Nordea Sverige Omdömen

TrustScore 1.5 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 126 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många kunder upplevde dålig kundservice, som beskrevs som ohjälpsam, opersonlig och svår att nå. Recensenter rapporterade ofta problem med kommunikationen, där personalen gav inkonsekvent eller felaktig information och saknade ansvar. Dessutom stötte folk på betydande svårigheter med banktjänster, inklusive kontobegränsningar, problem med överföringar och krångel med digitala funktioner. However, some customers also noted positiva upplevelser med kundtjänsten, där personalen beskrevs som hjälpsam, vänlig och effektiv när det gällde att lösa problem. Dessa positiva interaktioner innebar ofta snabb assistans och en vilja att hitta lösningar, särskilt vid komplexa ärenden eller brådskande förfrågningar.

Ämnen som oftast nämns

Customer service

Kunder uttrycker stor frustration över kundtjänsten, som många upplever som extremt svår att nå och... Se mer

Service

Konsumenter uttrycker stor besvikelse över bankens service. Många upplever att de inte får den hjälp eller... Se mer

Payment

Kunder noterar konsekvent negativa upplevelser med betalningar, där många rapporterar svårigheter att hantera... Se mer

Staff

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med personalen, där många upplever dem som supertrevliga,... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar negativ upplevelser med kontakt, särskilt gällande svårigheter att nå kundtjänst och få... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Nordea sänker sina räntor men samtidigt så sänker man kundernas rabatter på lån så räntesänkningen blir inget till kunderna snarare att banken tjänar mera pengar . Så fråga någon annan om bolån istäl... Se mer

Redigt ojämn kvalite på personalen inne på dom lokala kontoren..:( charmkurs eller dåliga#dagar? Inte minst kontoret nordea täby.Betydligt jämnare på kundtjänsten telefon.alltid itroligt hjälpsamma... Se mer

Funktionen har vi, att ha koll på våra andra banker, i inloggat läge i Nordea. Fylla i mina andra banker jag har, det fungerade inte då vissa ej existerar hos Nordea. Hur anmäla ens nya bankengagem... Se mer

Jag fick nyss ett brev hem där det stod att jag övertrasserat mitt konto med 10000:- Detta på ett konto jag inte använt på säkert 15 år och trodde var avslutat för längesedan. Tydligen så har banka... Se mer

1. Bank

Informationen kommer från olika externa källor

Nordea Bank - Vi har lösningarna för dig: lån, sparande, konton, kort, pensionsförsäkringar och mycket mer. Bli kund redan idag.

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Alla omdömen

140 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Extremt dålig bank som stoppar dig från…

Extremt dålig bank som stoppar dig från att betala räkningar på större belopp, och så skyller dom på att dom vill "skydda kunden". Seriöst, har dom ett sådant dåligt system så att man inte ska få betala större belopp? Irriterande att man inte ska få göra vad man vill med sing egna pengar

29 november 2024

Vad gäller kundbemötande anser jag att…

Vad gäller kundbemötande anser jag att Nordea är bland de sämsta bankerna. De har personal som inte bryr sig om sina kunder och följer interna instruktioner som om de vore heliga skrifter. Bara för att min man viskade för att hjälpa mig kommunicera med dem, begränsade de mina uttag och klassade mig som en riskfaktor. Detta trots att de pratade med min man som hade identifierat sig via BankID. De saknar intuition och normal intelligens i sitt agerande// Ester

16 november 2024

Vill tjäna pengar

Vill du ha en bank som har huvudfokus på att tjäna så mycket pengar som möjligt på dig? Då är nordea banken för dig. Annars håll dig borta! Väldigt dålig app. Svårt att få översikt över dina ekonomi.

21 november 2024

Jag tycker nordea banken är tyvärr det…

Jag tycker nordea banken är tyvärr det sämsta bank som finns man får inte den hjälpen man behöver för att man kan inte röra sina pengar dom låser för dom misstänker att någon håller på med bedrägeri på mitt konto det man kan göra är att stoppa dom som håller på så man kan få reda på det utan att låsa andras konton

19 november 2024

Varit kund i 25 år

Varit kund i 25 år. Aldrig haft problem, alltid trevliga och hjälpsamma. Nu måste jag ge er 5 stjärnor på grund av er app som håller statistik över köpen. Fantastiskt!

