Vinted SE Omdömen

5 362
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 1 146 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Kunderna upplever att det är otroligt enkelt, snabbt och smidigt att både köpa och sälja begagnade varor i vardagen. Många uppskattar verkligen att det går enkelt att lägga upp annonser, att betalningarna kommer snabbt samt att hela processen känns trygg. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten, då de upplevde att det är svårt att få ordentlig hjälp och att svaren ofta dröjer länge. En del personer kände också att det förekommer problem med krånglig verifiering samt att det ibland förekommer problem med kvaliteten på varor på plattformen.

Ämnen som oftast nämns

User experience

Recensenter nämner positiv feedback om user experience och upplever att det är enkelt, smidigt och säkert att... Se mer

Product

Kunder hade tvetydig upplevelser med product, där vissa recensenter uppskattar hur lätt det är att sälja... Se mer

Customer service

Kunder delar negativ åsikter om kundservicen och upplever att det är näst intill omöjligt att få hjälp av en... Se mer

Website

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med webbplatsen. Medan vissa konsumenter tycker att plattformen... Se mer

Delivery service

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med delivery service. Vissa upplever processen som smidig och... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Lätt att lägga upp annonser. Smidigt att få fraktetikett och skicka iväg det man säljer och man behöver inte oroa sig för att inte få betalt. Också lätt att handla och de flesta säljare är bra och s... Se mer

Hej! Det saknas information om hur länge en köpare kan vänta med att betala? Med andra ord det samlas information om hur säljare skall hantera utebliven betalning! När kan man ta bort var... Se mer

Väldigt bra men mycket strul om du har canada goose jackor tex du får inte sälja det och de blir massa krångel att använda 25 olika ställen att sälja på. Blir att man prioriterar bort vinted för att s... Se mer

Bra sätt att sälja begagnade kläder. Ända fel är att det finns så många leverans alternativ. Kan bli ett evigt flängande för att hitta

1. Online-marknadsplats
  2. Klädbutik
  3. Herrkläder
  4. Second hand-butik
  5. Butik med vintagekläder
  6. Damklädesbutik

Vinted är ett inkluderande community och en mångsidig marknadsplats som strävar efter att göra andra hand till ett förstahandsval. Miljontals medlemmar över hela Europa köper och säljer begagnade saker hos oss varje dag. Sälj avgiftsfritt och fynda unika kvalitetsartiklar - på Vinted hittar du allt från mode, elektronik och heminredning till husdjurstillbehör och mycket mer.

Bra

TrustScore 4 av 5

5 tn omdömen

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har inte besvarat negativa omdömen

Alla omdömen

(5 362)

1 681 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Extremt störande

Extremt störande med meddelanden man får av Vinted i appen som inte går att stänga av. Man kan inte heller chatta med deras kundtjänst.

12 augusti 2026

Vinted nekar säljarskydd via automatiserade bottar som gör fel.

Jag skickade en silverring i ett förseglat, vadderat kuvert (vilket jag har tydliga fotobevis på), men kundtjänstboten avslog mitt ärende och påstod felaktigt att jag hade använt en "plastpåse". När jag krävde att en människa skulle granska ärendet fick jag ett automatiserat svar på under en minut som påstod att de hade "granskat ärendet manuellt".
Fakta är att mitt paket blev strimlat av fraktbolagets sorteringsmaskiner under transporten, vilket förstörde ringen. Vinted använder bara autosvar och vägrar titta på mina bildbevis för att slippa betala ut den ersättning jag har rätt till enligt deras säljarskydd. Det är omöjligt att nå en riktig människa.
Mitt användarnamn: naimjewellery

10 juni 2026

Vad är köparskyddet egentligen till…

Vad är köparskyddet egentligen till för?

Jag har flera gånger fått produkter via Vinted som inte stämt med säljarens beskrivning.

Det som stör mig mest är att man som köpare betalar en obligatorisk avgift för Vinteds köparskydd vid varje köp, men när något faktiskt är fel ska man ändå själv kunna behöva betala returfrakten.

Vinted skriver själva:

”Vid retur av en artikel betalar köparen för returfrakten.”

Så om jag får hem en produkt som är felaktigt beskriven kan jag alltså behöva betala för att skicka tillbaka den för att få tillbaka mina pengar.

Säljaren får tillbaka sin produkt, medan jag som köpare kan förlora pengar trots att det inte är jag som gjort fel.

Då undrar jag verkligen vad jag betalar köparskyddet för.

För mig är det inte mycket till köparskydd om köparen själv får stå för kostnaden när säljaren har beskrivit varan fel.

Efter att ha varit med om detta flera gånger har jag väldigt lite förtroende för Vinteds köparskydd.

29 augusti 2026

Mitt konto har blivit felaktigt…

Mitt konto har blivit felaktigt blockerat. Jag hade lagt upp ett par mjukisshorts köpta på Lager 157 Gällstad. Plötsligt blockerar Vinted mitt konto permanent och anklagar mig för att sälja falska plagg, bedrägeri. Finns ingen att ringa, jag får väldigt märkliga svar på meddelande till kundtjänst. Som om det är AI som skriver. Jag har skickat 10 foton på plagget som bevisar att det är från Lager 157. De låser ändå inte upp mitt konto. Fruktansvärt oseriöst!

