Sammanfattning av omdömen

Baserat på omdömen, skapat med AI

De flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många kunder upplever ständiga förseningar och inställda avgångar för bussar och tåg, vilket leder till att de missar viktiga möten och tider. De höga priserna för biljetter anses vara orimliga med tanke på den dåliga servicen, och många har inte råd med dem. Många användare rapporterar att kundtjänsten är ovillig att hjälpa till, otrevlig och inkompetent, vilket gör det svårt att få assistans vid problem. Dessutom beskrivs personalen som otrevlig i flera fall. En del resenärer har även upplevt att bussarna är smutsiga och nedgångna. Dock var vissa nöjda med enstaka busschaufförer som upplevdes som trevliga och hjälpsamma.

Ämnen som oftast nämns

Service

Kunder uttrycker stor missnöje med servicen. Många rapporterar ständiga förseningar, inställda bussar och... Se mer

Price

Recensenter uttrycker stor missnöje med priserna. Många upplever att kostnaderna är för höga, särskilt för... Se mer

Staff

Kunder delar negativa åsikter om personalen. Många konsumenter rapporterar att personalen är otrevlig,... Se mer

Location

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av plats. Många upplever problem med att hitta busshållplatser,... Se mer

Customer service

Människor rapporterar negativa upplevelser med kundservice och uttrycker stor frustration. Konsumenter... Se mer

Baserat på följande omdömen

Ständiga förseningar, överfulla bussar och tåg (och det oavsett tid när man åker). Prioriterar dyra spärrar, konstiga betalsättm, ett ständigt skrikande i högtalare om vilken station det är eller om... Se mer

Hur svårt är det att matcha en ersättningsbuss till pendeltåget med själva pendeltåget?? Vad är poängen med att tillsätta ersättningsbussar om de inte ens matchar med tiden där pendeln går? Tror ni at... Se mer

Eftersom de massa dåliga recensioner så tror jag inte jag behöver förklara varför sl suger men ska ändå göra det!! Jag vänta 19 min tills nästa buss skulle komma från slussen för att kunna åka hem! O... Se mer

Skulle på ett jobb som jag noga hade planerat hur jag skulle ta mig till. När jag kommer ner till centrum står de som vanligt att tågen är inställda och de finns inga andra reseväggar att ta för att j... Se mer

1. Transporttjänst
  2. Bussföretag
  3. Taxitjänster

Informationen kommer från olika externa källor

Det här är SL:s officiella sida på Facebook. Här informerar vi om sådant som är på gång i SL-trafiken och svarar på frågor till kundtjänst vardagar klockan 7-19 och helger klockan 9-17. På vår sida ser vi gärna att du delar med dig av dina åsikter för att göra Stockholms kollektivtrafik ännu bättre. Om du har ett ärende till kundtjänst som är mer personligt och du vill ha direktdialog - ring oss i stället på 08-600 10 00. Lämna aldrig ut personuppgifter som personnummer eller telefonnummer här på SL:s Facebook-sida. Vårt mål är att resenärernas kloka åsikter och idéer ska leda till att vi i Stockholm får världens bästa kollektivtrafik. För att nå målet behöver vi skapa en öppen och givande dialog där alla ges tillfälle att höras, och vi ber dig följa dessa regler: Du är välkommen med kritik och klagomål; vårt syfte är att göra saker bättre och bättre. Däremot kan vi komma att ta bort återkommande inlägg och diskussioner där vi inte kommer vidare - för att lämna plats åt andra. Kommentarer eller innehåll som innebär hot, personangrepp eller uppmanar till brott tas omedelbart bort. Personer som som vid upprepade tillfällen skriver sådant kan bli blockerade utan förvarning. Grova hot och uppmaningar till brott rapporteras till Facebook och polisen. Inlägg som innehåller personuppgifter, riskerar skada en enskild person eller som inkräktar på den personliga integriteten tar vi bort med hänvisning till Personuppgiftslagen. Du kan skicka sådan information till oss i ett meddelande i stället. Sekretessklassat material tar vi också bort från sidan. Vi kommer även att ta bort spam, reklam och marknadsföring för företag och organisationer och kommersiella budskap för tjänster eller produkter som inte är kopplade till SL. Vi tar också bort inlägg och kommentarer som utan skälig grund syftar till att misskreditera eller skada SL:s medarbetare, sammarbetsparter eller enskilda personer utanför SL. Tänk på att SL är en myndighet och att det du skriver till oss på vår Facebook-sida blir allmän handling. Samma regler gäller här som om du hade skickat ett brev till vårt kontor. På SL:s sida gäller samma regler som Facebook upprättat med dig i användaravtalet: http://www.facebook.com/legal/terms. Du får ladda upp egna bilder och filmklipp på vår Facebook-sida, men du måste ha upphovsrätten till det material du publicerar. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bilder och filmklipp från sidan i de fall där någon annan har upphovsrätt eller där det är sannolikt att personer som förekommer inte har gett sitt medgivande till publicering.

