Knaek Omdömen

1 653
TrustScore 2.5 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Pure zwendel. Ze benaderen je en proberen je een "gratis" dienst aan te bieden, en daarna verlengen ze stiekem het abonnement waardoor je toch geld moet betalen. Die facturatie komt dan maanden later,... Se mer

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

The app didn’t really work as intended when used for picking up the student packet (the pickup confirmation disappeared too quickly). Initially, I saw some interesting discounts. However, now when I... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

KNAEK is echt een topapp voor studenten! Als je niet superveel geld hebt, is het ideaal om gemakkelijk kortingen te vinden op eten, drinken en leuke activiteiten. Ik kijk regelmatig in de app om te zi... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

2x lidmaatschap aangerekend en automatisch van mijn rekening gehaald Ik heb hun hierover meermaals gemaild en tot op heden (na 6 weken) nog steeds geen antwoord op ontvangen. Het lidmaatscha... Se mer

Företagsinformation

1. Reklambyrå

Om Knaek

Skrivet av företaget

Knaek: bespaar slim tijdens je studententijd

Met de Knaekapp bespaar je als student dagelijks op eten, drinken, kleding, uitgaan en meer. Je kunt kortingen gebruiken in je eigen stad, onderweg of online via cashbackdeals. De app is gratis voor alle MBO-, HBO- en WO-studenten in Nederland en België.

Voor extra voordeel kun je kiezen voor een premium lidmaatschap. Het eerste jaar is vaak gratis, bijvoorbeeld als je je inschrijft tijdens de introductiedagen of via de website door zelf €0,02 cent over te maken. Daarna betaal je €30 per collegejaar.

Zeg je op vóór de verlenging, dan betaal je niets extra’s. Zeg je tijdens het collegejaar op, dan betaal je alleen voor de periode dat je lid was.

Opzeggen is makkelijk via www.knaek.nl/opzeggen. Je ontvangt altijd een bevestiging per e-mail en je lidmaatschap stopt automatisch na 30 dagen.

Zeg niet op via externe partijen zoals Xpendy, Mijnopzeggingen, 123opzeggingen of Stopabbo Form – dit kost je onnodig extra geld. Gebruik altijd direct onze eigen opzegpagina voor een snelle en kosteloze verwerking.

Heb je vragen of wil je dat we met je meekijken? Mail ons via info@knaek.nl. Stuur je e-mailadres, telefoonnummer of Knaek-ID mee, dan kunnen we je direct helpen.
Check ook eerst even de meest voorkomende vragen via onze veelgestelde vragen, bijvoorbeeld over opzeggen of cashback.

Knaek is er voor studenten die willen besparen en meer uit hun studententijd willen halen. Dankzij onze partners weet je precies waar je welkom bent.

Kontaktuppgifter

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Har besvarat 53 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

(1 653)

208 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Super handig app en makkelijk te…

Super handig app en makkelijk te gebruiken en heeft mij veel geld bespaard.

Svar från Knaek

Goed om te horen Lars, fijn dat je de app handig vindt en dat je er echt mee bespaart, precies daarvoor is Knaek bedoeld, simpel besparen op leuke dingen tijdens je studententijd.

Misleidend abonnement, onverwachte kosten

Tijdens de Owee aangemeld voor Knaek omdat het werd gepresenteerd als gratis voor eerstejaars. Twee jaar later ontdekte ik dat er opeens €30 was geïncasseerd, zonder dat ik me bewust was van een doorlopend abonnement.
Ik heb Knaek in die tijd nooit gebruikt en kreeg ook geen duidelijke herinneringen of waarschuwingen. Toen ik het bedrag terugboek via mijn bank, bleek dat meerdere medestudenten exact hetzelfde probleem hebben gehad.
Dit voelt misleidend en niet transparant. Ik zou Knaek daarom absoluut niet aanraden aan studenten.

28 augusti 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Criminele bende die studenten in de val lokt met onvolledige informatie en onethische betaalpraktijken!

Helaas is 0 sterren geven niet mogelijk, want zelfs deze ene ster verdient de gangsterbende van Knaek.nl totaal niet! Op hun website proberen ze wanhopig te beweren dat hun slechte reviews hier niet kloppen, maar ik (en vele andere zo te zien ook) heb helaas aan de levende lijve moeten ondervinden dat ze wel degelijk kloppen!

