Företagsinformation

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Har inte besvarat negativa omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Yderligere til anmeldelse, Anja Elsing, 2024.

Lige en supplerende oplysninger til sagen fra 2024 ved Anja Elsing. Sagen er ikke afsluttet endnu. Afventer syn og skønsmand. Brug ikke Sunto ApS. De holder ikke hvad der loves. Elektrikerne der opsatte eldelen, har Sunto ikke betalt, så der er ingen hjælp at hente der. Firmaet der opsatte solcellepanelerne og foretog trækning af kabler, er gået konkurs. Firmaet påførte taget skader og kabeltrækningen overholder ikke stærkstrømsreglementet. Indsigelser gjort men bliver overhørt af Sunto ApS v/lars Jørgensen. Aftalen var totalentreprise, hvilket findes på skrift. SUNTO fremsendte yderligere regninger. Brug ham ikke.....der findes mange andre udbydere på nettet/Ulf Møller

18 januari 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Hold jer langt væk fra Sunto og Lars…

Hold jer langt væk fra Sunto og Lars Jørgensen.
Købte i 2018 et hybrid anlæg med 2 batterier, men fra dag 1 hvad jeg en mistanke om det ikke kørte rigtig, efter lang tid fik jeg lars til at prøve at indstille det rigtig, men nej det tog ikke fra batterierne, prøvede at få min elektriker til at kikke på det men lars havde ikke betalt ham for det job der var gjort øv ingen hjælp her at få.
Efter noget skriven frem og tilbage med sunto, de lukkede lige i næsten 2 år pga corona, så kom vi frem til at det var sat forkert til i min bi tavle og ikke hoved tavle, så der skulle nu trækkes et nyt kable igennem hele huset, og gennem flere bygninger, da det er en land ejendom, men ville de betale næ, selvom det aldrig har været monteret rigtigt. Så det måtte jeg selv betale for. Men det virkede ikke, og fik så bare det beskidte svar at de kunne jo ikke bare blive ved med at gratis sende ting og tid efter garanti perioden, jo jo men det har aldrig virket.
Nu står jeg så med en inverter der larmer og har har haft experter til at kikke, og ja troede ikke det kunne blive værre, men systemet er helt forkert, det kan ikke bruge batterierne og det er kun 1 fase hvor det skal være 3 faser, og en inverter til 3kw men solceller på 6kw, så nu hedder det et nyt anlæg efter kun ca 7 år
HOLD JER VÆK FRA SUNTO

22 september 2025

HOLD JER LANGT VÆK

Vi har desværre købt en anlæg og batteri igennem Sunto og Lars. Han lovede at det hele var installeret og fungerede 31.03.2022. Vi rykkede ham utallige gange på mail, for han tager aldrig telefonen, uanset hvor mange gange man ringer. Han havde undskyldninger for alt! Da vi gik ham på klingen kom anlægget op og kører 27.08.22, så vi mistede lige 5 mdr. forbrug samt vi al den el vi kunne have solgt videre- ca. et tab på 10-12 tkr.

Vi fik en slutregning på ca. 13 tkr. som vi ikke vil betale, da aftalen ikke er overholdt og vi har mistet så meget el, så vi mente den skulle slettes.Lars sender en mail om at vi ikke skal betale før vi hører fra ham igen.

1,5 år sender han trusselsbrev fredag eftermiddag om, at vi bliver stævnet, hvis ikke vi betaler mandag d. 16.09.2024 Vi har ringet og sendt mails og han reagere overhovedet ikke. LAD VÆR MED AT KØBE HER- DET VIL I HELT SIKKERT FORTRYDE.
OBS har efterfølgende modtaget mail fra Lars/Sunto om at de ikke vil servicere vores anlæg i 10 år, hvis ikke jeg fjerner denne anmeldelse.

16 september 2024
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Useriøs

Købte et 8kw growatt anlæg i 2022 som kun kan producere 6kwh, efter utallige forsøg på at få Lars Jørgensen til at hjælpe med at finde fejlen, er det her i 2024 stadig ikke lykkedes, jeg synes det er så ringe at jeg ikke kan anbefale firmaet Sunto.