• Lindhagensgatan 100, 112 51, Sverige

• sl.se

1,2

Mycket dålig

TrustScore 1 av 5

Problem

! Alltid olyckor alltid signal fel! VI BETALALAR SKATT PLUS AVGIFTER FÖR ATT ÅKA SKÄMS PÅ ER!

1 september 2025

SL appen inget att lita på!

Hur kan SL kan behandla turister pch Stockholmare på detta sätt är obegripligt! I SL appen står att 434 ska avgå 17.09. Ingen buss finns på plats och människor i kön är förvirrade. Inget meddelande om förändring eller inställt lopp meddrlas. I SL appen står det att 474 avgår lite senare. När vi gått på bussen visar det sig att den bara går till Mölnvik. Som turist undrar man nu över varför inget överhuvudtaget stämmer med appen. Vår resa som skulle ta 21 minuter kommer antagligen ta en timme istället. Om vi nu kommer fram överhuvudtaget till Grisslinge havsbad vill säga.

30 augusti 2025

Plankare som brukar våld

Hej, Det finns anledning att göra några invändningar på skötseln av T-banan Sockenplan.
Jag har vid två tillfällen blivit påhoppad av ”plankare" som inte har för avsikt att betala sina resor. En person återkommer ofta och antingen smyger han bakom en person eller hoppar över spärren. Vidare undrar jag vilka regler som egentligen gäller för fri inpassage. Att personer med ukrainskt pass har fri resa är ok. Men personer som passerar och bara visar upp något och släpps in känns verkligen inte korrekt.
Dessutom har ni på pelare utanför t-banan politiska slagord.
Allt detta förekommer vid t-banestationen Sockenplan. Med lite fler ordningsvakter, biljettkontrollanter och lite styrning av vilka som släpps in utan giltigt färdbevis borde stationen kännas tryggare och mer rättvis.

8 augusti 2025

Hemskt dåligt service

Busslinje 113 Råcksta-Solna centrum kl 18:20 hållplats Spångavägen vagn 4619. Föraren missade hållplatsen, stannade flera meter längre fram. Min syster fick gå fram till bussen. Bussen fortsatte rulla lite till. Hon frågade irriterad om varför hade föraren inte stannat. Han säger att hon inte får åka om hon skriker. Då ringde hon mig och jag gav henne råd att be föraren hans anställningsnummer.Då stannade han bussen och ordningsvakterna kallades till plats. Hon fick inte åka med. Vakterna argumenterade att föraren "bestämmer" vilka ska åka. ?? Vid frågan om anställningsnummer både föraren och vakterna vägrade lämna ut det. Min syster är 72, hör dåligt och har dåligt balans. Hon har en giltig biljett. Mitt tel. 0700255954. Undrar om föraren hade YKB utbildning. Det här var bara ett maktspel. Föraren hade bestämd sig att den gamla kvinna inte skulle åka med honom.

11 augusti 2025

Usel kundservice

Jag köpte av misstag en periodbiljett när jag skulle köpa en enkelbiljett. När jag insåg felet köpte jag direkt en enkelbiljett istället och skrev till kundservice och rapporterade mitt felköp. Inte nog med att jag inte får tillbaka pengarna, utan kundservice påstår att jag ljuger för de anser att jag har haft avsikt att använda min periodbiljett, eftersom jag inte aktiverat enkelbiljetten också. Detta, trots att jag rapporterat felköpet inte tio minuter efter köpetillfället.

Jag har varit med om många dåliga kundbemötanden i mitt liv, men att dels vara så otillmötesgående, och dels påstå att jag ljuger, gör att SL får anses vara det mest kundfientliga företaget jag har haft oturen att interagera med. Detta, trots att jag genom skattesedeln själv är med och finansierar företaget. Skäms, SL.

11 augusti 2025

Sveriges sämsta kollektivtrafik

SL är nog den absolut sämst kollektivtrafiken som existerar i Sverige. Försenade avgångar, avgångar som ställs in och värdelös kommunikation. Som grädden på moset har det nu vid X antal tillfällen skett att man anländer ett par minuter tidigare till bussen som alltid för att invänta den, endast för att upptäcka att ingen buss kommer och att det i SL-appen ändrats till att bussen avgått tidigare än planerat. Är ni riktigt friska? Vad är idén med att ha tider om ni ändå inte tänker passa dom? Vad är det jag betalar pengar för egentligen?!!

31 juli 2025

Otrevlig förare

Otrevlig förare, kaxig som en tonåring. Jag tryckte på mittendörren med en rädd katt, tung ryggsäck och flera kassar, men släpptes inte på. Tidigare förare har låtit mig gå på där för att underlätta. När jag bad om hjälp blev det tjafs. Jag sa att han var oempatisk – då blev han aggressiv, vägrade ge förarnummer, sa fula saker och pekade finger. Helt respektlöst. Han skiter i hur SL uppfattas och SL kanske skiter i det också.

