Jag köpte en slavcylinder som skulle passa alla BMW E34. Anledningen till att jag gick på mekonomens produkt och tredubbla pengarna jämfört med biltema, skruvat etc var att jag ville vara säker på at... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
Ingen inbjudningshistorik registrerad
Bra service men ockervarning
Det var ju bra att den bildel jag sökte (spindelled) fanns på lager. Men det är bedrövligt att den ska behöva kosta 880 kronor när den på andra ställen kostar 169:-.
Och ja, det var exakt samma fabrikat med exakt samma artikelnummer.
Självklart måste man hålla en lite högre prisbild än postorder när man har fysisk butik, och jag hade inte reagerat om priset var det dubbla, men över 500% (!!!) högre prislapp går inte att motivera.
Värdelösa
Värdelösa, betalade för en sökning, fick ut resultatet men det kunde dom inte lösa av vad felet var och ändå hade de mage att ta betalt.
Mekonomen Danmarksgatan Uppsla
Mekonomens verkstäder är väldigt olika. Det här gäller bara Mekonomen Bilverkstad Uppsala Danmarksgatan 47.
Fantastisk snabb och bra service när jag fick dieselläckage på min bil en morgon. De tog in den direkt.
Lämnade min bil för att kolla oljespån…
Lämnade min bil för att kolla oljespån i växellådan i Nyköping. Sen svarar de inte i telefon eller ringer. De var "klara" med den mer än en vecka senare och ville inte släppa min bil och vill att jag ska betala 1500kr för ett jobb de inte gjort. De sa att de hade "provkört" och hittade inget fel men hade ej kollat efter spån?
Blev mycket otrevligt bemött av deras personal och de har behållt min nyckel fortfarande och anklagar mig för att ha stulit tillbaka min bil? Helt rabiata sen när man ringer dem.
De sköter sig inte och har flera medarbetare som inte vet något om kundbemötande.
Helt ärligt chockad.
Ringde till kundtjänst då de enligt…
Ringde till kundtjänst då de enligt deras hemsida inte hade batteri till passat 2015.Fick hjälp att hitta ett ca 7 mil från där jag bor .Jag gjorde en reservation men insåg att detta inte tillät kontoköp så jag gjorde om proceduren med "click and collect " och valde klarna konto och fick då ett Mail där jag ombads avvakta meddelande/mail om när jag kunde hämta batteriet.Ett sms kom efter någon minut där det står att jag kunde hämta varan i Uppsala rapsgatan 1.Väl där så har man batteriet men...man vill ha ytterligare 3580kr .Jag visar att jag betalat men de menar på att den betalningen är för ett iochförsig exakt samma batteri men då måste jag vänta på ett till sms eller Mail, då jag åkt långt antar jag att de tänkte att jag skulle betala 7160kr för ett batteri som kostade 3580kr ,försökte med att ringa kundtjänst "men de kunde inte tvinga affären att lämna ut batteriet".Det hela kändes absurt .Jag borde läst här på trustpilot innan .Beställde batteri från en annan handlare och har varskott klarna att betalningen ska återbetalas då jag ej fått produkten.Aldrig mer Mekonomen .
Helt orimliga priser
Helt orimliga priser och kompetensen verkade inte vara så hög. Lämnade in bilen på service hos mekonomen ”glow car” i Stäket (Järfälla) skulle ha service på bilen samt felsökning på kylarn då kylarvätskan nu tagit helt slut två ggr under ett års tid. När der klara med service och felsökning ringer de och säger att de inte hittar ngt fel/läckage. Jag säger att de e ju konstigt för de kan ju inte vara rätt att vätskan tar slut. Får som svar att så ska de inte vara o de ska kolla igen efter ngt läckage. Sen får jag även en ny offert på saker som behöver bytas, bla backspegel blink och skyltbelysning och belägg/skivor bak. Allt skulle kosta 16k. Jag ber min pappa ringa och höra me dom om priset, då säger dom att ”vi hittade billigare blinkers nu så det blir 1000kr billigare”. Min pappa sa att vi ändå struntar i blinkers för de inte behövs, verkstaden sa att ”då går inte bilen igenom besiktning”. Men alla bilar har inte ens sidospegelblinkers och jag besiktade bilen för 2 veckor sedan utan anm… sen skulle dom ha 600kr för att byta skyltbelysningslampan, vad tar de, 15 sek??? Ringde för att säga att de behöver de inte göra, jag gör de själv. Då hade de redan gjort de o sa att de ingick i servicen. Men ändå har dom tagit betalt för de utöver servicen. Valde att inte låta dom göra ngt mer på bilen än service och felsökning som redan va utfört.
Med tanke på att när jag (ung tjej) pratar me dom o först får offerten på 16k. 20 min senare när min pappa ringer o ifrågasätter och de får ner priset till typ 12k bara sådär, känns de ju som att de utnyttjar situationen med vissa typer av kunder…
Kunde ej hjälpa till med att få ur en…
Kunde ej hjälpa till med att få ur en avdragen bult, vill först ha 3500kr för jobbet och fick in bilen. Efter några dagar vill de lämna tillbaka bilen utan åtgärd för de har ångrat sig och vill inte ta sig an jobbet. Ringer kundtjänst som inte kan svara på någonting och mailar dem även och de stänger ärendet direkt utan återkoppling.
Tar gärna pengarna
Tar gärna pengarna, tar inte ansvarar för utfört arbetet.
Mekonomen som även står bakom Mekopartner är en verkstad som inte tar ansvar för arbeten. De svarar gladeligen ja på att de kan utföra arbetet snabbt. Min upplevelse är att de helt saknar nödvändig kompetens, ansvar och dokumentation saknas helt. Välj annan verkstad!
Ockerpriser! Mekonomen Borrgatan 1 i Malmö
1 400 kr för att lyfta upp bilen och konstatera att bromsarna behöver bytas! Rena bedrägeriet!
Deras mekaniker satte tillbaka ratten…
Deras mekaniker satte tillbaka ratten snett. De tycker väl att ratten kan sitta lite hur som helst.
Deras mekaniker hällde även på för lite kylarvätsa. De tycker väl att man inte behöver så mycket kylarvätska som minimumstrecket visar på kylarvätsketanken.
Deras försäljare hälsar inte.
Deras försäljare tackar inte.
Jag tackar dock. För mig. Never again.
Köpte ett Exide startbatteri som höll…
Köpte ett Exide startbatteri på mekonomen i Umeå som höll 9månader, allt fungerade som vanligt men en morgon startade inte bilen provade att ladda men batteriladdaren visade ladd fel, mätte upp spänningen på batteriet till 10,6volt vilket visar att en cell är trasig. Åkte till mekonomen med tro att jag skulle få ut ett nytt batteri på garantin men inte då. Dom mätte själva upp batteriet och deras testinstrument visade även det på trasig cell. Dom menade att det kunde berott på att jag använt bilen felaktigt och inte underhålls laddat det som man ska. Jag förklarade att jag använt bilen helt normalt. Dom sa att man kunde prova att reklamera batteriet till tillverkaren men att det var en liten chans att jag skulle få någon garanti. Jag behövde ett batteri omgående och med den lilla chans att jag kanske skulle kunna få igenom någon garanti gick jag därifrån och går aldrig dit mer. Köpte ett batteri för halva priset på Bauhaus och håller det bara 5månader så blir det billigare än att köpa dyra Exide batterier på mekonomen som kanske bara håller 9månader och inte har någon garanti. (Mitt tidigare batteri höll i 7år innan det började bli dåligt vid kall starter på vintern, jag har alltid använt bilen på samma sätt.)
Vid service av en Ford fokus fyllde fel olja i motorn
Vid service av en Ford fokus fyllde Mekonomen i fel olja i bilen, vilket resulterade i motorhaveri
För den skulle haft hel syntetisk olja för kamremmen går igenom oljetråget istället fyllde dom i mineralolja som löste upp kamremmen och motorhaveriet var ett faktum
Fruktansvärt bemötande
Fruktansvärt bemötande, noll service, hotfull och aggressiv servicechef i Avesta. Samma personal slarvade bort nycklarna till bilen. Han tog även fel på tid trotts att det fanns sms på bokningen som var gjord av honom själv. Samma personal försökte lura på flera reparationer på bilen som annan verkstad efter att ha kollat på bilen kom att informera var helt felaktigt att de behövdes göras.