26 juni 2024

Køb aldrig hos Sunto

Køb aldrig hos Sunto, han kom aldrig og så hvor anlægget skulle være, anlægget virkede ikke i over et halvt år, indtil vi ansatte nogen til at lave det færdigt.

Inverter, virkede ikke han svarede ikke, vi måtte selv skrive ned til Holland, med hjælp fra vvs experten, for at få en ny inverter.

Der var ingen sikkerhed, en faldt ned fra taget, han betalte ikke elektrikeren.

Så ville han pludselig, have 47.000 kr. mere for et anlæg der ikke være færdigt.

De har ødelagt vores tag, ledningerne løber ned over skarpe kanter, så vi venter på at de hellere ikke virker.

Det sidste han har gjort er at pudse en advokat på os, og pludselig blev hovedstolen 87000 kr. plus renter.

Vi bestilte anlæget feb 2023 og har stadig dialog med advokaten.

1 mars 2023

Growatt 10 KW hybrid anlæg

Growatt 10 KW hybrid anlæg, som fungere perfekt!

Jeg mener ikke de meget negative anmeldelser før 2022 er fair eller 100% neutral udlægning, men det er jo et frit land til at larme uden beregning.
Jeg læste de negative oplevelser og overvejede om min leverandør skulle gå til anden siden.
Dog sagde min erfaring, at det sikkert ikke var så galt som beskrevet, som deres oplevelse her på Trustpilot. Firmaet har været på marked i +10år, og jeg ved bare det giver erfaring og tryghed på materiale valg samt målet og viljen til fuldført installation hos kunden.
Fik en god teknisk snak med SUNTO, og fornemmede hurtigt at der var mennesker med omtanke & viden om teknologierne i den anden ende af telefonen.
Samt valgte Growatt, pga. de er et meget stort firma.

Det fik jeg ret i, var en god beslutning med SUNTO! :-) da verden ikke er så stabil på forsyningerne som før hen, og bekymringerne kom med 50% af udbetalingen hos SUNTO.

Vi bestilte i slut april 2022, da vores fast 3 årige EL-aftale udløb ultimo maj, strategien var lagt og alt gik efter planen inden KWh prisen blev voldsom høj.
Alt skulle være leveret og installeret inden sidst i maj.
Jeg kan godt forstå andre ventende kunder har haft i tankerne, at SUNTO.DK måske var den næste svindelsag efter træpille svindelsagen i Nordjylland på TV2.
Jeg har hele tiden være positiv og viste det nok skulle lykkedes, da Kina hurtigt endnu lukker alt ved Corona, holder ferie eller sælger til højestbydende vel viden du sikkert var foran i køen. Sådan er det, og meget træls for alle, der ikke får som forventet.
Derfor viste jeg med ro i maven at SUNTO faktisk hele vejen igennem, havde gjort alt for at skaffe den 10KW hybrid inverter jeg manglede til mit anlæg. Andre manglede eller mangler forsat også batterierne, dog Kina er vågnet op igen med leveringerne i start september.
Oven på denne længere forsinkelse, mistede SUNTO deres samarbejdspartner til at udføre installationen fysisk. Det gav også udfordringer specielt på EL-delen, men vi løste det ved at bruge en lokal elektriker der blev guidet fra A-Z af SUNTO.
Selv dokumenterne blev udfyldt af SUNTO, for at minimerer risikoen for fejl, så de bare skulle gensendes.
Det er desværre stadigvæk meget normalt at elektriker installerer Growatt Energimeteret forkert fysisk i el-tavlen.

HINT: Alle HPFI eller HFI til huset, bil oplader og Growatt hybrid inverter, skal tilkobles bagefter i EL-tavlen.
Har du energimeter til din bil oplader? Wallbox Full-Green for at oplade automatisk på 100% egen grøn overskuds strøm efter batteriet er 100% til huset, skal den sidde foran Growatt Energimeteret serielt.

