1. Solcellsanläggning

Solarsurf installerar solcellsanläggningar i hela Sverige.

2,8

Medel

TrustScore 3 av 5

VARNING!

Välj ett annat företag! Vi fick våra solceller uppsatta snabbt (juli 2023), men tyvärr lyckades inte elektrikern koppla in dem enligt nätägarens önskemål. Samma elektriker har varit här ett flertal gånger utan att instalationen godkänts. Tillslut kom en ny elektriker som snabbt tittade och sa att det här ska vi ordna, jag kommer tillbaka, men honom har vi inte sett till igen. I slutet av januari 2024 (7 månader senare), efter mängder av samtal och mail till Solarsurf, kontaktade jag ARN och efter det vägrar företaget prata med mig eller göra klart det som jag har betalat för. Nu i kväll har jag kontaktat en advokat. Jättetråktigt, men det verkar vara enda sättet. Känner mig bestulen på en ganska stor summa penar. Välj inte Solarsurf!

3 april 2024

Kan tyvärr INTE rekommendera solarsurf.

Kan tyvärr INTE rekommendera solarsurf.

Vi beställde solanläggning i dörjan av September 2022 blev på telefon lovar 11V tills klar anläggning (detta var det som avgjorde att vi valde solarsurf) Skulle ju då installeras i mitten av November enligt dom. vi betalar handpenning enligt avtal. Hör ingenting. Vi jagar vår projektledare flera gånger men får ingen kontakt, 9/11 blir vi kontaktad av en ny projektledare som säger att det är försenat blir V50 så anläggningen är klar innan
Jul.

Händer ingenting vi jagar denna nya projketledare för att få information vad som händer. 16/1 2023 tröttnar jag och ringer in och är inte jättetrevlig men kräver tillbaka vår handpenning och att få avbryta avtalet och få prata med någon ansvarig. Blir kontaktad samma dag av kontorschef Carl som ber om ursäkt och erkänner att det är under all kritik att vi inte får information och beklagar förseningen.

Vi får även här en ny projketledare. totalt meningslöst för hon håller ingen kontakt alls med oss som är till hjälp.

jagar och trycker på vecka efter vecka.

10/5 2024 är installationen äntligen utförd.
30/5 får vi meddelande att vi får starta anläggningen och instruktionsbok från vår projektledare.
1/6 felanmäler jag att kommunikationen mellan app och växelriktare samt batteri inte fungerar, batteriet laddar ej. Felanmälan görs till projektledare som ej återkopplar så jag ringer Carl som hjälper mig.

skickar bilder information och till och med berättar för dom att här finns ingen koppling mellan batteri och växelriktare enligt instruktionerna. skickar bilder som stärker detta för att underlätta deras hantering. skickar till 4 olika personer, projketledare, elektriker, carl och en annan som ringer och ber om det, dom verkar inte ens ha en fungerande intern kommunikation med tanke på att man ringer från olika positioner och ber om samma information gång på gång.

8/8 ringer en elektriker som konstaterar att det saknas korrekt koppling mellan batteri och växelriktare samt att smartmätaren som ingår i vårt avtal inte är inkopplad alls.

9/8 kommer en annan elektriker och ska lösa problemet, även han konstaterar att det inte är någon kommunikation kopplad mellan batteri och växelriktare samt att det inte ens finns någon smartmätare på plats.

han ringer någon och meddelar att han inte vet hur problemet ska lösas och åker där ifrån.

28/8 kommer ett paket med en koppling som jag direkt konstaterar är fel, meddelar car detta som pratar med levernatören och deras elektriker som säger att det är rätt kontakt. men fortfarande ingen smartmätare som kommit.

några dagar senare kommer samma elektriker som var på plats sist och ska lösa problemet MEN även han konstaterar direkt att det är fel kontakt. och åker hem.

19/9 få jag meddelande att kontakten har kommit och även smartmätaren och att den är skickad till elektriker i närheten. idag 2023-11-17 har jag fortfarande inte hört någonting mer än så.

Så i min värld vill ni ha en problemfri installation väl INTE solarsurf.

Jag är så fruktansvärt trött på att vänta nu på att få problemet löst, det är snart 6 månader sedan felanmälan gjordes och dom har inte löst problemet, det är KATASTROF verkligen. Vi missar dessutom att kunna lagra el i vårt batteri som vi betala för sedan dag 1.

1 juni 2023

Välj annan leverantör om ni har bråttom

Jag har precis fått min installation klar efter mycket väntan och frustration. Den största anledningen till att jag valde Solarsurf var deras utlovade leveranstid... Men tyvärr nu när allt är klart kan jag konstatera att det tog 20 veckor istället för de utlovade 8. Under tiden så upplever jag dem som väldigt oengagerade och oprofessionella. Projektledaren initierade aldrig kontakt med mig för att informera om status. Ingen av dem (projektledaren byttes 2 ggr) svarade på mail eller telefon förrän efter flertalet påtryckningar. Jag blev heller aldrig informerad i förväg om leveranser eller när montörer skulle dyka upp. Det kunde ske slumpmässigt på vardagar, kvällar eller tom helger. Ren tur bara att vi var hemma. Fakturor skickades felaktigt fastän Solarsurfs åtaganden inte var klara.. Jag har inte fått någon förklaring, ursäkt eller kompensation för förseningen på 12 veckor som innebär mindre elproduktion för mig. Hade jag vetat detta i förväg så hade jag valt en annan leverantör.