Chefen för bilverkstaden skulle ringa upp någon dag senare efter långt samtal personligen med honom. Detta för att återkoppla vad han som ansvarig gjorde åt det horribla ärendet. Han gjorde aldrig detta utifrån överenskommelse där han själv bokade in dagen för återkopplingen. Tragiskt och extremt oprofessionellt agerat. Verkstaden borde få en kraftig översyn ovanifrån då varken service ansvarig eller chef är ansvarsfulla. Tack och lov var en kvinnlig personal tillmötesgående. Utifrån det horribla bemötandet hoppas jag att man gjort det som är betalt för. Blir nog att åka till annan firma som får kolla så att jobbet som är betalt för är uträttat.
Mekonomen Ekerö, mkt trevligt bemötande och service
Mekonomen Ekerö, tack för snabb och trevlig service! Kom oanmäld och ni kom snabbt ut och tittade på felet och valde att åtgärda det utan kostnad dessutom. Med sånt bemötande kommer man tillbaka 😃
Mycket dåligt serviceavtal
Mycket dåligt serviceavtal.
Går inte att avsluta, går inte att flytta över till en annan bil. Man tar en kredit och då gör man avbetalning mot Resurs. Klart man ska läsa ”det fina”, men borde framgå tydligare. Rekommenderar inte att teckna det. Otroligt osmidiga.
Oseriöst
Jag lämnade in min bil med fullt fungerande lampor till Mekonomen i Eklanda för byte av olja och filter. Vid avhämtning blev jag upplyst om att blinkers och positionsljus höger fram inte fungerar. Jag underrättas om att man försökt lösa felet men misslyckats. Jag underrättas vidare att de kunnat fastslå att det inte är lamporna som är felkällan och rekommenderas boka en felsökning. Efter hemkomst öppnade jag motorhuven och noterade att kabeln som strömförsörjer ljusenheten saknas. Den saknade kabeln syns inte ovanifrån men visar sig ligga under motorn när jag letar med handen. Efter att ha anslutit kabeln fungerar blinkers och positionsljus korrekt. Felsökning och åtgärd tog under en minut.
Det finns som jag ser det två möjliga förklaringar:
1: Teknikern har av misstag demonterat kabeln och har så låg teknisk kunskapsnivå att vederbörande inte inser att en lampa utan strömförsörjning inte fungerar.
2: Kabeln har medvetet demonterats och placerats under motorn för att skapa merförsäljning i form av felsökning och ”lagning”.
Är det en kunnig och ärlig bilverkstad man söker är det alltså inte Mekonomen Eklanda man ska vända sig till.
hjulinställning
Efter hjulinställning ratten var snet. + dom vill jag skulle köpa mekonomens kina däck till sjuka priser nej tack
Bra försäljare (kommer inte ihåg hans…
Bra försäljare (kommer inte ihåg hans namn) på Mekonomen i Skövde, som rekommenderade den här produkten för att göra ren vindrutan och få den vattenavvisande.
Tog foto, men det kan man tydligen inte lägga upp. Produkten heter "rainx 2-in-1 Glass cleaner"
Återstår att se hur bra den är, men lättbearbetad är den!
Stor besvikelse angående den senaste…
Stor besvikelse angående den senaste servicen på min dotters bil hos Mekonomen Häggvik.
Tyvärr visar det sig vid genomgång att flera poster som anges på servicefakturan inte var utförda. Det högra framhjulet var inte ordentligt åtdraget, bromsvätskan byttes inte ut och luftfiltren byttes inte heller. Jag har fått bekräftelse på detta från vittnen.
En omfattande genomgång av serviceprotokollet har identifierat kritiska brister i processen.