Vi var på det hela taget mycket nöjda med resan. Vår guide var lite virrig vilket till viss del nog berodde på att han inte behärskade det norska språket så bra. Vi fick se och uppleva en stor del av... Se mer
Vi har varit på Cypern och är väldigt nöjda med resan. Resdatumet ändrades två gånger och därför fick vi 10% på matpaketet. Vi hamnade på ett lyxigt hotell de fem första nätterna. Enormt poolområde... Se mer
Informationen kommer från olika externa källor
World Visitor är ett lågpris researrangör med huvudfokus på destinationer runt Medelhavet och Mellan-Europa. Efter många års erfarenhet och ett gott samarbete med lokala aktörer har vi många återkommande resenärer. Vi köper in hotell, transporter och flyg i ett stort volym kombinerat med välprovade marknadskoncept som är kostnadseffektivt och målinriktat. Resultatet av detta gör att vi kan erbjuda våra gäster oslagbart låga priser på våra resor utan att det går utöver innehåll och kvalitet. World Visitor AS är medlem av Resegarantifondet.
Postboks 4814 Nydalen, 0422, Oslo Norway, Norge
- 08-40 30 01 75
- support@worldvisitor.com
- worldvisitor.se
Kroatienresan 18/3-20/3-18
Kroatienresan 18/3-20/3-18
Vi som valde att betala extra 990:- för att få ett bättre boende blev lurade på detta. Dom som inte lade till dom 990:- bodde på samma hotell som vi
Dom 990: bör återbetalas eftersom vi inte fick ngt extra för dom 990:-
Att skriva att vi hade busstransfer från Dubrovnik till Split var en medveten bluff (lögn) då vi hamnade 75 km utanför Split och inte fick åka med bussen från hotellet in till Split om vi inte betalade de 79 EURO som var ett paketpris på guidad tur och lunch. Inte ens bussresan till Mostar ingick enl vår mycket röriga guide, som efter protester fick ändra sig, då vi påpekade att det i våra handlingar står att Busstransfer fr Dubrovnik till Split, Mostar och tillbaka, ingår.
Tyvärr, bästa World Visitor, känns det som att vi blivit förda bakom ljuset, när vi tecknade oss för denna resa.
Vi önskar återbetalning för den s.k uppgraderingen av hotell som vi inte fått och ser fram emot att få dessa pengar 4x990:- insatta på vårt konto i Handelsbanken i Varberg: konto nr 6231-252150228
Hälsningar
Leif och Reneé Ärlebo, Gunilla Ek Elofsson och Tryggve Elofsson

Tydligen inga direktflyg!
Borde det inte framgå att man inte får direktflyg till resmålen? Ska till Italien i april. Fick idag mail, men endast för info om två av tre passagerare. Ringde kundtjänst o frågade om var mailen om den tredje resenären blivit av. Hon svarade att det var normalt o inget att bry sig om. Känns ju inte seriöst precis! Hoppas nu verkligen det blir fina hotell att bo på i städerna!
Svaret vi fick här stämde inte heller. Det saknades mkt riktigt en E-Ticket fil för en av oss men det tog några dagar så fick vi den också per mail. Personalen man får prata med när man ringer verkar inte riktigt veta vilka utskick som är biljetter o vilka som är informationsbrev.

Svar från World Visitor Sverige
Upplever att guiden prackade på…
Upplever att guiden prackade på resenärerna middagar, luncher, utflykter till hutlösa priser. Speciellt äldre resenärer blev övertalade att köpa dessa paket till överpriser. Det ingick en "gratis" utflykt till gamla stan, men då tog bussen en omväg förbi flygplatsen så att vi skulle luras på att köpa smycken till hutlösa priser. Denna omväg tog en halvdag... Som tur var så var det fint väder på flygplatsen så vi kunde vända näsan mot solen!! Detta var dock inte vad vi hade förväntat oss. Så glad att vi inte köpte ngt paket av den lismande guiden utan för en bråkdel av priser upptäckte Kroatien!

