtydliga att den inbyggda prioriteringen enbart är kopplad till försäljning av krediter via andrahandsmarknaden och inte kopplad till återbetalningen av krediterna.

Teamet på SaveLend

När du vill få tillbaka dina satsade…TAR DET ÅR.

PENGARNA ÄR LÅSTA!! När du vill få tillbaka dina satsade pengar så ska du inte ha bråttom, (det kommer ta något eller några år) de är låsta i diverse krediter som de försöker sälja till andra. Jag tror inte att de försöker så hårt att överföra dom, dessutom vill de ha några procent för den tjänsten, sätt hellre pengarna i någon vanlig fond eller i kudden. Savelend kommer INTE öka din inkomst.
20241010 NU har jag fått tillbaka hela summan, 10 månader senare.

6 december 2023

Hej Anders!

Tack för ditt omdöme. Det stämmer att spara i krediter är en långsiktig investering där du binder upp ditt kapital en viss tid (beroende på vilken sparstrategi du väljer) och får din avkastning i form av ränta. Vill du få loss ditt kapital innan krediterna löpt ut så kan du sälja dessa på andrahandsmarknaden för en maxavgift på 5 %. Du kan få denna avgift sänkt ju högre upp i bonusnivån du kommer och har du dessutom valt strategin Balanserad har du rätt att efter varje tolvmånadersperiod avgiftsfritt sälja av investeringar upp till sammanlagt 50 000 kr.

Har du några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss på info@savelend.se

Skurkföretag.

9 november 2023

Hej Tobias,

Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att förstå bakgrunden till din kommentar. Du får gärna kontakta oss på info@savelend.se och hänvisa till din kommentar.

Ocker-avgifter.

Har använt savelend.se i tre år och fyra månader. Hade glömt bort kontot sedan kanske två år tillbaka, totalt så hade värdet ökat 4.56% sedan start. När avgifterna är nästan lika höga som skatten blir det inte mycket utrymme kvar för vinst. Investera dina pengar någon annanstans, i tandpetare till exempel, virkes priset ger bättre avkastning. Och nu har dom mage att ta 5% i avgift för att man vill avveckla sina "investeringar".

31 oktober 2023

Hej Sten,

Tack för ditt omdöme.

Jättetråkigt att höra att du är missnöjd med avkastningen. Vi tar 10 % i serviceavgift och försäljningen på andrahandsmarknaden innefattar en avgift om 5 %. Skatten ligger på 30 % och den kan vi tyvärr inte påverka men däremot kan du påverka avgifterna genom vårt bonussystem https://savelend.se/bonussystem.

Eftersom du har varit investerare hos oss i drygt tre år och inte varit aktiv på två år, så betyder det att du har den numera kallade strategin “Frihet” aktiverad, med möjlighet att skräddarsy investeringsportföljen. Har man för få kreditförmedlare igång kan det påverka avkastningen.

Du är välkommen att kontakta oss på info@savelend.se, så ser vi över ditt innehav tillsammans och hjälper dig med eventuella frågor eller justeringar.

Undermålig och dyr

Hemsidan är fruktansvärt dålig och onödigt komplicerad.
Jag blev tvångsförflyttad från Lunar i våras efter att savelend köpte den delen av företaget. Än så länge har allt jag invisterat från Lunar varit låst. I mailen vi fick innan allt flyttades så skrevs det i flera mail att allt skulle flyta på som inget hänt och under samma förutsättningar. Förutom den lilla detaljen att Lunar betalade ut de pengar jag investerat om låntagaren slutade betala sina lån, och det är något Savelend inte gör. Eftersom mina pengar var utlånade under de premisserna sitter jag nu med flera tusen kronor som jag aldrig kommer se igen, något jag som student inte har råd att ersätta. Varje månad kommer det några hundralappar i depån men förlusterna stiger i högre takt än vinsterna och jag kan inte göra någonting annat än att flytta hundralapparna någon annanstans. Är det verkligen meningen att jag ska gå in och flytta hundralapparna från en depå till en annan varje månad i 15 år innan jag kan bestämma vad som händer med mina investerade pengar?
Jag har testat allt som sidan säger att jag ska göra för att låsa upp depån så jag faktiskt har ett val om jag vill vara kvar eller inte. När inte det fungerat har jag googlat och hittat svar de skrivit på andras omdömen om hur jag ska göra. Inte heller det fungerar. Min avkastning ligger på 2% vilket är långt under snittet och då har jag ändå överlåtit investeringarna till savelend. En stor del av de fjuttiga slantarna jag får varje månad går till skatter och avgifter. Hade jag bara kunnat hade jag bytt till ett annat företag. Savelend är inte för privatpersoner som försöker lära sig. Jag upplever att den säkert är väldigt bra om du arbetar inom finansbranchen men annars blir du bara på dåligt humör. Välj ett annat företag.