19 november 2024

Svar från Nordea Sverige

Det gläder oss att höra att du är så nöjd. Vi hoppas kunna fortsätta leverera!⭐ // Nordea Sverige

Katastrof Bank!

Katastrof Bank!
Jag är 23 år och får inte swisha mer än 10 000! Det står i banken att jag har möjligheten att öka min limit till 100 000, men när jag väl försöker så låter de inte mig, jag ringde kundservice och de säger att de inte kan hjälpa mig med det. DET ÄR VÅRA PENGAR! LÅT OSS GÖRA VAD VI VILL MED DE!

16 november 2024

Svar från Nordea Sverige

Utan att kunna undersöka ärendet härifrån låter det som att din dagliga beloppsgräns inte var tillräckligt hög för att du skulle kunna genomföra betalningen.

Om du har varit i kontakt med oss över telefon och vi inte kunde hjälpa dig den vägen är du varmt välkommen in på ett av våra kontor för vidare hantering. // Nordea Sverige

Sveriges sämsta, bästa bank

Dem är en säker bank där du är trygg och dem har super smidig internet tjänst. Problemet är att dem inte bryr sig om privatkunder. Blir du kund hos Nordea bemöts du inte av ett samarbete där dem hjälper dig och du gynnar dem tillbaks.. Nej nej. Här är den ända som tjänar på era samarbeten Nordea själva.

Vill du skaffa bostad för att få en bättre vardags ekonomi? Glöm det, Nordea är inte intresserade.

Jag behöver byta bil för att få en bättre pendling ekonomi och få mer över i månaden. Glöm det, Nordea är inte intresserade..

Vill du spara dina pengar för att bevara dem och få lite avkastning? Hur låter 0,3 procent så du bara förlorar 1,7 procent mot inflationen medans Nordea lånar ut dina pengar mot uoo emot 20 procents vinst i stället?

Du är ingen i deras ögon och du spelar ingen som helst roll för dem. Jag har varit kund hos dem hela mitt liv och detta är hur dem bemöter mig.

Jag har flyttat alla mina affärer till andra banker.
Hos Nordea är inte du kund, du är en produkt att utnyttjas.

1 februari 2024

Svar från Nordea Sverige

Vad tråkigt att höra att du känner så och att din kundupplevelse hos oss har varit negativ. Vi tackar dock för att du tog din tid och lämnade oss en recension och skulle du vilja ge oss en andra chans är du alltid varmt välkommen åter! // Nordea Sverige

Enligt kundtjänst på Nordea är det ok…

Enligt kundtjänst på Nordea är det ok att stjäla pengar av kunden.
Förhandlade med rådgivning på banken, ett resultat som vi kom överens om.
Summan jag skulle betala för september var runt 1680.
Banken ignorerade det och drog runt 2300 sek, utan min tillåtelse. När jag efterlyser redovisning av detaljer om vad de har gjort får jag till svar "det kommer senare ", uselt..
Kundtjänst kunde inte se något konstigt i detta. Fick intrycket att det är väl inget att gnälla över. Det är helt enkelt deras rätt att göra som man vill.
Om jag inte hade haft den Summan på kontot hade Nordea kräft ränta på överskjutande belopp.
Kundtjänst var snabba att avsluta chatten.
Får nog se mig om efter en mer seriös bank..

5 november 2024

Svar från Nordea Sverige

Då vi inte har möjlighet att undersöka specifika ärenden via denna kanal kan vi inte uttala oss om vad som har hänt, men skulle det vara så att vi har brustit i hanteringen beklagar vi givetvis det.

Vi rekommenderar att du ringer in till oss så att vi kan reda ut eventuella frågetecken. Vi är tillgängliga på tel: 0771-22 44 88. // Nordea Sverige

Så där

Är inte så nöjd gick över till denna bank med hopp om att dom skulle va bra. Men har blivit dumförklarad och har blivit felinformerad men det sista samtalet va bra då jag fick rött info. Dom är trevliga men…Vet inte om jag kan rekommendera denna bank heller. Vill till en förändring för att det ska va toppbetyg.

4 november 2024

Svar från Nordea Sverige

Tack för din feedback, den är oerhört värdefull för oss då vi alltid strävar efter att göra våra kunder nöjda på alla plan. Hoppas att vi kan bevisa detta i framtiden och att det kan resultera i ett toppbetyg! //Nordea Sverige

Nordea Kalmarkontoret är aroganta och…

Nordea Kalmarkontoret är aroganta och okunniga, kan ej hjälpa kunder installera BankId , fick åka till mer hjälpsamma och kunniga som fixade det , fy faan vad dåligt av en storbank.

