Media Expert Omdömen 1 608

3,2

Det här tycker kunderna

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Media Expert to firma w której bardzo chętnie robię zakupy ze względu na świetny personel który pomoże,doradzi w każdej sytuacji. Dziękuję. W marcu 2026 zakupiliśmy z żoną mopa pionowego do mycia podł... Se mer

Företagsinformation

1. TV-butik
  2. Elektronikbutik

Skrivet av företaget

Media Expert – istniejemy na rynku od 2002 roku i stale się rozwijamy, aby dostarczać naszym Klientom najnowsze technologie - multimedia, sprzęt RTV i AGD, laptopy, tablety, smartfony i foto, a także rowery i skutery. Chętnie dzielimy się swoją wiedzą...

Kontaktuppgifter

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Har inte besvarat negativa omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Kupiłem lodówkę w Media Expert i to…

Kupiłem lodówkę w Media Expert i to była droga przez mękę, serio.

Pierwszy egzemplarz przyszedł, rozpakowałem, podłączyłem… i nic. Lodówka martwa, zero reakcji. Nowy sprzęt, prosto z pudełka, a nie działa. Została wymieniona na drugi egzemplarz i człowiek myśli: dobra, zdarza się, teraz będzie ok.

No i nie było.

Druga lodówka zaczęła sprawiać problemy z chłodzeniem na początku stycznia 2026. Czyli sprzęt, który ma trzymać jedzenie w dobrej temperaturze, po prostu tego nie robił. 21.01.2026 zgłosiłem reklamację i od tego momentu zaczęła się przepychanka.

Zamiast konkretów były ogólne odpowiedzi i przeciąganie sprawy. Najlepsze jest to, że dopiero 16.02.2026 dostałem realną informację, że „możliwa jest naprawa”. Czyli prawie miesiąc od zgłoszenia. I teraz najlepsze — nawet gdybym się na tę naprawę zgodził, to trzeba doliczyć kolejne tygodnie na serwis. Realnie wychodzi, że sprawna lodówka byłaby może pod koniec lutego.

Czyli podsumowując: od początku stycznia do końca lutego — prawie 2 miesiące bez działającej lodówki.

Mam 4-osobową rodzinę, w tym dwójkę dzieci. To nie jest sprzęt „jak się zepsuje to trudno” — to jest podstawowa rzecz w domu. Nie da się normalnie funkcjonować bez lodówki przez tyle czasu. W końcu musiałem kupić nową lodówkę na własny koszt, żeby w ogóle ogarnąć codzienne życie.

Najbardziej irytujące było to, że mimo dwóch wadliwych egzemplarzy sklep dalej szedł w zaparte i proponował naprawę zamiast po prostu oddać pieniądze. Dla mnie temat był zamknięty — dwa razy trafiłem na wadliwy sprzęt i nie miałem zamiaru dalej się w to bawić.

Finalnie sprawa trafiła do sądu. I tutaj nagle wszystko zaczęło się dziać szybko — został wydany nakaz zapłaty i dopiero wtedy sklep się „obudził”. Zorganizowali odbiór lodówki i oddali pieniądze. Czyli da się — tylko trzeba iść do sądu.

Jeszcze jedna „ciekawostka” — przez cały ten czas niesprawna lodówka stała u mnie w salonie i zajmowała miejsce, bo nikt się nie spieszył, żeby ją odebrać.

Podsumowanie:

* pierwszy egzemplarz – martwy po podłączeniu,
* drugi egzemplarz – problemy z chłodzeniem po krótkim czasie,
* reklamacja od 21.01.2026 przeciągana tygodniami,
* sensowna odpowiedź dopiero 16.02.2026,
* realnie prawie 2 miesiące bez lodówki,
* konieczność kupna nowej na własny koszt,
* zwrot pieniędzy dopiero po wejściu na drogę sądową.

Nie polecam. Dopóki wszystko działa — ok. Ale jak coś się zepsuje, to zaczyna się walka, której nie powinno być przy takim sprzęcie.

