CNV Omdömen

TrustScore 2.5 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ben er vandaag achter gekomen dat ik een jaar vastzit aan cnv contributie. Mijn Fout dat ik mezelf niet goed genoeg ingelicht hebt. Maar ik kan niet de enigste zijn die de minimaal 1 jaar vastzitten a... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeer teleurgesteld in het CNV.. Om juridische hulp gevraagd in een urgente situatie, één en ander aan bijlagen mee verstuurd, kreeg ik een mail terug waaruit bleek dat deze bijlagen amper doorgeleze... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Als ik heb op Trustpilot eerst kwam om recensies te lezen was ik nu niet verplicht om 1 jaar lid te blijven ! Hoe ik dat nu leest het duurt eeuwen om antwoord van juridische afdeling te krijgen... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Een poosje geleden ben Ik geweldig geholpen door een jurist bij CNV nadat ik een conflict kreeg met mijn toenmalige directeur. Zij was heel scherp en heeft ervoor gezorgd dat ik gekregen heb waar ik e... Se mer

Företagsinformation

1. Fackförening

Skrivet av företaget

CNV is een van de grootste vakbonden in Nederland en behartigt zowel de individuele als de gezamenlijke belangen van werknemers. Onze belangrijkste taak is het maken van duidelijke afspraken over werk en inkomen. Deze afspraken leggen we vast in collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s), zodat werknemers sterke en eerlijke arbeidsvoorwaarden hebben. Daarnaast zetten we ons in voor goede en rechtvaardige wetgeving die te maken heeft met werk en inkomen. Hiervoor lobbyen we actief in Den Haag, zodat de stem van werknemers gehoord wordt. Ook staat CNV klaar om individuele leden te ondersteunen, zowel in werk als in het privéleven. Dit kan variëren van persoonlijk advies tot uitgebreide juridische hulp. Op deze manier zorgt CNV ervoor dat leden er nooit alleen voor staan.

Kontaktuppgifter

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har besvarat 93 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

25 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Tevreden over de ondersteuning.

Ik ben heel tevreden over de juridische hulp van CNV.
Fijn om te ervaren dat het CNV er voor mij was toen ik ze nodig had.

10 oktober 2025

Svar från CNV

Goed om te horen dat je zo tevreden bent over de hulp. Daar doen we het voor.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Simpele vraag word niet juist…

Simpele vraag word niet juist opgepakt door de 'juridische' afdeling .
Je krijgt als antwoord een hoop papieren die je moet invullen en geen antwoord over de vraag zelf.
In het verleden ook al geen goede ervaring met hun gehad.
Men is liever lui dan moe...

31 oktober 2025

Svar från CNV

Dank voor je review, jammer dat je dit zo hebt ervaren.

Bij sommige vragen hebben we eerst bepaalde documenten nodig.
Niet om het ingewikkeld te maken, maar omdat 1 zin in een contract het juridisch antwoord kan veranderen. We willen voorkomen dat we een “ongeveer” antwoord geven. Je moet op ons advies kunnen vertrouwen.

We snappen dat het soms even werk is om stukken bij elkaar te zoeken en naar ons te mailen.
Zodra we de documenten hebben, kunnen we je vraag snel en gericht beantwoorden.
We helpen je graag verder.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Eigenlijk is 1 ster nog te veel.

Eigenlijk is 1 ster nog te veel.
Bezwaar op beslissing uwv gemaakt. 4 dagen bezig geweest om een sterk bezwaar te schrijven. Opgestuurd naar de jurist. Die heeft na 1 telefoontje geoordeeld dat de verzekeringsarts waarschijnlijk wel goed geoordeeld heeft en het hele bezwaar amper bekeken. Advies is om bezwaar maar terug te trekken, terwijl de rapporten aantoonbaar onjuist en onvolledig zijn en de daaruitvolgende procedures daarop gebaseerd zijn. Waardeloze jurist, bedankt voor niets.

1 september 2025

Svar från CNV

We vinden het vervelend dat je onze hulp niet als positief hebt ervaren. Het is altijd goed om dit direct met de betreffende jurist te bespreken, zodat er meteen naar een oplossing gekeken kan worden. Omdat we niet weten wie je bent, kunnen we er nu helaas niets mee. Als je alsnog contact wilt, kun je ons bereiken via email of telefoon.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Ik was lid bij CNV

Ik was lid bij CNV, eerst als werknemer en later als zzp’er. Toen ik een serieus probleem op mijn werk had, deed CNV niets ik werd van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg ongeïnteresseerde reacties.
Vandaag heb ik alsnog €16,50 betaald en mijn lidmaatschap opgezegd. Toch moet ik volgende maand nóg een keer betalen.

Slechte zaak, maar wel blijven innen.

25 juli 2025

Svar från CNV

Omdat we geen contactgegevens hebben ontvangen, kunnen we helaas niet zelf contact opnemen. Als je alsnog met ons in gesprek wilt, nodigen we je uit om contact op te nemen via telefoon of email.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Had een juridich conflict met m’n…

Had een juridich conflict met m’n werkgever. Zonder naar de rechter te gaan hebben de jurist en de vakbondsbestuurder dit voor mij opgepakt en opgelost. Ben heel tevreden over hun hulp.

15 juni 2025

Svar från CNV

Fijn om te lezen dat het zonder rechter kon worden opgelost en dat je tevreden bent over onze dienstverlening! Dankjewel voor het delen van je positieve ervaring.
Team CNV

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Wordt geen lid van het CNV

begin dit jaar mijn dochter lid gemaakt van het CNV meende er goed aan te doen maar teleurstellend deze toko echt verschrikkelijk taal nog teken als je wat vraagt. Per direct opgezegd. En na het lezen van de andere reviews heeft het alleen maar bevestigd dat ik dezelfde ervaring heb als al die andere mensen dat dit inderdaad een teleurstellende toko is dit niets liever wil dan contributie binnen halen en er zelf beter van te worden dan het lid met raad en daad bij te staan. Bedroevend. Vwb jullie reactie jullie hebben helemaal niets gedaan voor haar. Flinke duim hebben jullie waar je dat uit heb weten te zuigen.

11 juni 2025

Dank voor je review.
We hebben binnen een redelijke termijn op de vraag van je dochter gereageerd en ook aanvullende vragen gesteld om haar goed te kunnen helpen. Dat duurde voor jou/haar te lang. We snappen dat wachten soms lastig kan zijn, zeker als je snel een antwoord wilt. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk.
Het lidmaatschap is helaas direct door jou/haar beëindigd, waardoor we geen verdere ondersteuning hebben kunnen bieden. Dat vinden we jammer.
We doen altijd ons best om leden zorgvuldig en professioneel bij te staan.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeer teleurgesteld in het CNV..

Zeer teleurgesteld in het CNV..
Om juridische hulp gevraagd in een urgente situatie, één en ander aan bijlagen mee verstuurd, kreeg ik een mail terug waaruit bleek dat deze bijlagen amper doorgelezen waren, informatie die ik zelf had aangedragen en geen enkele vorm van raad cq advies. Ik zit financieel zeer krap en baal nu dat ik een jaar contributie heb betaald voor jan l#l.
Meteen opgezegd vandaag.

3 juni 2025

Svar från CNV

Wat jammer dat je dit zo hebt ervaren. We hebben via Trustpilot om wat extra informatie gevraagd om contact met je op te nemen, maar daar kwam helaas geen reactie op. Jammer dat we het niet persoonlijk hebben kunnen bespreken.

Onprofessioneel, respectloos, meedogenloos

Helaas zijn de negatieve reviews en ervaringen zeer herkenbaar, zoals van FR van 15 april 2025.

Je wordt zeker niet geholpen en door onervaren juristen respectloos afgescheept met onbenullige zaken, zodat ze het dossier niet hoeven te behandelen, daarbij worden onwaarheden en machtsmisbruik niet geschroomd. Een organisatie die hard en meedogenloos, volledig vervreemd is van menselijkheid en empathisch vermogen.

Bij het indienen van een klacht wordt beweerd dat men onafhankelijk zou zijn, maar wordt alleen waarde gehecht aan het verhaal van de eigen medewerker, ondanks aantoonbaar tegenbewijs. Om eigen ongelijk te verdoezelen worden de klacht en dossier met vaag excuus niet behandeld en geen hulp geboden, terwijl je al die tijd contributie betaalt. Ook wordt niet ingegaan op om de klacht voor te leggen aan een (onafhankelijke) klachtencommissie.

Er zijn geen woorden voor hoe onprofessioneel en onzuiver CNV is. Niet lid worden, je vergooit je geld.

5 maj 2025

Svar från CNV

Wat jammer dat je dit zo hebt ervaren. Dat vinden wij natuurlijk niet fijn om te horen.
We zouden dit graag persoonlijk met je bespreken.
Daarom hebben we je via Trustpilot om wat extra informatie gevraagd. Dan kunnen we kijken wat er precies is gebeurd.
Zodra we jouw gegevens hebben, nemen we contact met je op.

De FNV is veel beter

De FNV is veel beter. De advocaten van de CNV sturen soms emails naar werkgevers zonder toestemming.

Na 7 maanden heb ik hier een reactie van de CNV gekregen. Mijn antwoord op hun reactie:
Dit is geen FNV reclame. Mongool! En ja, een advocaat van jullie heeft zonder mijn toestemming een email naar mijn werkgevers gestuurd.
Jullie spelen vieze spelletjes.