31 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

Vad tråkigt att läsa om din upplevelse på kontoret, vi ser självklart till att föra det vidare till ansvariga. // Nordea Sverige

Problem med att logga in i Appen

Problem med att logga in i Appen. Nu börjar de krångla mer och mer. Känner inte mig trygg att ha mina pengar hos Nordea.

28 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

Om du stöter på problem med appen rekommenderar vi att du ominstallerar den. Skulle problemet kvarstå är du välkommen att slå oss en pling så att vi kan undersöka det närmare tillsammans. Vi är tillgängliga på tel: 0771- 22 44 88. // Nordea Sverige

Ständiga problem med inloggning och…

Ständiga problem med inloggning och annat teknikstrul. En bank som gör ständiga storvinster kvartal för kvartal borde ha råd att satsa på att ha en pålitlig internetbank. Så fort jag orkar ta itu med saken kommer jag byta till en seriös bank.

25 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

Vår ambition är självklart att våra digitala tjänster alltid ska vara tillgängliga för dig som kund och vi beklagar om det inte har fungerat som önskat. Vi arbetar hårt för att se till att allt fungerar så bra och problemfritt som möjligt och hoppas att du väljer att stanna kvar hos oss. // Nordea Sverige

En dålig bank

Om du vill slippa extrakostnader pga. deras strul fixa annan bank. Fick betala 14000kr istället för 6000kr när visakortet inte fungerade.

22 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

Om det skulle vara så att våra tekniska problem har orsakat merkostnader för dig är du varmt välkommen att ringa in till oss så att vi får kika på det tillsammans. Vi är tillgängliga på tel: 0771-22 44 88. // Nordea Sverige

Sämsta bank jag haft att göra med

Sämsta bank jag haft att göra med, försöker hantera ett dödsbo men det är nästintill omöjligt. Långa handläggningstider, olika besked beroende vilken handläggare man pratar med.
Skulle aldrig rekommendera denna bank till någon.

11 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

Beklagar att du upplevt det som svårt att få hjälp med dödsboet. Via våran hemsida kan du få hjälp med det mesta kring dödbon.
// Nordea Sverige

Sämsta bank som finns

Sämsta bank som finns. Avslutade mitt konto och tjänster den 4 oktober. Då hade dom redan dragit kostnaderna för kontot för innevarande månad. Man får då inte tillbaka pengar för resterande dagar av månaden efter att kontot och tjänsterna avslutats. Man får alltså betala för en hel månad trots att tjänsten avslutades i början av månaden och kontot inte längre finns. Så akta er för att säga upp tjänster i början av månaden för då får ni ändå betala för hela månaden. Riktigt uselt.

4 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

Vi avslut av ett konto får man tillbaka pengarna för de dagar som är kvar för den månaden. Om du inte har fått tillbaka pengarna är du välkommen att kontakta våran kundtjänst.
// Nordea Svergie

Helt sjukt dålig bank

Helt sjukt dålig bank. Blev nästan hemlös när dom plötsligt vägrade släppa ifrån sig mina pengar vid bostadsbyte. Försökte mitt bästa för att byta bank men även det satte dom sig imot. Sitter nu och tar ut så mycket dom tillåter varje månad för att tillslut äntligen bli av med storbanken som skiter fullständigt i dig. Noll service. Noll flexibilitet. Noll kommunikation förens det är försent. Kräver nått
***** premium paket så dom kan pracka på dig nån rådgivare om du ska köpa något större. Om du är kund hos Nordea så FLY innan dom förstör för dig också när det betyder som mäst. Borde rakt upp och ner inte få finnas.

8 oktober 2024

Hade inte ens gett Nordea en stjärna…

Hade inte ens gett Nordea en stjärna för de suger verkligen! Alltid nåt problem med deras system. Där man inte kan använda sina egna pengar för de hela tiden ska hända saker. Har bara vart så lat med att byta bank så vart kvar kund hos Nordea men nu får det va nog.

8 oktober 2024

Svar från Nordea Sverige

I början av oktober var vi drabbade av tekniska problem och jag ber om ursäkt för att de tekniska problemen påverkade dig.
// Nordea Sverige