Waarschijnlijk me in 2021 laten verleiden voor een proefperiode voor €0.02. Mijn laatste betaling van €25 dateerde van 26 oktober 2022 en volgens mij had ik daarna mijn abonnement opgezegd, vervolgens laten ze 3 jaar lang niets van zich horen en halen dan plots in augustus dit jaar €30 van mijn rekening omdat mijn lidmaatschap waar ze zich jarenlang hebben over stilgehouden blijkbaar zoals zij beweren nog niet was opgezegd (hoewel ik zelf dit ten zeerste betwijfel en het feit dat ik hier lees dat veel mensen problemen ondervinden met het opzeggen en dat er een volledig academiejaar ontbreekt in hun incassoreeks en ik in die 3 jaar nooit 1 bericht van hen heb ontvangen doet mij heel sterk vermoeden dat ik het ook effectief had opgezegd in 2022). Als ik dan vervolgens mijn lidmaatschap (nog eens) effectief wil opzeggen moet ik daarbovenop nog eens €5.10 opzegtermijn betalen! Heb ik nog nooit meegemaakt! Bij geen enkel abonnement met domiciliëring!
Mijn laatste betaling dateerde van 26 oktober 2022, voor academiejaar 2022/2023 (toen er nog vooruit werd geïncasseerd).

Volgens hun eigen uitleg zijn ze in 2023 overgestapt naar achteraf incasseren. Dat betekent dat er eind 2024 een incasso had moeten plaatsvinden voor academiejaar 2023/2024, als ik al die tijd nog lid zou geweest zijn zoals zij beweren. Dit is echter nooit gebeurd. (ik heb dit nagevraagd bij mijn bank)

Pas op 26 augustus 2025 werd er opnieuw €30 geïncasseerd, zogezegd voor academiejaar 2024/2025. Dit betekent dat er een volledig academiejaar (2023/2024) ontbreekt in hun incassoreeks. Dat maakt hun verklaring over de incassowijze en administratie ongeloofwaardig en inconsistent.

Toen ik dit aankaartte, kreeg ik geen inhoudelijke reactie. Ik kreeg enkel te horen dat ze “niets meer aan dit gesprek konden toevoegen” en het ticket zouden sluiten.

Daarnaast gaven ze zelf aan dat hun systeemmails vaak niet aankomen door spamfilters en dat ze "soms zelfs niet eens in de spambox terechtkomen", maar beweren dat ze hier niets aan kunnen doen. Hierdoor kunnen ze dus op geen enkele manier aantonen dat ik de herinneringsmails die ze mij naar eigen zeggen zouden gestuurd hebben ook daadwerkelijk ontvangen heb.

Stond er trouwens over jarenlang niets incasseren en dan plots weer wel en nooit geen informatie ontvangen iets in jullie "heldere" voorwaarden? Ik dacht het niet!

Maar wanneer er betaald moet worden, dan blijkt goede communicatie plots wel mogelijk en word ik gespamd met betalingsherinneringen per e-mail en sms en dreigementen met kostenverhoging door incassokosten! Dit maakt hun stelling dat ze hier niks aan kunnen doen totaal ongeloofwaardig en toont aan dat ze dit enkel selectief inzetten wanneer het in hun eigen voordeel is. Ik zou het allemaal haast pure afpersing durven noemen!
Als ik de andere reviews hier zowat lees merk ik dat ik duidelijk niet de enige ben die dit soort ervaringen met hen heeft gehad (de goede reviews zijn hoogstwaarschijnlijk geschreven door bots, medewerkers van Knaek zelf of mensen die hiervoor door hen betaald werden) wat er toch al duidelijk op wijst dat er ergens iets niet orde is.

De zeer onprofessionele, arrogante en denigrerende toon in hun correspondentie toont bovendien ook al aan dat ze het niet al te hoog ophebben met hun cliënteel.

