Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Hele goede luisteraars, laten je goed uitpraten en delen goede adviezen en denken goed met je mee. Na mijn poging hebben ze mee gedacht hoe ik verder kan gaan. Wel iets minder dat ze zich versprak d... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zoek je terwijl je letterlijk de wanhoop nabij bent contact met 113, sta je eerst lang in de wacht, vervolgens gaat ene Steph invullen voor jou wat je voelt,ondertussen is ie met drie anderen bezig.... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Onbeleefd te woord gestaan. Omdat ik belde over de ergernis dat je OVERAL op internet waar het woord zelfmoord staat je opdringerige hoogst irritante verwijzingen ziet naar 113. Dit is buiten alle... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

De chat lijkt wel een chatbot ipv een mens, totaal geen empathie en je eigen antwoorden worden constant herhaald. Komen met een standaard lijstje "oplossingen" (bijvoorbeeld wandelen terwijl het avond... Se mer

Företagsinformation

1. Psykoterapeut
  2. Psykolog

Informationen kommer från olika externa källor

Denk je aan aan zelfmoord? Neem contact op met 113. Crisislijn 24/7 open, therapie met een psycholoog of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Kontaktuppgifter

3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Goede hulp tijdens wachtlijst GGZ

Ik sta momenteel in de wacht voor GGZ hulp voor mijn slepende depressie. Tijdens het wachten zijn mijn suicidale gedachten sterk toegenomen. Ik heb contact gezocht met de 113 chat, de persoon aan de andere kant heeft me inderdaad nogal basaal te woord gestaan, het is namelijk niet echt mogelijk iemand op een verantwoorde en veilige manier te helpen als je niks van deze persoon weet. Via de chat is er meteen een afspraak voor me gemaakt voor online therapie om me te helpen met deze gedachten om te gaan terwijl ik op grondige GGZ hulp wacht. Ik ben zeer tevreden over mijn psychologe die ik tijdens deze sessies spreek.
Ik zie hier helaas veel slechte reviews van mensen die duidelijk niet begrijpen waar deze lijn voor bestaat en niet na willen denken over waarom ze bepaalde handelingen uitvoeren.
Dit is een laagdrempelige en anonieme hulplijn voor mensen die met hun suicidale gedachten om willen leren gaan. Geen 'afscheidslijn'. Als je iemand aan de lijn wil hebben die je 'smeekt het niet te doen' moet je een naaste bellen als je die hebt, niet deze lijn.
Je komt inderdaad in eerste instantie in een receptie chat terecht, besef dat deze aardkloot vol met zieke geesten zit die voor de grap chatten of alles voor de grap bezet willen houden. Het is nota bene anoniem. de receptie lijkt mij een buffer hiervoor en het is toch echt vele malen beter dan een wachtliftmuziekje oid. Aangezien een receptionist geen professioneel behandelaar is is het voor mij logisch dat deze chat een beetje op script gebaseerd overkomt.
Als je spullen voor zelfmoord niet weg wil leggen kunnen ze inderdaad niks voor je doen, je kan niet verwachten dat mensen een carriere lang willen/kunnen aanhoren hoe iemand zelfmoord pleegt. Niemand kan dat aan, jij ook niet. Daarnaast kan het dat het gesprek juist de doorslag geeft om het te doen als het mes voor je neus ligt. Iedereen zit anders in elkaar, in crisissituaties is het niet te voorspellen hoe iemand reageert.
Het antwoord 'we kunnen niks voor je doen' is voor veel mensen JUIST het gene wat ze moeten horen. Het kan het besef doen indalen dat zelfdoding permanent en onomkeerbaar is, en dat de wereld gewoon verder gaat zonder jou. En aangezien je levend genoeg bent om een review te schrijven, kun je misschien tot de conclusie komen dat dit bij jou heeft gewerkt.

7 januari 2023

Kinderachtig

Bij een terugval, na 30 jaar, in een depressie met suïcidale gedachten heb ik 113.nl gemaild. De vragen die gesteld werden door een psycholoog, waren van een dusdanige kinderachtige aard dat het leek of ik een klap in mijn gezicht kreeg met de boodschap dat ik me niet zo moest aanstellen, dat ik toch een prachtig leven had. Ik weet niet waar ze deze psychologen vandaan halen, maar de pot met intelligente hersencellen is hen voorbij gegaan....

