Growatt 10 KW hybrid anlæg
Growatt 10 KW hybrid anlæg, som fungere perfekt!
Jeg mener ikke de meget negative anmeldelser før 2022 er fair eller 100% neutral udlægning, men det er jo et frit land til at larme uden beregning.
Jeg læste de negative oplevelser og overvejede om min leverandør skulle gå til anden siden.
Dog sagde min erfaring, at det sikkert ikke var så galt som beskrevet, som deres oplevelse her på Trustpilot. Firmaet har været på marked i +10år, og jeg ved bare det giver erfaring og tryghed på materiale valg samt målet og viljen til fuldført installation hos kunden.
Fik en god teknisk snak med SUNTO, og fornemmede hurtigt at der var mennesker med omtanke & viden om teknologierne i den anden ende af telefonen.
Samt valgte Growatt, pga. de er et meget stort firma.
Det fik jeg ret i, var en god beslutning med SUNTO! :-) da verden ikke er så stabil på forsyningerne som før hen, og bekymringerne kom med 50% af udbetalingen hos SUNTO.
Vi bestilte i slut april 2022, da vores fast 3 årige EL-aftale udløb ultimo maj, strategien var lagt og alt gik efter planen inden KWh prisen blev voldsom høj.
Alt skulle være leveret og installeret inden sidst i maj.
Jeg kan godt forstå andre ventende kunder har haft i tankerne, at SUNTO.DK måske var den næste svindelsag efter træpille svindelsagen i Nordjylland på TV2.
Jeg har hele tiden være positiv og viste det nok skulle lykkedes, da Kina hurtigt endnu lukker alt ved Corona, holder ferie eller sælger til højestbydende vel viden du sikkert var foran i køen. Sådan er det, og meget træls for alle, der ikke får som forventet.
Derfor viste jeg med ro i maven at SUNTO faktisk hele vejen igennem, havde gjort alt for at skaffe den 10KW hybrid inverter jeg manglede til mit anlæg. Andre manglede eller mangler forsat også batterierne, dog Kina er vågnet op igen med leveringerne i start september.
Oven på denne længere forsinkelse, mistede SUNTO deres samarbejdspartner til at udføre installationen fysisk. Det gav også udfordringer specielt på EL-delen, men vi løste det ved at bruge en lokal elektriker der blev guidet fra A-Z af SUNTO.
Selv dokumenterne blev udfyldt af SUNTO, for at minimerer risikoen for fejl, så de bare skulle gensendes.
Det er desværre stadigvæk meget normalt at elektriker installerer Growatt Energimeteret forkert fysisk i el-tavlen.
HINT: Alle HPFI eller HFI til huset, bil oplader og Growatt hybrid inverter, skal tilkobles bagefter i EL-tavlen.
Har du energimeter til din bil oplader? Wallbox Full-Green for at oplade automatisk på 100% egen grøn overskuds strøm efter batteriet er 100% til huset, skal den sidde foran Growatt Energimeteret serielt.
Det lykkedes at komme i mål i efterårsferien 2022, og venter endnu på godkendelsenskoden fra energinet så vi kan sælge overskydende strøm bilen ikke tager. Men det tager desværre ca. 4-6 uger for tiden, vi venter forsat og glæder os til alt er på plads.
Det skal siges at SUNTO nye nuværende samarbejdspartner (tømre) der monterer panelerne, rammer og trækker kabler ned til inverterplaceringen. De har været en sand fornøjelse, der afleverer dit tag tæt hvis der knækker en tagsten og forstår at placere det lige og pænt.
Så snart anlægget var tændt og WiFi dongle installeret, kunne SUNTO tilgå det via internettet og justerer resten til optimal produktion.
PS HINT nr.2: Der er mange som anbefaler lidt mærkelige løsninger, hvis man har problemer med at installerer Shine WiFi X. Det virker fint på en WiFi med 2.4&5.0 GHz med normal opsætning, sørg nu for at have fuld signal eller køb en WiFi forlænger (Extender). Jeg har en gammel AirPort fra appel der forlænger mit YouSee WiFi.
Jeg havde problemer med min, da seriel nr. allerede var registreret på anden konto. Men det løste SUNTO hurtigt ved at få Growatt support til at slette det i databasen så jeg kunne installere via mobil app.
Vi har installeret et hybridanlæg med 10Kw 3-faset inverter og 7.8KW HV batterier (3 stk. HV ark) til at starte med. (Kan udvides til op til 25KW)
Der er installeret 4 KW på øst og 8 KW på vest siden for at få en mere jævn og belastningsfordelt produktion på de rigtige tidspunkter til vores familie.
Samlet set har jeg nok været uheldig med mange ting der ikke er defekte komponenter.
Dog sidder jeg tilbage med den positive oplevelse, at jeg hele vejen igennem havde en ven hos Sunto. Der til tider skulle modtage min frustration over den modgang der skete for at komme i mål med egen Grøn energi i huset. ;-)
Jeg takker SUNTO mange gange, for et super godt anlæg vi kan bygge videre på.
Vi er ikke færdige endnu med SUNTO, og undrsøger fremtiden med V2H løsning med Wallbox quasar 2 og en EL-bil fra Fisker Motor, Nissan eller Sonos Motor?
1 eller 2 V2H biler på CSS DC, behøver vi ikke at udvide batteriet i huset.
VW CEO sagde i vinter 2022 at de vil rulle en V2H opdatering ud til alle EV biler slut 2022?
Christian
13 oktober 2022