Bokstavligt talat sämsta servicen. Om man ska kontakta er för uppföljning så behöver man ringa minst 2 dagar innan annars sitter man i kö såpass länge och man får ingen hjälp. Jag fick vänta i 3 timm... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
Informationen kommer från olika externa källor
Sök jobb, rekrytera medarbetare eller ta del av information om arbetsmarknaden i Sverige eller utomlands.
Hälsingegatan 38, 113 43, Stockholm, Sverige
- www.arbetsformedlingen.se
Ingen inbjudningshistorik registrerad
Ärligt kan man vara
Ärligt kan man vara, men konstruktiv?
Varför? Hittar de personalen på gatorna? De har ingen kunskap , de vet inte med vem de pratar, om arbetssökande är sjuk psykiskt det bryr de sig inte om. De pressar,hotar kommer med förnedrande komentarer och har ingen aning hur de ska behandla människor.
Lägg ner AF .
psykisk-tortyr-förmedlingen.
psykisk-tortyr-förmedlingen.
värdet i denna myndighet är negativt, du hade fått långt mer hjälp om dom gjorde absolut ingenting alls. går inte beskriva med ord hur inkompetenta dom är, hela mydigheten behöver göras om från grunden.
Läst om alla som blir avstängda för att…
Läst om alla som blir avstängda för att man inte söker jobb i andra städer eller utanför sitt dagpendlingsavstånd tittade på försäkringskassan vad jagskulle få i aktivitetsstöd fick andnöd och hjärtklappning dom har gjort samma sak med mig jag har inte sökt aktivt lämpliga jobb man ska enligt dom vara borta hemifrån 12timmar varje dag för man måste söka heltid köpa pendlingskort på tåg eller buss när man inte har så mycket pengar det finns väl ingen som orkar fara hit och dit 👎
Extremt oprofessionellt
Arbetsförmedlingen samt platsbanken upplevs som Extremt oprofessionellt. Ska man ha kontakt med dom så har dom 90% av tiden fullt i telefonkön och kan inte ta samtal eller så får man vänta 1-2timmar för att komma fram. När man kommer fram så har de dryga attityder och är till värdelös hjälp. Sen har vi platsbanken som är ett totalt skämt på alla sätt som finns. Inte minst det faktum att så många tjänster läggs ut som "heltid" men när man går in på annonsen så står det mitt i texten att det är extratjänster med 1-2 dagar per vecka. Totalt skämt.
Går inte få tag på!
Jag har flyttats 10 nummer på 1 timma och 17 minuter för ett så enkelt jäkla ärende som att jag vill flytta fram mitt utskrivningsdatum en vecka, då det inte går att göra själv av sjukt oklar anledning!
Jag har plats 86 och förstår att jag inte kommer få hjälp idag eller inom överskådlig framtid, lägg ner hela skiten!
Sämsta myndigheten!
Sämsta myndigheten! SÄMSTA SIDAN!
De gör ingenting för att hjälpa människor, om du vill ha kontakt du måste vänta 2 timmar på telefon och efter det händer ingenting heller, bättre ni stänger!!!!!!!!
Varför skickar ni bara tipsen på vad ska du göra på en s..t intervju???
Ni förstår inte att ni har ingen chans att få även en s..t intervju????
I Sverige finns jobb bara för svenskar, släktingar, kompisar och familj, INGENTING ANNAT JOBB, här är mycket korruption, det är sanningen i Sverige 🇸🇪
Min upplevelse av undersköterskeutbildningen genom Arbetsförmedlingen
Jag går just nu undersköterskeutbildning via Arbetsförmedlingen, och jag måste tyvärr säga att min upplevelse har varit extremt negativ och frustrerande. Vi tvingas vara i skolan varje dag mellan kl. 08:30–16:00, även när vi inte har några lektioner alls. Lärarna ger oss några uppgifter och försvinner sedan resten av dagen – vi lämnas helt ensamma. Vi får inte gå hem tidigare, även om det inte finns något att göra. Om vi gör det, drar Arbetsförmedlingen hela dagens ersättning. Det känns som ett straffsystem, inte ett stöd.
Vi har inget val. Lärarna säger det rakt ut: att vi bara ska sitta och vänta i skolan i 8 timmar – även om vi inte får någon undervisning. Det är ovärdigt och respektlöst. Dessutom upplever jag att vi som elever blir diskriminerade, både i hur vi behandlas och hur vi bemöts. Vi får sällan hjälp, och våra röster blir inte hörda.
När det var dags för praktik (APL) blev jag skickad till en plats som låg tre timmar bort från där jag bor. Jag fick inte säga nej – jag blev hotad med att förlora min ersättning i fyra veckor om jag vägrade. Jag hade inget val. Jag kämpade ändå, gjorde mitt bästa och fick bra omdömen.