21 januari 2026

Reklamacja nie istnieje

Jakakolwiek reklamacja wadliwych produktów tylko za pośrednictwem odpowiednich organów prawnych. Sklep oraz serwis prawdopodobnie odgórnie odrzuca każdą reklamację. Więc każdy zakup to ryzyko, że w razie wadliwego sprzętu spędzimy tygodnie ciągnąc sprawy reklamacyjne lub po prostu pogodzić się, że sprzęt za kilka tysięcy okazał się fabrycznie wadliwy i kupić nowy w bardziej rzetelnym i bezpiecznym sklepie. Absolutnie nie polecam sklepu jeśli liczysz na to że kupujesz coś z bezproblemową 2 letnią gwarancją, bo i tak spędzisz tygodnie wysyłając masę pism, co jest bez sensu i lepiej zrobić zakupy gdzie indziej.

18 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Nie mogę powiedzieć nic dobrego

Nie mogę powiedzieć nic dobrego. Kupiliśmy pralkę. Sprzedawca powiedział, że zostanie dostarczona następnego dnia. Następnego dnia kierowca, być może celowo, a może z powodu nieporozumienia co do swojej pracy, rozładował nasz towar w innym sklepie w innym mieście. Dzisiaj, kiedy zatrzymaliśmy się, aby dowiedzieć się, kiedy towar dotrze, nie otrzymałem jasnej odpowiedzi. Kiedy zapytałem, czy jeśli zwrócę towar, jak długo będę musiał czekać na zwrot pieniędzy? Sprzedawca, nie odpowiadając na moje pytanie, po prostu anulował transakcję. Proszę, powiedz mi, że to normalne. Teraz nie mam ani pieniędzy, ani pralki. Muszę czekać dwa tygodnie na zwrot pieniędzy. To nie był mój pierwszy zakup w tym sklepie, ale jestem pewien, że ostatni. Opowiem wszystkim moim znajomym i przyjaciołom, jak traktujecie i słuchacie swoich klientów.

14 april 2026

Odradzam zakupy

Zamówienie zostało złożone i opłacone 8.04.2026, z deklarowanym terminem odbioru na 17.04. Już następnego dnia otrzymałem potwierdzenie jego realizacji, co sugerowało, że wszystko przebiega zgodnie z planem.

Niestety, dziś mamy 18.04, a zamówienie nadal nie zostało dostarczone. Co więcej, jakakolwiek informacja ze strony sklepu pojawiła się dopiero dziś i ograniczyła się do zdawkowej wiadomości o opóźnieniu — bez wcześniejszego uprzedzenia czy wyjaśnienia sytuacji.

Obsługa infolinii również pozostawia wiele do życzenia. Podczas kolejnych kontaktów otrzymywałem sprzeczne informacje, co tylko potęgowało frustrację i brak zaufania.

Żałuję, że zdecydowałem się na płatność z góry zamiast przy odbiorze.

Zdecydowanie nie polecam i odradzam zakupy w tym sklepie.

17 april 2026

Sklep ma wiele promocji

Sklep ma wiele promocji, przy zakupie towaru. jednak jak chce się zobaczyć regulaminy tych promocji po miesiącu, np ile rat gratis lub dodatkowe bonusy - to nigdzie takiej informacji nie ma - ani w sklepie, ani w mailach. trzeba dzwonić na inforlinie. To cholernie nie fair.

18 april 2026
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Dostawa pralki w wersji premium…

Dostawa pralki w wersji premium ,Panowie wnieśli ją jak paczkę chipsów, jakby była nadmuchana powietrzem, a nie ważyła tyle, co pół mojej cierpliwości do sprzątania 🤣, zero marudzenia, pełna kultura bez dramatu — tylko szybka akcja, uśmiech i pełen profesjonalizm. Szczerze mówiąc, bardziej się zmęczyłam patrząc, niż oni pracując 😅 i zanim pomyślałam - ciekawe jak to wniosą pralka stała już w mieszkaniu.Polecam z całego serca — takich ekip się nie zapomina!Jeśli każda dostawa wyglądałaby tak, to mogę zamawiać AGD hurtowo! Gorąco polecam 👏

17 april 2026
Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Rozczarowanie pracownikiem sklepu.

