Jag har betalt medlemsavgift(30 år), inkomstförsäkring samt tilläggsförsäkring(snart 20 år). Efter drygt 4 månader av arbetslöshet har 0 kronor betalats ut från Unionen. Detta trots att jag uppfyller... Se mer
Undrar om det är 3:e gången i mitt liv jag försöker få ett svar på en fråga från unionen. Efter över 1 timmes telefonkö så svarar en människa som lika väl kunde jobbat på ica, eller nummerupplysning... Se mer
Min upplevelse av Unionen är mycket allvarlig. Unionen har fattat beslut om mitt ärende utan insyn, haft kontakt med motparten utan mitt samtycke och gett mig felaktig information om mina rättigheter... Se mer
Herregud! Aldrig varit med om så arroganta människor. Se över era arbetsförhållanden som förmodligen skapar denna attityd! Under all kritik! När man själv inte förstår allt för man inte arbetar med de... Se mer
Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Vi tror på att samla alla krafter på arbetsplatsen i samma fackförbund.
Olof Palmes Gata 17, 11122, Stockholm, Sverige
- +46770870870
- info@unionen.se
- unionen.se
Har inte besvarat negativa omdömen
Håll er borta från detta.
Sämsta fackföreningen i historien, sämst behandling, otrevliga, går inte att nå dom. Ställer till med problem fastän man lämnat in full dokumentation. Håll er borta från detta.
Rekommenderas ej
Rekommenderas ej, välj en annan fackförening!
Dåligt rakt igenom, supporten är en katastrof och de är dessutom ganska otrevliga. Oseriösa och fjantiga evenemang, allt de förmedlar bottnar i "woke" ideologi som är helt verklighetsfrånvänd.
Vad du än gör
Vad du än gör, gå inte med dom! Helt komplett värdelös fackförening och A-kassa. De lyfter inte ett finger för din skull och de totalt skiter i att du är arbetslös, du får lista ut själv vilka dokument du skall skicka in, samt att de har en timmes telefontid varje dag. Välj pappers eller if metall, de bryr sig iallafall om deras medlemmar.
Korrupt fackförening som sitter i knät på arbetsgivaren
Gör ingenting för att hjälpa medlemmarna även om medlem har sagts upp utan giltiga skäl, erkänner att arbetsgivaren har brutit mot MBL och LAS men gör ingenting åt saken. Liknar mest en korrupt mafia i ett U-land än en svensk fackförening
Jag sökte stöd hos dem via deras…
Jag sökte stöd hos dem via deras formulär på hemsidan eftersom deras telefontider är begränsade till just mina arbetstider. Fick inget svar förrän tredje gången jag skrev (och då väldigt otrevligt eftersom det gått 3 månader utan hjälp) och då sa dem att dem ”inte fått något meddelande”. Helt otroligt att jag betalat över 700kr för den perioden och det är hjälpen man får? Om det bara var möjligt skulle jag byta fack på en gång!
Otroligt nöjd medlem!
Så sjukt nöjd över hur bra de hanterade mitt ärende. Diana är så professionell och stöttade och gav råd. Otroligt tacksam över hennes och Unionens hjälp.
Jag har väntat i över tre månader nu på…
Jag har väntat i över tre månader nu på en mindre utbetalning.
Jag har försökt att skriva till dom fler gånger, ringa dom utan att det hände nånting. Äntligen fick jag besked för en vecka sedan att dom hade flyttat min begäran till en annan avdelning för att jag skrev just den dagen, inte på eget initiativ.
Väntar fortfarande på pengar och hoppas för dom som har det svårt ekonomiskt att dom inte väljer denna a-kassan, då det kan vara skillnaden på om man kan betala hyran, att det går så långsamt hos dom.
Varning för unionen
Om ni någonsin vill ha en a-kassa där ni får pengar så bör ni aldrig använde de skojarna. De gör allt de kan för att slippa betala.
Noll engagemang och faktisk kunskap
Noll engagemang och faktisk kunskap. Hjälper ej arbetstagare i överhuvudtaget, oavsett om det finns möjlighet att agera. UNDVIK!
Falsk marknadsföring och lurigt företag
När jag betalade för medlemskap som student blev jag lovad ersättning för kursliteratur. Sedan visar det sig att man bara kan få tillbaka det efter man tar examen, vilket är lite för sent när man är fattig student i 5 år först. Sedan när dagen kommer så säger de att de tagit bort den förmånen, trots att du aldrig hade möjlighet att använda dig av den.
Citerar support:
"Det finns ingen skyldighet att fortsätta erbjuda en medlemsförmån, utan de förmåner som ingår i de olika medlemskap som Unionen erbjuder förändras och utvecklas hela tiden utifrån medlemsbehov och samhällsutveckling."
Sen gjorde de automatiskt om mig till betalande medlem när jag fick jobb (och då hade jag gett dem mina uppgifter för 5 år sedan som student så de kunde börja fakturera direkt!), självklart med en uppsägningstid som du ska betala.