Svar från World Visitor Sverige
Har precis kommit hem från en resa till…
Har precis kommit hem från en resa till Kroatien! Upplevde att alla som inte rest med detta företag innan kände sig lurade. På bussen på väg till hotellet fick vi reda på att rutten på resan var ändrad. Det kunde de väl ha mailat ut i god tid! Och att utflykterna kostade extra, fast det framstod som att de ingick i resan som vi bokade!
Och de som inte ville betala extra hamnade långt utanför nämnda resmål. De kunde väl bli avsläppta centralt om de ville roa sig på egen hand.
Och dessa besök där turkiska företag presenterade mattor, smycken och läder var inget som stod med i programmet! Och skitjobbigt att bli jagad runt av dessa försäljare. Otrevligt.
Det kändes verkligen som de bara ville mjölka pengar av oss.
Positivt var duktiga inhemska guider och intressant historia vid olika resmål. Och trevliga reskamrater.
World Visitor kommer vi aldrig att resa med igen samt avråda andra också!
Lurendrejeri på hög nivå! Turk = skurk
Ewa

Svar från World Visitor Sverige
Fick ett trevligt samtal idag
Fick ett trevligt samtal idag, där dom bad om ursäkt för otrevligt bemötande och att jag ska få våra pengar tillbaka då vi pga familjeskäl inte kunde resa i år.
Bra jobbat !
Kanske gör ett nytt försök nästa år.

Svar från World Visitor Sverige
Har just kommit hem från en billig resa…
Har just kommit hem från en billig resa till Kroatien. Jag hade egentligen inga förväntningar, men blev glatt överraskad över de fina hotellvistelserna. Hotellen låg visserligen en bra bit från turistmålen, men det fanns ju lokalbussar att ta sig till dem.
Vad som jag upplevde som negativt var olika extra erbjudanden, relativt dyra. Om man inte köpte blev man särbehandlad med ”straff”. Bussen skulle bl a till Mostar (som jag sett fram emot att se), men vi var 15-16 stycken som blev avsatta i en okänd ort och fick vänta där 4.5 timmar innan bussen återvände. Lördag eftermiddag, bara ett rökigt café. En man var njursjuk, en dam riktigt dålig, flera var förkylda. Tack och lov regnade det inte. Bussen blev försenad p g a ”poliskontroll”, sa reseledaren. Enligt ett par passagerare stämde det inte. En guide i Mostar hade inte hållit tiden. Vad hade hänt om någon av oss behövt sjukvård? Ingen information, ingen möjlighet till kontakt. Helt övergivna på ett ställe där vi inte förstod språket och få kan engelska. Varför kunde vi inte fått följa med till Mostar och gå på egen hand?
Detta hände även nästa dag, söndag. Vi blev avsläppta i en liten by, där nästan allt var stängt p g a lågsäsong. Väntade ett par tre timmar innan bussen återvände efter sightseeing, lunch och vinprovning för övriga.
Resan var billig, men dyr om man köpte alla tillägg. Man hade inte all information från början. I prospektet över resan står det faktiskt att transfer ingår till bl.a. Mostar. Man lovar mer med bild och text än man håller.
Trots allt är jag ganska nöjd eftersom vi tog egna initiativ och besökte både Dubrovnik, Split och Trogir med lokalbussar.

Svar från World Visitor Sverige
Just kommit hem efter en underbart …
Just kommit hem efter en underbart trevlig o välplanerad resa 6/2 - 13/2. Allt fungerade enl planen o vi boďde på bra hotell och åt mycket god mat. Guiden var väldigt kunnig o berättade målande. Mycket nöjd med andra ord 😊❤

Svar från World Visitor Sverige
Vår resa till Paris i november var …
Vår resa till Paris i november var utmärkt. Transfer och guide var på plats. Hotelet bra och en glad Guide. Kommunikation med resebyrån var lätt.
Aicha och Salam