22 oktober 2023

Hej Alexandra,

Tack för att du hör av dig så vi får chansen att bemöta din kritik och klara upp några missförstånd. Det stämmer att Lunar hade en Kreditförlustfond men denna fond gjorde sin sista utbetalning redan den 1 april 2023, det vill säga ett par månader innan SaveLend förvärvade Lunars p2p verksamhet. För att undvika kreditförluster hos SaveLend kan du istället välja att investera ditt kapital i krediter med 100 % vidareförsäljningsavtal.

Vi är ledsna att höra att du är missnöjd med din avkastning, viktigt att hålla isär här är att SaveLend enbart tagit över din existerande Lunar-portfölj på befintliga villkor. Dessa krediter var redan utgivna i Lunars regi, helt utan inblandning från SaveLend. Väljer du däremot att fortsätta investera ditt kapital hos SaveLend så har vi våra sparstrategier där Balanserad har en förväntad avkastning på 4-7 % per år och Yield en förväntad avkastning på 6-10 % per år.

Tack för feedback gällande vår hemsida, den är under bearbetning och det kommer att komma en förbättrad version!

Vi förstår inte helt vad du menar med att låsa upp depån och det finns absolut en funktion för att du inte manuellt ska behöva flytta hundralappar varje månad. Vi skulle vilja komma i kontakt med dig för att hjälpa dig vidare, hör gärna av dig till oss på info@savelend.se så kan vi ringa upp dig och reda ut alla frågetecken!

Bra komplement till portföljen

Produkten/sparformen känns som ett bra komplement i portföljen. Även fått god service från kundtjänst vid kontakt med dem.

12 oktober 2023

Hej Per!

Tack så mycket för ditt omdöme! Kul att du också har upptäckt att vår produkt är ett bra komplement till andra sparformer och att du är nöjd med vår kundtjänst.

Du är varmt välkommen att kontakta oss igen ifall det skulle dyka upp några fler frågor i framtiden.

Bra support!

Känns som ett mycket bra komplement till sitt aktieinvesterande. Snabb och proffsig support. Nöjd.

3 oktober 2023

Hej Ola,

Tack så mycket för det fina omdömet, det värmer! Härligt att du är nöjd med vår produkt och supporten likaså.

Trevlig kväll önskar

Kreditförluster

Kreditförlusterna har blivit helt enorma hos Savelend. Det blir stort sett inget kvar av någon investering längre och det ser inte ut att bli bättre. Nu har det kommit ett "erbjudande" att man kan sälja sina förfalla kredit vidare vilket med inflationen betyder att ungefär hälften av investeringarna jag gjort gått upp i rök. Det är helt klart så att det är bättre att ha pengarna i madrassen istället för hos Savelend.

30 september 2023

Hej Olle!

Tack för att du hör av dig så att vi har chans att bemöta din feedback. Tråkigt att du upplever att kreditförlusterna är större än investeringarna. Kreditförlusterna kan absolut variera mellan månader och är man en relativt nystartad sparare så har i regel mycket kapital investerats samtidigt, vilket också gör att kreditförlusterna uppstår samtidigt (när Konsumentkrediter 80 % säljs vidare). Men för att förstå varför det ser ut som det gör på ditt konto så skulle vi gärna vilja komma i kontakt med dig. Hör gärna av dig till oss på info@savelend.se.