Lauritz.com Omdömen 3 423

TrustScore 4 av 5

4,1

Trevlig personal och bemötande, bra priser, bra transport - allt super ++++++++

Ger möjligheter till fynd. Enkla anvisningar och bara ett klick för betalning som inkluderar frakt.

Besvärligt att beställa frakt, och framför allt återkoppling om det är skickat och när det ankommer.

1. Onlineauktion
  2. Konstgalleri
  3. Inredningsarkitekt

Om Lauritz.com

Dette er det nye Lauritz.com, som blev overtaget af ny ejer i august 2023. Vi overtog aktiviteterne fra det tidligere Lauritz.com efter konkursen og driver i dag Danmarks største auktionshus med de samme dedikerede eksperter og auktionshuse, som mange allerede kender.

Gennem Lauritz.com forbinder vi købere og sælgere over hele landet og åbner dørene til en verden af kunst, design, møbler, antikviteter, smykker og ure.

Lauritz.com står i dag for gennemsigtighed, kvalitet og troværdighed – med landsdækkende auktionshuse i Hørsholm, Brøndby, Roskilde, Odense, Vejle, Aarhus, Aalborg og på Bornholm.

Vi bygger videre på Lauritz’ stolte historie – men under nye ejere og med et klart fokus på service, bæredygtighed og tillid. Det gamle Lauritz.com er fortid; i dag arbejder vi målrettet for at give både sælgere og købere en tryg og professionel auktionsoplevelse.

Lauritz.com support - Vi er her for at hjælpe!

Har du brug for hjælp?
Vi sidder klar til at hjælpe. Send os en mail på support@lauritz.com eller ring på 44509800.
Find også hjælp online
Vidste du, at du kan finde svar på en lang række spørgsmål direkte på hjemmesiden her: https://www.lauritz.com/da/om-os/sporgsmal-og-svar
Har du gode idéer?
Hos Lauritz.com er vi altid lydhøre overfor gode forslag og idéer, der kan bidrage til at øge brugervenligheden - og dermed være med til at serviceoplevelsen bliver endnu bedre. Skriv til os på support@lauritz.com

4,1

Bra

TrustScore 4 av 5

3 tn omdömen

Har besvarat 71 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 48 timmar

Oannonserad transaktionsavgift

Jag valde att betala med kort, där det inte stod något om att det skulle utgå en avgift, i stället för med PayPal där det klart framgick. Ändå debiterades jag en sådan avgift på 2,25 procent. Detta är bedrägligt beteende, och jag kan inte rekommendera detta företag till någon som vill ha med seriösa och ärliga människor att göra.

1 november 2016

Kære Mats Rimborg.
Tak for anmeldelsen. Du vælger helt selv hvordan du vil betale på Lauritz.com, og nogle kreditkortudstedere eller Paypal, som du nævner, opkræver dig et gebyr. Det er med andre ord din kortudsteder der opkræver dette gebyr - og ikke Lauritz.com.

Er du i tvivl om hvilke gebyrer du opkræves ved brug af dine kreditkort, skal du rette henvendelse til din bank eller kortudsteder.

Transport utav auktionsgods

Aldrig upplevt så mycket problem med att beställa transport utav auktionsgods ifrån Danmark trots att man följde anvisningarna.
Det fungerade inte via er hemsida, trots att man är inloggad o följde anvisningarna. Beställningen gick inte iväg. Auktionsobjekten var betalda. Avhämtningen försenades pga att det inte fungerade.
MKT dåligt för en erkänd auktionsfirma.

4 oktober 2016

Kære Jörgen Person.
Tak for anmeldelsen. Jeg er ked af at høre, at du havde problemer med at få bestilt transport til dit køb hos os.

Når du handler på Lauritz.com henviser vi til nogle faste transportvirksomheder - og udover den oprindelige bestilling der blev sendt afsted herfra, så har vi ingen indflydelse på selve betalingen for transport m.m. Her er det nødvendigt at du retter direkte henvendelse til transportvirksomheden. Dette gælder også, hvis transportvirksomheden fx bliver forsinket i forhold til afhentningen.

Husk at du altid har frit valg i forhold til hvem der skal transportere din vare, så hvis du er bekendt med andre transportører, kan du altid vælge at lade dem afhente din vare. Du skal blot give besked til auktionshuset om hvem der afhenter din vare.

Powerbank

Jag är väldig tillfreds med produkten! Den håller upp till tio uppladdningar. Solcellerna fungerar gott.

3 oktober 2016

TRANASAKTIONSAVGIFT

Jag köper en herrklocka för 10 500 Skr men får på detta betala
2100 kr i provision
95 kr i klubbslag
Tot 12 695 kr

MEN TILL DETTA TILLKOMMER 285:57 kr I NÅGOT SOM NI KALLAR TRANSAKTIONSAVGIFT!! Undangömt till slutet av betalningsproceduren och ingen som helst information före.
SKAMMLIGT att göra så mot oss privarpersoner! Försök med detta mot företag o andra.

En provision brukar man få betala, även om inte så hög som 20 %.
Och "slagavgiften på 95 kr är det väl ingen på Lauritz som gjort sig rätt för. Det är bara en "uppfinning" för att suga ut mer pengar!

DÅLIGT Laurits!
För min klocka som kostade 10 500 kr får jag nu betala 12 980:57 kr
DVS NI TAR UT YTTERLIGARE 2 480:57!!!

3 oktober 2016

Kære Gunnar Lindström.
Tak for anmeldelsen. Du vælger helt selv hvordan du vil betale på Lauritz.com, og nogle kreditkortudstedere, opkræver dig et gebyr. Det er med andre ord din kortudsteder der opkræver dette gebyr - og ikke Lauritz.com.

Mycket bra!

Väldigt snabb leverans av inköpt objekt! Mycket nöjd med mitt köp!

27 augusti 2016

Kære Mattias Åberg.
Tusind tak for anmeldelsen. Hvor er det dejligt at høre, at du er tilfreds med dit køb.

Klockköp

Smidigt och enkelt

2 augusti 2016

Kære Pekka Lindberg.
Tusind tak for den gode anmeldelse.

Under all kritik

Först hanteras transporten uruselt, sen fungerar inte mitt vapen jag köpt måste skicka den till en vapensmed för åtgärd. Mailat Lauritz i Århus flera ggr men de svarar inte.

6 mars 2016

Du får vad du betalar för!

Trodde att jag gjorde ett kap när jag ropade in ett vitrinskåp för 5.000:- men i efterhand skulle jag nog väntat tills jag hade haft råd att köpa ett från butik som man ser monterat. Mitt skåp är skevt, trasiga lister som skall hålla glaset på plats, en träkloss som dörrmagneten sitter på eftersom dörren va trasig i trät så att de kan mötas osv.

23 november 2015

Kære Catharina Bondesson.
Tak for anmeldelsen. Når du handler på Lauritz.com - også i Sverige - har du fortrydelsesret, og det betyder, at du blot kan returnere varen, såfremt du ikke er tilfreds med den.

Hvis varen lider af en mangel - og fx er konstrueret forkert, så har du desuden 2 års reklamationsret, så jeg synes du i første omgang skal tage kontakt til Helsingborg Auktionsverk og se om I ikke kan finde en løsning.

DÅLIG SERVICE OCH ÄNDRINGAR AV TRANSPORTÖRENS FRAKTPRIS

Efter ha tagit del av fraktpriset budar jag och vinner 4 Nobel Djävulssnapsglas. Betalar omedelbart varan och frågar samtidigt hur mycket Lauritz Sthlm vill ha för att skicka paketet till hemadressen. Priset var dyrare än det som uppgavs på auktionssidan under transport och där beslutade jag mig för detta men när jag återvände till hemsidan hade tidigare pris stigit till det dubbla.
När man skriver till Sthlm gör de sken av att de inte förstår frågan och bollar det vidare till Lauritz danska kundsupport där de inte i heller förstår frågan och bollar det vidare till Sthlm.
Jag har de senaste åren handlat för hundratusental kronor och är väl bekant med hur allt fungerar eller rättare sagt fungerade. Spekulerar över att de är sura för jag betalar varan över Internetbank istället för kort.
I en hårt konkurrens satt branch kan jag råda alla till att gå över till konkurrenter som har långt bättre villkor för frakt, bättre snabbare frakt, långt bättre objektbeskrivningar och varor.

23 november 2015

avgift till Copy Dan

Tavlan är inte målad av Willy Schlobach utan av Walter Sauer som har samma initialer. Sauer dog 1924 vilket innebär att följerätten inte är tillämplig. Det fanns två tavlor av Sauer till salu. Jag köpte båda, men på den andra tog Lauritz inte ut någon följerätt. Jag har varit konsthandlare i Belgien och är personligen bekant med författaren av basisverket om Walter Sauer. Tavlan föreställer hans blivande fru Mathilde. Jag kan skicka referenserna till detta basisverk, men det är lätt att kolla på Google vilken typ av tavlor Sauer tecknade. Jag är förvånad att det tar så lång tid att få ett svar från Lauritz trots att jag påpekat detta vid avhämtningen och i tre senare e-mail.

10 oktober 2015

Kære Philippe Genar.
Tak for anmeldelsen. Jeg har talt med auktionshuset i Malmö, som selvfølgelig er kede af, at du ikke er tilfreds med dit køb hos dem. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at du ikke har fået svar hurtigere på din henvendelse.

Jeg har sørget for at CopyDan afgiften tilbagebetales til dig - der vil gå 1-2 bankdage inden beløbet vil fremgå af din bankkonto. Har du spørgsmål en anden gang, så husk også på at du altid er meget velkommen til at kontakte os på hovedkontoret på support@lauritz.com.

BLUFFANDE FÖRETAG !

Jag kommer inte på om jag blev lurad tidigare med dylikt fräckhet !
Min Chanel väska skulle säljas på Lauritz och fick tio dagar auktionstid
men bara efter två dagar gick inte att buda på väskan. På support
lauritz hävdar man att "ingen vill ha den" därför budhistoriken slutar
under andra auktionsdagen. Värst att i princip är man maktlös ingen verkar tycka att det var något fel med auktion på Lauritz för varan; 3623583, varan var såld nästan som ny.

(nästa gång skiver ni respons se till att hjärnan är påkopplad )

21 februari 2014

Hej Elisabeth.
Tak for anmeldelsen. På Lauritz.com kan du ikke sælge kopivarer, og da vi fandt ud af, at de tasker du ville sælge (og i øvrigt havde solgt) var uægte, var vi nødsaget til at tilbagekalde taskerne, og refundere kunderne.

Du har ikke noget tilgodehavende til os, og sagen er blevet politianmeldt.

Mvh. Betina, Lauritz.com

Visa omdömen på alla språk (3 423 omdömen)