1 december 2024

Dank voor je review.
Die FNV-reclame konden we niet over het hoofd zien 😉

Voor de duidelijkheid: wij nemen geen contact op met een werkgever zonder toestemming van degene die wij bijstaan.
Iedereen kiest zelf wie hem/haar juridisch helpt, en wij doen dat altijd zorgvuldig.

Heb je vragen of wil je iets toelichten? We staan altijd open voor een gesprek. Gewoon per mail of telefoon.

"Christelijk"?

Mijn ervaring met CNV is helaas zeer teleurstellend geweest. Toen ik met een serieus probleem bij hen aanklopte, werd ik niet alleen niet geholpen, maar ook nog eens zeer onbeschoft te woord gestaan.

In een e-mail werd mij simpelweg meegedeeld dat "je een brandend huis niet meer kunt verzekeren". Mijn problemen waren ernstig en het kostte me al veel moeite om mijn verhaal te delen. Zo'n ongevoelige reactie voelde als een klap in het gezicht.

Wat de situatie nog erger maakte: toen ik vervolgens mijn lidmaatschap wilde opzeggen, waren ze plotseling zeer actief in het proberen me te behouden. Ze boden allerlei kortingen aan, maar toonden geen enkele interesse in het daadwerkelijk helpen met mijn probleem.

Ik begrijp dat ze misschien niet in alle situaties kunnen helpen, maar voor een organisatie die zich "christelijk" noemt, ontbreekt het de medewerkers volledig aan compassie en empathie - juist de waarden waar Christus voor staat.

Als je op zoek bent naar een vakbond die er écht voor je wil zijn, die oprecht naar je situatie luistert en daadwerkelijk bereid is om je te helpen wanneer je dat het meest nodig hebt, dan zou ik je CNV helaas niet kunnen aanbevelen. Mijn ervaring wijst uit dat zij meer geïnteresseerd zijn in het behouden van leden dan in het bieden van echte ondersteuning bij problemen.

8 augusti 2024
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Net Lid geworden en looncontrole…

Net Lid geworden en looncontrole aangevraagd. Wilt U zeker,zekerder,zekerst zijn over de juistheid van uw loon? dan doen wij dat voor u! EN met andere krachttermen als loonspecialisten wordt je door CNV lekker gemaakt. Op zich niet erg, als je daad bij woord weet te voegen.
Nu overkwam mij het volgende, een voormalig werkgever waarbij wij er binnen een kleine 2 weken wel uit waren dat het niet ging werken (plus ik ging de week daarop alsnog elders aan de slag) had mij nogal vreemd lage bedragen uitbetaald.

Dus ik mocht ze naar CNV sturen voor controle (echter geen rechtsbijstand, want was toen nog geen lid immers, dus ook begrijpelijk) en kreeg inderdaad te horen dat het niet helemaal leek te kloppen. ook was er sprake van terughoudendheid. De medewerker van CNV zei zoiets als "ja misschien is bedrag wat niet uitbetaald lijkt ook wel onderdeel van je vakantiegeld reservering ??!" Even voor alle duidelijkheid hij rekent mij eerst voor dat mijn basisloonbcomponent niet lijkt te kloppen om dit vervolgens mogelijk verklaren door extra/aanvullende looncomponenten .... en ja hij had alle info kort, bondig en volledig van mij inclusief contract waar het ook duidelijk in staat.....naast het feit dat dit een stukje basiskennis zou moeten zijn van een loonspecialist... ..

OK ik negeer deze vreemde opmerking en stuur later nog de eindafrekening toe, want die is ook eindelijk binnen!! komt ie binnen 24 uur terug Met in het kort 'Ohw kijk! nu heeft u werkgever u eigenlijk zelfs teveel betaald" ?!?!?! even voor alle duidelijkheid, op de eindafrekening staat heel duidelijk dat deze uitbetaling betrekking heeft op het gereserveerde vakantiegeld alsmede vakantiedagen.... en deze zogenaamde loonspecialist wil mij nu gaan zeggen dat dit de uitbetaling is van het te weinig uitbetaalde basisloon?!?!?

Sorry hoor, maar dit is zover beneden enige maatstok/Niveau dan wel peil dat u nu hopelijk goed begrijpt dat ik hier wel even melding van moet gaan maken op trustpilot...de looncontrole is dus van zeer slechte kwaliteit... (en als CNV niet de vrede wil bewaken door mijn lidmaatschap direct te beëindigen zal ik alle diensten volop gaan benutten en hier mijn mening over geven op heel veel plekken op het web, dit is slechts een pril begin +++ we leven nu in het tijdperk van AI....mijn advies aan CNV is dan ook, ten overvloede, om contact met mij op te nemen en mij per direct te laten gaan, risico mijden ,u kent het vast wel!!)