Men nu tvingas jag tillbaka till samma plats för att göra praktik igen, trots att jag redan varit där, lärt mig mycket och bevisat att jag klarar det. Det finns ingen hänsyn till min situation. Jag känner mig utnyttjad, nedtryckt och psykiskt pressad. Det här ska vara en chans att utvecklas, men det känns mer som ett straff.
Arbetsförmedlingen stöttar oss inte – de hotar och bestraffar oss. Skolan undervisar oss inte – de överger oss. Och vi som elever lämnas helt ensamma mitt i detta. Jag känner mig ledsen, arg och nära att ge upp. Det här är inte vad utbildning eller integration ska handla om.
Katastrofalt långa väntetider
Katastrofalt långa väntetider!
Började på plats 87 och nu 2tim13min senare har jag plats 22!
Nyexade socionombabben Larsson som…
Nyexade socionombabben Larsson som jobbar här bara, som tar in andra polare referensbabben Larsson. Kaos.
Personen jag snackade med i mobilen…
Personen jag snackade med i mobilen kunde knappt svenska, förstod ingenting.
Efter 4 timmar i telefon kö så bara…
Efter 4 timmar i telefon kö så bara avbröts det!!!!!
Ringde eftersom jag inte har fått en enda respons på mitt mejl!
Varför exakt finns ni?????
Tvingar min sjuka pappa att söka jobb
Arbetsförmedlingen – ni krossar sjuka människor. Ni är det sjukaste i det här landet.
Min pappa har haft hjärtinfarkt 2014, diabetes, har genomgått en hormonell cancerbehandling som lämnar honom fullt av biverkningar som fortfarande sitter i, bilolycka, svåra biverkningar som smärta, kramper, ja listan är lång.
Han har inte kunnat arbeta normalt sen 2014. Ändå tvingas han “söka jobb” för att inte bli av med ersättningen. Vad tror ni? Tror ni att det finns ett jobb där ute för en hjärtsjuk, cancersjuk, diabetesdrabbad man med bröstsmärtor, orkeslöshet och kroniska biverkningar?
Ni VET att han inte kan jobba. Ni VET att han är sjuk.
Men ni pressar honom ändå – med hot.
“Sök jobb, annars får du inga pengar.”
Det är som att be någon med brutna ben att springa och sen sparka på dem när de ramlar.
Det här är inte bara ett kallt system. Det är ondska i förklädd myndighetsform. Ni har ingen empati, ingen respekt, ingen mänsklighet kvar. Ni är inte där för att hjälpa, ni är där för att kontrollera, förminska och bestraffa.
Och mitt i allt det här står en sjuk människa som gör allt han kan för att inte bryta ihop. Och ni gör det värre. Varje dag.
Ni borde granskas. Skakas om. Tvingas stå öga mot öga med varje person ni förstört.
Ni är inte värdiga att kalla er en hjälpande instans.
Det här är inte ett system som stöttar, det är ett system som kväver.
Ni borde skämmas till ryggraden.
Sämst
En av de sämsta myndigheterna jag haft att göra med. Personal upplevs ofta som otrevlig, nonchalant och ointresserad av att hjälpa. Det känns inte som att man blir bemött med respekt eller förståelse – snarare som att man är ett störningsmoment. Det här är en myndighet som verkligen behöver se över sitt bemötande och sitt uppdrag. Jag har ingen tilltro till att de vill eller kan hjälpa människor vidare i arbetslivet.
Jag var först på plats på…
Jag var först på plats på Arbetsförmedlingens kontor och förklarade mitt ärende. En anställd ringde er och gav all information – att jag fått ett sommarjobb och bara ville meddela det.
Trots det fick jag höra att jag själv måste ringa in.
Jag ringde i över två timmar, med 30 personer före mig i kön – ingen svarade.
Hur länge ska man behöva kämpa för att meddela en så enkel sak?
Otroligt ineffektivt, respektlöst mot människors tid och helt oacceptabel service.
Jag har till och med slösat bort min lediga dag bara för att försöka nå er – utan resultat.
Ni måste förbättra er tillgänglighet och göra det enklare för människor att meddela viktiga uppgifter. Det här är inte värdigt en myndighet som ska hjälpa människor.
Jag ger 1 av 5 och önskar att jag kunde ge 0.
Sitter i deras telefonkö och startade…
Sitter i deras telefonkö och startade på plats 13 och efter 2 timmar så är jag nere på plats 6.... Myndigheter kräver att vi skall följa deras bestämda tider för att skicka in saker men de kan inte ta ansvar för att hjälpa oss nätr vi har frågor så det blir rätt. Bedrövligt!!!!!
De vill att man ska ringa dem sen när…
De vill att man ska ringa dem sen när man ringer fick jag sitta i över 4 tim kö . Istället för att dem ringer upp en annan stället.Skärp er .vem ska betala de här samtalet som kommer bli dyrt.😡
Inskriven i 10 år och bättre har det inte blivit
Det känns hopplöst och meningslöst att överhuvudtaget inte få mer och bättre hjälp från arbetsförmedlingen för att kunna få ett jobb, speciellt när man har behov av att kunna få stöd för att hitta och behålla ett jobb när man själv inte kunnat komma åt ett jobb på den ordinarie arbetsmarknaden.