Klantentevredenheid is hier duidelijk ondermaats, maar daar liggen deze gewetenloze criminelen ongetwijfeld geen seconde wakker van, want ze zullen altijd nieuwe slachtoffers vinden onder jonge onwetende studentjes met weinig levenservaring die ze doelbewust opzoeken om ze vervolgens in de val te lokken met valse beloftes, onvolledige informatie, gebrekkige communicatie, moeilijk opzegbare abonnementen of gemene kleine lettertjes in hun "service" voorwaarden en ze zo vervolgens veel geld te kunnen aftroggelen! Een echte schande is het!!! Dus beste studenten als je ooit benaderd wordt door deze criminelen LOOP ER DAN IN EEN GROTE BOOG OMHEEN!!! Alle kortingen die ze je beloven zullen je uiteindelijk veel meer geld kosten dan dat je er ooit mee zult besparen!! (uiteindelijk zul je er voor €30 per jaar nauwelijks financieel voordeel uithalen, dus ik vind het idee opzich al absurd). AAN ANDEREN DIE SLACHTOFFER ZIJN GEWORDEN VAN DEZE AFPERSERS ROEP IK OP OM KLACHT IN TE DIENEN BIJ ACM CONSUWIJZER EN ECC EN FOD ECONOMIE EN WEES NIET BANG VAN HUN DREIGEMENTEN! HET IS ALLEMAAL PURE BLUF HOORDE IK VAN TEST AANKOOP! ZE KUNNEN JULLIE NIETS DOEN!

Svar från Knaek

Hi Tim, je hebt jezelf destijds via onze website aangemeld en dat bevestigd met een betaling van €0,02, daarbij ben je akkoord gegaan met de voorwaarden waarin duidelijk staat dat het eerste collegejaar gratis is en dat er vanaf het tweede jaar een bijdrage geldt totdat je zelf opzegt, dit staat nergens verstopt maar juist duidelijk vermeld bij de inschrijving, daarom vraag ik me af waar het volgens jou zo fout is gegaan en waarom je ons criminelen noemt voor een lidmaatschap dat je zelf hebt afgesloten en waarvan de voorwaarden helder waren.

Niet inschrijven

Vreselijk slechte manier van geld incasseren. Voor het uitschrijven van mijn account stond er nog een paar euro open om te betalen. Na deze betaald te hebben, en uitgeschreven te hebben, word er plots 30,- afgeschreven. Dit zonder te melden, niet via mail, en niet op het moment dat ik me al uitschreef. Erg misleidend.
Contact zoeken is ook niet mogelijk.
Daarnaast zijn de kortingen ook niet zo bijzonder dus totaal niet waard!

Oplichterij!

In september 2023 account aangemaakt, app één keer gebruikt en daarna verwijderd. Nooit mails gehad, geen waarschuwingen, niks. En ineens in augustus 2025 €30 afgeschreven voor het collegejaar 2024/2025?!

Bedrag teruggeboekt, account opgezegd, krijg ik een vordering van €4,52 die ik netjes betaal… en daarna alsnog een mail dat ik weer €30 moet betalen! Uiteindelijk betaald, maar echt belachelijk.

Nooit mails gehad, geen herinneringen, geen bewijs dat ik ooit akkoord ben gegaan. Klantenservice stuurt alleen standaardantwoorden en helpt je totaal niet. De voorwaarden zijn pas ingegaan op 11 januari 2025, dus hoezo moet ik in 2023 al betalen?!

App nutteloos, communicatie slecht, klantenservice slecht. Gewoon oplichterij.

1 september 2025

Waardeloos platform

Opzeggen lukt niet, moet alsnog betalen, 0 keer gebruikt, slechte service

Hoi Willemijn,

Dank voor je bericht en ik snap dat het verwarrend en vervelend kan zijn. Ik heb je gegevens erbij gepakt en zie dat je lidmaatschap nog actief was in het collegejaar 2024/2025. Dat betekent dat er automatisch kosten in rekening zijn gebracht, ook als je het niet gebruikt hebt. Een opzegging moet namelijk altijd bevestigd worden en zonder zo’n bevestiging loopt het lidmaatschap door.

Ik begrijp dat je het gevoel hebt dat er iets fout is gegaan bij jouw eerdere opzegpoging. Als je een bevestiging van de opzegging kunt terugvinden, dan ontvangen we die graag zodat we de datum in ons systeem kunnen corrigeren. Heb je geen bevestiging ontvangen, dan is de opzegging helaas niet afgerond en blijft de bijdrage voor het afgelopen jaar staan.

