Haft folksam i många år o det har aldrig varit några som helst problem när det gäller mina försäkringar. handläggning. utbetalningar m.m. för än nu .jag anmälde en skada 21 oktober o fick en avi på en... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
- Försäkringsbolag
- Bilförsäkringsbolag
- Hemförsäkringsbolag
- Försäkringsagent
- Personförsäkring
- Husdjursförsäkring
Folksam är ett kundägt företag som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.
Bohusgatan 14, 106 60, Stockholm, Sverige
Har besvarat 29 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 månad
Sveriges sämsta försäkringsbolag?
Sveriges sämsta försäkringsbolag?
Jag har Folksam på hem och bilar. Alltid 50-60 min kö när man ringer in. Oftast otrevliga medarbetare på kundservice men framförallt drar de medvetet ut på hanteringen av ärenden. En telefonskada kan ta 3 månader. Ett monopolbolag som borde få granskning för deras kassa hantering
Väntar fortfarande på kompensation för ersättningsbil
Var tvungen attlåta min bil bli hämtad av Folksam bärgare. Fick inte hjälp att hitta hyrbil och har fortfarande inte fått igen för utlägg i förbindelse med utgifter av hyrbil. Svarar heller inte på mail annat än med autosvar. Har hållt på i 1 1/2 månad nu.
Oacceptabel väntetid och dåligt bemötande
Vi är väldigt missnöjda med hur lång tid det tog att få hjälp från Folksam. Efter att vår spis gick sönder gjorde vi en skadeanmälan och fick vänta en hel månad innan vi fick besked att vi själva skulle kontakta en servicetekniker. Därefter tog det ytterligare en månad innan något hände.
Det känns helt orimligt att Folksam tycker det är rimligt att vara utan spis i två månader. När vi försökte få klarhet fick vi ett ganska tråkigt och opersonligt bemötande, och det kändes som att vi själva behövde driva ärendet hela vägen.
Vi hade förväntat oss betydligt snabbare handläggning och bättre service från ett stort försäkringsbolag som Folksam.
Fick ingen hjälp med vatten skada och…
Fick ingen hjälp med vatten skada och väldigt långa köer när man Ringer dem, får dåligt med information. Har tagit annat försäkrings bolag. Varit jätte nöjd innan, men när man fick problem fick man ingen hjälp

Svar från Folksam
ALLVARLIG NÖD: Oacceptabel 18-månaders försening i slutförandet av avliden kunds dödsboärenden
Jag är delägare i dödsboet efter en familjemedlem som gick bort i maj 2024 och som var en mångårig Folksam-kund. Vi hanterar just nu en djup sorg och förlust; att ta hand om hennes angelägenheter har blivit en intensivt smärtsam del av vår sorgeprocess.
Även om vi är tacksamma för att ett försäkringsärende behandlades och betalades ut effektivt under hösten 2024, är vi djupt oroade över att ett andra ärende fortfarande är olöst. Vi har fått veta att förseningen beror på att förmånstagarna bor utomlands och saknar svenskt ID. Vi finner denna motivering förvirrande och motsägelsefull, med tanke på att vi fick den första utbetalningen utan problem.
De 18 månader som detta ärende har varit öppet är orimligt långa och skapar onödig administrativ stress som förvärrar vår sorg. Vi uppmanar Folksam att inse den allvarliga emotionella påfrestning som denna försening medför och omedelbart påskynda den slutgiltiga hanteringen. Vänligen ge oss den avslutning som krävs för att kunna avsluta dödsboets angelägenheter.