Zamawiałam często w sklepie internetowym media expert z odbiorem w Jaworzno 43-600 ul.Steczkowskiego i zawsze byłam bardzo zadowolona. Wczoraj 16 kwietnia 2026 w godzinach południowych również odbierałam przesyłkę akumulator bosch no i było wszystko ok do momentu jak po odbiorze przesyłki poszłam z mężem na sklep pooglądać towar .Szczegolnie chodziło nam o telewizor , .Pan z brodą w bardzo bezczelny sposób chodził za nami a jak mieliśmy wychodzić ze sklepu to stał w wejściu jakby był pewny że nas na czymś przyłapie.Poczułam się okropnie.Zniecheciłam się do odwiedzania tego sklepu.
Jestem bardzo rozczarowana sposobem w jaki ten Pan postępuje.
Edyta

16 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Kupiłem klimę z montażem. Dwa lata czekam na montaż.

Kupiłem w lipcu 2024 roku w sklepie Media Expert w Poznaniu na Franowie klimatyzację z usługą montażu. Do dzisiaj montaż nie został skutecznie zrealizowany. Byłem z interwencją 41 razy w sklepie na Franowie. Dostałem decyzję działu reklamacji, że mam skorzystać z ubezpieczenia w związku z niezrealizowaną usługą. Wielokrotnie dzwoniłem na infolinię z prośbą o nazwę ubezpieczyciela i nr polisy. Nie trafiłem na osobę kompetentną. Dzisiaj w sklepie na Franowie Pan Maciej - kierownik zmiany i Pan Hubert polecili mi złożyć pozew do sądu, bo im brakuje już sił w walce z centralą. Przekazali mi dane kontaktowe do Rzecznika Prasowego Media Expert, żeby opisać tą sytuację w prasie. Ostrzegam, jak najdalej od tej firmy.

15 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Sklep jest w porządku, jeśli masz szczęście i trafisz na sprawny towar. Jeśli jednak produkt jest wadliwy, to przez tygodnie nic nie będą robić i będą odpisywać standardowymi formułkami.

31 mars 2026

Tragiczny sklep

Tragiczny sklep, lamiace prawa konsumenckie, jedynie pozew sprawia, ze wywiazuja sie z obowiazkow.

Nie ponosza odpowiedzialnosci za zniszczony sprzet, ktory sami zniszczyli.

30 mars 2026

Media Expert

Media Expert – duża, znana sieć. Wydawać by się mogło, że Cię nie będą chcieli oszukać. A jednak.

Nie polecam zakupów w tej sieci.

Kupiłem robota robota sprzątającego jako produkt outletowy w lutym 2026 roku. Sprzęt okazał się wadliwy, a proces reklamacyjny to była strata czasu i nerwów. Serwis nie był w stanie skutecznie naprawić urządzenia, a sklep nie zapewnił sprawnego egzemplarza na wymianę.

Najbardziej niepokojące jest to, że po kontakcie z serwisem dowiedziałem się, że ten konkretny egzemplarz był już wcześniej aż czterokrotnie w naprawie – pierwszy raz w 2023 roku. Mimo to został ponownie wystawiony na sprzedaż jako outletowy, bez poinformowania mnie o jego historii.

To oznacza, że jako klient kupiłem sprzęt z wadliwą przeszłością, o której nie miałem pojęcia. Uważam to za poważne wprowadzenie w błąd.

Sprawa została zgłoszona do UOKiK.

Zdecydowanie odradzam — brak transparentności i bardzo słabe podejście do klienta po sprzedaży.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

kupiłam pralko suszarkę po podłączeniu…

kupiłam pralko suszarkę po podłączeniu okazało się cieknie woda od spodu pralki,zgłosiłam ten feler i po tygodniu przybył Pan mechanik,okazało się że dziurawy jest wąż.Pan musiał zamówić.Tak więc kupiłam bubel gdyż ani jednego prania a już zepsuta.Dzwoniłam do sklepu gdyż prosiłam o wymianę towaru jednak oni upierają się przy naprawie.I na nowo muszę zgłaszać naprawę gdyż w międzyczasie byłam w sanatorium.Tak więc mam kupioną pralkę ale niezdatną do użytku.Tak więc wyleczyłam się z zakupu w Media Expert i przestrzegam.