13 december 2021
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Watkanjewel.nl

Eerst in een lange wachtrij gestaan waar werd gezegd als het te lang duurde je ook de voicemail in kan spreken. Ja goh als ik een late reactie wil bel ik mijn moeder wel. Daarna uiteindelijk een vrouw aan de telefoon die tegen me praatte alsof ik een kleuter was die niet mee mocht spelen op het schoolplein. Ik geef ze nog net geen 1 omdat de woede die ik voelde door dat denigrerende gesprek er voor zorgde dat ik er uit werd getrokken. Dus als je een deel van je leven kwijt wilt maar niks permanents bij de hand hebt, bel 113.

14 november 2021
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

50 minuten in de wacht!!!!

Via de chat heb ik een aanvraag gedaan voor hulp. Eerst was het met een soort receptioniste die daarna voor vervolg hulp zou zoeken. Het probleem hiervan was dat ik daarna 50 minuten heb gewacht tot er iemand kwam. Toen deze na deze tijd er nog steeds niet was heb ik gewoon weg geklikt. Op dat moment was ik gewoon te geschokkeerd om iets te doen en daarna kwam mijn moeder binnen. Mocht dit niet gebeurd zijn had dit echt fout af kunnen lopen.

23 oktober 2021

Verschrikkelijke hulp

Verschrikkelijke hulp. Het lijkt wel alsof het een stelletje robots of automatisch gegenereerde berichten zijn. Duurt ongelooflijk lang voor je een antwoord krijgt en het zijn allemaal stomme voorbedachte onmenselijke zinnetjes. Het als kers op de freaking taart. Kreeg ik de vraag: 'sta je open voor alternatieven dan zelfmoord'. En ik zei 'zoals wat' ? En vervolgens kreeg ik een bericht: 'ik zie dat je de hulp niet accepteerd'. En werd vervolgens nog voor ik kon reageren de chat beëindigd. Ik zweer het je. Dit is echt het laatste wat ik had verwacht. Nee, man. Dit is echt by-far de slechtste hulp die ik ooit had verwacht.

4 september 2021

amateuristische chat hulp

Ongelooflijk amateuristische
Aanpak via de chat. de ‘receptie die met standaard zinnetjes je aan t lijntje houdt, los van enige échte empathie.
Ik heb zelfs mijn best gedaan om
De persoon in de chat op weg te helpen om mij te helpen. Uiteindelijk de chat afgekapt, na lange lange stiltes van hun zijde

Nope, dit is geen hulp die je mag verwachten van professionals.

19 augusti 2021

Afwijzing ipv hulp

De chat bestaat uit 2 losse onderdelen: een soort voorportaal waarbij je door de receptie te woord gestaan wordt, bestaande uit standaard vragen en standaard reacties, duidelijk copy paste. Vervolgens bepaalt de receptie of je in het daadwerkelijke gesprek wordt toegelaten. Wanneer je jezelf al iets hebt aangedaan (ook wanneer dit totaal niet dodelijk is) of wanneer je spullen daarvoor in de buurt hebt, wordt de chat door de receptie gestopt met de boodschap dat het voor hen niet fijn is om te chatten wanneer iemand niet 'veilig' is. Vroeger was dit niet zo en ervoer ik de chat als zeer prettig. Nu wordt iemand die dus het hardste hulp nodig heeft, afgewezen. Ironisch genoeg, is dit precies hoe het in de reguliere GGZ is geregeld. Lichte gevallen krijgen sneller hulp, zware gevallen zijn 'te complex' en worden weggestuurd. Heel pijnlijk, zeker wanneer je je al totaal waardeloos en wanhopig voelt. Jan Mokkenstorm was een geweldige man en vond dat niemand alleen mocht sterven. Nu hij helaas overleden is, is 113 duidelijk in negatieve zin veranderd. Doodzonde.

23 april 2021
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Totaal geen gehoor voor mijn vraag

Ik heb duidelijk aangegeven dat ik het over mijn zelfmoordgedachten wil hebben. Hier heb ik amper de kans voor gekregen omdat er alleen praktische vragen werden gesteld. Toen ik eenmaal begon met mijn gedachten uit te spreken werd snel gezegd als je weer wilt praten kun je bij ons terugkomen. Nou nee niet dus.

Ik vind het echt prachtig als mensen hier wel bij geholpen worden maar mijn ervaring is alles behalve goed.

9 november 2020
Omdöme utan inbjudan

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.