Hej Anna
Hej Anna
Ni vet vad ni gör för fel, och istället för att ta åt sej och göra något, så kommer ni bara med en massa ursäkter. När över 60% av kunderna är missnöjda så borde Ni reagera, alla dessa kan väl inte ha fel. Ni ändrar hela resrutten, lägger in saker som inte fanns med från början, och så lägger ni skulden på resenären. Var lite ödmjuka och ta åt Er av kritiken, så kanske Ni kan vända siffrorna så att de går åt rätt håll. Hade det varit en vara jag hade köpt, hade jag krävt pengarna tillbaka.
Janne
Turkiet
var till Turkiet i december, billig resa men mycket ljug, jag köpte inget matpaket eftersom jag inte äter något med ögon, guiden blev skitsur och skulle fortsätta att tjata men det hade han inget för, jag och min väninna åt ute för ca 25kr var och fick mycket bättre mat än de med matpaketen, på ett ställe var det döda kattungar i en pool som låg bredvid där människor satt och åt, vi gjorde egna utflykter på de lediga dagarna och hade kul och framförallt billigt, smyckefabriken är rena lurendrejeriet de lurade folk på handpenning, äkthetsintyg mm samma gällde skinnfabriken. men har man skinn på näsan så går det bra att resa med dessa. jag kommer att resa med dem fler gånger

Bokningsnummer SE007553
Bokningsnummer SE007553
Ang. Vår resa från Rhodos till Fethiye den13/11´
Vädersajter varnade under helgen för stark blåst och 12-14 sek/m med byar över 20 sek/m.
Många i resesällskapet började bli oroliga för överfarten med så många personer och väskor i den lilla båten.
Frågor ställdes till reseledare och besättning angående lämpligheten i denna överfart som skulle ta 1,5 tim, men fick till svar att
allt var i sin ordning och det var erfaren besättning som tagit detta beslut.
Förslag gavs att överfarten kunde genomföras på söndag 12/11 på em då havet var lugnt,
och om att planet från Antalya den 14/11 kunde mellanlanda på Rhodos och ta med oss därifrån på väg mot Göteborg!
Resan till Fethiye startade från Rhodos 13/11 kl 08.00 väl ute på havet började vågorna slå över båten och folk började bli oroliga
samt många kräktes.
Efter en timme slog en våg ut rutan i fören med personskador som följd och vatten forsade in till följd att passagerare och bagage blev genomblöta,
Då bestämde kaptenen på båten att ändra färdriktning till en liten ort vid namn Datca, fyra timmar senare anländer genomblöta och skräckslagna passagerare dit.
Våra bussar hade lyckats ta sig dit så vi kunde starta resan till Antalya som vi anlände på kvällen efter en resa på totalt elva timmar!!!
När vi nu öppnade våra resväskor på hotellet upptäcker vi att allting i väskorna är genomblött, vita kläder är missfärgade av mörka och så vidare.
Härmed yrkar vi på ersättning för förstörda kläder och sanering av väskor till en kostnad av 2.000:- per person,
samt att vi inte behöver uppleva en sådan skräckresa en gång till pga noncharlant bemötande från besättning.
MVH
Imber Malm och Tord Thunberg