Svar från Folksam
Kan man älska ett försäkringsbolag så här mycket så att man undviker att anmäla för att inte kosta er pengar <3
Hade en vattenläcka i väggen som ni utan krångel godkände, för att ett år senare få en ny men i kranen. Båda gångerna var det utan krångel. Vi fick flytta in på hotell i några dagar som barnen uppskattade ( Grandiosa till och med)!
En soffa gick sönder av en anhörig vid ett besök, jag vägrade till en början anmäla detta till Folksam då jag ville att LF skulle stå för det då personen i fråga hade den försäkringen. De totalt vägrade och krävde att Folksam skulle inkomma med ett skriftligt intyg där de nekar skadan, i kontakt med Folksam får jag till svar att Folksam inte kan neka mig ersättning och betalade ut 12.000kr för min soffa, detta trots att jag ville åt Länsförsäkringar. Jag har också flyttat mitt pensionssparande till er, ja helt enkelt har allt hos er. Tack för att ni finns!

Missledande metoder
De skickar faktura fast man inte har dem som försäkringsbolag och kallar det för erbjudande. I Kivra-appen står det med orange notering hur mycket och när jag ska betala, fast jag inte ska betala.
Missledande metoder används för att lura folk att betala något de inte ansökt om.

Svar från Folksam
Se upp med Folksams kattförsäkring!
Se upp och säg inte fel när du tecknar Folksams kattförsäkring! I motsats till t ex ICA, Agria, Lassie gör man skillnad på "Blandras" och "Huskatt/Bondkatt". Katter av "Blandras" får betydligt högre premie! Men även "Huskatt/Bondkatt" är väl av blandras? Eller? Fast Folksam kan ju att tjäna en extra hacka på ex en "felsägning"...

Svar från Folksam
Har varit kund i ~15 år och vill minnas…
Har varit kund i ~15 år och vill minnas att Folksam var riktigt bra en gång i tiden, svarade på mail, lätt få tag på i telefon. Men nu är det helt annorlunda
- Svarar aldrig på mail längre men kräver ändå att kompletering skickas in på mail
- Telefonvalet är helt omöjligt, snurrar runt i 5min helt i onödan, lever fortfarande i 2010?
- Orimligt långa handläggningstider, om du vill vänta i 6 månader utan någon svar och behöva hota med ARN - Om du hotar med ARN så avslutar de caset dagen efter men med sämsta möjliga värdering de kan hitta på dina varor och tar inte ens samma produkter som jämförelse
Så överlag har det här bolaget gått från bra till troligtvis sämre än snittet på 15min. Deras skadehandläggare verkar vara helt inkompetenta och kan inte förstå grundläggande logik & matematik. Blir och byta försäkringsbolag efter pågående ärendet är avslutad.
Undrar om de som jobbar på Folksam ens använder Folksam, helt bedrövlig kund upplevelse

Svar från Folksam
Fortsätter envist att skicka fakturor
Trots upprepade samtal om önskan att avsluta försäkringar, fortsätter Folksam skicka e-post med uppmaning att betala en "ny faktura".
Hur svårt kan det vara att få det rätt, Folksam?

Svar från Folksam
Värdelös försäkring- spara dina pengar
Du betalar en saftig premie per månad för att skydda dig ifall det inträffar en olycka. När olyckan är framme blir ärendehanteringen så mödosam att du nästan ångrar för att ha hopp om hjälp. Efter en massa jobb får du inget eller knapp ersättning. Spara dina pengar istället. Gör dig inte besvär med Folksam husförsäkring.

Svar från Folksam
Folksams djursupport är under all…
Folksams djursupport är under all kritik. Påstår min nya hund är av annan ras och vägrar lyssna på mig, trots jag varit kund hos dem i snart 10 år för min äldre hund. Kommer byta försäkringsbolag snarast möjligt!!!