Det lykkedes at komme i mål i efterårsferien 2022, og venter endnu på godkendelsenskoden fra energinet så vi kan sælge overskydende strøm bilen ikke tager. Men det tager desværre ca. 4-6 uger for tiden, vi venter forsat og glæder os til alt er på plads.

Det skal siges at SUNTO nye nuværende samarbejdspartner (tømre) der monterer panelerne, rammer og trækker kabler ned til inverterplaceringen. De har været en sand fornøjelse, der afleverer dit tag tæt hvis der knækker en tagsten og forstår at placere det lige og pænt.

Så snart anlægget var tændt og WiFi dongle installeret, kunne SUNTO tilgå det via internettet og justerer resten til optimal produktion.
PS HINT nr.2: Der er mange som anbefaler lidt mærkelige løsninger, hvis man har problemer med at installerer Shine WiFi X. Det virker fint på en WiFi med 2.4&5.0 GHz med normal opsætning, sørg nu for at have fuld signal eller køb en WiFi forlænger (Extender). Jeg har en gammel AirPort fra appel der forlænger mit YouSee WiFi.
Jeg havde problemer med min, da seriel nr. allerede var registreret på anden konto. Men det løste SUNTO hurtigt ved at få Growatt support til at slette det i databasen så jeg kunne installere via mobil app.

Vi har installeret et hybridanlæg med 10Kw 3-faset inverter og 7.8KW HV batterier (3 stk. HV ark) til at starte med. (Kan udvides til op til 25KW)
Der er installeret 4 KW på øst og 8 KW på vest siden for at få en mere jævn og belastningsfordelt produktion på de rigtige tidspunkter til vores familie.

Samlet set har jeg nok været uheldig med mange ting der ikke er defekte komponenter.

Dog sidder jeg tilbage med den positive oplevelse, at jeg hele vejen igennem havde en ven hos Sunto. Der til tider skulle modtage min frustration over den modgang der skete for at komme i mål med egen Grøn energi i huset. ;-)

Jeg takker SUNTO mange gange, for et super godt anlæg vi kan bygge videre på.

Vi er ikke færdige endnu med SUNTO, og undrsøger fremtiden med V2H løsning med Wallbox quasar 2 og en EL-bil fra Fisker Motor, Nissan eller Sonos Motor?
1 eller 2 V2H biler på CSS DC, behøver vi ikke at udvide batteriet i huset.
VW CEO sagde i vinter 2022 at de vil rulle en V2H opdatering ud til alle EV biler slut 2022?

Christian

13 oktober 2022
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Vi har givet SUNTO - 5 STORE STJERNER.

Vi kan anbefale Sunto til andre!

Vi købte et solcelleanlæg af Sunto for ca. 1,5 år siden.
Flere gange har Sunto hjulpet mig i forbindelse med
vores solcelleanlæg med batterilager.

Vores solcelleanlæg fra Sunto, lever helt bestemt op til
de forventninger, som vi havde til både solcelleanlægget
og det firma som vi valgte at arbejde sammen med.

Sunto var et af de solcellefirmaet som havde nogle af de
laveste priser på et solcelleanlæg med batterilager, samt
at Sunto var langt billigere på deres solcelleanlæg med
større batterilager, i forhold til andre solcellefirmaer.

Da vi kontaktede Sunto første gang, havde vi en rigtig
god dialog omkring fordele og ulemper ved et solcelleanlæg
med batterilager. Medarbejderen svarede på alle de
spørgsmål vi havde og vi følte virkelig at vi var i kompetente hænder.
Vi havde yderligere 2 samtaler med Sunto, da vi ønskede uddybende svar omkring fordele og ulemper ved Suntos solcelleanlæg med batterilager, frem for de andre
solcellefirmaet, der sælger sammenlignelige løsninger på
disse anlægstyper.

Den mandelige sælger i Sunto besvarede vores spørgsmål
på en let og forståelig måde, uden at det hele blev alt for
teknisk.
Medarbejderen i Sunto tiltalte os meget, da vi følte at han
virkelig havde styr på disse solcelleanlæg med batterilager.
Vi fik også af vide at Sunto havde forhandlet disse
solcelleanlæg med batterilager i næsten 5 år og var nogle
af de først firmaet i Danmark der solgte disse anlæg og
derved havde Sunto opbygget en bred er erfaring ved disse
solcelleanlæg med batterilager.