Je lidmaatschap is inmiddels beëindigd en je hebt hiervan een bevestiging gekregen per mail. Zo voorkom je dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

Laat het me vooral weten als je nog vragen hebt of als je denkt dat er ergens een fout is gemaakt, dan kijken we samen verder.

Wat een oplichters

Wat een oplichters. Account is nooit goed geactiveerd (meerdere malen hulp gevraagd hiermee) en krijg een vaag betaallinkje van een bedrag (laten niet eens zien van wat het is, wanneer en waarop gebaseerd (zelfs na vaker vragen)) Na een jaar is het dus €30 en je krijgt nooit een mail erover, het wordt stilzwijgend doorgegaan

Hi Ryanne,

Je hebt jezelf op 01-11-2023 via onze website aangemeld voor Knaek en daarbij akkoord gegeven met de voorwaarden. Daarmee startte je met een gratis lidmaatschap voor het lopende collegejaar. Na dat gratis jaar loopt het lidmaatschap automatisch door tegen betaling, zoals ook bij inschrijving duidelijk vermeld staat.

We zien dat je inmiddels hebt opgezegd per 24-08-2025. De betaalverzoek die je ontving heeft betrekking op het nieuwe collegejaar en is volledig gebaseerd op de voorwaarden waarmee je zelf akkoord bent gegaan.

Als je problemen had met het activeren van je account, dan had je daar natuurlijk meteen contact over kunnen opnemen, we staan altijd klaar om te helpen via info@knaek.nl. We vinden het jammer dat je het nu als “oplichting” ervaart, terwijl je gewoon gebruik hebt kunnen maken van ons aanbod of daar de kans toe had.

Heb je nog vragen of wil je iets verduidelijken? Laat het ons weten, we kijken graag met je mee.

Onterechte incasso, slechte communicatie

Ik heb in 2023 een Knaek-lidmaatschap gestart voor €0,02. In 2024 is er geen incasso geweest, zonder enige uitleg. In 2025 is er plotseling €30 afgeschreven, zonder melding of verlengingsmail.

Toen ik contact zocht met Knaek, kreeg ik van verschillende medewerkers compleet tegenstrijdige verhalen:

De ene collega zei dat de €30 voor het nieuwe jaar 2025/2026 was en dat hij niet wist waarom er in 2024 niets was afgeschreven.

-Een andere collega zei juist dat de €30 van vorig jaar (2024/2025) zou zijn.
-Met andere woorden: Knaek weet zelf niet eens waarvoor ze geld innen.

Ik ontvang hun commerciële mails wel, maar nooit een verlengingsmelding. Daarmee overtreden ze hun wettelijke informatieplicht (Wet Van Dam). Ondanks dat bewijs weigeren ze het bedrag terug te storten.

Resultaat: slechte communicatie, tegenstrijdige uitleg en geen respect voor consumentenrechten. Ze denken niet aan studenten daar hebben ze dikke schijt aan, ze denken alleen maar aan het geld. Start GEEN lidmaatschap bij hun want zelfs als je na een week van je verlening wilt afzeggen, moet je zo’n 10euro betalen daarvoor. Als je een beetje brein hebt neem je niks bij deze geldwolven.

Svar från Knaek

Hi Muzaffer, ik zie dat je jezelf via onze website hebt aangemeld op 17-11-2023 en toen ook akkoord bent gegaan met de voorwaarden, daarin staat duidelijk dat een lidmaatschap automatisch verlengd wordt tenzij je het zelf tijdig opzegt, volgens onze gegevens heb je pas op 24-08-2025 opgezegd, dus ná de verlenging.

We begrijpen dat dit vervelend kan overkomen, maar we hebben hierin niets verkeerd gedaan. We sturen altijd mails over het lidmaatschap en je kunt op ieder moment opzeggen via www.knaek.nl/opzeggen.

Ik begrijp daarom niet goed waarom je ons als “geldwolven” neerzet voor een service waar je zelf voor hebt gekozen en waarvan de voorwaarden bij aanmelding duidelijk vermeld waren. Neem gerust contact met ons op via info@knaek.nl, dan kijken we samen met je naar de details.

Knaek is a terrible app

Knaek is a terrible app. It keeps deducting money from my account even after I stopped being a student. They charge unnecessary fees—even a fee just to unsubscribe, which is ridiculous. The app is marketed for students, but once you no longer qualify, you still can’t stop it easily. Very disappointing and feels like a scam. I would not recommend this app to anyone.