26 februari 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zamówienia nie są realizowane o czasie.

Zamówienia nie są realizowane o czasie.
Naciąganie na leady sprzedażowe aby tylko klient zapłacił. Pomimo wyłudzenia środków na przesyłkę przyspieszoną, po której opłaceniu towar można otrzymać szybciej - przesyłka nawet nie została spakowana przez sklep i dzieje się to notorycznie.
Jeżeli chodzi o obsługę sklepu szkoda nawet słów - najpierw walka z wirtualnym konsultantem który ma problem z odczytaniem kilku cyfr a następnie konsultant który o wszystko pyta od nowa bo nie umie przeczytać historii rozmowy lub nie ma do niej dostępu. Średniowiecze nie pozdrawiam

Reklamacje / Serwis

Kupiłem słuchawki Endorfy Viro Plus USB, lecz po 6/7 miesiącach karta dźwiękowa dołączona do zestawu przestała przechwytywać słuchawki. Złożyłem reklamacje, lecz gdy słuchawki wróciły z serwisu wada pozostała mimo, że została oznaczona jako naprawiona.

Kupiłem odkurzacz

Kupiłem odkurzacz, ale po rozłożeniu okazał się cały spękany w środku wpust rury wydaje się być wygięty/uderzony z dużo siła co można zobaczyć dopiero po zdjęciu pojemnika na odpady niestety zobaczyłem to dawno po możliwym czasie zwrot co poskutkowało odrzuceniem reklamacji przez sklep ogólnie towar musiał być po zwrocie lub używany a sprzedany jako nowy z świadomie ukrytą wadą co zakrawa o oszustwo gospodarcze

10 april 2026

Sklep nie wysłał produktu

Sklep nie wysłał produktu. Otrzymałam pusty karton. Oczywiście, można popełnić błąd, ale tutaj nikogo to nie interesuje. Obiecują, że nowy produkt zostanie wysłany i dostarczony w ciągu dwóch dni. Jak dzwonię i upominam sie o produkt, odpowiadają, że „dzisiaj nic nie załatwimy”. Zero kontaktu z klientem, trzeba się upominać. To mój nie pierwszy zakup w tym sklepie i do tej pory było ok, ale to co teraz się dzieje powoduje, że będę odradzać każdemu.

8 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Dzień dobry Proszę zastanowić się przed…

Dzień dobry Proszę zastanowić się przed zakupem w Media Expert
Bardzo długi i trudny PROCES REKLAMACJII
W czerwcu 2024 r. zakupiliśmy w sklepie Media Expert piekarnik SAMSUNG NV7B4345VAK U2
Piekarnik samoczynnie się włącza, co uniemożliwia jego bezpieczne użytkowanie i stanowi zagrożenie. MUSZE MIEC Wyłączony OD KONTAKTU,WLACZAL SIE W NOCY I W DZIEŃ.Pomimo zgłoszenia reklamacji od września 2025 oraz dwóch prób naprawy przez serwis wada nadal występuje. Urządzenie nie działa zgodnie z przeznaczeniem,
Pomimo przeprowadzonych napraw wada nadal występuje , co oznacza, że urządzenie jest wadliwe i naprawy okazały się nieskuteczne.
Media Expert twierdzi,że naprawia,nie naprawia.Zadalam wymiany,nie zgadzają się.WIELOKROTNIE DZWONILAM NA INFOLINIE I NAPISAŁAM Mnóstwo E MAILI

8 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zakupiłem tv z usługą wniesienia i…

Zakupiłem tv z usługą wniesienia i montażu na ścianie. Transport i wniesienie super. Niestety montaż to tragedia. Musiałem poprawiać. Zero wiedzy na temat montażu. Dwóch młodych gości nie ma pojęcia o tej usłudze, porysowali ścianę, pokrzywili uchwyt, tv zawieszony krzywo. Totalny bałagan zostawiony. To się nie mieści w głowie!!! Jak można mieć takich pracowników!!! Niebywałe. Powinni zwrócić pieniądze za ten pseudo montaż.

2 april 2026

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.