26 augusti 2026

Vinted: Säljaren får allt – köparen förlorar allt

Extremt dålig upplevelse med Vinted – allvarliga frågor kring hur tvister hanteras

Jag är extremt besviken på hur Vinted hanterade mitt ärende. Jag skickade tillbaka varan till säljaren inom den angivna tidsfristen och skickade dessutom skärmdumpar och annan dokumentation som tydligt visade att returen skickades i tid.

Trots detta valde Vinted att betala ut pengarna till säljaren, med hänvisning till att returen påstås ha skickats för sent. Jag fick ingen rimlig förklaring till varför de bevis jag skickade in ignorerades.

Resultatet är helt oacceptabelt: säljaren har nu både pengarna och telefonen.

Telefonen var dessutom i betydligt sämre skick än vad som angavs i annonsen. Säljaren skrev att kameran ”ibland inte fokuserar”, men i verkligheten fokuserar kameran inte alls.

Men det största problemet är inte ens telefonens skick. Det är hur Vinted hanterar tvister. När en köpare följer returprocessen och kan visa med dokumentation att varan skickades tillbaka i tid, borde ärendet granskas objektivt och transparent.

I stället står jag nu utan både pengar och telefon, medan säljaren har fått behålla både varan och betalningen.

Den här händelsen har allvarligt skadat mitt förtroende för Vinteds köparskydd och tvistlösningsprocess. Om Vinted kan bortse från dokumenterade bevis och ändå låta en säljare behålla både varan och pengarna, vad är då egentligen syftet med köparskyddet?

Jag anser att Vinted måste se över hur sådana här ärenden utreds och hur bevis som skickas in av köpare faktiskt bedöms.

17 augusti 2026

Jag har beställt 3 paket från Polen med…

Jag har beställt 3 paket från Polen med early bird och det stod att 2 av dem skulle vara i min postlåda. Dagen efter får jag ett meddelande av vinted att det 3e paketet hade levererats till min postlåda igår? Inte ett enda paket är där. Jag har kontaktad både early bird och vinted support och jag får ingen hjälp. Jag tycker att det är otroligt tråkigt för om man ska köpa något från Polen ligger frakten till ett postombud på ca 200kr, vilket är dyrt. Early birds frakt kostar ca 50kr vilket inte heller är superbilligt och definitivt inte säkert! Detta är oacceptabelt. Det är ohållbart att ha dessa två frakt alternativ. Det är även synd om säljaren som drabbas. Kundservicen är helt sjuk! Ärendet ska ta upp till 35 dagar att reda ut? Det är orimligt och detta fick mig verkligen att tappa lusten för vinted som jag har tyckt om så mycket förr. Jag vill ha pengarna tillbaka och detta har hänt mig förut. Jag fick inte pengarna tillbaka på flera månader och det är oacceptabelt!

27 augusti 2026

Bra!

Bra, säljer saker snabbt och hittar mycket att köpa

28 augusti 2026

Smidigt!

Väldigt smidigt att både köpa och sälja såväl nya som begagnade prylar och kläder.

28 augusti 2026

Besviken på köparskyddet och kundservicen

Jag har generellt varit nöjd med mina köp på Vinted, men tyvärr blev min första problematiska beställning en stor besvikelse.

Varan kom fram trasig och jag rapporterade problemet två gånger inom den angivna tidsfristen, enligt Vinteds instruktioner. Trots detta pausades inte beställningen utan slutfördes automatiskt och betalningen gick till säljaren.

Det som gjorde mig mest besviken var kundservicen. Det var mycket svårt att komma i kontakt med dem och trots att jag hade följt instruktionerna fick jag ingen lösning på problemet.

För mig handlar det inte om beloppet, utan om att kunna känna sig trygg som köpare när något faktiskt går fel. Tyvärr fungerade köparskyddet inte som jag hade förväntat mig i mitt fall.

27 augusti 2026

Katastrof

Katastrof. Sålde en telefon, köparen hävdar att den inte går att ladda. Det fungerade hur bra som helst när jag hade den samt att jag med hjälp av USB-c kabel laddade ur mina bilder.
Nu har det gått en månad sedan jag skickade den. Jag får bara standard svar av Vinted att jag ska motbevisa detta. Hur ska jag kunna motbevisa det då jag inte har telefonen. Hur ska man veta vilka fel en köpare kan hävda och skydda sig mot alla tänkbara fel de kan hitta på.
Det sjukaste av allt är att vinter har beslutat att köparen får behålla telefonen och få tillbaka pengarna. Jag får varken tillbaks min telefonen eller pengar. Det här kan ju inte vara lagligt?
Dessutom låt säga att telefonen gått sönder under frakten så borde köpskyddet som man betalar för gå in och täcka detta. Nu är det helt osannolikt enligt mig att laddporten gått sönder under frakten. Det mest troliga är att köparen har en defekt laddkabel eller hittat ett kryphål hur man kan lura säljare och vinted.
Jag avråder starkast från att använda vinted så fler blir lurade.

26 augusti 2026