Beste mensen , zo zeker, zekerder,zekerst is deze looncontrole van CNV allerminst....maar zo gedragen ze zich helaas wel....

huidige status is dat mijn looncontrole door iemand anders uitgevoerd gaat worden, en een waarschuwing dat ik hun wel met respect dien te behandelen?!?! (geen enkele verontschuldiging vooralsnog voor een zo overduidelijke fout/vergissing/desinteresse/onzurgvuldigheid ... Joost mag het weten hoor (wie het weet mag het zeggen)?!?! .... maar ik mag niet klagen dat ik het een bizar slecht antwoord vind voor iemand die werkt als loonspecialist ...

2 april 2025

Draait alleen om geld

Draait alleen om geld, vorig jaar op tijd lidmaatschap opgezegd moest daarna nog 2 x contributie betalen met 1 maand opzegtermijn !!
Uiteindelijk een dreigbrief ontvangen dat het uit handen gegeven zou worden en de kosten daar van
€ 40,00 waren. Heb spijt van jaren lidmaatschap na deze ervaring

8 februari 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

I’ve been awaiting someone to call me…

I’ve been awaiting someone to call me for 3 weeks but no one calls back and whenever I call (tried 6 times already including morning, afternoon) there’s no one available! They don’t keep their promise, think twice before you become a member.

5 januari 2025

Jaren contributie betaald

Jaren contributie betaald. Toen ik ze echt nodig had gaven ze niet thuis. Allemaal parttimers en zijn niet bereikbaar. Totaal geen empathie. Alleen maar met zichzelf bezig.

29 november 2024
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

CNV reageert nietop e-mail en ook niet op brieven

In juni van dit jaar had ik naar CNV gebeld met de vraag
of mijn vrouw lid kan worden van CNV, na heel veel vragen van de telefoniste kwam het er op dat het niet kan, hetgeen ik vreemd vond, ik nam er geen genoegen mee dus had ik per e-mail gevraagd waarom het niet kon, daar kreeg ik geen antwoord op, kort geleden had ik per brief mijn vraag wederom gesteld maar CNV laat me weer in de steek door geen antwoord op mijn vragen te geven.
Ik had een andere vakbond organisatie hetzelfde vraag gesteld, het antwoord was dat mijn vrouw welkom is en mijn gegevens werden genoteerd hetgeen resulteerde dat mijn vrouw in zeer korte tijd lid werd van de vakbond organisatie.
CNV sluit mensen uit.

9 september 2024

Schandalig

Schandalig. Dacht dat een vakbond er was voor hulp.Nu heb ik zelf hulp nodig door deze organisatie. Enkel puur op geld uit. €16,50 voor een jaar lang aan contributie. Misleidende verkopers aan de telefoon. Pure oplichterij pas er mee op !!!

27 augusti 2024

Juridische hulp viel tegen

Had juridische hulp gevraagd voor een probleem met onze televisie, deze ging stuk na 4 jaar en was niet meer te herstellen. Televisie koste 2.300 euro.
Aanbod bij de verkopende partij voor een nieuwe was zeer laag vandaar mijn verzoek voor juridische hulp.
De hulp viel extreem tegen ze gingen uit van eerdere correspondentie en ik moest het aanbod maar aannemen. Ik ben zelf op internet voldoende tegengekomen dat er wel mogelijkheden waren en dit is dus ook gelukt.
Na een klacht die ik bij de cnv had neergelegd over de jurist ben ik gebeld en heb na overleg 300 euro gekregen als tegemoetkoming.

22 juli 2024
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Slechte informatie over wijziging rechtsbijstands verzekering

Inderdaad heeft het CNV niet aan alle leden doorgegeven dat het burenrecht per 1 Jan. 2024 niet meer in het pakket zit van Brandmeester. Het zou fijn zijn om alsnog zo spoedig mogelijk alle leden per brief/mail mededelen dat het burenrecht is komen te vervallen. Dus ben je genoodzaakt om bij een ander alsnog een rechtsbijstand verzekering af te sluiten. Vooral voor de mensen die niet meer werken valt nu veel uit. Juist het burgerrecht was belangrijk. Dus CNV laat het z.s.m. aan alle leden weten. Geen hulp meer bij burgerrecht.

29 juli 2024
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Slechte communicatie

Al lid geworden vanwege de voordelige prijs. Uit het niets krijg ik berichten dat ik contributie moet betalen met een prijs die niet is afgesproken. Na mail contact met de CNV bleek dat ze de prijzen hebben aangepast en hebben verzuimt mij op de hoogte te houden. Prijs/kwaliteitverhouding is zoek en de stugge en koude klantenservice hebben mij doen besluiten afscheid te nemen van de CNV!

30 juli 2024

Detta är Trustpilot

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.