Jag har betalt medlemsavgift(30 år), inkomstförsäkring samt tilläggsförsäkring(snart 20 år). Efter drygt 4 månader av arbetslöshet har 0 kronor betalats ut från Unionen. Detta trots att jag uppfyller... Se mer

Undrar om det är 3:e gången i mitt liv jag försöker få ett svar på en fråga från unionen. Efter över 1 timmes telefonkö så svarar en människa som lika väl kunde jobbat på ica, eller nummerupplysning... Se mer

Min upplevelse av Unionen är mycket allvarlig. Unionen har fattat beslut om mitt ärende utan insyn, haft kontakt med motparten utan mitt samtycke och gett mig felaktig information om mina rättigheter... Se mer

Herregud! Aldrig varit med om så arroganta människor. Se över era arbetsförhållanden som förmodligen skapar denna attityd! Under all kritik! När man själv inte förstår allt för man inte arbetar med de... Se mer

1. Fackförening

Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Vi tror på att samla alla krafter på arbetsplatsen i samma fackförbund.

1,4

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Har inte besvarat negativa omdömen

Se upp för Unionen!

Se upp för Unionen! Ett fackförbund som står på arbetsgivarens sida, men gärna tar dina sista pengar. Fackförbundet förvärrar din situation gentemot arbetsgivaren då de börjar "förhandla" åt dig, men egentligen ger arbetsgivaren tips på deras rättigheter hur de kan gå runt LAS etc. I ditt medlemskap ingår mailutskick om "inkludering i fikarummet, hbqt-rättigheter". I medlemsskapet ingår också en gruppförsäkring från Bliwa som sedan övergår till en faktura efter tre månader. Du behöver inte betala den om du redan har skydd, men ändå äckligt att det bara kommer en faktura in till någon som blivit uppsagd. Att man sedan får reda på att de har en anställd som blivit uthängd på Dumpen och fått Pride-utmärkelse, får en att bara tappa hakan. Vad är det här för förbund egentligen?

30 maj 2024

Unionen är ett skämt

Unionen är ett skämt. De har utvecklat ett system där man just systematiskt blir uttröttad. De nekade mig felaktigt ersättning för endast 5 Månader trots att jag aldrig varit arbetslös varken före eller efter dessa 5 månader under mitt 30 åriga yrkesliv. Jag fick ut ersättningen till slut, men det var en mardröm att få tag i sin handledare som man kunde nå telefontid 1 timmer per arbetsdag osv. Ingenting behandlades professionellt. Det här var 2020 så det har gått några år, men jag var oerhört förvånade att det ens får pågå verksamhet som är byggd på det här sättet.

Mitt råd, skaffa privat skydd istället. Behöver jag hjälp igen betalar jag hellre svindyra pengar direkt till en advokat som har någon form av servicenivå.

26 juli 2023

Riktigt dåligt fackförbund

Riktigt dåligt fackförbund. När jag blev uppsagd på jobbet pga "omorganisering" fick jag själv tänka ut och förbereda mig i hur jag skulle förhandla med mina tidigare chefer. Den juridiska hjälp jag skulle få var fullständigt meningslös då jag verkade kunna mer än personen från Unionen som skulle hjälpa mig. De har också gett mig felaktig information så att min inkomstförsäkring inte har höjts i takt med min lön. Gå inte med! Välj annat fackförbund.

12 januari 2024

Jag har varit medlem sedan ett år sen…

Jag har varit medlem sedan ett år sen när jag behövde hjälp från facket fick jag ingen hjälp.Och samtidigt tar facket arbetsgivarns sida,de sa är ok att jobba med Asbest utan tillstånd och skyddskläder.
Okunnig personal

10 maj 2024

Undvik detta företag

Undvik detta företag. Dom går aldrig att komma i kontakt med utan hänvisar till sin sida och förhalar alla ärenden. Dom har bett mig om samma dokument flera gånger- att det ska skrivas under fast det tydligt redan är underskrivet. När jag ber att dom ska ringa för att klara upp ärendet- så ringer dom aldrig. Dom vill bara ha pengar. Jag kommer att omgående byta förbud. Lurendrejeri!!

13 juni 2024

Vart ska man börja...

Vart ska man börja.... Det strular alltid med utbetalningar.
Hade ansökt om inkomstförsäkring som de bara tagit bort i systemet trots att jag har rätt till det och låtit bli att betala ut pengar.