Skräckfärd
Vi var med på samma resa som M La och vill utfärda en bestämd varning till ev. resenärer, som tänker resa med World Visitor. Vår resa "Rhodos och Egeiska kusten" blev en skräckupplevelse men vi är glada att vi överlevde.
För det första blev avresedatum tidigarelagt ca en månad. Det kunde vi dock godkänna. När sedan flygbiljetten kom en vecka före avresa var början på resan ändrad till Turkiet istället för Rhodos. Vi mejlade WV och begärde en ny "dag-för-dag"-lista men fick inget svar. Först vid ankomsten till Antalya fick vi det nya "dag-för-dag"-programmet.
För att komma till Rhodos åkte vi ner till hamnen i Fethiye och efter pass- och bagagekontroll fick vi (tre fyllda busslaster med vårt bagage) gå ombord på en gammal sliten bärplansbåt. Efter en kort färd på bärplanen kom man på att båten inte skulle hålla, så man gick ned i "ytläge". Färden till Rhodos skulle ta 1½ timme men tog tre.
Vistelsen på Rhodos gick bra, eftersom vi hade bokat eget boende i gamla stan och rådde oss själva. Först sista natten anslöt vi till övriga gruppen. På morgonen blåste det ca 20 m/sek, dubbelt mot ditresan. Trots det valde man att åka med samma båt som tidigare. Så länge man körde längs med vågorna gick det bra förutom att besättningen fick gå runt och dela ut plastpåsar, eftersom många blev sjösjuka. När kaptenen valde att köra rakt igenom en stor våg slogs en centimetertjock vindruta sönder och vattnet for som ett vattenfall in i främre salongen. Lyckligtvis fick endast en person skador av den inspolade rutan i pannan, handen och ena benet. Med mindre tur kunde han ha blivit halshuggen. Alla i främre salongen blev naturligtvis genomdränkta av vattnet och när det började rinna som en flod på golvet i mellansalongen spreds skräcken bland passagerarna och flytvästarna slets fram. Nu började även kaptenen och guiderna, som satt uppe i styrkabinen, att inse det dumdristiga i att ge sig ut i det stormiga vädret. De lade om kursen och tog oss till lugnare vatten. Vi hamnade till sist i en liten hamn, Datҫa, mycket längre västerut. Bussarna som väntat på oss i Fethiye ombads, redan då vi ändrade kurs, att åka till Datҫa. Strax efter vår landstigning kom de tre bussarna och hämtade oss. Vi var lyckliga att ha kommit levande iland men hade nu en drygt sex timmar lång bussresa kvar till hotellet i Antalya. Dagen hade börjat med frukost kl 06.00 och "lunchen" intogs vid 18-tiden och middag kunde ätas på hotellet strax efter kl 21.
Vi klagar inte på vädret som var bra hela tiden fram till sista kvällen. Vad vi inte kan förstå är att ni kunde vara så ansvarslösa och skicka ut ett hundratal passagerare i den hårda blåsten, då det redan vid ditresan var problem trots endast halva vindstyrkan. URDÅLIGT!
En besvikelse!
Jag känner att jag måste dela med mig av det här. Resan till Turkiet och sedan till Rhodos och tillbaka som gjordes från 7 till 14 november, var en av de sämsta resor jag och min man har gjort någonsin. Långa bussresor (totalt ca. 22 timmar under 3 dagar) med tidiga morgnar och sena kvällar med två speciella besök på två stora matt- och smyckesindustrier där man bara ville locka turister att köpa turkiska mattor och smycken. På bussen sålde reseguiden ett så kallat "Comfort paket" på 199 euro/pers där det innehöll 7 luncher eller middagar + inträde till 2 olika attraktioner i Turkiet. Vi tyckte inte att det var ett rimligt pris med tanke på matpriserna på turkiska restauranger samt inte hade intresse för att gå på de två attraktionerna. Vid lunch stannade bussen vid restauranger i ödemarken där vi som inte hade Comfort paketet inte fick köpa mat. Vi var ett antal personer som skulle klara oss själva och hitta matställen i ödemarken på egen hand pga. att restaurangerna förberedde mat bara till de som hade köpt paketet.
Även där på Rhodos skulle det tillkomma ytterligare avgifter på 59 och 39 euro vilket vi inte visste om innan resan. Det gjorde ändå inget med tanke på själva resan dit + boendet som var billigt.
Båtresan från Rhodos till Antalya blev också rena mardrömmen där man hade tvingat turisterna att sätta sig på en hovercraft-liknande båt en stormig dag där höga vågor slog sönder båtens glasruta med vatten som forsade in med kraft och skadade en medpassagerare. Till och med när vi steg av båten tog ingen hand om oss som var chockade, dyblöta och väntade i ovädret och kylan med blöta kläder för att bli avsläppta vid turkiska gränsen . Även våra reseväskor var fulla med vatten och det fanns inte några torra kläder till ombyte.......................Hur som helst, vi mår fortfarande dåligt och känner oss kränkta. Inget att rekommendera!

