Telescoop.nl is ontstaan uit een diepe fascinatie die al generaties in onze familie leeft: de ongelooflijke grootsheid van het heelal. Als kind al raakten we niet uitgekeken op de gedachte dat er alleen al in ons sterrenstelsel miljarden sterren zijn en dat elke ster gemiddeld minstens één planeet heeft. Wanneer je je realiseert dat er daarnaast nog miljarden andere sterrenstelsels bestaan, kun je niet anders dan met ontzag naar de nachtelijke hemel kijken. Sterrenkijken werd voor ons een natuurlijke uitlaatklep voor die verwondering. De eerste keer dat we door een telescoop naar de ringen van Saturnus keken, was een onvergetelijk moment. Niet alleen omdat het prachtig was, maar omdat het de oneindige mogelijkheden van het universum tastbaar maakte. Toch merkten we dat veel mensen met dezelfde nieuwsgierigheid worstelden om écht te beginnen. Vroeger was astronomie vaak ingewikkeld: grote, zware telescopen, complexe handleidingen en technische barrières maakten het sterrenkijken tijdrovend en soms frustrerend. Veel beginners haakten af nog vóórdat ze de echte magie konden ervaren. Dat moest anders. Daarom hebben wij Telescoop.nl opgericht: een plek waar jong en oud, zonder technische drempels, de wonderen van het universum kunnen ontdekken. Dankzij innovatieve slimme telescopen, toegankelijk advies en onze passie voor astronomie is sterrenkijken nu makkelijker én leuker dan ooit. Of je nu droomt van het vastleggen van de maan, het bewonderen van de planeten of het verkennen van verre nevels en sterrenstelsels: wij staan klaar om je te begeleiden bij je reis door het heelal. Want sterrenkijken moet een avontuur zijn en geen uitdaging
Sint Antoniusplein 38, 8601 HK, Sneek, Nederländerna
- 0850879150