Nordea Sverige Omdömen

TrustScore 1.5 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 126 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många upplever att banken erbjuder dålig service och att det är svårt att få hjälp med ärenden, med flera som beskriver kundtjänsten som opersonlig och inkompetent. Kunder rapporterar också problem med betalningar och överföringar, där banken ibland nekar transaktioner eller begränsar konton utan tydlig motivering. Dessutom saknar kommunikationen ofta tydlighet, och personalen upplevs ibland som otrevlig eller oförmögen att lösa problem. Vissa kunder var dock nöjda med kundtjänsten och upplevde personalen som hjälpsam och trevlig. De lyfte fram att personalen var måna om att hitta lösningar och agerade snabbt vid akuta ärenden.

Ämnen som oftast nämns

Customer service

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med kundservice, där vissa kunder beskriver den som supertrevlig,... Se mer

Service

Kunder delar negativa åsikter om service och upplever att banken inte lever upp till förväntningarna, vilket... Se mer

Payment

Konsumenter uttrycker stor frustration över betalningshanteringen, där många upplever svårigheter med att... Se mer

Staff

Användare beskriver tvetydig interaktioner med personal, där många upplever personalen som otroligt hjälpsam,... Se mer

Customer communications

Recensenter nämner negativ feedback om kontakt, där många upplever svårigheter att nå banken och få korrekt... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Nordea sänker sina räntor men samtidigt så sänker man kundernas rabatter på lån så räntesänkningen blir inget till kunderna snarare att banken tjänar mera pengar . Så fråga någon annan om bolån istäl... Se mer

Redigt ojämn kvalite på personalen inne på dom lokala kontoren..:( charmkurs eller dåliga#dagar? Inte minst kontoret nordea täby.Betydligt jämnare på kundtjänsten telefon.alltid itroligt hjälpsamma... Se mer

Funktionen har vi, att ha koll på våra andra banker, i inloggat läge i Nordea. Fylla i mina andra banker jag har, det fungerade inte då vissa ej existerar hos Nordea. Hur anmäla ens nya bankengagem... Se mer

Jag fick nyss ett brev hem där det stod att jag övertrasserat mitt konto med 10000:- Detta på ett konto jag inte använt på säkert 15 år och trodde var avslutat för längesedan. Tydligen så har banka... Se mer

1. Bank

Informationen kommer från olika externa källor

Nordea Bank - Vi har lösningarna för dig: lån, sparande, konton, kort, pensionsförsäkringar och mycket mer. Bli kund redan idag.

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Alla omdömen

140 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Supernöjd!

Ringde till kundtjänst för att fråga om hjälp med att registrera nytt autogiro. Personalen var väldigt tydlig och hjälpsam, supernöjd! Det var inte heller någon telefonkö alls utan jag fick hjälp direkt.

22 januari 2025

1) Nordea plockade bort min tjänst…

1) Nordea plockade bort min tjänst betalningar till utlandet utan att säga till. När jag ska förnya den ska de göra KYC (know your customer) Trots att jag varit kund i 38 år. Gömmer sig bakom "för min säkerhet". Erbjud säkra tjänster om ni vill låna mina pengar istället.
2) Sänkt swish-gräns till privatpersoner utan möjlighet till tillfällig höjning över 10 000 kr. Jag samlar på klockor. Blir rätt besvärligt. Gör om gör rätt. Överförmyndarskap och sosse-fasoner. Åter igen - mina pengar och mitt ansvar. Vilka tror de att de är?

17 januari 2025

Utmärkt kundtjänst

Utmärkt kundtjänst. Valle tror jag han heter hjälpte till att påskynda mitt ärende gällande bolåneansökan trots att deras kontor skulle stänga om 10 minuter. Stor eloge.

15 januari 2025

Sämsta kundtjänst jag någonsin upplevt

Sämsta kundtjänst jag någonsin upplevt
Jag är extremt besviken på det bemötande jag fick hos Nordeas kontor i Jönköping. Jag kom dit en fredag, 20 minuter innan stängning, och väntade tålmodigt i kön i 10 minuter. När det äntligen blev min tur fick jag ingen hjälp alls. Personalens enda svar var att de snart skulle stänga och att jag behövde boka in ett möte istället.
Detta är inte acceptabelt, särskilt inte när jag som kund har tagit mig tid att besöka kontoret. Det personliga bemötandet var under all kritik, och jag förväntar mig bättre service från en så stor bank som Nordea.

15 oktober 2024

Nedslående bemötande

Den fyrsiffriga kod jag i decennier använt till kortet slutade plötsligt att fungera. Trots upprepade besök hos Nordea Gbg förblev kortet spärrat. Jag utgick från att den fyrsiffriga kod jag fick skulle ersätta den gamla kortkoden. Den visade sig vara en inloggningskod till hemsidan, vilket jag ej blev informerad om. Bemötandet från personalen lämnar en del att önska. Kommentaren "Du får lära dig använda datorn" tillförde inte något positivt.

14 januari 2025

Kassa ekonomer, som att prata med en vägg

Varför kan man inte sätta 0 i stjärna???
Orättvist att Nordea har så "högt" betyg som 1,7.....om man hade kunnat sätta en nolla är deras betyg riktiga 0,7!!!!
Jag får inte låna ynka 60' fast jag har högsta kreditbetyg, har inga andra lån ej heller anmärkningar! Först får jag avslag pga av en adress fast jag är folkbokförd i Sverige!!! När jag sen ber dem att bortse från detta kommer de med en efterkonstruktion om att jag enligt konsumentverkets riktlinjer inte har nog med pengar över att betala 500 kr/månad
Goddag yxskaft Nordea, uruselt med tanke på att jag efter hyra har 10 000 kr över varje månad året runt så far åt h-e pappskallar!!

9 januari 2025

Riktigt dålig kundsupport som ej går…

Riktigt dålig kundsupport som ej går att nå. Har sk vardagspaketet sedan mer än 7 dagar tillbaka och ännu inte fått mitt bankkort inom utlovad tid. Man ska kunna se kortet direkt i nätbanken men det har inte dykt upp där heller. Testade beställa ett nytt efter 3 dagar o samma visa där. Inget kort ingen info ingenting. Finns ingen vettig info alls om leveranstiden och när man ska få sitt kort!

8 januari 2025

God service

Fick idag tips och råd via tel till kundservice att lösa ett problem med etablering av autogiro.
Hjälpen var proffsig och vänlig - som vanligt.
Jag har varit förmånskund allt sedan banken började och upplevd att servicen successivt förbättrats.
Generellt är jag idag en fullt nöjd kund!

30 december 2024

beloppsbegränsning

Sökte tillfällig beloppsbegränsnings-ändring för en större överföring. Mer än 5 veckor senare- inget beslut. Ringt ca 4-5 ggr. Samma besked-stor arbetsbelastning på denna avdelning.

30 december 2024

Tappat tron på Nordea totalt

Tappat tron på Nordea totalt, försöker lösa en kredit i samband med bilköp och det finns ett kontor inom 15mil ToR som är öppet 3 timmar om dagen. Kommer byta till Handelsbanken så fort tillfälle ges. Så skandalöst dåligt, ska inte tjäna pengar på mig i framtiden.

23 december 2024

Otroligt sämst bank

Otroligt sämst bank!
Kan inte komma åt mina sparade pengar, hänvisas till kontor, dåligt bemötande, 30 pers i kön före mig, kontoret stänger 13.00.
Bra påminnelse om varför jag bytte bank sist!

18 december 2024

Omöjligt att skaffa nytt BankID

Om du ska skaffa nytt BankID se för guds skull till att inte ha Nordea som bank!
Trots att jag har BankID kvar på min gamla telefon, samt den personliga koden och körkort så går det inte. Jag måste ha en legitimation eller ett pass. Så alternativen är att antingen kontakta polisen och skaffa giltigt ID eller besöka ett kontor för att legitimera mig med körkortet(ja för då duger det minsann) men det finns inget kontor i min kommun och närmsta kontor har bara öppet 10-13 på vardagar då jag jobbar!! Det är inte så enkelt att bara ta ledigt mitt på dagen nä man arbetar på en skola!
Kundservice var heller inte speciellt trevlig så jag kommer definitivt byta bank inom en snar framtid.

17 december 2024

Vİ VAR DÄR 2 VECKOR SEN FÖR ATT BETALA…

Vİ VAR DÄR 2 VECKOR SEN FÖR ATT BETALA VÅR BOLÅN.
TYVÄR Vİ FİCK JÄTTE DÅLİG BEHANDLİG AV EN JÄTTE OTREVLİG OCH OHJÄLPSAM PERSONAL.
Vİ ÄR NÄSTAN 30 PERSONER SOM FAMILJ OCH Vİ ALLA KOMMER SLUTA ATT JOBBA MED NORDEA.Vİ HAR ALDRİG SETT SÅNNA OTREVLİG AMATÖR PERSONAL.

20 november 2024

X-tra bankid- Absurd dålig vägledning att ladda ner…

Absurd dålig vägledning att ladda ner ytterligare ett bankid på annan enhet. Finns inte ens som en option på er hemsida. Allt som allt har det tagit mig 1.5 timme att skaffa ett bankid på annan enhet. Letat på nätet/Nordeas hemsida först och sedan 30 minuter med bra personlig support, men man ska inte behöva ringa till expert hjälp på Nordea. Detta ska vara enkelt och snabbt!

7 december 2024

Nöjd ny kund i Lund

Jag bytte bank till Nordea några månader sen. Fick bra ränta på bolånet och började månadsspara. Personlig service var väldigt bra på kontoret i Lund. Kundservice och digitala tjänster är väldigt bra. Kan starkt rekommendera!

3 december 2024

Varit i kontakt med nordea och dem ska…

Varit i kontakt med nordea och dem ska försöka skicka ett kontrakt.
Men dem har inte lyckats trots att dem säger att allt ska skickas inom två dagar. En månad senare och tre samtal och dem lyckas fortfarande inte.
Innebär att jag måste använda privata pengar i annan verksamhet.
Så välj gärna annan bank jag måste byta bank nu och det är ju också extra jobb.

29 november 2024