För tredje gången i rad har jag ett fasträntekonto som löper ut med högre ränta än någon motsvarande produkt och nu får jag dessutom möjlighet att spara med ännu högre ränta. Visst kan man få kreditfö... Se mer
SaveLend är inte seriöst. Min nu döda man finansierade ett bostadsprojekt med 150000 kr år 2022. Dösbo efter honom väntar fortfarande pengarna. Varje gång som krediten löper ut förlänger SaveLand den... Se mer
Schysst och relativt stabil avkastning. Finns ett bra utbud för olika typer av investerare (gällande bindningstid och risk). Den största (och viktigaste) förbättringspunkten är relaterat till nästan o... Se mer
SaveLends fasträntekonto, med en av marknadens bästa ränta med liten risk, kan jag verkligen rekommendera i dessa tider. Definitivt bättre än börsen iaf. SaveLends projekt kan jag även rekommendera... Se mer
Kammakargatan 7, 11140, Stockholm, Sverige
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Så nära bedrägeri man kan komma
Jag är inte helt insatt i röran av Lendify , Lunar och SaveLend men avskaffandet av den utlovade kreditförlustfonden verkar minst sagt vara i gråzon för bedrägeri. Jag har redan skrivit av min investering till noll, så varje krona jag lyckas pressa ut är en positiv överraskning.

Svar från SaveLend
Trots en inställning på minimal investering i inkassoportföljer har de pumpat in 140 000kr i detta som man har noll insikt i och intäkterna sista året är sämre än bankränta med insättningsgaranti! Undrar hur deras kreditprövning ser ut med tanke på kreditförlusterna, nästan så man undrar om de beviljar lån till bulvaner och delar på bytet? Den sämsta investeringen jag gjort med råge!

Svar från SaveLend
8,5% avkastning i Yield,håller vad dem lovar. Snabba uttag, aldrig varit några problem. Bra kundservice.

Svar från SaveLend
Jag började ana ugglor i mossen ganska tidigt efter investering i sparplattformen. Stängde först av konsumentkrediter eftersom (som väntat med de låneräntorna), återbetalningsprocenten var låg och de flesta gick till inkasso. Även ett moraliskt ställningstagande - kan tänka mig vilken typ av individer som beviljas dessa lån, och vill inte bidra mer till deras olycka. Tänkte att företagslånedelen skulle var mer seriös, och lät alla insatta pengar investeras i projekt där, med en hel del filter pålagda med avseende på bransch och land. Jag hade som mest drygt 100k insatta, men har efter att varningsklockorna began to chime hunnit ta ut ~80k av dessa. Inte så mkt mer ränta än ett bra sparkonto, om man räknar in kreditförluster etc. Resten lär jag nog inte se röken av. Orsak? Savelend lånar ut helt urskillningslöst även på företagssidan. Jag har sett ett flertal skumrask-aktörer på fastighetsmarknaden med stora varningsflaggor sedan innan pga rapporterade oegentligheter/brottslighet/mkt tveksam återbetalningsförmåga, ibland med en del riktigt ljusskygga personer som frontar verksamheten, bli beviljade 5-15 milj kr i min portfölj. Ingen av dessa har som väntar betalat tillbaka ett öre till dags dato, tidsfristen har för samtliga (mestadels sedan länge) gått ut och alla dessa investeringar är nu låsta. Investera ngn annanstans är mitt råd. För osäkert.
Sämsta investering jag nånsin gjort. Majoriteten av mina investeringar (konsumentkrediter=>P2P-lån) är försenade och mer än hälften av mina investeringar ser ut att bli kreditförluster. De flesta låntagare slutar betala efter några månader om de ens börjar betala överhuvudtaget. Kommer få vänta ca. 10 år på att få tillbaka hälften av min investering, ränta inräknat. Kommer alltså att förlora ca. hälften av det jag satte in från början, d.v.s. -50% avkastning på något som marknadsförs som en säker investering.

Svar från SaveLend
Har investerat via plattformen i fastighetsprojekt, fasträntekonto och en av deras strategier. Väldigt nöjd kund, bra och tydlig hemsida!