27 maj 2024

Sämsta fackförbund jag varit med i och…

Sämsta fackförbund jag varit med i och då har jag bara varit med i några månader hos unionen. Har nu bytt jobb och de är inget de företräder men man brukar ändå kunna vara med i vilket förbund man vill. Men inte unionen, här vill de bara bli av med en. Väldigt märkligt i min värld. Ska definitivt byta snart och aldrig mer gå med!!!

24 april 2024

"Undvik denna fackförening till varje…

"Undvik denna fackförening till varje pris! Under ett års arbetslöshet fick jag bara en utbetalning på 10 000 kr, och nu kräver de tillbaka den. Deras service är en mardröm; de bad upprepade gånger om samma dokument, och när ett problem löstes uppstod ett annat. Värst av allt, de stämplade en enda dags förberedande test (för att komma in på en yh utbildning) som 'förberedelse för studier', vilket diskvalificerade mig från mycket behövligt stöd. Denna fackförening är en komplett bluff!"

4 januari 2024

Fick vänta i över 7 månader innan jag…

Fick vänta i över 7 månader innan jag fick min första utbetalning. Fick ingen kommunikation eller förklaring till varför mitt ärende drog ut på tiden.
Se till att du har en sparad slant innan du blir arbetslös.

19 december 2023

Riktig bluff

Riktig bluff. Dom ger ingen hjälp alls, är helt omöjliga att få tag I och har oändligt långa svarstider. Riktigt sämst tyvärr.

19 december 2023

Bluff, inget riktigt fackförbund

Undvik till varje pris om du söker ett seriöst fackförbund med medkänsla ifall du skulle behöva hjälp. De är överlag arroganta och kör över dig. Deras hjälp gör situationen värre. De tänker i första hand på sig själva, inte på dig. Ett stort misstag att förlita sig på dem!

2 januari 2023

Om du letar efter ett fackförbund som är på din sida, välj inte Unionen.

Unionen verkar inte ha ett intresse av att företräda sina medlemmar utan driver istället en egen agenda. Det är dålig transparens och aggressiv marknadsföring för att få folk att gå med i Unionen och de bryr sig inte nämnvärt om att säkerställa att blivande medlemmar förstår vad ett medlemsskap innebär. Dessutom gör dom det onödigt svårt att lämna eller avsluta medlemskap.

27 oktober 2023

Har varit medlem i många år

Har varit medlem i många år. Har aldrig behövt någon hjälp tidigare men väl när jag blev arbetslös så har det varit en mardröm. Olika personer på deras kundtjänst säger olika saker, man blir kopplat ifrån den ena till den andra för att hela tiden få till sig att "Det är många som ringer just nu, försök igen senare", och då får man försöka igen och igen utan att få prata med någon som kan ge klara besked. Jag blev arbetslös under maj månad, nu är det oktober och fortfarande ingen ersättning eller ens besked om när och om något saknas i mitt ärrende. Man har mellan 9-10 varje vardag att försöka komma i kontakt med någon handläggare men om man inte blir vidarekopplat inom 5 min så blir man ombedd att försöka ringa senare och då om man försöker ringa igen så hamnar man ju längst bak i kön igen och om man inte blir vidarekopplad så får man försöka igen och igen, sen är tiden slut för deras kundtjänst och man får försöka nästkommande dag, och så fortsätter det dag in dag ut.

2 oktober 2023

Undvik

Undvik. Läs vad andra skrivit så förstår du vad som gäller.

21 september 2023

Charlataner

Undrar vad exakt jag har betalat för under alla dessa år. Sveriges största fackförening visar sig vara en stor bluff. Jag är helt säker på att om man gräver lite så kommer man hitta en massa olagligheter.

7 september 2023

Inget annat än en riktigt dyr tidning…

Inget annat än en riktigt dyr tidning hem till brevlådan.

De hävdar sig var superhjältar men efter två uppsägningar pga arbetsbrist utan någon som helst hjälp ekonomiskt eller juridiskt inser jag att de är lika byråkratiska och vinstdrivande som alla andra superskurkar🦹‍♀️ 🦹‍♂️

Borde ha anat detta då jag redan efter 5 månader var i brinnande behov av juridisk hjälp gentemot ett multinationellt företag… ”återkom om 5 dagar när du varit medlem i 6 månader”

6 september 2023