Har varit i Kapadokien med World Visitor
Har varit i Kapadokien med World Visitor och är väldigt nöjd. Vi tog extra paketet med mat och utflukter och kunde slappna av hela veckan och bara njuta av allt spännande att se. Luncherna var omväxlande och jättegoda och buffeerna är otroliga. Allt har fungerat perfekt. Vår resa blev ombokad en gång och vi fick pengar tillbaka för det. Vi är helt nöjda.
Upplevelse av World Visitor
Vi är två vänninor som blev inbjudna av World Visitor till ett möte i våras där vi erbjöds som tack för hjälpen en resa för 950kr och sedan ”vann” min väninna 2000kr som vi kunde använda till annan resa. Vi nappade då de som höll i det berättade att World Visitor hade centralt belägna hotell och beställde en resa till Paris 3 dagar. Först blev flygtiden ändrad så vi fick 3nätter och 2 dagar. Ankomsten var förskräcklig bussen körde förbi oss två gånger och efter60 minuter så fick vi gå på bussen på gatan. Det Hotellet låg i utkanten av Paris, guiden som inte kände inte till hotellet sade att vi inte kunde få mat därav kunde vi beställa i en automat och alla var hungriga efter många timmar utan mat. Utflykterna dyra och ingen höjdare, frukosten urusel och guiden var utlånad från Turkiet till Paris under två månader, han försökt så gott han kunde.
Resan till Turkiet blev flyttad fram en vecka och vi kunde inte resa den veckan, det dröjde flera veckor och fler påminnelser innan vi fick pengarna tillbaka.
Vi kommer inte att resa med World Visitor fler gånger och kan inte rekommendera det till vänner.

Cypernresa
Vi hamnade på ett lyxigt hotell de fem första nätterna. Enormt poolområde,
fantastisk buffe. Utflykterna var okej. De två sista nätterna bodde vi på ett mindre hotell.
Vi åker gärna med World Visitor igen.
Funkat bra med det mesta
Funkat bra med det mesta. Vi fick dålig information från start dock vilket gjorde att det kändes lite oseriöst då. Fick veta hoteller samma dag. Flygtiderna + info kom typ 1 mån innan trots att vi bokat ett halvår före o betalat då.
Men när vi väl var där så var allt bra, bra och hjälpsam svensktalande guide. Hotellet var ok. Kan tänka mig att resa med wotld visitor igen. Vi var i paris.
Vi har bokat en resa via World Visitor
Vi har bokat en resa via World Visitor, vi fick bekräftelse på datum och destination, samt betalningsinfo. Vi betalade i tid, slutbetalning t o m innan utsatt tid. Under tidens gång frågade jag även om info om resan, vart vi skulle bo och detaljer om flygresan som tider, bolag osv. Fick inget svar på detta alls utan bara att info kommer sen. Har själv jobbat i resebranschen och ser detta hanterande som urusel service. När vi väl gjort slutbetalningen får jag mail om att resan är inställd, vi blir hänvisade till ett tidigare datum vilket vi verkligen inte kunde eller att avboka och få pengarna tillbaka. Jag ville ha pengar tillbaka omgående så vi skulle kunna boka en annan resa, med en ANNAN resebyrå men fick höra inom 14 dagar. Det har ju inte skett. Vi har fortfarande inte fått pengarna men utgår från att dom betalar tillbaka då jag gjort en anmälan hos Konsumentverket. Jag accepterar inte detta bemötande när vi har gjort det dom bett oss om att betala i tid osv och nu förhalar dom bara. Boka inget via dessa!

Svar från World Visitor Sverige
Det omdömet räcker för att visa vilka …
Det omdömet räcker för att visa vilka World Visitor är för några,
Mycket dåligt
En oacceptabel upplevelse
Orimligt och oförskämt beteeende.
Åk inte med dessa som lovar så mycket som de inte kan hålla!
Alla på denna resa var lika besvikna!

Svar från World Visitor Sverige
World visitor är ett riktigt bluff …
World visitor är ett riktigt bluff företag som vill ha handpenningen på en resa och sedan ändrar och ställer in resan och försöker att ändra datum och när det inte passar och man svarar direkt så blir det inget svar tillbaka från dom.
Fick ett email från dom att resan inställd på grund av för få resande och blev erbjuden ett annat datum, vilket inte var möjligt att acceptera och skickade email tillbaks att vi ville ha vår handpenning tillbaka , fick email klockan 15.03 och svarade klockan 15.12, samma dag, men de har fortfarande inte svarat, vilket blufföretag, på deras hemsida står det att de finns där till 16.00, men inget svar, RENA BLUFFÖRETAGET 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Det står ju ovan här när jag skickade email till Er, kan ni inte läsa?
Svarade klockan 15.12 och fortfarande inget svar????
RENA BLUFFFÖRETAGET👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