Totalt bedrövligt fackförbund
Totalt bedrövligt fackförbund. Gå inte med för det är fullständigt bortkastade pengar. Räcker att va med i a-kassan.
unionen A kassa bland det sämsta.
unionen A kassa bland det sämsta.
de ser till att folk som är arbetslösa och mår dåligt, mår ännu sämre.
Jag har kontaktat Unionen vid två…
Jag har kontaktat Unionen vid två tillfällen och efter det har jag stått till arbetsmarknadens förfogande.
Efter en stroke blev jag sjukskriven. Efter en tid kom chefen hem till mig med en skriftlig uppsägning pga sjukdom. Jag kontaktade Unionen men där ändrade man uppsägningen till arbetsbrist.
År 2007 fick jagen sjuklönebidrags anställning på ett Museum.
I anställningsavtalet från AF stod det att jag inte skulle utsättas för stress, eftersom det skulle
påverka mitt redan höga blodtryck. Det fungerade ända tills vi fick en ny Intendent år 2015. Hon fick ofta utbrott och flög upp i ansiktet på folk och skrek och gapade. Mitt blodtryck visade oftast >170 . år 2018 blev jag helt slut varje gång som jag ansträngde mig och när man gjorde en ultraljuds röntgen som visade att det var fel på en hjärtklaff och två kranskärl. Då jag tog upp det med ordföranden men inget hände. Eftersom jag inte ville riskera komplikationer med hjärtklaffen då min sjukskrivning skulle upphöra, så ansåg jag mig tvungen att kontakta Unionen. Detta ledde åter igen till att jag fick stå till arbetsmarknadens förfogande.
Då avslutade jag mitt medlemskap i unionen.
Varför ska man ha Unionen?
Varför ska man ha Unionen? har betalt Unionen och A-kassan i 6 år. Trots att jag arbetat mer än 100% under denna tid, fick jag ingen rätt till inkomst försäkring fast jag tjänat mer än vart gränsen går. Fick en väldigt låg A-kassa för att jag arbetat extra under min föräldraledighet, bara i Sverige straffar det sig att jobba hårt och extra. Man skulle tydligen inte arbetat mer än 60h/mån om man jobbar extra för då räknas inkomsten på den låga lönen ist, samt att man inte har rätt till att ha en bisyssla då man inte arbetat minst 12 mån i sträck extra utöver heltidsarbetet samt haft en maxinkomst på ca 3000kr. Hur kan de ha alla dessa krav och inte ha de synliga för allmänheten när man betalar så mycket pengar och förlitar sig på dom?
Skulle inte Unionen täcka upp a-kassan mha inkomstförsäkringen om man har rätt till det och man fått för lite från A-kassan?
Varför är man ens medlem
Blev arbetslös, behövde stöd, gick med i Arbetsförmedlingen, satte mig som arbetslös på Unionen.Tog dom 1.5 månad att göra beslutet att säga Nej. Varför är man ens medlem på det där Jä*** stället...
Unionionen ringde mig i somras och…
Unionionen ringde mig i somras och påstod att jag avslutat min anställning. Jag har jobbat på samma ställe i flera år. Dom ville ha in ett intyg på var jag jobbade. Jag sa att jag inte tänkte skicka in något intyg och att jag då går ur facket. Den som ringde höll med om att jag borde gå ur. Jag har varit medlem i 30 år. Jag fyllde i en utträdesblankett på nätet 26 juli. Nu säger dom att den blanketten kommit bort. Jag måste dessutom skicka in en speciell blankett för att det ska godtas att jag kan lämna UNIONEN. Jag har bytt fack. Jag vill inte ha med unionen att göra. Dom är maktfullkomliga och så nedlåtande.
Helt tandlösa och jag undrar varför de…
Helt tandlösa och jag undrar varför de ens existerar? Tar arbetsgivarens sida i alla konflikter mellan arbetare och arbetsgivare. Men dina pengar tar dom utan att blinka. Svarar inte på frågor, återkopplar inte eller efter en evighet, glömmer bort epost och går på semester...
Behöver du en a-kassa, så rekommenderar jag Alfakassan istället. Det finns andra a-kassor också. Googla och lämna Unionen!
REKOMMENDERAR EJ TILL NÅGON.
REKOMMENDERAR EJ TILL NÅGON.
DOM ÄR RIKTIGA BANDITER SOM MJÖLKAR BARA PENGAR FRÅN FOLK, BETALAR EJ FULLT ERSÄTTNING.
JAG HADE RAPPORTERAT IN 3 VECKORS ARBETSLÖSHET FICK UT ENDAST 1 VECKAS ERSÄTTNING SOM DESSUTOM DROGS AV 2 DAGARS KARENSAVDRAG. RIKTIGA SKURKAR.
Låter ärenden dra ut något enormt på…
Låter ärenden dra ut något enormt på tiden, om de ens väljer att hjälpa en. Så man som medlem får spendera otroligt mycket tid själv för att driva ens ärende. Ej ett fackförbund att räkna med.
Rekommenderar ej..
Rekommenderar ej... råkade gå in på sidan för att se vad det handlar om, räckte ej att man behövde logga in och stod inget knytet till betalning... avslutning på 5 min slutar med jag måste betala avgift för någon tråkig sida ush aldrig igen