Svar från SaveLend
Savelend uppger avkastiffror som inte är i närheten av verkligheten som jag anser ligger o tangerar rent lureri.
Sen kommer savelend svara att man inte kan kommentera enskilda fall men vid kontakt med dem så är det fortfarande så att avkastningen ligger snarare på max 4% som sedan ska skattas för. Rekommenderar ingen att låsa in pengar här!

Svar från SaveLend
Har varit kund hos Savelend sedan 2017. Är överlag mycket nöjd, stora framsteg har gjorts sedan dess. Bra avkastning, snabb kundtjänst.

Svar från SaveLend
Vill härmed varna ALLA för att låta kapitalet hamna hos Savelend…
Dålig ränta o uttagstiden kan beräknas till 10-15 år
Så om du väljer att satsar dina kronor här bör du vara ung!!!
80 åring som inte behöver sina 300.000 men kunde gjort trevligare saker med pengarna.
VÄLJ NÅGOT ANNAT O KONTROLLERA MÖJLIGHETERNA ATT FÅ LOSS DITT KAPITAL!!!
Hälsar
Sir

Svar från SaveLend
Var först kund hos Lendify som blev Lunar och sedan köptes av SaveLend.
Investerade i konsumentkrediter via både automatiska strategier och egna val i olika portföljer. Nu 2-4 år senare är minst 50% av alla krediter hos inkasso, gäller samtliga portföljer.
50% är kanske inte en helt rättvis siffra eftersom bra låntagare kan ha betalat av sina lån i förtid och på så sätt försvunnit ur portföljen men det är ändå fascinerande dåligt.
Värdet på krediter skrivs inte ner så går ej att göra förlustavdrag.

Låg avkastning.
Svårt,krångligt och tidskrävande att göra uttag....
Kapital bundet kostar att ta ut

Svar från SaveLend
Tycker jag fått fruktansvärt låg avkastning för att låsa mina pengar. % antalet stämmer inte alls med den faktiska summan, ser bra ut i procenten, men i själva fallet har man bara hälften före skatt dessutom, sämre än o spara på fasträntekonto på swedbank, och du låser pengarna i iaf några år.. inte värt det!

Svar från SaveLend
Bra diversifiering av sparande. Bra på både kort och långsikt med fasträntekonto, projektfinansiering samt fin funktion i autoinvest.
Rekommenderar Savelend.

Svar från SaveLend
Kreditförluster, skatter och avgifter är högre än räntan som ges, dessutom bundet på flera år i framtiden, tack autoinvest! Har haft Savelend 4 år och tar successivt ut det som inte är bundet, kommer att bli av med savelend 2035.

Svar från SaveLend
Är än så länge nöjd efter drygt 4 månaders stabil avkastning. Projektfinansieringen känns riktigt positiv och där framgår även en tydlig förväntad ränta, risk & löptid. Hoppas på att det dyker upp fler projekt!
Andrahands-marknaden verkar dock inte fungera så bra, så det verkar viktigt att man inte förväntar sig att ta ut pengarna innan krediternas löptid. Spelar dock inte så mycket roll för min del då jag ser detta på en längre tidshorisont.

Svar från SaveLend
Mycket bra alternativ till både sparkonto och börsen. Fått stabil avkastning utan kreditförluster genom att investera i 100% vidareförsäljning konsumentkrediter.

Svar från SaveLend
Hamnade i Savelends giriga händer i samband med att kontona från Lendify såldes till Savelend. Hade en förhoppning att man skulle få del av deras andrahandsmarknad, men så blev det inte. Istället har jag runt 40 000kr inlåsta hos dem. Har såklart ställt in så att inget återinvesteras så att jag kan ta ut ränta och amortering som kommer in varje månad. Lär dröja 6-8 år innan jag har kunnat ta ut allting. Mitt sämsta sparande någonsin då pengarna är låsta i krediter som jag inte kan få några detaljer om samt att det inte går att sälja av några krediter överhuvudtaget. Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag sålt av alla krediter på Lendify innan det togs över av Savelend. Mycket oseriöst bolag som inte bryr sig om oss vanliga småsparare. Undvik!