Försäkringsskydd? Bara på papper
Sämsta försäkringsupplevelsen någonsin. Folksam gör allt för att slippa sitt ansvar. I över två månader ställde de exakt samma frågor om och om igen för att hitta en ursäkt att neka min ersättning, trots att jag har en omfattande hemförsäkring.
Min mobil och mina hörlurar blev stulna ur min stängda väska medan jag promenerade, ändå påstår de att det inte räknas som en försäkringsbar händelse. Deras beslut är inte bara oprofessionellt utan direkt orättvist.
Det mest absurt? De skrev att om jag svarar igen på deras upprepade frågor så kan de ”kanske” ändra sitt beslut. Det betyder att de själva vet att svaret de gav mig inte är rimligt. Hur kan man lita på en försäkring som gömmer sig bakom byråkrati, förhalning och tomma ursäkter?
När man drabbas av en skada behöver man stöd och trygghet. Folksam gav mig i stället slöseri med tid, stress och total brist på respekt för kunden.
Jag rekommenderar ingen att lita på dem i kritiska situationer.

Väldigt dålig försäkring bolag
Jag har anmält min skada sedan juli. När jag frågade varför det tar så lång tid, svarade de: ”Vårt mål är att du ska få ett beslut om du har rätt till ersättning eller inte inom sex månader. Vi mottog din anmälan i juli.” Det svaret talar för sig självt.

- Väldigt varierade kundtjänst
- Väldigt varierade kundtjänst. Ibland får du en super trevlig person, ibland får du köa 2 timmar för att någon sen ska bara lägga på (och då ringer de förstås inte tillbaka för att höra om din upplevelse, nästa som de vet).
Hur som helst så är det usel ersättning och bråkar om allt.
+ Det är någorlunda billigt, men du får det du betalar för.

Svar från Folksam
Behövde ersättningsbil snabbt och över…
Behövde ersättningsbil snabbt och över helgen. Mycket förstående handläggare som hade en bil klar inom några minuter.

Super dåligt forskning
Super dåligt forskning. Jag är missnöjd och ska byta det . Jag rekommenderar inte alls.

Nej.
Nej.
Allt låter jättebra, du får bra skydd, hjälp inom x-antal timmar osv osv osv.
Fick inbrott, stals saker som kostar (idag, 2025) 150000kr att köpa BEGAGNAT. Jag fick ut 50000.
Fick punktering senare 2025, var påväg till ett nytt arbete, fick stå och vänta i över 7 timmar på att fixa punkteringen, fick inget jobb. Tack Folksam.
Nu har jag allt hos Trygg-Hansa. Som vid min inbrott ersatte MER än vad jag begärde för bilen som blev stulen.

Svar från Folksam
Jag var enligt 3 olika handläggare och…
Jag var enligt 3 olika handläggare och en jurister berättigad till ersättning. Efter att en handläggare nekat mig ersättning så begärde jag omprövning varpå samme handläggare åter igen nekar mig kontaktade jag denne handläggare och hon ville knappt lyssna på mig eller svara på mina frågor.
Uselt bolag kommer direkt att byta försäkringsbolag.

Svar från Folksam
Värsta upplevelsen vår familj varit med om
Värsta upplevelsen vår familj varit med om. Föreningen vi bor i har ett kollektiv bostadsrättstillägg genom Folksam Företag. I april i år upptäcktes en läcka i vårt badrum som berodde på ett fel vid stambytet för över 10 år sedan, så företagets garanti täckte inte längre reparation av badrum och hall.
Folksam läste inte igenom besiktningsprotokollet ordentligt så gav först fel svar, när de väl svarade. Försökte ringa, men ingen svarade på telefon.
När de väl svarat och begärt en ny rapport även om den sa exakt samma som den första hade det gått över 3 månader. De ville inte ersätta hela golvet, utan bara en del även om det var olika nivåskillnader samt nyans, något om ”naturlig gräns”, som inte finns, då det är en yta, utan trösklar, dörrar eller väggar.
Vi behövde flytta ut vid asbestsanering av hallgolv, försäkringen vägrade täcka annat boende, så det fick vi lösa själva.
Vi har även bekostat resterande golv, då värdet på lägenheten med två olika golv är lägre än vad vi hade innan.
Aldrig Folksam. Noll kommunikation. Standardiserade svar.
Vi har begärt omprövning , men det kan ta upp till fem månader innan man får ett svar. Det har gått två månader nu.