Als het kon gaf ik 0 sterren

Als het kon gaf ik 0 sterren! Ze halen gewoon geld van je rekening zonder dat je hier iets van weet! Ik heb dit nooit gebruikt en toch schrijven ze geld van je rekening af. Om je account stop te zetten moet je ook nog eens geld betalen! 1 dikke vette scam!!! Gebruik dit NIET!!!!!!

Zomaar afschrijvingen

Na jaren geen abonnement krijg ik opeens 2 afschrijvingen van €30,-. Zonder enig bericht erover ook. Schandalig. En je bespaard amper, misschien net een gratis broodje bij de kfc dat is het…

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Het is een goeie app en veel leuke…

Het is een goeie app en veel leuke acties en makkelijk te gebruiken

Svar från Knaek

Leuk om te horen Scarlett, fijn dat je de app makkelijk vindt en de acties waardeert, zo maken we besparen voor studenten net wat leuker en toegankelijker.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

BIG scammers, iedereen wegblijven!!

Scammers!

They wrote off €30 euros without any notice. Do not EVER trust these guys.

5 september 2025

Svar från Knaek

Hi Manon, jammer dat je het zo noemt terwijl je jezelf hebt ingeschreven voor onze service, ik deel graag je eigen inschrijfformulier met je zodat je kunt zien wanneer en hoe je lid bent geworden, ik begrijp dan ook niet goed waarom je ons "big scammers" noemt voor een dienst waar je zelf voor hebt gekozen, als je vragen hebt of iets onduidelijk is kun je altijd contact met ons opnemen via info@knaek.nl, we kijken graag met je mee.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Pas op nieuwe studenten! Scam bedrijf

Per 1 juli 2024 heb ik mijn Knaek-account netjes opgezegd. Tot mijn verbazing ontving ik onlangs tóch een bericht dat er €30 zou worden geïncasseerd voor een lidmaatschap dat ik niet meer heb.

Daar komt bij dat ik al ruim een jaar geen student meer ben. Toen ik net op de app probeerde in te loggen met mijn telefoonnummer, bleek dat hij gekoppeld was met mijn oude mailadres. Dus kan ik ook niet eens bij het account komen.

Ik heb nooit toestemming gegeven voor een nieuw abonnement na opzegging en heb geen bevestiging gekregen. Toch probeert Knaek geld te innen. Dit hoort absoluut niet en ik vind het zorgwekkend hoe hier met klantgegevens en incasso’s wordt omgegaan.

Als je een mail naar Knaek hierover stuurt krijg je een automatisch mailtje terug, het wordt dus niet eens gelezen. Dit laat ook zien hoe weinig Knaek om studenten geeft, het is een grote cash grab.

Oproep aan andere studenten: wees alert! Controleer goed of je account wel klopt en of er niet zomaar kosten bij je worden afgeschreven, zelfs na opzegging.

Ik heb inmiddels ook een melding gemaakt bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zodat dit onderzocht kan worden.

4 juli 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Giving it one star is already too high

Giving it one star is already too high. This company is a SCAM stay far away! They will debit you for 30 euros even if you already cancelled your subscription years ago, and will only respond to you with automated emails, and charge you to cancel your membership. The cancellation link is impossible to find, and even if the app was legit, the deals are useless.

1 september 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ooit via de studentenvereniging…

Ooit via de studentenvereniging 'gratis' ingeschreven en wanneer je gratis lidmaatschap voorbij is krijg je geen mail of iets. Vervolgens is er 30 euro afgeschreven en heb ik mij gelijk uitgeschreven. Geld terug of iets krijg je dan natuurlijk niet meer. Belachelijk dat een organisatie die korting regelt voor studenten zo misbruik maakt van het niet op de hoogte houden van je abonnement.

4 september 2025
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Het was top alleen wist de Starbucks…

Het was top alleen wist de Starbucks zelf niks van de app en de actie

4 september 2025

Svar från Knaek

Hi Jasmijn, goed dat je dit aangeeft, dat hoort natuurlijk niet te gebeuren, soms duurt het even voordat personeel op de hoogte is van een nieuwe actie, laat het ons weten via info@knaek.nl
dan nemen we contact op met die locatie.

Detta är Trustpilot

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.