Den enda ljusglimten i hela projektet var deras hantverkare och montörer. Speciellt elektrikern Adam som var otroligt noggrann, engagerad och kompetent.

30 juli 2023

Hej Fredrik,

Tack för din feedback och detta kommer jag ta vidare internt redan under morgondagen.

Det är verkligen inte OK och jag kommer personligen kontakta dig så fort jag har fått klarhet i ditt ärende från berörda inom företaget.

Vi försöker alltid hålla det vi lovar så detta känns verkligen tråkigt och jag återkommer inom kort till dig.

Stefan Pedersen
VD Solarsurf

Snabb installation

Tog in offerter från flera olika leverantörer och Solarsurf var bland de billigaste, både med och utan batteri. Lyckades få en återbudstid för installation och från beställning till driftsatt anläggning tog det 1 månad. Måste vara rekord🙂 Mötte bara trevliga och kompetenta personer både i beställning/planering och genomförande. Anläggningen har nu varit igång lite mindre än en månad och har producerat som förväntat, ca 1800 kWh. Rekommenderas

11 juli 2023

Solarsurf kan jag rekommendera starkt

Tog in 4-5 offerter på Solcellspaneler. Solarsurf AB var överlägset billigast (skiljde rätt mycket). Ungefär samma garantier o betalningsvillkor på alla.
När jag väl bestämde mig, så har det gått med full fart framåt. Inga dröjsmål alls. Snabba svar på mina frågor, ett genomgående juste bemötande från Christian o Josef (de som jag har haft mest att göra med). Igår var deras elektriker här och kopplade in växelriktaren. Anläggningen är ännu inte inkopplad mot Ellevios nät, men allt verkar fungera perfekt. Jag är mycket nöjd på alla vis.
Ser fram emot en solig sommar :-)
/Arne, Lidingö

Nu är vi framme vid 20240124. Anläggningen har varit i drift sedan i början av juni f å. Allt har funkat perfekt. Jag är mycket nöjd. Snabb installation, bra support från Solarsurf när man har frågor. Skitnöjd!
Arne, Lidingö

29 maj 2023

Bara problem dom pratar runt om kring…

Bara problem dom pratar runt om kring sig håller inte vad dem lovar. Oseriösa Kräver betalning för hela projektet.
Dem ursäktar sig med sjukdomar resor varnar er gå inte på det som jag gjorde. Värst är att det är buffel och båg och ej utbildade montörer och elektriker. Fem månader sen jag beställde och dom är ännu inte ens klara. Kommer när dem känner för det. Förutom det höga priset kostade mig av egen ficka att betala en elektriker för den dem sa var det va inte det. Bara problem välj annat om ni inte vill bli ruinerande för egen elektriker egen besiktning värt varje krona för säkerheten om något hade hänt hade vi inte fått en krona från vårt försäkrings bolag Folksam.

19 januari 2023

Hej Mattias,

Tråkigt att höra om din upplevelse. Alla våra montörer och elektriker är utbildade och har de behörigheter som krävs.

Du får gärna kontakta mig direkt på stefan@solarsurf.se så ska jag försöka hjälpa dig om något inte fungerar eller står rätt till.
Vi vill självklart att du ska bli nöjd i slutändan med din investering och att din anläggning ska producera el i många år framöver.

Stefan
Solarsurf

Stor varningsflagga! Betala inget i förskott!!

När man frågar dem varför de kräver 25% i förskottsbetalning svarar de - När vi fått in 25% begär vi in ritningar av kommunen och gör en mer detaljerad ritning för att säkerställa att panelerna får plats. Sedan kommer ni bli tilldelad en projektledare som kommer att gå igenom hur planen ser ut, samt samla ihop så mycket information som möjligt om taket och liknande, de begär sedan ytterligare 25% för att beställa material. !?!?

När man tittar på bolagets nyckeltal och verksamhet ser det inte särskilt förtroende ingivande ut! De vill heller inte komma ut på plats och titta, vilket är typiskt för bedragare. Jag rekommenderar alla att göra en grundlig kontroll innan man ingår avtal med detta bolag, samt absolut inte betala något i förväg! STOR varningsflagga, det luktar bedragare lång väg!!

3 januari 2023

Hej Janne,

Väldigt tråkigt att du upplever oss som oseriösa. Vi är ett bolag som startade 2022 och har fram till idag installerat över 40 solcellsanläggningar. Vi är i allra högsta grad ett seriöst bolag och för närvarande är vi ca 20 personer som arbetar inom Solarsurf och utför installationer dagligen.

Anledning till att delar upp betalningarna i flera delar är för att direkt efter påskrivet avtal tar projektgruppen vid och projekterar er anläggning och beställer material. Först efter materialet har levererats till kund fakturerar vi ytterligare 25 %. De resterande 50 % faktureras efter allt arbete är slutfört och vi har överlämnat slutanmälan till nätägare. Då anmäler vi även ev. Grönt teknik bidrag

Jag önskar dig lycka till med ditt letande efter annan installatör och vi hoppas du kommer bli nöjd med din anläggning.

Stefan på Solarsurf

Visa omdömen på alla språk. (17 omdömen)