Sunto hjalp os faktisk flere gange i forbindelse med vores
"gør det selv" solcelleprojekt.
Fordi vi valgte selv at montere solcelleanlægget og Sunto
hjalp os flere gange i forbindelse med opsætningen af
anlægget.

For ca 3 måneder siden havde vi et lynnedslag på vores
matrikel og i den forbindelse var der flere af vores
elektroniske produkter der gik i stykker og skulle erstattes
af vores forsikring.
B.la. gik vores hybrid inverter desværre også i stykker ved
lynnedslaget.
Vi kontaktede Sunto for at hører om hvordan vi skulle forholde
os i forbindelse med udskiftningen eller evt. en reparation
vores hybrid inverter fra Sunto.

Sunto tog sig af hele forløbet med forsikringen og efter
ca. 14 dage, havde vi en ny hybrid inverter fra Sunto, der var opsat og tilsluttet til vores solceller og batteri.
Vi skulle ikke engang rører en finger, da Sunto tog sig af hele
forløbet med forsikring og den aut. elektriker.
Så det var super nemt for os.

Så vi kan virkelig anbefale Sunto til andre, der gerne vil have
et solcelleanlæg med batteri.
Sunto ydede virkelige en god service overfor os og prisen for
vores solcelleanlæg med batteri var absolut en af de billigste
på markedet. Vi valgte faktisk at tilkøbe et ekstra batteri, så vi
havde noget ekstra lagringskapacitet til den strøm som
solcellerne producerede.
Sunto var klart det billigste solcellefirma på markedet med
den størrelse af batterilager, som vi valgte.

Alt i alt en rigtig god og positiv oplevelse med Sunto.

Derfor har vi givet SUNTO - 5 STORE STJERNER.

Mvh.

Ole Knudsen
(Fyn)

4 november 2019

Køb ikke hos sunto...

Køb ikke hos sunto...
Vi har nu haft hybridanlægget i lidt over 2 år, det er nu brændt sammen..
Har prøvet at få Sunto til at hjælpe med en løsning...dette har vi måtte konstaterer efter 2 måneders spild af tid konstaterer at de modeller sunto sælger er af så dårlig kvalitet, at der ikke er nogle firmaer der ønsker at fortage rep på disse modeller.
Sunto har i bund og grund bare gjort os opmærksomme på at det er uden for garantiperioden.
Sunto har ikke kunne tilbyde os nyt eller rep....
Så nu står vi efter lidt over 2 år med et anlæg der ikke virker..
Køb ikke hos Sunto
Meget dårlig kvalitet, meget dårlig/ingen service
Køb langt heller anerkendte mærker hvor man evnt. Kan tilkøbe extra garanti på inverter.
Mvh Rune..Fyn

1 november 2019
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Jeg kan virkelig anbefale Sunto! Jeg fik det faktisk billigere end forventet

Købte et solcelleanlæg med batterilager fra Sunto. Det fungere virkelig godt og producere faktisk mere end forventede!
Sunto hjalp med alt lige fra starten af projektet og solcellerne blev opsat lige som vi havde aftalt og det ser rigtigt godt ud.
Sunto lavede noget rigtigt pænt montagearbejde da de opsatte mine solceller på mit tag.
Prisen på anlægget blev faktisk lidt lavede end jeg havde regnet med, da Sunto ikke tog ekstra betaling for montagen af solcellerne, selv om de brugte mere kabel end der medfulgte i min pakke og de lavede nogle ekstra ting i forholdet til hvad der var aftalt.

Jeg syntes der fungerede virkeligt godt hele vejen igennem med Sunto.
Jeg kan kun anbefale Sunto til andre der gerne vil have et solcelleanlæg med batterilager, som der fungere!

Hilsen

Mogens Jensen

12 november 2018

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.