När jag skrev in mig som arbetssökande för 10 år sedan (2015) var arbetsförmedlingen klart bättre än den är idag även om kritiken alldeles nyss hade börjat lyftas upp på allvar. Då fanns det kontor man kunde besöka för att få hjälp med att skriva in sig, på vilka man kunde boka möten för att ta upp sina behov och diskutera sånt man hade funderingar över och man hade dessutom en egen arbetsförmedlare som ansvarade för ens ärende.
Sen jag skrev in mig har jag haft SIUS-stöd, som till en början gav önskad effekt men som idag mer gått att ge det motsatta. Fick ett jobb som jag i början trivdes med, men när jag själv tvingades sluta gick det utåt. Den dåvarande SIUS-konsulenten som jag funkade bra med slutade en tid efter att jag förlorat jobbet och jag kastades istället mellan olika konsulenter som jag inte fungerade alls bra med och som bara ville förstöra och ej hjälpa, samtidigt som arbetsförmedlingen genomgick sina värsta förändringar och nedskärningar i modern tid.
Med läget som det är idag 2025, 10 år senare med alla kriser och lågkonjukturer som Sverige har bakom sig är SIUS-stödet klart under all kritik. Man är så utlämnad till sig själv att sköta jobbsökandet på egen hand när de säger att man har mycket att göra och ingen lyhördhet finns på ens förfrågan om att få hjälp med att hitta ett jobb på en annan ort än hemorten, då man nu säger att man vill flytta dit jobben finns. Man blir så förnedrad av alla låstasjobb och internordrar till erbjudanden som inte ens uppfyller ens egenskaper och som . Likaså var det förnedrande att man fick ett plats på Samhall, som man inte alls ville ha eller var något för mig överhuvudtaget som kan vara och ha ett vanligt jobb ute på den ordinarie arbetsmarknaden. Nu är man så trött på SIUS att man har byggt upp en motivation de facto att man ska greja det här själv. Dags att visa att jag kan klara av att skaffa ett jobb själv utan deras stöd när de inte lyssnar och bara ska vara upptagna vecka ut och vecka in med massa annat. De borde få mer befogenheter att hjälpa en någon annanstans än att man själv bara ska påtala att man vill ha någon annan som ska hjälpa en till den nya orten. Vad händer nästa gång? Sluta fram för allt att få folk att må dåligt och var medmänskliga istället.
Vet faktiskt inte om det finns en sämre…
Vet faktiskt inte om det finns en sämre myndighet än dessa... Dom gör felbedömningar(Hur kan dom via ett telefonsamtal på 8minuter bedöma att jag behöver stöd och utökad hjälp i mitt arbetssökande för mina "sjukdomar" (Går på Anti-depressiv medicin.) Detta är något som varken läkare eller specialist psykologer kunnat komma fram till eller under flera års tid.) Finns inte tillgängliga, lägger totalt orimliga & otydliga krav på en arbetssökande, omöjligt att komma i kontakt med dem, deras chatt är alltid "full" & accepterar inte nya meddelande, deras telefonkö är i genomsnitt "kö-plats 65" sen avbryts samtalet efter 45minuters väntetid när du äntligen nått plats nummer 56.
Utsållad
Här blir man behandlad som en andra klassens medborgare.Självkänslan körd i botten och helt utstött ur den så kallade välfärden som ens förfäder arbetat för.Myndigheter kan ljuga och luras en hel del utan att det händer dem något,annat är det för vanligt folk.De tror att man är bakom flötet pg diagnos och passar då på finta bort en.Smaklöst beteende och ser på recensionerna att man inte är ensam om att bli illa behandlad.Varenda myndighet borde granskas av en tillsynsmyndighet..som i sin tur också borde granskas för det finns ingen ände på folk som höjjer sej själva genom att trycka ner andra och dessutom få lön för det.Det är kutym på detta bygget.Tvif@n
Tvingar en att resa 3h+
Tvingar en som har barn på dagis att pendla i mer en 3h med flera byten tur och retur (saknar körkort)för att göra praktik plats. Praktik plats pratas 90% arabiska än svenska. Tyvärr arabiska kan jag inte och försöker bli bättre på svenska.
Väldigt respektlöst bemötande av handledare som ser ner på en utan att skämmas .väldigt förnedrande .
Dem tänker inte på familj förhållande tecken man ser på handläggaren är typ" jag ska se till så du blir fort utskriven från oss oftast genom varningar för jag vet att du kommer inte kunna stå emot detta som jag har förberet för dig" deras jobb är mer som en cleaner än någon som ska hjälpa dig i arbetslivet som ska guida dig rätt.
Deras resurser antigen kan dem inte använda dem rätt eller så har dem brist på det . Men i alla fall du är inte en människa för dem !