25 juli 2025

Inte alltid SLs fel

Visst är det tråkigt när/om tåget är försenat, men om det beror på polisinsatser i samband med obehöriga på spåret, kan jag inte bli arg på SL, snarare på de knäppskallar som sysslar med sånt.

19 juli 2025

Värsta jag har varit med om

Värsta jag har varit med om. Pendeltågen mot Uppsala är försenade varje dag. Alltid samma gamla ”el fel, spår fel eller obehöriga på spåret”. Hur är det möjligt att detta vissa dagar händer flera gånger om dagen??! Och SL fortsätter bara att höja priserna helt orimligt….

14 juli 2025

Jätte otrevlig busschaufför 524

Jätte otrevlig busschaufför 524, jag hade inte åkt buss på länge och hade glömt hur man skannade bussbiljett, jag gjorde rätt första gången men inget hände vilket fick mig att tro att något hade ändrats men istället för att han hjälper så tjatar han på att jag ska skynda.

14 juli 2025

Roslagsbanan behöver spärrar precis som…

Roslagsbanan behöver spärrar precis som tunnelbanan.
Åkte ut på böter på Roslagsbanan igår, 2025-07-09. Jag brukar inte åka Roslagståget, så igår tänkte jag att jag skulle betala på tåget direkt till konduktören.
Där sitter jag, men plötsligt ser biljettkontrollanter, grips av panik, snabbt går in på SL-appen, köper en biljett och aktiverar den direkt.
De kommer till mig, blippar min biljett och säger att den köpts på tåget vilket är olagligt och skriver ut ett så-kallat tilläggsavgift på 1893 kronor.
Hur kunde de veta att biljetten köpts och aktiverats i appen, istället för på biljettmaskinen på perrongen precis innan?
Hursomhelst, jag tycker att det är vidrigt och att SL ägnar sig åt brottsprovokation.
Kanske de som åker Roslagståget varje dag lärt sig betala i biljettmaskinen på perrongen, men sådana som jag som aldrig annars åker detta tåg blir insnärjda och åker ut på deras höga böter.
Så bygg snälla SPÄRRAR på alla Roslagsbanans stationer så att folk slipper era fruktansvärda böter! SL är insnärjare!

9 juli 2025

Så dystert att se att man ska behöva…

Så dystert att se att man ska behöva hoppa av buss 702 som skulle från Norsborg till Alby. Den stannar i hallunda och chauffören ber mig att hoppa av pga slutstation. Fick åka med t-banan till Alby och vad ser jag sen, samma buss med den nya chauffören framför mig. Alltså hur mycket har Sthlm backat sen man lämnat denna dömda staden för 25år sen. Ingen idé att åka kommunalt längre, bara bekymmer konstant och förseningar. Skaffa er bil o till era barn så ni slipper sånt här spel från ignoranta personer som jobbar på fel plats. Sista gången man gjorde såna färd för att vara grön.

3 juli 2025

Buss 806 sträckan Järnåldersringen-Gullmarsplan…

Buss 806 sträckan Järnåldersringen- Gullmarsplan och vice versa måste vara särklass sämsta busslinjen i hela Sverige på att hålla en tidtabell.
Ständiga förseningar eller indragna bussar. Ansvariga på sträckan är så sämst! Ta ert ansvar och gör något åt problemet i stället för att gömma er bakom ett skrivbord och kopiera svar till kunderna! Ni gör allt annat än god reklam för SL!

2 juli 2025

Varje dag har det här företaget problem…

Varje dag har det här företaget problem med tågen – antingen är det elfel, regnproblem, solproblem eller vindproblem. Det är lättare att räkna upp vad de inte har problem med!
Idag, den 24 juni 2025, har vi redan väntat i två timmar på T-Centralen, och det är helt tyst!
Detta är ju inte bara ett problem för företaget, det är ett problem för stadens förvaltning! "När det är många apor på samma gren bryts den oundvikligen."
Det är samma sak med det här företaget – varje år höjer de biljettpriserna markant, men kvaliteten på tjänsten är sämre än någonsin! Frågan är vart skattebetalarnas pengar och medborgarnas pengar för resorna tar vägen?

24 juni 2025

Pendeltåget mot Uppsala 50min sen!

Pendeltåget mot Uppsala är 40min försenad jag är bara ett barn och jag och mina kusiner som är lika gamla skulle åka till Uppsala och sen byta tåg till ett mot Gävle men nu kommer vi missa tåget mot Gävle så vi ringde kundtjänst och då svarade en tant som var jätte otrevlig och så att det finns inget vi kan göra och att vi ska köpa ett taxi om vi vill att det ska gå snabbare men vi har inte råd anti sl

19 juni 2025

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis